NRK > Nyheter

Sunday, 18 August, 21:52

NRK - 11 Feb 19 kl. 19:35

Insekter truet av utryddelse

Tidsskriftet Biological Conservation har publisert en ny studie som viser en betydelig reduksjon av mange typer insekter. 41 prosent av verdens insektarter ser ut til å være i tilbakegang, mens to tredeler er truet av utryddelse, melder NTB..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Biological Conservation, NTB

Dele artikeln

7 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Insekter, truetav , utryddelse
Klartale - 13 Feb 19 kl. 07:34

Insektene blir borte

En stor del av verdens insekter er truet av utryddelse, ifølge forskere. De advarer mot en katastrofe..

Dagbladet - 15 Jul 19 kl. 11:03

Trues av utryddelse

Haibestanden i Middelhavet synker faretruende og mange arter er truet av utryddelse, advarer World Wide Fund for Nature (WWF)..

Aftenposten - 11 Feb 19 kl. 20:25

Forskere frykter katastrofal kollaps i naturens økosystemer

En stor del av verdens insekter er truet av utryddelse, ifølge forskere. De advarer mot katastrofale konsekvenser for andre arter, økosystemer og mennesker..

VG - 12 Feb 19 kl. 02:35

Forsker mener insektsutryddelse vil være katastrofal for menneskeheten

En stor del av verdens insekter er truet av utryddelse, ifølge forskere. De advarer mot katastrofale konsekvenser for andre arter, økosystemer og mennesker..

NRK - 15 Jul 19 kl. 10:35

Haier trues av utryddelse

Haibestanden i Middelhavet synker faretruende og mange arter er truet av utryddelse, advarer World Wide Fund for Nature, skriver NTB. Overfiske og plastforsøpling er hovedgrunnen til trusselen for hai-artene, går det fram av en fersk rapport fra WWF..

Aftenposten - 21 Feb 19 kl. 23:02

Insekter dør som fluer. Nå skal Norge ut og telle insekter.

Til våren starter den aller første kartlegging av alle landets insekter..

Aftenposten - 25 Feb 19 kl. 21:00

Insektapokalypsen og naturens snarlige død | Simen Gaure

De siste ukene har vi kunnet lese i avisene om utryddelse av insekter og naturens død. Går vi undergangen i møte?.

Klartale - 12 Feb 19 kl. 12:49

Fant truede dyr nedfryst

Dyret pangoliner er truet av utryddelse. Myndighetene har funnet mange døde, frosne dyr..

NRK - 23 Apr 19 kl. 17:26

FN-panel frykter utrydding av arter

Mellom en halv og én million dyrearter kan bli truet av utryddelse. Det er en av konklusjonene i et utkast til en omfattende rapport fra FNs naturpanel. Nyhetsbyrået AFP har fått tilgang til utkastet, som ennå ikke er offisielt offentliggjort..

Aftenposten - 26 Mar 19 kl. 10:00

Disse trendene er dårlig nytt for pollinerende insekter

Gjengroing og et mer ensartet norsk landskap truer blomster og pollinerende insekter..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Johansen: – Mindre til bilistene

Arbeiderpartiets byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, mener det blir litt mindre bompenger på bilistene i forslaget til bompengeavtale som Frp har sagt ja til. – Byene vil sitte igjen med en kjemperegning, sier Johansen..

NRK - 15 minutter siden

Tsjad erklærer unntakstilstand

Tsjads president Idriss Déby erklærer unntakstilstand i to provinser øst i landet, der rundt 50 mennesker har blitt drept i kamper. Siden 9. august er 50 mennesker drept i kamper mellom bønder og gjetere fra ulike folkegrupper i området..

NRK - 15 minutter siden

Obama-trøye solgt for ca. 1 million

En basketballtrøye som antas å ha tilhørt Barack Obama på 1970-tallet, er solgt på auksjon i Dallas i Texas for 120.000 dollar, rundt en million kroner. Den tidligere amerikanske presidenten var aktiv på basketlaget på Punahou High School i Hawaii..

NRK - 30 minutter siden

Leteaksjon etter eldre kvinne

Det er satt i gang en større leteaksjon etter en kvinne i 70-årene forsvant fra et sykehjem i Øygarden i Hordaland. Hun ble sist sett ved 15-tiden i ettermiddag, melder politiet..

NRK - 45 minutter siden

Ap og Frp svakere i Trondheim

Arbeiderpartiet går kraftig tilbake på en ny meningsmåling for Trondheim, sammenlignet med kommunevalget i 2015. Da fikk de 41,5 prosent av stemmene. I den ferske målingen har de 27,7 prosent.

NRK - 1 time siden

Rødt: – Latterlig av Frp

– Det er helt latterlig at Frps selvforskyldte bompengepanikk kan føre til regjeringskrise, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes. Fremskrittspartiet og Venstre er uenige om et utkast til bompengeavtale for regjeringen..

NRK - 1 time siden

Vil auka statleg støtte til Bybanen

Bybanen kan få 4,6 milliardar kroner i statleg tilskot til bybaneutbygginga i Bergen. Staten dekker frå før av 50 prosent av kostnadane, men no vil Frp auka det til 70 prosent. Det var BA som omtala saka først..

NRK - 1 time siden

Tiltalt for vold og trusler i 16 år

En 74 år gammel mann må tirsdag møte i Oslo tingrett, tiltalt for omfattende vold og trusler mot sin tidligere kone og deres fem barn. Mannen skal ifølge tiltalen ha brukt fysisk og psykisk vold gjennom 16 år. det er satt av tre uker til rettssaken..

NRK - 1 time siden

4000 evakuert på Gran Canaria

Om lag 4000 personer er evakuert som følge av flere store skogbranner på Gran Canaria i Spania. Flere fly og helikoptre jobber med å slukke brannene som har rast i flere dager. Flere veier er stengt på grunn av brannene..

NRK - 11 timer siden

Norske epler og plommer i butikker

Innhøstingen av norske epler og plommer er i gang, og snart vil det være mulig å finne i butikkene, ifølge Landbruksdirektoratet. De opplyser at Vestlandet er godt i gang med innhøsting av plommer, mens på Østlandet har plommehøsten så vidt startet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt