NRK > Nyheter

Monday, 27 June, 14:23

NRK - 17 apr 22 kl. 22:47

IS sverger hevn over død leder

En talsmann for IS sier ekstremistgruppen vil hevne sin avdøde tidligere leder. Tilhengere blir bedt om å utnytte krigen i Ukraina til å utføre angrep i Europa. – Vi kunngjør, med Guds hjelp, en velsignet kampanje for å få hevn over Abu Ibrahim al-Qurashis død, heter det i et lydopptak som tilskrives IS på meldingstjenesten Telegram. Den nye IS-talsmannen Abu-Omar al-Muhajjir ber tilhengerne gjenoppta angrepene i Europa og utnytte «den tilgjengelig muligheten» når «korsfarerne kjemper mot hverandre» – en referanse til krigen i Ukraina. Den militante gruppens forrige leder døde da han sprengte seg selv i februar for å unngå å bli tatt til fange i en amerikansk operasjon nordvest i Syria, ifølge amerikanske myndigheter.
Les mer på NRK


Les mer om:
IS, Ukraina, Europa, Guds, Abu Ibrahim, qurashis, Telegram, Abu-Omar, muhajjir, Syria, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: IS sverger, hevn, over, død, leder
Dagbladet - 10 timer siden

- Nord-Korea sverger hevn

Nord-Korea fordømmer «aggresjon» fra Sør-Korea og USA i forkant av Nato-toppmøte..

NRK - 19 maj 22 kl. 08:08

Voksne deler nakenbilder som hevn

Ufrivillig deling av nakenbilder er blitt et problem for mange voksne. Det sier stipendiat Roya Denise Haugen, på Institutt for sosiologi og sosialt arbeid. Flere deler bilder på nettforum eller blant venner som hevn når forhold er over..

Aftenposten - 03 nov 21 kl. 14:11

Mourinho før Glimt-kampen: - Det er ikke snakk om hevn

ROMA (VG) José Mourinho sier han ikke tenker på hevn før returmøtet med Bodø/Glimt..

VG - 03 nov 21 kl. 14:11

Mourinho før Glimt-kampen: - Det er ikke snakk om hevn

ROMA (VG) José Mourinho sier han ikke tenker på hevn før returmøtet med Bodø/Glimt..

NRK - 05 apr 22 kl. 13:06

Ordfører: – Butsja er russernes hevn for den ukrainske motstanden

Ordføreren i den ukrainske byen Butsja, Anatolij Fedoruk, sier at drapene på sivile i byen var en hevn for den ukrainske motstanden russiske soldater møtte, skriver NTB. Fedoruk skal ha sagt det i et intevju med den italienske avisen Corriere della Sera i dag. Et stort antall lik er funnet i byens gater etter at russiske styrker trakk seg ut i forrige uke.

Klartale - 12 maj 22 kl. 08:52

De neste dagene skal vi spise 20 millioner pølser

På 17. mai spiser folk mest grillpølse vest og nord i landet. Østlendingene går for wienerpølse.

NRK - 07 maj 22 kl. 11:11

Emmanuel Macron er tatt i ed for en ny periode

Den franske presidenten Emmanuel Macron blir klokken 11 på lørdag tatt i ed for en ny periode. Seremonien fant sted på Elyséepalasset, og ble bekreftet av leder for Forfatningsrådet Laurent Fabius, skriver AFP. – Vi må fortsette å elske republikken og dens verdier, sa han i sin innsettelsestale.

NRK - 28 okt 21 kl. 02:52

Protester i Ecuador

Urfolk og andre på landsbygda i Ecuador sperret onsdag veier rundt om i landet i protest mot raskt økende drivstoffpriser. I fem av landets 24 provinser ble trafikken forstyrret tirsdag. Demonstrantene sverger å fortsette med protestene mot den nye regjeringens økonomiske politikk, skriver NTB..

VG - 16 mar 22 kl. 14:19

Erlend Mørch (27) ville bli NRK-sjef. - Det er ikke humor

Komiker Erlend Mørch, som blant annet står bak Discovery-serien «Sigurd fåkke pult», sverger på at søknaden ble sendt i fullt alvor..

VG - 15 apr 22 kl. 03:22

Kaley Cuoco sverger: – Gifter meg aldri igjen

Skuespiller Kaley Cuoco (36) er klinkende klar..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Norge vil opprette en havmiljølov

Den nye loven skal bygge på naturmangfoldsloven. Den gjør det mulig å verne havområder til 200 nautiske mil fra land..

NRK - 15 minutter siden

BT: Drapssiktet fikk ikke forsvarlig helsehjelp

Mannen som drepte faren sin i et parkeringshus i Loddefjord tidligere i år, fikk ikke forsvarlig helsehjelp fra januar i år, ifølge BT. Det konkluderer Statsforvalteren i Vestland med. Mannen var pasient på distriktspsykiatrisk senter (DPS) to år før drapet i Loddefjord i Bergen, ifølge avisen..

NRK - 15 minutter siden

Styrtregn førte til nye lekkasjer på Stortinget

Det er ikke uvanlig med lekkasjer i det politiske miljøet, men øsregnet i Oslo førte med seg lekkasjer av det mer bokstavelige slaget på Stortinget i dag. – Det har oppstått vannlekkasje flere steder i bygningsmassen, trolig som følge av styrtregnet, får NRK opplyst av administrasjonen på Stortinget. Både i Nedre Vollgate 18, i tunnelløpet under Wessels plass samt ved vaskeriet i kjelleren i selve stortingsbygningen er det oppdaget vannlekkasje.

NRK - 15 minutter siden

PST og politiets håndtering skal evalueres

Politidirektøren og sjef PST har besluttet gjennomgang av hendelsen og hendelsesforløpet frem til skytingen, opplyser politiet..

NRK - 30 minutter siden

Frankrike vil ha olje fra Iran og Venezuela

USA diskuterte alt i mars muligheten for å lette på sanksjonene mot Venezuela og gjenoppta oljeimporten derfra, men dette har ennå ikke skjedd. Sanksjonene mot Iran og Venezuela må oppheves, og olje fra de to landene må tilbake på markedet, mener Frankrike, ifølge kontoret til Frankrikes president Emmanuel Macron..

NRK - 30 minutter siden

Nato gjør opptrapp i reaksjonsevnen

Nato skal gjøre sitt største opptrapp av organisasjonens forsvarsevne siden den kalde krigen, sier generalsekretær Jens Stoltenberg. Forsvarsalliansen vil bygge opp antallet soldater i reaksjonsstyrken til godt over 300.000, sa Stoltenberg under et pressemøte mandag..

NRK - 45 minutter siden

Bærum kommune hedrer de døde etter Oslo-skytingen

For å hedre Kåre Hesvik (60) og Jon Erik Isachsen (54), som mistet livet i Oslo, lar Bærum kommune regnbueflaggene henge i en uke ekstra. Det skriver Budstikka. Flaggene skulle egentlig ha blitt tatt ned i dag.

NRK - 45 minutter siden

21 tenåringer døde etter fest

Politiet i Sør-Afrika etterforsker hendelsen etter at 21 tenåringer døde på «mystisk vis», melder AFP. Dette skal ha skjedd i et bygg som har vært overfylt under noe som antakelig var en eksamensfeiring blant elever ved videregående skole. Overlevende beskriver det som en kamp for å komme seg ut.

NRK - 45 minutter siden

Søker etter kvinne i Ulstein

Redningsetater søker etter en kvinne i 30-årene i Haddal-området i Ulstein kommune. Redningsskøyte, Røde Kors og Norske redningshunder er med i søket, opplyser politiet..

NRK - 1 time siden

Ni personer til sykehus etter syre-uhell

Ni personer fraktes til St. Olav hospital etter uhellet i Vanvikan i Trøndelang mandag. Tre av disse fraktes i luftambulanse.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com