P4 > Nyheter

Fredag, 07 August, 20:47

P4 - 15 jan. 20 kl. 09:41

Iran truer europeiske styrker

Iran truer EU-styrker og sier europeiske soldater som sendes til Midtøsten kan være i fare.
Trusselen kommer fra Irans president Hassan Rouhani etter at Storbritannia, Frankrike og Tyskland nylig klaget inn Iran for brudd på atomavtalen.
Klagen kan føre til at FN gjeninnfører sanksjoner mot regimet, noe Iran har reagert kraftig på.
EU har ikke konkret kommentert trusselen, men utenrikssjef Josep Borrell sier de fortsatt har et håp om at Iran vil etterfølge atomavtalen..
Les mer på P4


Les mer om:
EU, Midtøsten, Irans, Hassan Rouhani, Storbritannia, Tyskland, Iran, FN, Josep Borrell

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Iran, truer, europeiske, styrker
P4 - 19 sep. 19 kl. 13:21

Iran truer med krig

Irans utenriksminister truer USA og Saudi-Arabia med storkrig om et av de to landene gjennomfører et angrep mot Iran. Det melder CNN. USA mener Iran står bak angrepet å oljeanleggene i Saudi-Arabia i helgen, og kaller dette for en krigshandling.

NRK - 19 sep. 19 kl. 13:01

Iran truer med krig

Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif truer USA og Saudi-Arabia med storkrig, dersom et av de to landene skulle gjennomføre et angrep mot Iran, ifølge AP. Zarif vil unngå krig, men han avviser ønske om forhandlinger med USA..

P4 - 10 okt. 19 kl. 13:27

Truer med å sende flyktninger til Europa

Tyrkias president Recep Erdogan truer Europa med en flom av flyktninger. Tyrkiske styrker avanserer nå i Nord-Syria etter at de innledet angrepet i går. - Hvis EU kaller operasjonen en invasjon vil vi sende 3,6 millioner flyktninger til Europa, sier Erdogan i en uttalelse nå.

NRK - 19 sep. 19 kl. 13:01

Iran truer med full krig

Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif truer USA og Saudi-Arabia med storkrig, dersom et av de to landene skulle gjennomføre et angrep mot Iran, ifølge AP. Zarif vil unngå krig, men han avviser ønske om forhandlinger med USA..

Dagbladet - 05 jan. 20 kl. 00:11

Trump truer Iran

Hevder USA har mål klare i Iran om de prøver å slå til mot amerikanske mål..

P4 - 07 des. 19 kl. 17:54

Israel vil bombe Iran for å hindre atomvåpen

Den israelske utenriksministeren sier at Israel vil gjennomføre bombeangrep mot Iran hvis det må til for å hindre at Iran produserer atomvåpen. Han kritiserer også europeiske land for å ikke ha lagt seg på den samme harde linje som USAs president Donald Trump har gjort ved å trekke seg fra atomavtalen med Iran, melder NTB..

NRK - 01 des. 19 kl. 10:49

Vil handle med Iran

Norge skal sammen med flere europeiske land prøve å omgå de amerikanske sanksjonene mot Iran. Dette akal gjøre det mulig å handle med Iran, uten å bruke amerikanske dollar. Det skriver The Guardian..

NRK - 20 jan. 20 kl. 08:30

Hevdar Iran held seg i atomavtalen

Iran er framleis med i atomavtalen trass at dei har gått tilbake på pliktene til avtalen, seier ein talsperson for utanriksministeren i landet, melder Reuters. Han sa òg at dei europeiske landa sine skuldingar om at Iran bryt avtalen, er feil..

NRK - 31 mars 20 kl. 10:55

Sender medisinsk gods til Iran

Europeiske nasjoner har levert medisinsk gods til Iran i den første transaksjonen under Instex-mekanismen som ble satt opp for å unngå amerikanske sanksjoner mot Teheran, sa Tyskalnd på tirsdag. Det bekreftes at de medisinske varene nå er i Iran..

NRK - 31 mars 20 kl. 10:55

Sender medisinsk utstyr til Iran

Europeiske nasjoner har levert medisinsk utstyr til Iran i den første transaksjonen under Instex-mekanismen som ble satt opp for å unngå amerikanske sanksjoner mot Teheran, sa Tyskland på tirsdag. Det bekreftes at de medisinske varene nå er i Iran..

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

Olsen ba om eget møte

Sentralbanksjef Øystein OIsen ba om et eget møte med representantskapets leder Julie Brodtkorb da det stormet rundt ansettelsen av Nicolay Tangen som ny sjef for Oljefondet. Det skriver VG. Brodtkorb forteller at hun avslo invitasjonen som totalt uaktuelt.

P4 - 1 time siden

Flertall positive til munnbind

Et flertall av nordmenn er positive til å bruke munnbind i Norge. En undersøkelse som Opinion har gjennomført viser at 54 prosent er positive. Under regjeringens pressekonferanse i dag ble det klart at anbefalinger om munnbind vil bli vurdert først 14.

P4 - 1 time siden

Over 250 kontaktes etter smitte

Over 250 gjester må nå i ti dagers karantene etter at en ansatt ved Hornemansgården i Trondheim har fått påvist koronasmitte. Smittevernkontoret er i gang med å kontakte dem, opplyse Trondheim kommune. De aktuelle personene trenger ikke å teste seg, men oppfordres til å kontakte koronatelefonen hvis de opplever symptomer på viruset..

P4 - 1 time siden

Smitte ved Ila fengsel

En ansatt ved Ila fengsel har testet positivt for koronaviruset. Ytterligere én ansatt og to innsatte må nå i karantene, skriver Dagbladet. Strenge tiltak som ble innført i mars har gjort at fengselet til nå har unngått et smitteutbrudd innenfor murene..

P4 - 1 time siden

Fengslet i fire nye uker

En kvinne i 50-årene som er siktet for å ha forgiftet sin tidligere ektemann, er i Sør-Trøndelag tingrett varetektsfengslet i fire ny uker. Mannen skal ha blitt forgiftet med en plante fra hjemmet deres som inneholder nervegiften akonitin. Han var i våres innlagt flere ganger på St.

P4 - 2 timer siden

Venter med åpning

Østfoldbanen gjennom Ski stasjon åpner ikke for togtrafikk som planlagt nå på mandag. Det melder Bane Nor Det vil bli satt opp alternativ transport i uken som kommer..

P4 - 2 timer siden

Tolv smittet på Yara-skip

Tolv besetningsmedlemmer om bord i et skip eid av Yara er nå smittet med korovuruset. Skipet er på vei til Finland hvor en lege skal undersøke én av de smittede, skriver Bergens Tidende. Yara ønsker ikke at skipet skal fortsette å seile med mannskap som har testet positivt og jobber nå med å finne en løsning..

P4 - 2 timer siden

Krever kompensasjon

NHO Reiseliv krever nå at deres medlemmer blir kompensert etter at regjeringen i dag tok nye grep for å stoppe smitte av koronaviruset. Regjeringen forbyr nå alkoholservering etter midnatt over hele landet og øker ikke maksgrensen for arrangementer fra 200 til 500 deltakere fra 1. september.

P4 - 3 timer siden

Festdeltakere har reist til utlandet

Oslo kommune har ennå ikke klart å komme i kontakt med alle personene som deltok på privatfestene i Oslo forrige uke med koronasmitte. Så langt er 28 personer bekreftet smittet etter fire fester i Vestre Aker. Smitteteamet har så langt identifisert 190 nærkontakter til de smittede, men opplyser til VG at noen har dratt til utlandet..

P4 - 3 timer siden

Fly i alvorlig ulykke i India

Et passasjerfly med 191 passasjerer om bord har vært involvert i en alvorlig ulykke i India, melder lokale medier. Flyet som var på vei fra Dubai til Calicut tilhører Air India Express. Flyet skal ha krasjlandet og havnet utenfor rullebanen under landing.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt