P4 > Nyheter

Wednesday, 22 January, 01:15

P4 - 15 Jan 20 kl. 09:41

Iran truer europeiske styrker

Iran truer EU-styrker og sier europeiske soldater som sendes til Midtøsten kan være i fare.
Trusselen kommer fra Irans president Hassan Rouhani etter at Storbritannia, Frankrike og Tyskland nylig klaget inn Iran for brudd på atomavtalen.
Klagen kan føre til at FN gjeninnfører sanksjoner mot regimet, noe Iran har reagert kraftig på.
EU har ikke konkret kommentert trusselen, men utenrikssjef Josep Borrell sier de fortsatt har et håp om at Iran vil etterfølge atomavtalen..
Les mer på P4


Les mer om:
EU, Midtøsten, Irans, Hassan Rouhani, Storbritannia, Tyskland, Iran, FN, Josep Borrell

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Iran, truer, europeiske, styrker
P4 - 19 Sep 19 kl. 13:21

Iran truer med krig

Irans utenriksminister truer USA og Saudi-Arabia med storkrig om et av de to landene gjennomfører et angrep mot Iran. Det melder CNN. USA mener Iran står bak angrepet å oljeanleggene i Saudi-Arabia i helgen, og kaller dette for en krigshandling.

NRK - 19 Sep 19 kl. 13:01

Iran truer med krig

Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif truer USA og Saudi-Arabia med storkrig, dersom et av de to landene skulle gjennomføre et angrep mot Iran, ifølge AP. Zarif vil unngå krig, men han avviser ønske om forhandlinger med USA..

P4 - 10 Oct 19 kl. 13:27

Truer med å sende flyktninger til Europa

Tyrkias president Recep Erdogan truer Europa med en flom av flyktninger. Tyrkiske styrker avanserer nå i Nord-Syria etter at de innledet angrepet i går. - Hvis EU kaller operasjonen en invasjon vil vi sende 3,6 millioner flyktninger til Europa, sier Erdogan i en uttalelse nå.

NRK - 19 Sep 19 kl. 13:01

Iran truer med full krig

Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif truer USA og Saudi-Arabia med storkrig, dersom et av de to landene skulle gjennomføre et angrep mot Iran, ifølge AP. Zarif vil unngå krig, men han avviser ønske om forhandlinger med USA..

P4 - 07 Dec 19 kl. 17:54

Israel vil bombe Iran for å hindre atomvåpen

Den israelske utenriksministeren sier at Israel vil gjennomføre bombeangrep mot Iran hvis det må til for å hindre at Iran produserer atomvåpen. Han kritiserer også europeiske land for å ikke ha lagt seg på den samme harde linje som USAs president Donald Trump har gjort ved å trekke seg fra atomavtalen med Iran, melder NTB..

Dagbladet - 05 Jan 20 kl. 00:11

Trump truer Iran

Hevder USA har mål klare i Iran om de prøver å slå til mot amerikanske mål..

NRK - 01 Dec 19 kl. 10:49

Vil handle med Iran

Norge skal sammen med flere europeiske land prøve å omgå de amerikanske sanksjonene mot Iran. Dette akal gjøre det mulig å handle med Iran, uten å bruke amerikanske dollar. Det skriver The Guardian..

Aftenposten - 15 Jan 20 kl. 09:40

Rouhani: Europeiske soldater i Midtøsten kan være i fare

Irans president sier europeiske soldater i Midtøsten «kan være i fare». Det skjer etter at tre europeiske land klaget inn Iran for brudd på atomavtalen..

NRK - Igår: 08:30

Hevdar Iran held seg i atomavtalen

Iran er framleis med i atomavtalen trass at dei har gått tilbake på pliktene til avtalen, seier ein talsperson for utanriksministeren i landet, melder Reuters. Han sa òg at dei europeiske landa sine skuldingar om at Iran bryt avtalen, er feil..

Aftenposten - 05 Jan 20 kl. 00:57

Trump truer med å angripe over 50 mål i Iran

USAs president Donald Trump sier at Iran vil bli rammet raskt og hardt hvis landet angriper amerikanske interesser, og at 52 mål i Iran allerede er valgt ut..

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

95 drept daglig i Mexico

Over 34.000 mennesker ble drept i Mexico i fjor. Det viser tall fra myndighetene.

P4 - 2 timer siden

Flertall vil avsette Trump

Et flertall i USA mener det er rett å avsette Donald Trump. Det viser en meningsmåling fra CNN. 51 prosent svarer at presidenten bør finnes skyldig i riksrettssaken som startet i Senatet i kveld, mens 41 prosent er imot.

P4 - 2 timer siden

Omfattende trusler mot skoler og bedrifter

Politiet har startet full etterforsking etter at ti skoler og bedrifter er utsatt for terrortrusler. Truslene er fremsatt på Instagram og i chattekanaler, og skal stamme fra IP-adresser via servere i utlandet. Det er snakk om skoler og foretak i Vestfold, Drammens-områder og Hallingdal, melder TV2.

P4 - 3 timer siden

Rekke bedrageriforsøk mot polakker

En rekke polske borgere i Norge er blitt utsatt for bedrageri den siste tid. Ofrene har blitt oppringt av personer som utgir seg for å være politi og som lures til å tro at de er i fare, og at de må gi fra seg verdisaker. Politiet sier til TV2 at det er snakk om betydelige verdier som er stjålet, og prøver nå å advare det polske miljøet i Norge mot svindelen..

P4 - 5 timer siden

Norge klar for semifinale

Norge er videre i håndball-EM etter å ha slått Island 31-28 i Malmø i kveld. Islendingene slo kraftig tilbake i andreomgang, men likevel holdt det ikke mot en sterk norsk laginnsats..

P4 - 3 timer siden

FrP kraftig frem etter regjeringsexit

FrPs regjeringsbrudd har ikke falt mange velgere tungt for brystet. Partiet går frem hele 5,9 prosentpoeng i en fersk måling fra TV2 som ble gjort i dag, altså dagen etter Siv Jensen varslet at de forlater den borgerlige regjeringen. Partiet går dermed forbi Senterpartiet, med 14,6 prosent oppslutning mot 14,5, og er Siv Jensens beste måling på to år.

P4 - 4 timer siden

Intensiverer kamp mot uforsikrede

Statens vegvesen går til kamp mot bilister som kjører uten pålagt forsikring. Ifølge NRK er 35.000 kjøretøy uten forsikring i Norge i dag, og etaten intensiverer nå kontroller for å luke bilistene ut.

P4 - 4 timer siden

Pelsdyrbønder kan få full erstatning

FrP kan være med å sikre at pelsdyrbønder får full erstatning. Det melder NRK. Partiet sier nå de vil støtte opposisjonen på Stortinget om å bedre kompensasjonsordningene når næringen skal avvikles innen 2025.

P4 - 5 timer siden

Flere veier stengt i uvær i Finnmark

Dårlig vær skaper problemer på veiene i Finnmark. Hele 16 veistrekninger er enten stengt eller kolonnekjørt på grunn av uvær, ras eller at det utføres opprydningsarbeid. Det er sendt ut gult farevarsel om kraftig snøfokk fort kyst- og fjordstrøkene i Vest-og Øst-Finnmark..

P4 - 5 timer siden

- Trump gikk imot våre verdier

- USAs president Donald Trump har ved sine handlinger gått imot verdiene vår nasjon er bygd på. Det sa demokraten Adam Schiff til medlemmene i Senatet i riksrettsaken mot presidenten som startet i kveld, norsk tid. Trump er anklaget for å ha presset Ukraina til å etterforske sin politiske rival Joe Biden og for å ha forsøkt å stanse Kongressens etterforskning av saken.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt