NRK > Nyheter

Søndag, 18 April, 22:22

NRK - 30 jan. 21 kl. 09:34

Indiske bønder sultestreiker

Bønder i India sultestreiker lørdag i protest mot lovendringer som de mener vil ramme småbønder og favorisere store selskaper. Protestene gjennomføres på dødsdagen til Mahatma Gandhi, noe som er ment å sende et budskap om at protestene er fredelige..
Les mer på NRK


Les mer om:
India, Mahatma Gandhi

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Indiske, bønder, sultestreiker
NRK - 06 feb. 21 kl. 13:58

Indiske bønder blokkerer hovedveier

Titusener av bønder blokkerte lørdag hovedveier over hele India i protest mot nye lover de sier gjør dem sårbare for markedskreftene. Lovene som letter på regler om lagring og salg av landbruksvarer gjør dem sårbare for storindustrien og markedskreftene..

VG - 06 mars 21 kl. 07:30

100 dager med protester: 248 bønder har dødd

For 100 dager siden marsjerte titusener av indiske bønder mot grensen til hovedstaden i India for å delta i en demonstrasjon mot den nye jordbruksreformen. Til nå har 248 menneskeliv gått tapt..

NRK - 25 jan. 21 kl. 07:25

Nye sammenstøt mellom India og Kina

Indiske og kinesiske soldater har igjen støtt sammen langs de to landenes lange grense i Himalaya, knapt seks måneder etter at 20 indiske soldater ble drept. Det skal ha vært flere sårede på begge sider, men det er foreløpig ikke meldt om døde..

NRK - 27 jan. 21 kl. 06:56

Indiske helsearbeidere vaksinert

To millioner indiske helsearbeidere har fått koronavaksine på mindre enn to uker og det siste døgnet er det registrert 12.689 ny smittetilfeller, skriver nyhetsbyrået Ap. Det er en nedgang fra det daglige smittetallet på 100.

NRK - Igår: 16:29

Leger: – Navalnyj er kritisk syk

Fire leger har bedt om at den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj får øyeblikkelig helsehjelp, og sier det står om livet, melder AFP. Navalnyj sitter i fangeleir, men sultestreiker fordi han mener han ikke får nødvendig behandling..

NRK - 17 timer siden

Kjendisstøtte til Navalnyj

70 kjendiser fra flere land ber i et åpent brev Russlands president Vladimir Putin om å gi legehjelp til den fengslede regimekritikeren Aleksej Navalnyj. Han sultestreiker i fengselet for å få bedre legebehandling.

NRK - 9 timer siden

Støttespillere varsler protester

Støttespillere av den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj varsler landsomfattende protester 21. april. Det skjer etter at leger har varslet om at Navalyj, som er syk og sultestreiker, står i fare for å dø..

NRK - 9 timer siden

Frankrike bekymret for Navalnyj

Frankrike er ekstremt bekymret for helsen til den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj. Det sier landets utenriksminister Jean-Yves Le Drian, melder Reuters. Leger har varslet om at Navalyj, som er syk og sultestreiker, står i fare for å dø..

NRK - 7 timer siden

Tyskland krever lege for Navalnyj

Regjeringen i Tyskland krever at den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj får den medisinske hjelp han trenger, melder AFP. Navalnyj soner i en fangeleir, og sultestreiker fordi han ikke får den helsehjelpen han trenger..

NRK - 6 timer siden

– Navalnyj vil ikke få dø i fengsel

Russland tillater ikke at opposisjonspolitiker Aleksej Navalnyj dør under soning, sier landets ambassadør til Storbritannia. Han sultestreiker for å få legehjelp i fangeleiren han er i. Til BBC sier ambassadøren at Navalnyj oppfører seg som en pøbel..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Macron og Johnson ut mot superliga

Frankrikes president Emmanuel Macron og Storbritannias statsminister Boris Johnson går begge ut mot planene om en europeisk superliga i fotball. Toppklubber fra England, Spania og Italia truer med å stifte en serie i stedet for Uefas Mesterliga..

NRK - 1 time siden

Sveitsarar vil kjøpa Bergen Engines

Det sveitsiske selskapet Business Creation Investments AG vil kjøpa Bergen Engines, skriv BT/E24. Dei la inn bud på fabrikken i fjor, men vart slått av TMH. Konsernsjef Gerry van der Sluys har sendt brev til næringsminister Iselin Nybø om interessa..

NRK - 1 time siden

Ber om samlingsregjering i Israel

Sentrumspartiet Yesh Atid vil ha en nasjonal samlingsregjering i Israel. Partileder Yair Lapid sier til AFP at partiene må vinne folkets tillit på nytt. Benjamin Netanyahu prøver å danne en ny regjering samtidig som han er tiltalt for korrupsjon..

NRK - 1 time siden

Ytre høyre demonstrerte i Lisboa

Flere tusen mennesker fra hele Portugal demonstrerte i hovedstaden Lisboa mot et forslag om å forby det ytterliggående høyrepartiet Chega. Motstanderne mener Chegas rasistiske utspill, som å sette romfolk i egne koronaleire, bryter med grunnloven..

NRK - 1 time siden

Soldater satt inn mot etnisk uro

Hæren i Etiopia sier at soldater blir satt inn for å stanse en blodig konflikt mellom de to største etniske gruppene i landet. Flere enn 300 ble drept i Amhara-regionen i mars i kamper mellom væpnede menn fra amhara- og omoro-folkene..

NRK - 1 time siden

Russland utviser 20 tsjekkere

Russland utviser 20 tsjekkiske diplomater fra landet. De må forlate landet i løpet av morgendagen, melder RIA. Reaksjonen kommer etter at Tsjekkia i går utviste 18 russere de sier er agenter, og var knyttet til sabotasje på et militært lager i 2014..

NRK - 2 timer siden

Dødsulykke etterforskes

Dødsulykka på fiskebåten utenfor Tromsø skjedde i forbindelse med arbeid på dekk. Det opplyser operasjonsleder i politiet, Karl-Erik Thomassen. Båten er fortsatt ikke kommet til kai.

NRK - 1 time siden

11 drept i ny togulykke

11 mennesker mistet livet og 98 ble skadet i en togulykke i Toukh i Egypt i dag. Det opplyser helsedepartementet i landet. Dette er den andre alvorlige togulykken på få uker i Egypt , der jernbanenettet og togene er dårlig vedlikeholdt..

NRK - 1 time siden

Drapsmann i Austin på frifot

Politiet i Austin, Texas, sier at den mistenkte for tre drap trolig ikke utgjør fare for andre. På Twitter skriver politiet at skytingen skjedde i et leilighetsbygg, og trolig var knyttet til en familiesituasjon..

NRK - 2 timer siden

Halvparten av USAs voksne vaksinert

Halvparten av alle amerikanere over 18 år har fått minst én dose koronavaksine. I alt 84 millioner mennesker i USA er fullvaksinert, mens 46 millioner har fått én av to doser. Til uka ventes det at vaksinen fra Johnson&Johnson tas i bruk igjen, melder AP..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt