NRK > Nyheter

Onsdag, 23 September, 11:40

NRK - 15 feb. 20 kl. 07:21

Ikke greit å strømme gudstjenester

Det er ikke åpent for kirkene å strømme gudstjenester på internett med mindre de innhenter samtykke fra alle de involverte, konkluderer Datatilsynet, skriver Vårt Land. Videre fastslår tilsynet at personlige handlinger som nattverd ikke bør filmes..
Les mer på NRK


Les mer om:
Datatilsynet, Vårt Land

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ikke, greitå , strømme, gudstjenester
Aftenposten - 15 feb. 20 kl. 08:00

Datatilsynet: Kirken må innhente tillatelse fra kirkegjengere for å strømme gudstjenester

Kirkene kan ikke fritt strømme gudstjenester på internett, slår Datatilsynet fast..

NRK - 04 april 20 kl. 12:47

Mange alternative tilbud

Selv om det ikke er ordinære gudstjenester i påska, har kirkene i landsdelen mange alternative tilbud. Flere menigheter har drive-in gudstjenester, andre har gudstjenester og andakter på sosiale medier eller lokalradio. Her er bispedømmets oversikt..

VG - 22 mars 20 kl. 22:47

Kirker kjører på med smittefrie drive-in-gudstjenester

Coronastengte kirker er ingen hindring for å spre det glade budskap. Søndag løsnet folk bilbeltet og deltok i smittefrie drive-in-gudstjenester på en parkeringsplass og en glattkjøringsbane..

P4 - 22 mars 20 kl. 23:08

Drive-in gudstjenester

Flere kirker har innført drive-in gudstjenester nå som de må holde koronastengt. I Kristiansand satt folk i bilene sine med åpne vinduer og hørte på preken søndag, mens i Skien ble prekenen sendt via nærradio. Det var rundt 500 fremmøtte på gudstjenesten i Skien som ble holdt på glattkjøringsbanen i byen.

NRK - 07 mai 20 kl. 16:37

Italia åpner kirkene 18 mai

Italia åpner for bryllup og gudstjenester fra 18 mai. Med forbehold om å følge smittevernsreglene om en meters avstand både inni og utenfor kirken. Gudstjenester har vært avlyst i Italia siden 9 mars..

P4 - 27 juni 20 kl. 12:16

Vet ikke hva strømmen vil koste

Fire av ti nordmenn vet aldri hva strømmen vil koste før strømregningen kommer. Det viser en undersøkelse Norstat har gjort for strømm-app-selskapet Tibber, skriver Nettavisen. Den viser også at en av tre sier strømmen utgjør en betydelig andel av de månedelig utgiftene.

NRK - 10 mars 20 kl. 23:06

Hamar begrenser gravferder

Kun nærstående får delta i gravferder i fire kommuner i Hamar bispedømme de neste ukene, og alle gudstjenester avlyses for å hindre smitte av koronavirus. Tiltakene omfatter Sel, Nord-Fron, Sør-Fron og Ringebu..

NRK - 10 mars 20 kl. 23:06

Bare nære får delta i gravferder

Kun nærstående får delta i gravferder i fire kommuner i Hamar bispedømme de neste ukene, og alle gudstjenester avlyses for å hindre smitte av koronavirus. Tiltakene omfatter Sel, Nord-Fron, Sør-Fron og Ringebu..

P4 - 27 april 20 kl. 19:52

Historisk lave strømpriser

Det er historisk lave strømpriser nå. På Forbrukerrådet sin strømportal er det nå flere strømselskap som tilbyr kontrakter der du får betalt for å bruke strøm. I følge NVE er det 20 år siden strømprisene var like lave, melder NRK, og de tror prisene vil holde seg slik lenge..

Aftenposten - 13 mars 20 kl. 10:07

For første gang siden 1974 blir det ikke fredagsbønn her

Islamsk Råd har gitt alle moskeer beskjed om å stenge sine dører på grunn av koronaviruset. Også Kirken avlyser sine gudstjenester..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Usikker høst for loppemarkeder

Det er usikkert om det blir loppemarkeder i Oslo og Viken i høst på grunn av koronasituasjonen. For mange korps er loppemarked hovedinntektskilde og flere har planer om å gjennomføre dette de neste ukene..

NRK - 30 minutter siden

Skal overvåke regnskogene

Regjeringen skal kjøpe satellittbilder av verdens regnskoger for opptil 100 millioner kroner i året i fire år. Kongsberg Satellite Services skal levere bildene og skal brukes til overvåking og kontroll av global avskoging. Målet er å redusere avskoging..

NRK - 13 timer siden

Middelalderkirker er kostbare

Det haster å restaurere mange av landets 158 middelalderkirker i stein. 18 av dem har akutte behov. Kostnadene vil bli minst 2 milliarder kroner, viser ny utredning.

NRK - 13 timer siden

Kina vil bli karbonnøytralt

President Xi Jinping erklærte tirsdag at Kina vil slutte å øke sine klimautslipp innen 2030 og bli karbonnøytralt innen 2060. Kina har verdens største utslipp av klimagasser og står alene for rundt en firedel av verdens utslipp..

NRK - 45 minutter siden

Søksmål mot østerrikske regjeringen

Den østerrikske regjeringen har fått et sivilt søksmål mot seg etter koronautbruddet på skistedet Ischgl i mars. Gruppen som står bak søksmålet sier myndighetene reagerte for sent etter utbruddet..

NRK - 45 minutter siden

To skip kolliderte ved Øresundbrua

Eit svensk containerskip har kollidert med eit russisk krigsskip på den danske sida av Øresundbrua, det melder Aftonbladet. Det er uvisst kva som har skjedd, men det skal vere tjukk tåke i området..

NRK - 45 minutter siden

Lukasjenko teken i eid

Den kviterussiske presidenten Alexander Lukasjenko er teken i eid i ein uannonsert seremoni, melder Reuters. Seremonien, som normalt brukar å vere ei stor statleg hending, kom etter fleire veker med protestar og skuldingar om valjuks..

NRK - 1 time siden

Politiaksjon på Raufoss

Flere politipatruljer rykka ut til Raufoss sentrum etter meldinger om en mann som ble oppfatta som ustabil. Politiet fikk kontroll på mannen og han er kjørt i arrest. Ingen personer har kommet til skade..

NRK - 1 time siden

Støtte til barn og unge

I statsbudsjettet for 2021 setter regjeringen av 100 millioner kroner til unge med funksjonshemning, bekrefter Nikolai Astrup (H) overfor TV 2. Pengene skal brukes til å gi et tilbud for rehabilitering og avlastning for barn og unge funksjonshemmede..

NRK - 1 time siden

Real Madrid: Ødegaard ikkje smitta

Fotballklubben Real Madrid stadfestar at ingen spelarar er smitta av koronaviruset. Martin Ødegaard testa positivt tysdag, men den andre prøven nordmannen tok dagen etter var negativ. Han skal truleg ta nok ein test torsdag..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt