P4 > Nyheter

Monday, 20 August, 05:18

P4 - 13 Feb 18 kl. 05:41

Innfører praktisk håndverk på ungdomsskolen

Praktisk håndverk blir nytt valgfag i ungdomsskolen.
Det har kunnskapsdepartementet bestemt.
Målet er å motivere skoletrette elever, samt rekruttere flere til yrkesfag, skriver Aftenposten.
Faget skal være klart for skoleåret 2020/2021..
Les mer på P4


Les mer om:
Aftenposten

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Innfører, praktisk, håndverk, ungdomsskolen
Aftenposten - 12 Feb 18 kl. 19:00

Elevene i ungdomsskolen får praktisk håndverksfag som nytt valgfag

Elever i ungdomsskolen vil få et nytt praktisk og arbeidsrettet håndverksfag. De første elevene kan teste ut faget fra høsten 2019..

Hegnar.no - 27 Jan 18 kl. 21:19

Oslo Høyre vil ha fraværsgrense på ungdomsskolen

Et forslag om å innføre fraværsgrense også på ungdomsskolen ble vedtatt på Oslo Høyres årsmøte lørdag. .

Aftenposten - 27 Jan 18 kl. 14:57

Oslo Høyre vil ha fraværsgrense også på ungdomsskolen

Et forslag om å innføre fraværsgrense også på ungdomsskolen ble vedtatt på Oslo Høyres årsmøte lørdag. .

P4 - 22 Jan 18 kl. 05:56

- Praktisk undervisning vil gi flere fagarbeidere

Arbeiderpartiet vil gi yrkesfagelever en mer praktisk rettet undervisning. Det er nå 3000 færre elever på yrkesfag enn da Erna Solberg ble statsminister, og Aps Martin Henriksen sier til Dagsavisen at vi kommer til å mangle flere tusen fagarbeidere dersom utviklingen ikke snus. En av årsakene er at skolen har blitt for akademisk med for lite rom for praktisk læring, ifølge Henriksen..

NRK - 27 Jan 18 kl. 14:56

Oslo Høyre: Ja til ny fraværsgrense

Et forslag om å innføre fraværsgrense også på ungdomsskolen ble vedtatt på Oslo Høyres årsmøte lørdag. Det var ungdomspartiet som kom med forslaget, og leder Nicolai Øyen håper Høyre nå kan ta saken opp i bystyret..

P4 - 13 Jun 18 kl. 18:08

– Må følge opp elever som sliter

Statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, Rikke Sjøberg, sier det ikke blir aktuelt å innføre et offentlig register for fravær i grunnskolen med det første. Ny forskning fra Utdanningsnytt viser at rundt 22.000 skolebarn i barne- og ungdomsskolen hadde minst én måned fravær i forrige skoleår.

NRK - 12 Jan 18 kl. 15:42

Unge Høyre innfører alkoholforbud

Unge Høyre innfører totalforbud mot alkohol på ungdomspartiets arrangementer. Alkoholforbudet er innført på ubestemt tid, opplyste partiet på en pressekonferanse fredag ettermiddag..

NRK - 02 Dec 17 kl. 08:04

Honduras innfører portforbud

Myndighetene i Honduras har innført portforbud på grunn av volden og urolighetene etter valget forrige helg. Tidligere ble det meldt at landet hadde innført unntakstilstand. Portforbudet skal gjelde i ti dager..

NRK - 04 Apr 18 kl. 10:22

Kina innfører toll på varer fra USA

Kina har kunngjort at de vil innføre toll på 106 amerikanske varer som svar på at USA vil innføre toll på over 1.000 kinesiske varer. Blant annet vil Kina innføre toll på soyabønner, fly og biler og andre varer, skriver AP..

Dagbladet - 04 Feb 18 kl. 07:35

Rapperens utrolige reise til stjernestatus: - Var praktisk talt hjemløs

Cardi B tar verden med storm..

Fler nyheter fra P4

P4 - 11 Jul 18 kl. 14:29

KS: - Avhjelp mangelen på husdyrfôr nå

Kommunesektorens organisasjon, KS, støtter tiltakene som nå settes i gang for å avhjelpe mangelen på husdyrfôr og oppfordrer kommunene til å bidra i arbeidet. Samtidig oppfordrer de regjeringen til å etablere effektive tiltak for å sikre at gårdbrukere som opplever avlingssvikt, eller som stiller opp for andre, ikke lider økonomiske tap som følge av dette..

P4 - 11 Jul 18 kl. 13:51

Grotte-dramaet: - Guttene svømte under vann i en halvtime

- Enormt komplisert oppdrag..

P4 - 11 Jul 18 kl. 13:49

Hetebølgen fortsetter

Det blir fortsatt varmt, både i sør og i nord, også de neste ti dagene. De virkelig høye temperaturene vil vi få på Østlandet, dels Vestlandet og i Trøndelag. På det sentrale Østlandet ventes det temperaturer over 30 grader.

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:59

Lavprisbutikkene øker

Lavprisbutikkene Rema 1000, Coop Extra og Kiwi øker sine markedsandeler. En fersk rapport fra analysebyrået Nielsen viser at Rema 1000 og Coop Extra vokste mest, med 0,5 prosent. Meny og Coop Mega mister markedsandeler..

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:51

- Vi må unngå masseslakt av dyr

Opposisjonen frykter ny smørkrise.

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:22

Svenske postansatte isolert på sykehus

De to svenske postansatte, som i natt ble skadet etter at noe lekket ut fra en pakke, er lagt i isolat på sykehuset, det opplyser politiet i Malmø. Begge de to hadde skader på hendene, og politiets bombegruppe er nå på post-terminalen for å finne årsaken til skadene. Hele terminalen er nå sperret av, og post som er håndtert i løpet av natten er stoppet..

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:29

Trump og Merkel skal møtes

USAs president Donald Trump og tysklands forbundskansler Angela Merkel skal i dag ha et møte under NATO-toppmøte i Brussel, det opplyser Det hvite hus. Tidligere i dag gikk Trump hardt ut og sa at Tyskland er totalt kontrollert av Russland etter en gassavtale, og kritiserte også landet for å bruke for lite på forsvar..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:48

Advarer mot slakting

Tine og Norsk Landbruksrådgiving ber bønder som rammes av tørke og formangel prøve alt annet før de slakter dyr. Konserndirektør i Tine, Johnny Ødegård, sier til NRK at de fraråder slakt og viser til at det tar tre år å produsere en ny melkeku. I dag sa Agri Analyse til P4-nyhetene at masseslakt vil føre til en meierikrise, med mangel på smør og andre melkeprodukter..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:33

Sjekker overvåkingskameraer

Politiet i Ålesund sjekker nå filmer fra overvåkningskameraer i området der en person ble funnet død i en brennende bil. Politiet fikk melding om bilbrannen like etter klokka 07 i morges og prøver nå å finne ut hva som har skjedd..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:26

Demonstrerer etter Zschäpe-dom

Det er varslet demonstrasjoner i flere tyske byer etter dommen mot nynazisten Beate Zschäpe i München i formiddag. Zschäpe ble dømt til livsvarig fengsel og sikring for å ha medvirket til 10 drap som medlem i den nynazistiske gruppen NSU. Rettssaken har vart i fem år og er en av de mest omfattende etter krigen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt