P4 > Nyheter

Sunday, 20 January, 21:58

P4 - 12 Jun 18 kl. 05:17

I DAB-strid med NATO

Norge og NATO har havnet i strid om det norske DAB-nettet.
I Norge operer sivil radio og de milititære i samme frekvensområde, et område NATO for lengst hadde pekt ut som sitt, da Norge vedtok å satse på DAB.
Hittil har samkjøringen gått greit, men ifølge Aftenposten har NATO nå lagt press på Norge, blant annet på grunn av økt spenning i Europa og omfattende elektronisk krigføring..
Les mer på P4


Les mer om:
NATO, DAB, Norge, Aftenposten, Europa

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: I DAB-stridmed , NATO
NRK - 12 Jun 18 kl. 07:26

Noreg og Nato i DAB-strid

Sendingane på DAB-nettet skal ha blitt slått ut under ei Nato-øving utanfor Bergen i februar, skriv BT. Nato har stilt krav om fortrinnsrett på bruk av nettet ved behov, men det kan gi styresmaktene problem med å gi informasjon i ein krisesituasjon..

NRK - 11 Jan 19 kl. 19:56

Makedonia bytter navn etter strid

Makedonia vil bytte navn til Republikken Nord-Makedonia etter en langvarig strid med Hellas. Det ble klart etter en avstemming i nasjonalforsamlingen. Hellas har lovet å ende sin motstand mot Makedonias inntog i NATO og EU dersom landet skiftet navn..

Dagbladet - 09 Jul 18 kl. 20:39

- Vi må ikke bare følge Trumps twitring

Men utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) er urolig for at Donald Trumps retorikk og strid mellom USA og Europa kan overskygge NATO-toppmøtet..

NRK - 11 Jul 18 kl. 17:25

Nato uroa over Russland og Iran

Nato-landa har vedteke ei slutterklæring frå toppmøtet i Brussel. Her heiter det blant anna at Nato er uroa over russisk militær aktivitet, som har gitt redusert stabilitet og tryggleik. Nato er også uroa over iransk ekspansjon i Midtausten..

NRK - 10 Jul 18 kl. 23:07

Nato-land bruker meir på forsvar

Nato-sjef Jens Stoltenberg har i forkant av toppmøtet i Brussel lagt fram eit dokument som viser at Nato-landa bruker ein stadig større del av BNP på forsvar. USA har kritisert europeiske Nato-land for å la USA bere ein for stor del av kostnadene..

Dagbladet - 10 Jul 18 kl. 21:55

Trump-tiraden som sjokkerte Nato

Talen som skulle berolige Nato-familien, kastet han. I stedet fyrte Trump av en kraftsalve mot sine Nato-allierte. I dag møtes de igjen..

NRK - 13 Mar 18 kl. 00:04

Stoltenberg: – Nato dypt bekymret

Nato-sjef Jens Stoltenberg sier at Nato er i kontakt med britiske myndigheter etter giftangrepet mot en russisk eksspion og hans datter i Salisbury: – Storbritannia er en verdifull alliert, og denne hendelsen har gjort Nato dypt bekymret, sier han..

P4 - 11 Jul 18 kl. 07:07

Norge presset på for ny NATO-kommando

Norge har vært en stor pådriver for å få på plass en Nato-kommando for Atlanteren. Dette blir vedtatt på Nato-toppmøte i Brussel som begynner idag, skriver Klassekampen. Den millitære kommandoen skal ligge i Norfolk i delstaten Virginia i USA.

NRK - 12 Jun 18 kl. 21:14

NATO og EU gler seg over avtale

Tenestepersonar i både NATO og EU gler seg over den historiske namneavtalen mellom Makedonia og Hellas. Generalsekretær i NATO, Jens Stoltenberg, seier at avtalen vil bidra til å sikre regional fred og stabilitet..

NRK - 11 Jun 18 kl. 12:25

Italia ber Nato sjå sørover

Italias nye statsminister Giuseppe Conte meiner det er uroa i Midtausten og Nord-Afrika som utgjer den største trusselen mot innbyggjaranes tryggleik. Han bad Nato konsentrere seg meir om truslane i sør då han møtte generalsekretæren i Nato måndag..

Fler nyheter fra P4

P4 - 11 Jul 18 kl. 14:29

KS: - Avhjelp mangelen på husdyrfôr nå

Kommunesektorens organisasjon, KS, støtter tiltakene som nå settes i gang for å avhjelpe mangelen på husdyrfôr og oppfordrer kommunene til å bidra i arbeidet. Samtidig oppfordrer de regjeringen til å etablere effektive tiltak for å sikre at gårdbrukere som opplever avlingssvikt, eller som stiller opp for andre, ikke lider økonomiske tap som følge av dette..

P4 - 11 Jul 18 kl. 13:51

Grotte-dramaet: - Guttene svømte under vann i en halvtime

- Enormt komplisert oppdrag..

P4 - 11 Jul 18 kl. 13:49

Hetebølgen fortsetter

Det blir fortsatt varmt, både i sør og i nord, også de neste ti dagene. De virkelig høye temperaturene vil vi få på Østlandet, dels Vestlandet og i Trøndelag. På det sentrale Østlandet ventes det temperaturer over 30 grader.

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:59

Lavprisbutikkene øker

Lavprisbutikkene Rema 1000, Coop Extra og Kiwi øker sine markedsandeler. En fersk rapport fra analysebyrået Nielsen viser at Rema 1000 og Coop Extra vokste mest, med 0,5 prosent. Meny og Coop Mega mister markedsandeler..

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:51

- Vi må unngå masseslakt av dyr

Opposisjonen frykter ny smørkrise.

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:22

Svenske postansatte isolert på sykehus

De to svenske postansatte, som i natt ble skadet etter at noe lekket ut fra en pakke, er lagt i isolat på sykehuset, det opplyser politiet i Malmø. Begge de to hadde skader på hendene, og politiets bombegruppe er nå på post-terminalen for å finne årsaken til skadene. Hele terminalen er nå sperret av, og post som er håndtert i løpet av natten er stoppet..

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:29

Trump og Merkel skal møtes

USAs president Donald Trump og tysklands forbundskansler Angela Merkel skal i dag ha et møte under NATO-toppmøte i Brussel, det opplyser Det hvite hus. Tidligere i dag gikk Trump hardt ut og sa at Tyskland er totalt kontrollert av Russland etter en gassavtale, og kritiserte også landet for å bruke for lite på forsvar..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:48

Advarer mot slakting

Tine og Norsk Landbruksrådgiving ber bønder som rammes av tørke og formangel prøve alt annet før de slakter dyr. Konserndirektør i Tine, Johnny Ødegård, sier til NRK at de fraråder slakt og viser til at det tar tre år å produsere en ny melkeku. I dag sa Agri Analyse til P4-nyhetene at masseslakt vil føre til en meierikrise, med mangel på smør og andre melkeprodukter..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:33

Sjekker overvåkingskameraer

Politiet i Ålesund sjekker nå filmer fra overvåkningskameraer i området der en person ble funnet død i en brennende bil. Politiet fikk melding om bilbrannen like etter klokka 07 i morges og prøver nå å finne ut hva som har skjedd..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:26

Demonstrerer etter Zschäpe-dom

Det er varslet demonstrasjoner i flere tyske byer etter dommen mot nynazisten Beate Zschäpe i München i formiddag. Zschäpe ble dømt til livsvarig fengsel og sikring for å ha medvirket til 10 drap som medlem i den nynazistiske gruppen NSU. Rettssaken har vart i fem år og er en av de mest omfattende etter krigen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt