P4 > Nyheter

Tuesday, 22 May, 17:47

P4 - 13 Feb 18 kl. 05:41

Innfører praktisk håndverk på ungdomsskolen

Praktisk håndverk blir nytt valgfag i ungdomsskolen.
Det har kunnskapsdepartementet bestemt.
Målet er å motivere skoletrette elever, samt rekruttere flere til yrkesfag, skriver Aftenposten.
Faget skal være klart for skoleåret 2020/2021..
Les mer på P4


Les mer om:
Aftenposten

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Innfører, praktisk, håndverk, ungdomsskolen
Aftenposten - 12 Feb 18 kl. 19:00

Elevene i ungdomsskolen får praktisk håndverksfag som nytt valgfag

Elever i ungdomsskolen vil få et nytt praktisk og arbeidsrettet håndverksfag. De første elevene kan teste ut faget fra høsten 2019..

Hegnar.no - 27 Jan 18 kl. 21:19

Oslo Høyre vil ha fraværsgrense på ungdomsskolen

Et forslag om å innføre fraværsgrense også på ungdomsskolen ble vedtatt på Oslo Høyres årsmøte lørdag. .

Aftenposten - 27 Jan 18 kl. 14:57

Oslo Høyre vil ha fraværsgrense også på ungdomsskolen

Et forslag om å innføre fraværsgrense også på ungdomsskolen ble vedtatt på Oslo Høyres årsmøte lørdag. .

P4 - 22 Jan 18 kl. 05:56

- Praktisk undervisning vil gi flere fagarbeidere

Arbeiderpartiet vil gi yrkesfagelever en mer praktisk rettet undervisning. Det er nå 3000 færre elever på yrkesfag enn da Erna Solberg ble statsminister, og Aps Martin Henriksen sier til Dagsavisen at vi kommer til å mangle flere tusen fagarbeidere dersom utviklingen ikke snus. En av årsakene er at skolen har blitt for akademisk med for lite rom for praktisk læring, ifølge Henriksen..

NRK - 27 Jan 18 kl. 14:56

Oslo Høyre: Ja til ny fraværsgrense

Et forslag om å innføre fraværsgrense også på ungdomsskolen ble vedtatt på Oslo Høyres årsmøte lørdag. Det var ungdomspartiet som kom med forslaget, og leder Nicolai Øyen håper Høyre nå kan ta saken opp i bystyret..

NRK - 12 Jan 18 kl. 15:42

Unge Høyre innfører alkoholforbud

Unge Høyre innfører totalforbud mot alkohol på ungdomspartiets arrangementer. Alkoholforbudet er innført på ubestemt tid, opplyste partiet på en pressekonferanse fredag ettermiddag..

NRK - 02 Dec 17 kl. 08:04

Honduras innfører portforbud

Myndighetene i Honduras har innført portforbud på grunn av volden og urolighetene etter valget forrige helg. Tidligere ble det meldt at landet hadde innført unntakstilstand. Portforbudet skal gjelde i ti dager..

NRK - 04 Apr 18 kl. 10:22

Kina innfører toll på varer fra USA

Kina har kunngjort at de vil innføre toll på 106 amerikanske varer som svar på at USA vil innføre toll på over 1.000 kinesiske varer. Blant annet vil Kina innføre toll på soyabønner, fly og biler og andre varer, skriver AP..

Dagbladet - 04 Feb 18 kl. 07:35

Rapperens utrolige reise til stjernestatus: - Var praktisk talt hjemløs

Cardi B tar verden med storm..

Dagbladet - 06 Mar 18 kl. 05:16

Utvalg: Dette må det bli mindre av i norsk skole

Mindre fokus på idrett i gymmen og langt mindre teori i kunst og håndverk og musikk er blant forslagene til nye og slankere skolefag.  .

Fler nyheter fra P4

P4 - 10 minutter siden

Her kan det bli 30 grader til helgen

– Fastlåst værsituasjon..

P4 - 15 minutter siden

- Brøt taushetsplikten

Nestleder i Oslo bystyres utdanningskomité, Eivor Evenrud fra Rødt, mener skolesjefen i Oslo nå må gå av. Årsaken er at hun mener skolesjef Astrid Søgnen i en åpen høring i bystyret i dag beskrev ukjente detaljer i personalsaken mot lærer Simon Malkenes, skriver VG. Søgnen avviser at hun har gitt opplysninger som er i strid med taushetsplikten..

P4 - 30 minutter siden

Vil gjennomføre møte

USA står fast ved at de planlegger å gjennomføre toppmøtet med Nord-Korea i Singapore 12. juni. Visepresident Mike Pence sier til Fox News at det ikke er noen endirnger i planene rundt det historiske møtet.

P4 - 1 time siden

Årets mest trendy reisemål

Albania er blant de mest trendy feriedestinasjonene for nordmenn i år. Det viser en oversikt fra hotell- og reisesøkesiden Momondo. Det er Bankok i Thailand som topper listen over destinasjoner som nordmenn vil reise til i sommer, men noe mer overraskende stiger også Tirana i Albania kraftig.

P4 - 1 time siden

Ett år siden Manchester-terroren

Det ble ett minutts stillhet og senere allsang i Manchester i dag, under en markering for at det nå er ett år siden terrorangrepet i byen der 22 mennesker ble drept. Angrepet skjedde under en konsert med superstjernen Ariana Grande. Hundrevis av mennesker samlet seg i katedralkirken i Manchester for å markere.

P4 - 1 time siden

Pellegrini vil hente fire-fem spillere

West Hams nye manager Manuel Pellegrini ønsker å hente fire-fem nye spillere til klubben i sommer. Da chileneren ble presentert som etterfølgeren til David Moyes i dag sa han at med noen nye signeringer vil de ha et bra lag som Pellegrini lover vil spille mye mer underholdene fotball enn denne sesongen..

P4 - 1 time siden

- Kan bli den tøffeste finalen vi har spilt

Real Madrid-trener Zinedine Zidane tror lørdagens Champions League-finale mot Liverpool kan bli den tøffeste finalen de har spilt. Det spanske storlaget kan vinne Champions League for tredje år på rad, men da Zidane møtte pressen i dag sa han at de må spille på sitt beste skal de slå Liverpool, og at de frykter angrepstrioen til de røde med Salah, Firmino og Mané..

P4 - 1 time siden

- Viktig med debatt om ytringsfrihet

- Vi er helt avhengig av at lærere sier ifra om kritikkverdige forhold på arbeidsplassen. Det sier Martin Henriksen, utdanningspolitisk talsperson i Arbeiderpartiet. I dag holder Utdanningsforbundet en markering for ytringsfrihet i skolen foran Stortinget.

P4 - 1 time siden

Nesten 400 mennesker berget i Sahara

400 afrikanske migranter er reddet fra Sahara-ørkenen i Niger. De ble plukket opp av letemannskaper ute i ørkenen i forrige uke, ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon. Migrantene og flyktningene hadde svært lite vann, ingen mat og ingen ID-papirer..

P4 - 1 time siden

Én million husstander kan miste TV 2-kanaler

Så mange som én million husstander kan miste TV2-kanalene i juni. TV2 og Telenor forhandler nemlig om en ny avtale, og dersom partene ikke blir enige vil det ramme Canal Digital-kundene, skriver nettstedet Kampanje. Ifølge en intern TV2-melding som nettstedet har fått tak i har samtalene vart lenge og en konflikt kan bli utfallet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt