P4 > Nyheter

Thursday, 22 February, 23:53

P4 - 13 Feb 18 kl. 05:41

Innfører praktisk håndverk på ungdomsskolen

Praktisk håndverk blir nytt valgfag i ungdomsskolen.
Det har kunnskapsdepartementet bestemt.
Målet er å motivere skoletrette elever, samt rekruttere flere til yrkesfag, skriver Aftenposten.
Faget skal være klart for skoleåret 2020/2021..
Les mer på P4


Les mer om:
Aftenposten

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Innfører, praktisk, håndverk, ungdomsskolen
Aftenposten - 12 Feb 18 kl. 19:00

Elevene i ungdomsskolen får praktisk håndverksfag som nytt valgfag

Elever i ungdomsskolen vil få et nytt praktisk og arbeidsrettet håndverksfag. De første elevene kan teste ut faget fra høsten 2019..

Hegnar.no - 27 Jan 18 kl. 21:19

Oslo Høyre vil ha fraværsgrense på ungdomsskolen

Et forslag om å innføre fraværsgrense også på ungdomsskolen ble vedtatt på Oslo Høyres årsmøte lørdag. .

Aftenposten - 27 Jan 18 kl. 14:57

Oslo Høyre vil ha fraværsgrense også på ungdomsskolen

Et forslag om å innføre fraværsgrense også på ungdomsskolen ble vedtatt på Oslo Høyres årsmøte lørdag. .

P4 - 22 Jan 18 kl. 05:56

- Praktisk undervisning vil gi flere fagarbeidere

Arbeiderpartiet vil gi yrkesfagelever en mer praktisk rettet undervisning. Det er nå 3000 færre elever på yrkesfag enn da Erna Solberg ble statsminister, og Aps Martin Henriksen sier til Dagsavisen at vi kommer til å mangle flere tusen fagarbeidere dersom utviklingen ikke snus. En av årsakene er at skolen har blitt for akademisk med for lite rom for praktisk læring, ifølge Henriksen..

NRK - 27 Jan 18 kl. 14:56

Oslo Høyre: Ja til ny fraværsgrense

Et forslag om å innføre fraværsgrense også på ungdomsskolen ble vedtatt på Oslo Høyres årsmøte lørdag. Det var ungdomspartiet som kom med forslaget, og leder Nicolai Øyen håper Høyre nå kan ta saken opp i bystyret..

NRK - 12 Jan 18 kl. 15:42

Unge Høyre innfører alkoholforbud

Unge Høyre innfører totalforbud mot alkohol på ungdomspartiets arrangementer. Alkoholforbudet er innført på ubestemt tid, opplyste partiet på en pressekonferanse fredag ettermiddag..

NRK - 02 Dec 17 kl. 08:04

Honduras innfører portforbud

Myndighetene i Honduras har innført portforbud på grunn av volden og urolighetene etter valget forrige helg. Tidligere ble det meldt at landet hadde innført unntakstilstand. Portforbudet skal gjelde i ti dager..

Dagbladet - 04 Feb 18 kl. 07:35

Rapperens utrolige reise til stjernestatus: - Var praktisk talt hjemløs

Cardi B tar verden med storm..

P4 - 26 Oct 17 kl. 05:44

Innfører mobilforbud for fotgjengere

Som første storby i verden innfører Honolulu på Hawaii mobilforbud for fotgjengere. Årsaken er flere alvorlige ulykker blant uoppmerksomme fotgjengere som går over veien. Seniorrådgiver i Trygg Trafikk, Bård Morten Johansen, mener forbudet er svært interessant og ikke utenkelig å innføre her hjemme..

Dagbladet - 02 Feb 18 kl. 21:09

Ungdomsskolen har dannelseskurs: - Tidligere generasjoner har kjørt verden i dass, sier lærer

Galterud ungdomsskole i Drammen sørger for at elevene lærer seg dannelse. Belønningen er en inngangsbillett til skoleballet..

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

Krever forklaring fra Thommessen

Dersom stortingspresident Olemic Thommessen (H) har feilinformert Stortinget før jul, er det «game over» for Thommessen. Det sier Senterpartiets Per Olaf Lundteigen til VG. Thommessen er under angrep etter at Stortingets byggeprosjekt har sprukket med en ny halv milliard.

P4 - 1 time siden

Gransker rådmann i Lenvik

En tidligere rådmann i Lenvik kommune i Troms kan nå bli gransket etter at han kan ha sikret sønnen millioninntekt. Kommunen ga i 2013 en kontrakt til 14 millioner kroner til et firma som rådmannens sønn var involvert i. Kontrollutvalget ber nå kommunen anmelde saken, skriver Kommunal Rapport..

P4 - 2 timer siden

Så mystisk lys over Nord-Norge: – Trolig oppskytning fra SpaceX

Flere i Nord-Norge har meldt fra om et meget spesielt lys på himmelen i kveld. Norsk meteornettverk er ikke helt sikre, men tror det kan være snakk om en rakett som selskapet SpaceX sendte opp i dag, melder NRK. Raketten kom nemlig nordfra, over Kirkenes og beveget seg mot Lofoten.

P4 - 2 timer siden

Mann falt mellom toget og perrongen

En mann falt mellom toget og perrongen da toget skulle kjøre fra Fetsund stasjon i dag. Mannen i 50-årene døde av ulykken. Det ble iverksatt førstehjelp på togstasjonen, men mannens liv sto ikke til å redde.

P4 - 3 timer siden

Vil ha strengere straff for å spre nakenbilder

Et flertall på Stortinget vil gå inn for en ny bestemmelse i straffeloven som skal gi strengere straff for spredning av nakenbilder uten samtykke. Arbeiderpartiet (Ap), Høyre og Frp, går inn for en ny bestemmelse i straffeloven, melder NRK. Høyre og Frp vil imidlertid at forslaget skal utredes i justisdepartementet først..

P4 - 4 timer siden

Lysbakken fikk epilepsianfall

Kort tid før valgkampen startet i høst, ble SV-leder Audun Lysbakken i hu og hast fraktet til sykehus etter epilepsianfall. SV-lederen forteller for første gang til NRK om dramatikken. Før jul gikk Lysbakken ut i sykepermisjon for å gjennomføre en operasjon.

P4 - 4 timer siden

Politiet uten nye spor etter angivelig kidnappingsforsøk

Politiet ønsker fortsatt tips i saken der ei kvinne i 20-årene skal ha blitt forsøkt dratt inn i en varebil ved Sognsvann tidligere i februar. Kvinnen har tidligere opplyst til politiet at mennene kan ha vært iført mørke, tykke bobleklær. Politiet sier de ikke har fått noen ny informasjon som de ønsker å gå ut med.

P4 - 5 timer siden

Helsetilsynet dropper undersøkelser

Statens helsetilsyn har bestemt seg for å ikke gjøre egne undersøkelser etter et pasientdødsfall ved Sentralsykehuset i Førde. Det var i slutten av januar at en pasient i 60-årene døde etter at han falt ned en trapp. Mannen trillet med en rullestol gjennom en rømningsdør da ulykken skjedde..

P4 - 5 timer siden

CNN: – Klæbo er «Norges svar på Justin Bieber»

Johannes Høsflot Klæbo blir hyllet av TV-giganten CNN i en reportasje. Den amerikanske kanalen omtaler Klæbo som Norges svar på Justin Bieber, etter at han har vunnet tre OL-gull i en alder av 21 år. Også morfaren Kåre Høsflot blir omtalt som en like stor stjerne av CNN.

P4 - 5 timer siden

Dumpet skitten snø ved Oslos drikkevannskilde

Bymiljøetaten lagret store mengder møkkete snø ved drikkevannet i Maridalen i Oslo. Det melder NTB. Vann- og avløpsetaten mener praksisen er ulovlig, og satte i dag en stopper for den.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt