P4 > Nyheter

Monday, 24 February, 09:15

P4 - 14 Feb 20 kl. 16:34

Isaksen settestatsråd i Babcock-saker

Arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen blir settestatsråd for forsvarsminister Frank Bakke-Jensen i saker der luftambulanseoperatøren Babcock er involvert.
Årsaken er at Bakke-Jensen kan være inhabil fordi kona hans er tilknyttet selskapet.
Det har tidvis stormet rundt Babcock etter at de tok over luftambulansetjensten i juli i fjor..
Les mer på P4


Les mer om:
Torbjørn Røe Isaksen, Frank Bakke-Jensen, Babcock, Bakke-Jensen

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Isaksen, settestatsrådi , Babcock-saker
NRK - 14 Feb 20 kl. 16:31

Tar over Babcock-saken

Arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) blir settestatsråd for forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) i saker der luftambulanseoperatøren Babcock er involvert. Årsaken er at Bakke-Jensen kan være inhabil fordi kona er tilknyttet selskapet..

NRK - 09 Dec 19 kl. 15:35

Endringer i ledelsen i Babcock

Sjefen for flyoperasjoner Hans Skog-Andersen i Babcock Scandinavian AirAmbulance, skal over i en ny lederstilling i Babcock Aviation, hvor han skal bygge opp en ny organisasjon for helikopteroperasjoner..

NRK - 08 Dec 19 kl. 14:12

Babcock beklager

Luftambulanseoperatør Babcock beklager at de har satt tjenesten i en ny vanskelig situasjon. De setter nå inn store ressurser på å finne løsninger. I helgen skal de ha åtte fly i beredskap.

P4 - 10 Dec 19 kl. 14:08

Babcock har ikke sett avviksrapport

Selskapet Babcock som har ansvaret for de ambulanseflyene i Norge har ikke fått sett avviksrapporten som vier hvor mange ganger flyene har blitt forsinket etter at de tok over som operatørere. Universitetssykehuset i Nord-Norge har valgt å dele rapporten med media, men ikke med Babcock. Babcock sier nå i en pressemelding at de ber om innsyn i rapporten..

NRK - 06 Nov 19 kl. 22:25

Babcock styrker beredskapen

For ytterligere å styrke tilgjengeligheten på ambulansefly setter Babcock fra og med mandag i neste uke inn ekstra Beech 250 i Finnmark. Babcock vil benytte flere av sine piloter som i dag tjenestegjør i Sverige for å styrke den norske tjenesten..

NRK - 03 Feb 20 kl. 22:57

Pilotar møter Babcock i retten

91 pilotar meiner at Babcock bryt arbeidsmiljølova. Pilotane seier at dei gjekk ned i løn og mista ansiennitet etter at Babcock overtok drifta av ambulanseflya. Tysdag begynner rettssaka i tingretten, der avtalen mellom dei skal behandlast..

NRK - 10 Dec 19 kl. 13:41

Babcock har ikke sett avvikrapport

Universitetssykehuset i Nord-Norge har valgt å dele en en rapport om avvik i ambulanseflytjenesten i nord med media, men ikke med Babcock. Babcock sier de ikke er ikke kjent med innholdet i rapporten og at de har bedt om innsyn..

NRK - 08 Nov 19 kl. 12:15

Røe Isaksen ut i foreldrepermisjon

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen og hans kone venter sitt tredje barn, og Isaksen tar to uker omsorgspermisjon i forbindelse med fødselen. Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland tar over arbeidsoppgavene til Isaksen i hans permisjon..

NRK - 13 Feb 20 kl. 13:11

Bedre beredskap i 2020 for Babcock

Luftambulansetjenesten melder at Babcock Scandinavian AirAmbulance AS leverte 95,28 prosent beredskap med luftambulansetjenestens ni fly i januar i Norge. Medregnet det ekstra beredskapsflyet i Alta, leverte Babcock 96,45 prosent beredskap..

NRK - 22 Nov 19 kl. 09:59

Vy-sjefen går av

Geir Isaksen går av som konsernsjef i Vy. Isaksen sitter inntil en ny toppsjef er på plass. Isaksen har vært vært sjef i NSB og senere Vy siden 2011..

Fler nyheter fra P4

P4 - 30 minutter siden

Norwegian: - Vi vet like lite som andre

Samtlige flyplasser på Kanariøyene er nå gjenåpnet. Det opplyser den spanske flyplassoperatøren Aena. Over 2000 nordmenn er værfaste på Kanariøyene etter en sandstorm og det er uklart når flytrafikken kommer i gang igjen.

P4 - 30 minutter siden

Kina snur om karantene i Wuhan

Kinesiske myndigheter snur om oppmykingen av karantenereglene i millionbyen Wuhan. Tidligere i dag ble det opplyst at enkelte personer under bestemte forutsetninger kunne få reise ut av byen. Nå snur myndighetene, og opprettholder dermed den strenge karantene om utreiseforbud, ifølge nyhetsbyrået AFP.

P4 - 30 minutter siden

Stor interesse for sommerjobber

Svært mange unge ønsker seg sommerjobb, men langt ifra alle vil få ønsket sitt oppfylt. Ifølge Virke ansetter nemlig bedrifter færre sommervikarer enn før. Nesten 6 av 10 bedrifter svarte i en undersøkelse i fjor at de ikke hadde planer om å ansette.

P4 - 1 time siden

Dro inn en million under mesterskapet

Marte Olsbu Røiseland reiser hjem til Norge med kofferten full av medaljer. Froland-løperen ble Norges store skiskytterdronning under VM i Anterselva med hele fem gull og to bronse på sju øvelser. 29-åringen fikk også rikelig påfyll på bankkontoen.

P4 - 45 minutter siden

Nedbørsrekord i Bergen

Starten på året har vært den våteste noen sinne for Bergen. Til nå har 2020 bydd på 781 millimeter nedbør for byen, og det er mer enn det noen gang, skriver Bergens Tidende. 781 millimeter nedbør er mer enn Oslo får på et helt år.

P4 - 1 time siden

Anklager sitt eget parti for skremselspropaganda

MDGs fylkesleder i Rogaland, Rita Kristin Veland anklager sitt eget parti for skremselspropaganda og melder seg ut av partiet. Til Stavanger Aftenblad retter hun kraftig skyts mot sine egne for å fremme skam og straff i stedet for muligheter og håp. Både kjøttskamp, flyskam, bilskam, oljeskam og jorbduksskam, og mener det også er naitvt å sette en sluttdato for oljeindustrien.

P4 - 45 minutter siden

Motvillige menn får skylden for lave fødselstall

Motvillige menn får skylden for lave fødselstall. Mens kvinner i snitt ønsker seg 2,36 barn, er det tilsvarende tallet for menn 2,09. Det viser en fersk undersøkelse fra Institutt for samfunnsforskning, skriver Klassekampen.

P4 - 1 time siden

Korona påvist i Bahrain og Kuwait

Koronaviruset fortsetter å spre seg over landegrenser. Sykdommen er nå påvist i Bahrain og Kuwait, melder statlige medier i landene. Det er tidligere registrert smitte i flere land i regionen, blant annet Iran..

P4 - 1 time siden

Lillehammer får gjennomgå etter folkefest

Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo mener det er på tide å vrake Lillehammer som vertsby for verdenscupen i langrenn. I helgen ble Ski Tour avsluttet på Granåsen foran 12.000 besøkende på tribunen.

P4 - 1 time siden

Arbeidstilsynet vil ta ansvar for yrkesdykkerne

Arbeidstilsynet vil ta fullt ansvar for sikkerheten til de om lag 700 yrkesdykkerne i Norge. I dag er det Arbeidstilsynet som har ansvaret for å føre tilsyn med yrkesdykkere - men et utvalg har foreslått at Sjøfartsdirektoratet skal overta ansvaret, skriver Dagbladet. Yrkesdykkere frykter at regelendringer og endring av tilsynsmyndighet vil føre til flere ulykker og endrede arbeidsforhold..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt