NRK > Nyheter

Friday, 19 April, 11:07

NRK - 17 Jan 19 kl. 01:16

Innvandrerbarn får færre barn

Barn av innvandrere får færre barn enn den øvrige befolkning, viser hittil upubliserte tall som Klassekampen har fått fra SSB. Norskfødte kvinner med innvandrerforeldre får i snitt 1,54 barn. Tilsvarende tall for befolkningen for øvrig, er 1,56..
Les mer på NRK


Les mer om:
Klassekampen, SSB

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Innvandrerbarnfår , færre, barn
NRK - 18 Sep 18 kl. 22:50

Innvandrerbarn i familievoldssaker

Nesten halvparten av alle barn i familievoldssaker er fra innvandrerfamilier. Det viser en gjennomgang NRK har gjort av alle dommer fra norske rettssaler i mars, april og mai i år, der barn har vært involvert i rettssaker mot sine aller næreste..

Aftenposten - 25 Dec 18 kl. 19:57

Åtteåring fra Guatemala død i amerikansk varetekt

En åtte år gammel gutt fra Guatemala som var i amerikansk varetekt, er død. Det er andre gang på én måned at et innvandrerbarn har dødd ved USAs grense..

NRK - 13 Oct 18 kl. 01:01

833 barn løslatt fra milits

833 barn er løslatt fra militsen Civilian Joint Task Force nordøst i Nigeria. Det er første gang de løslater barn siden september 2017, da gruppa gikk med på å bidra til å få slutt på å bruke barn som håndtlangere, speidere og vakter , ifølge Unicef..

Dagbladet - 08 Jan 19 kl. 06:00

Det er overflod av barn

Erna Solberg har sjølvsagt rett. Noreg treng barn. Titusenvis av barn..

NRK - 12 Sep 18 kl. 10:46

Svensk lege tiltalt for overgrep

En lege i Sverige er tiltalt for seksuelle overgrep mot 52 barn og 18 voksne. Blant tiltalepunktene er grov voldtekt mot barn, grove seksuelle overgrep mot barn, grov utnyttelse av barn for seksuell posering og overgrepsbilder av barn, melder SVT..

Hegnar.no - 07 Mar 19 kl. 08:20

Født 1.500 færre barn i fjor

Det ble født 55.100 barn i Norge 2018. Dette ga et samlet fruktbarhetstall på 1,56 barn per kvinne – det laveste som er målt i Norge noen gang..

NRK - 05 Mar 19 kl. 20:57

Debatten: Barn av fremmedkrigere

Hva gjør vi med norske barn av IS-krigere som sitter fast i en pøl av elendighet? Hva gjør vi med uskyldige barn av svikere av Norge? Det er temaene i programmet Debatten, som starter 21.

NRK - 13 Sep 18 kl. 06:48

Flere barn i interneringsleir i USA

Antall barn som sitter i interneringsleirer rundt om i USA er mer enn femdoblet siden i fjor sommer, ifølge New York Times. Selv om hundrevis av barn den siste tiden er blitt gjenforent med familier og verger, har antallet økt dramatisk..

NRK - 19 Nov 18 kl. 05:14

Mangel på barnemedisin

Flere tusen barn i Norge får ikke medisin de har behov for skriver to leger i en kronikk i Dagsavisen. I stedet for å få medisiner i former og doser som er tilpasset barn, får barn voksenmedisin, skriver Henrik Irgens og Ketil Størdal..

NRK - 13 Feb 19 kl. 08:42

Barn omkommet på flukt i Syria

Minst 35 syriske barn har mistet livet på vei til kurdiske flyktningleirer nord i landet. Tusenvis av barn og koner av IS-krigere fraktes nå til leirene, mens USA-støttede opprørere prøver å innta siste rest av det såkalte IS-kalifatet i Eufratdalen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Ber folk halde seg unna Løvstakken

110-sentralen ber turgåarar om å halde seg unna brannområdet på Løvstakken i Bergen, spesielt området over brannen. Store mannskapar er i gong med sløkkingsarbeidet, og eit skogbrannhelikopter er sett inn i arbeidet..

NRK - 30 minutter siden

Macron møter UNESCO

Den franske presidenten Emmanuel Macron skal møte representantar frå UNESCO, og det er venta at dei skal diskutere oppbygginga av den brannskadde Notre Dame-katedralen. UNESCO har tidlegare sagt at dei vil støtte arbeidet..

NRK - 1 time siden

FN evakuerer folk frå Libya

FN har evakuert 163 flyktningar frå Libya til Niger etter kampar om den libyske hovudstaden Tripoli. Over 3000 er framleis fanga i konfliktområdet. Dette er første evakuering sidan opptrappinga av konflikten i Libya starta for to veker sidan..

NRK - 1 time siden

Minst 13 døde etter takkollaps

I Sør-Afrika mista minst 13 menneskjer livet då taket på ei kyrkje raste saman under ei gudsteneste torsdag kveld. Hendinga skjedde utanfor Durban. Taket kollapsa som ei følgje av kraftig regn, seier ein talsperson for lokale styresmakter..

NRK - 1 time siden

Drepen kvinne var journalist

Kvinna som vart drepen i Derry i Nord-Irland i natt, var journalist. 29-åringen vart drepen då nokon skaut under opptøyane seint torsdag kveld. Politiet ser på hendinga som ei terrorhending og mistenker at Nye IRA står bak..

NRK - 1 time siden

Brann på Løvstakken i Bergen

Brannvesenet har starta sløkking, og sivilforsvaret er kalla inn, etter at det tok til å brenna i terrenget på Løvstakken i Bergen. Det skal førbels ikkje vera fare for at brannen spreier seg mot hus..

NRK - 1 time siden

Hest redda opp

Hesten som gjekk gjennom isen på Grue Finnskog i Hedmark i dag tidleg er redda opp, og blir sjekka av veterinær. Det opplyser politiet. Hesten gjekk gjennom isen ved innsjøen Røgden ved svenskegrensa..

NRK - 2 timer siden

Hest har gått gjennom isen

En hest har gått gjennom isen i Grue i Finnskog i Hedmark. Ifølge politiet skjedde hendelsen trolig under kjøring eller trening. Kusken er i god behold, men nødetatene forsøker nå å berge hesten..

NRK - Igår: 15:46

Auka snøskredfare

Snøskredvarslinga melder om auka snøskredfare i Møre og Romsdal torsdag og fredag. Faren aukar frå nivå 1 til 2, det vil seie moderat nivå..

NRK - Igår: 16:01

Alle tre rosevinduene er intakte

De tre store glassmaleriene, de såkalte rosevinduene, i Notre-Dame er intakte etter brannen, opplyser Frankrikes kulturminister. De tre vinduene fra 1200-tallet har overlevd brannen, men strukturen rundt som holder dem på plass, har fått skader..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt