NRK > Nyheter

Onsdag, 21 April, 22:06

NRK - 08 april 21 kl. 02:40

Ikke konkludert om sesongarbeidere

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) vil ikke gi noen løfter om hvor mange utenlandske sesongarbeidere som får slippe inn til Norge denne sesongen, melder Nationen. Nylig stilte Aps landbrukspolitiske talsperson Nils Kristen Sandtrøen et skriftlig spørsmål til Bollestad om jordbærplukkere fra andre land nå kan få innreisetillatelse..
Les mer på NRK


Les mer om:
Olaug Bollestad, Norge, Nationen, Aps, Nils Kristen Sandtrøen, Bollestad

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ikke, konkludertom , sesongarbeidere
NRK - 10 april 21 kl. 09:17

Venter fortsatt på sesongarbeidere

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) kan ikke si når utenlandske sesongarbeidere får slippe inn til Norge igjen, skriver Nationen. Flere bønder mangler arbeidskraft, men Bollestad vil ikke unnta sesongarbeidere fra restriksjonene..

NRK - 09 feb. 21 kl. 13:39

Sesongarbeidere får bli

Rundt 300 sesongarbeidere, som har sittet korona-fast i Norge, får fornya oppholdstillatelsen sin til å gjelde 2021-sesongen. Få fly og strenge innreiserestriksjoner gjør at de får bli. De er hovedsaklig fra Vietnam..

VG - 18 jan. 21 kl. 18:17

Skjenkestopp og turistfrafall i Hemsedal: – Svært dramatisk

HEMSEDAL (VG) På vinteren er det turister og sesongarbeidere som driver det økonomiske maskineriet i Hemsedal. Men nå er de ikke her..

Aftenposten - 06 feb. 21 kl. 14:17

Kjæresteparet kjørte 5000 km for å jobbe i Vesterålen: – Uten sesongarbeidere fra utlandet hadde ikke dette gått

MYRE I VESTERÅLEN (Aftenposten): Kjæresteparet fra Romania flytter rundt i Europa der det er arbeid..

E24 - 06 feb. 21 kl. 14:17

De to rumenerne skjærer fisk minstelønn i Nord-Norge. Det er bortimot ti ganger bedre enn hjemme.

MYRE I VESTERÅLEN (Aftenposten): Kjæresteparet fra Romania flytter rundt i Europa der det er arbeid. Nå er det fiskemottak i Vesterålen som gjelder. – Uten sesongarbeidere fra utlandet hadde ikke dette gått, sier sjefen deres..

E24 - 07 feb. 21 kl. 18:46

Fiskemottakene venter på arbeidere og åpne grenser. Fisken kommer uansett.

SVOLVÆR/MYRE (Aftenposten): Mange fiskemottak har utenlandske sesongarbeidere på plass med kniven. Andre er i villrede. – Vi er handlingslammet.

NRK - 14 april 21 kl. 18:02

Tilskudd til skogplanting

Det er nå flertall på Stortinget for å gi tilskudd til skogplanting. Utenlandske sesongarbeidere får ikke lov til å komme til Norge, og det ville vært dyrt for skognæringen å starte opplæring av norske ungdommer. Nå blir det altså tilskudd til dette..

E24 - 12 jan. 21 kl. 05:40

Rekordhøy ledighet i Lofoten – henter inn tusener av sesongarbeidere

Moskenes i Lofoten har 13,5 prosent arbeidsledighet. Likevel importeres det arbeidskraft hit i skreisesongen..

NRK - 28 jan. 21 kl. 07:33

Unge dansker fester i Alpene

Unge danske skiturister sniker seg inn i Østerrike for å feste og stå på ski i Alpene, til tross for innreiseforbud. Det sier ordføreren i skistedet Sankt Anton til DR. Ordføreren sier dansken hevder de er sesongarbeidere for å komme inn i landet..

Aftenposten - 07 feb. 21 kl. 20:55

Blir nedringt av søkere: – Det høres ut som om det å være norsk, er grunn nok til å ansette dem

SVOLVÆR/MYRE (Aftenposten): Mange fiskemottak har utenlandske sesongarbeidere på plass med kniven. Andre er i villrede..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Smitteutbrot på byggeplass

Det er påvist fleire tilfelle av koronaviruset ved ein byggeplass i Lillestrøm. Førebels har ti personar testa positivt. Det bekreftar ordførar Jørgen Vik i Lillestrøm kommune til Romerikes Blad..

NRK - 30 minutter siden

Over 1000 arresterte i Russland

Meir enn 1000 personar har vorte arresterte i Russland i samband med støttedemonstrasjonar for opposisjonsleiar Aleksej Navalnyj onsdag. Det melder observasjonsgruppa OVD Info..

NRK - 1 time siden

Forlenger søknadsfristen

Regjeringa forlenger søknadsfristen for støtteordninga for store publikumsopne arrangement til 20. mai då fleire aktørar ikkje rakk fristen. Det opplyser næringsminister Iselin Nybø i ei pressemelding.

NRK - 1 time siden

Testet barnehagebarn i Lindesnes

Lindesnes kommune startet i dag massetesting av 128 barnehagebarn, etter koronautbrudd i en barnehage i Mandal. – Uvanlig, men nødvendig, mener kommuneoverlegen som jobber med å få kontroll på smitten..

NRK - 1 time siden

Gir Russland diplomat-ultimatum

Den tsjekkiske regjeringa åtvarar Russland om at fleire russiske diplomatar kan verte utvist, om ikkje tsjekkiske diplomatar i Russland får kome tilbake på jobb. Russland får fram til midt på dagen torsdag før Tsjekkia tar grep, ifylgje regjeringa. Russland kallar ultimatumet for uakseptabelt..

NRK - 1 time siden

Tre drepne i eksplosjon

Tre personar er drepne og elleve er skadde etter ein eksplosjon på eit luksushotell i sørvest-Pakistan, melder politiet i landet, ifylgje Reuters..

NRK - 2 timer siden

Høgre nektar å forhandle med Ap

Høgre har på eit gruppemøte onsdag vorte samde om å avvise forhandlingar med Arbeidarpartiet om ein delvis avkriminalisering av narkotika, melder TV 2. Ap vil berre avkriminalisere for dei som dei omtalar som tunge rusavhengige..

NRK - 3 timer siden

30 mafiamedlemmer arresterte

Italiensk politi har arrestert 30 personar som truleg er mafiamedlemmer på Sicilia, opplyser politiet onsdag. Dei arresterte er sikta for utpressing, skadeverk og smugling av narkotika..

NRK - 4 timer siden

United-eier beklager

I et åpent brev legger klubbeier Joel Glazer seg nå flat overfor Manchester United-supporterne, etter at klubben tirsdag kveld trakk seg fra den omstridte superligaen. – Dere gjorde deres motstand mot superligaen veldig tydelig, og vi har lyttet. Vi gjorde en feil og vi vil vise at vi kan rette det opp igjen, skriver Glazer.

NRK - 4 timer siden

300 arresterte i Russland

Politiet har arrestert 300 personar fleire stader i Russland etter demonstrasjonar til støtte for opposisjonspolitikar og regimekritikar Aleksej Navalnyj. Det melder OVD Info, som fører oversikt over arrestasjonar under opposisjonelle demonstrasjonar, ifylgje Reuters..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt