Dagbladet > Innenriks

Torsdag, 02 Juli, 18:01

Dagbladet - 13 aug. 19 kl. 11:49

Ikke sikkert om Ap-kommuner har kuttet 50 prosent mer enn Høyre-styrte

Det er stor usikkerhet knyttet til utslippstallene for hver enkelt kommune..
Les mer på Dagbladet


Les mer om:
Ap, Høyre

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ikke, sikkertom , Ap-kommunerhar , kuttet50 , prosent, mer, enn Høyre-styrte
P4 - 08 juli 19 kl. 09:46

Kuttet politiårsverk i flere kommuner

Flere av lensmannskontorene som står igjen etter politireformen tappes for folk. Det melder Dagbladet. Avisen viser til tall fra Statistisk Sentralbyrå som viser at i 85 av de 214 kommunene som fortsatt har lensmannskontor er det kuttet flere årsverk siden 2016..

NRK - 22 juni 20 kl. 14:31

Kommuner øver på beredskap

88 prosent av landets kommuner har øvd på beredskap de siste to årene, ifølge en undersøkelse fra DSB. De fleste kommuner tilfredsstiller kravene til kommunal beredskapsplikt. Sammenslåtte kommuner er på høyde med øvrige kommuner..

P4 - 29 mars 20 kl. 11:43

131 kommuner uten koronasmitte

Lungesykdommen har langt ifra spredt seg til hele Norge. 131 av 356 kommuner, mer enn en tredel, har fortsatt ikke fått påvist koronasmitte, viser en opptelling Dagbladet har gjort. Nord-Norge har størst andel ikke-positive kommuner..

NRK - 16 juni 20 kl. 10:16

Færre kommuner har eiendomsskatt

I 2019 hadde 371 kommuner eiendomsskatt, mens i 2020 har tallet gått ned til 319 kommuner, ifølge SSB. Hovedforklaringen er at mange kommuner har slått seg sammen. 109 kommuner ble ved årsskiftet slått sammen til 43..

P4 - 10 juli 19 kl. 06:27

Vil ha flere kommunesammenslåinger

Kun tre av Nordlands 44 kommuner blir slått sammen ved nyttår og nå vil fylkesmannen slå sammen flere. Det skriver Klassekampen. Tom Cato Karlsen mener det ikke er bærekraftig at det fortsatt er så mange kommuner i Nordland og viser til at 27 kommuner har færre enn 3000 innbyggerere og 17 kommuner har færre enn 1500 innbyggere.

P4 - 16 juni 20 kl. 10:24

Færre kommuner har eiendomsskatt

Færre kommuner har eiendomsskatt Mens det i 2019 var 371 kommuner der innbyggerne måtte betale eiendomsskatt, har tallet i år gått ned til 319, viser nye tall fra SSB. Hovedforklaringen er imidlertid at mange kommuner i år har slått seg sammen. 109 kommuner ble ved årsskiftet slått sammen til 43..

NRK - 08 juli 19 kl. 08:52

Politikutt i mange kommuner

I 85 av de 214 kommunene som fremdeles har lensmannskontor, er det kuttet flere årsverk de siste tre årene. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB), gjengitt i Dagbladet..

P4 - 23 aug. 19 kl. 16:40

– Tar ikke innbyggerne på alvor

Innbyggerne i mange kommuner får ikke sagt hva de mener om tjenester som barnehage og sykehjem der de bor. En ny undersøkelse fra Forbrukerrådet viser at 7 av 10 kommuner ikke har brukerundersøkelser på nettsidene sine. Fagdirektør Anne Kristin Vie frykter mange kommuner ikke tar hverken kvaliteten på tjenestene eller innbyggerne sine på alvor..

P4 - 27 sep. 19 kl. 12:14

40 kommuner har ikke fått ordfører

40 norske kommuner har fremdeles ikke fått ny ordfører, snart tre uker etter valget. I 316 kommuner er det nå klart hvem som skal bli ordfører de neste fire årene, skriver kommunal rapport. 57 av dem var klare allerede dagen etter kommunevalget.

P4 - 26 juli 19 kl. 07:44

Høyre vil nekte småkommuner eget barnevern

Kommuner med færre enn fem ansatte i barnevernet kan ikke sikre en god nok tjeneste, mener Høyre. Ifølge en gjennomgang partiet har gjort har 40 norske kommuner et barnevern med færre enn fem ansatte, skriver Aftenposten. Høyre vil nå gi kommunene året ut på å omorganisere seg, før Barne- og familiedepartementet får vurdere om de skal fratas tjenesten..

Fler nyheter fra Dagbladet

Dagbladet - 20 timer siden

Fortsatt truende

Helsemyndighetene sliter fortsatt med å få ned tida fra folk opplever coronasymptomer til de blir testet. Det er ikke bra..

Dagbladet - 19 timer siden

Full sparkesykkel-krangel: Fjerner syklene

I forrige uke ble 500 elsparkesykler plassert i Bergen sentrum uten at kommunen var forberedt. Selskapet Ryde mener at de har loven på sin side..

Dagbladet - 18 timer siden

Rystet av hærverk på barnegrav

Én mann i slutten av 30-åra er pågrepet og siktet for hærverk på gravstein på Udland gravlund i Haugesund..

Dagbladet - 8 timer siden

Kan få drapsdom etter badingen av Alf Johan

Ikke noe å sammenligne med siden 1988- andre dødelige feilbehandlinger henlagt..

Dagbladet - 8 timer siden

Mann som meldte seg var ikke «hettemannen»

Trodde selv han kunne være etterlyst vitne..

Dagbladet - 7 timer siden

EMD-barn nummer tre flytter hjem

For tredje gang har rettsapparatet i Norge sendt et barn tilbake til sin familie, etter at barnevernssaken er tatt til behandling i Den europeiske menneskerettsdomstol (EMD)..

Dagbladet - 7 timer siden

Politiet advarer mot livsfarlig trend

Barn og unge har den siste tida skadet seg stygt etter å ha blitt utsatt for sabotasje, hvor sykkelhjulene har løsnet..

Dagbladet - 5 timer siden

Rot under politiutrykningen

Rapport påpeker flere alvorlige feil i politiets respons under Philip Manshaus' terrorangrep. Politiet tar selvkritikk..

Dagbladet - 5 timer siden

Blir nektet å ha gravid-merking

Swedish Match Norge ønsket å ha advarsel for gravide på sine snusbokser, men fikk nei fra Helsedirektoratet, skriver NRK..

Dagbladet - 3 timer siden

Var varmest i landet – slik ser det ut i dag

Tynset i Østerdalen målte temperaturer opp mot 31,4 grader forrige uke. I dag kan innbyggerne se langt etter sol og varme..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt