NRK > Nyheter

Sunday, 18 August, 22:06

NRK - 17 Jan 19 kl. 01:16

Innvandrerbarn får færre barn

Barn av innvandrere får færre barn enn den øvrige befolkning, viser hittil upubliserte tall som Klassekampen har fått fra SSB. Norskfødte kvinner med innvandrerforeldre får i snitt 1,54 barn. Tilsvarende tall for befolkningen for øvrig, er 1,56..
Les mer på NRK


Les mer om:
Klassekampen, SSB

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Innvandrerbarnfår , færre, barn
NRK - 18 Sep 18 kl. 22:50

Innvandrerbarn i familievoldssaker

Nesten halvparten av alle barn i familievoldssaker er fra innvandrerfamilier. Det viser en gjennomgang NRK har gjort av alle dommer fra norske rettssaler i mars, april og mai i år, der barn har vært involvert i rettssaker mot sine aller næreste..

Aftenposten - 25 Dec 18 kl. 19:57

Åtteåring fra Guatemala død i amerikansk varetekt

En åtte år gammel gutt fra Guatemala som var i amerikansk varetekt, er død. Det er andre gang på én måned at et innvandrerbarn har dødd ved USAs grense..

NRK - 13 Oct 18 kl. 01:01

833 barn løslatt fra milits

833 barn er løslatt fra militsen Civilian Joint Task Force nordøst i Nigeria. Det er første gang de løslater barn siden september 2017, da gruppa gikk med på å bidra til å få slutt på å bruke barn som håndtlangere, speidere og vakter , ifølge Unicef..

Dagbladet - 08 Jan 19 kl. 06:00

Det er overflod av barn

Erna Solberg har sjølvsagt rett. Noreg treng barn. Titusenvis av barn..

P4 - 19 Jul 19 kl. 16:47

Flere barn ringer alarmtelefon

Flere barn tar kontakt med Alarmtelefonen for barn og unge nå enn før. Den døgnåpne beredskapstelefonen har vært i drift i ti år, og mottar mellom 7 og 8000 anrop i året. De siste årene har det vært en markant økning i barn som selv tar kontakt, forteller leder Marhrethe Østerhus..

NRK - 30 Jul 19 kl. 19:17

Rekordmange barn drept i krig

Flere enn 12.000 barn ble drept eller lemlestet i væpnede konflikter i 2018. Det kommer fram i en ny rapport fra FN om overgrep mot barn i krig og konflikt.

NRK - 12 Sep 18 kl. 10:46

Svensk lege tiltalt for overgrep

En lege i Sverige er tiltalt for seksuelle overgrep mot 52 barn og 18 voksne. Blant tiltalepunktene er grov voldtekt mot barn, grove seksuelle overgrep mot barn, grov utnyttelse av barn for seksuell posering og overgrepsbilder av barn, melder SVT..

P4 - 23 Apr 19 kl. 08:18

Åpner for å hente hjem IS-barn

Statsminister Erna Solberg snur, og sier at regjeringen nå likevel vil forsøke å hente hjem IS-barn. Solberg sier til NRK at de jobber med å finne en løsning på hvordan de kan hente hjem barn som er foreldreløse. Det er usikkert hvor mange barn det dreier seg om.

Hegnar.no - 07 Mar 19 kl. 08:20

Født 1.500 færre barn i fjor

Det ble født 55.100 barn i Norge 2018. Dette ga et samlet fruktbarhetstall på 1,56 barn per kvinne – det laveste som er målt i Norge noen gang..

Dagbladet - 13 Jul 19 kl. 13:20

Vi må anerkjenne barnas motstandskamp i skilsmissekonflikter

Barn er mer enn et passivt offer i skilsmissekonflikter. Om vi skal hjelpe barn må vi også se motstanden som barn bidrar med på vegne av seg selv og familien..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Johansen: – Mindre til bilistene

Arbeiderpartiets byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, mener det blir litt mindre bompenger på bilistene i forslaget til bompengeavtale som Frp har sagt ja til. – Byene vil sitte igjen med en kjemperegning, sier Johansen..

NRK - 30 minutter siden

Tsjad erklærer unntakstilstand

Tsjads president Idriss Déby erklærer unntakstilstand i to provinser øst i landet, der rundt 50 mennesker har blitt drept i kamper. Siden 9. august er 50 mennesker drept i kamper mellom bønder og gjetere fra ulike folkegrupper i området..

NRK - 30 minutter siden

Obama-trøye solgt for ca. 1 million

En basketballtrøye som antas å ha tilhørt Barack Obama på 1970-tallet, er solgt på auksjon i Dallas i Texas for 120.000 dollar, rundt en million kroner. Den tidligere amerikanske presidenten var aktiv på basketlaget på Punahou High School i Hawaii..

NRK - 45 minutter siden

Leteaksjon etter eldre kvinne

Det er satt i gang en større leteaksjon etter en kvinne i 70-årene forsvant fra et sykehjem i Øygarden i Hordaland. Hun ble sist sett ved 15-tiden i ettermiddag, melder politiet..

NRK - 1 time siden

Ap og Frp svakere i Trondheim

Arbeiderpartiet går kraftig tilbake på en ny meningsmåling for Trondheim, sammenlignet med kommunevalget i 2015. Da fikk de 41,5 prosent av stemmene. I den ferske målingen har de 27,7 prosent.

NRK - 1 time siden

Rødt: – Latterlig av Frp

– Det er helt latterlig at Frps selvforskyldte bompengepanikk kan føre til regjeringskrise, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes. Fremskrittspartiet og Venstre er uenige om et utkast til bompengeavtale for regjeringen..

NRK - 1 time siden

Vil auka statleg støtte til Bybanen

Bybanen kan få 4,6 milliardar kroner i statleg tilskot til bybaneutbygginga i Bergen. Staten dekker frå før av 50 prosent av kostnadane, men no vil Frp auka det til 70 prosent. Det var BA som omtala saka først..

NRK - 1 time siden

Tiltalt for vold og trusler i 16 år

En 74 år gammel mann må tirsdag møte i Oslo tingrett, tiltalt for omfattende vold og trusler mot sin tidligere kone og deres fem barn. Mannen skal ifølge tiltalen ha brukt fysisk og psykisk vold gjennom 16 år. det er satt av tre uker til rettssaken..

NRK - 1 time siden

4000 evakuert på Gran Canaria

Om lag 4000 personer er evakuert som følge av flere store skogbranner på Gran Canaria i Spania. Flere fly og helikoptre jobber med å slukke brannene som har rast i flere dager. Flere veier er stengt på grunn av brannene..

NRK - 11 timer siden

Norske epler og plommer i butikker

Innhøstingen av norske epler og plommer er i gang, og snart vil det være mulig å finne i butikkene, ifølge Landbruksdirektoratet. De opplyser at Vestlandet er godt i gang med innhøsting av plommer, mens på Østlandet har plommehøsten så vidt startet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.







Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt