P4 > Nyheter

Wednesday, 19 February, 10:38

P4 - 20 Jan 20 kl. 23:41

IS skal ha fått ny leder

Terrororganisasjonen IS skal ha utpekt irakeren Amir Mohammed Abdul Rahman al-Mawli al-Salbi som sin nye leder.
Det skriver britiske The Guardian.
Utnevnelsen skal ha skjedd bare timer etter at IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi ble drept i et amerikansk angrep i Syria i oktober i fjor.
Salbi er en av grunnleggerne av IS og USA har tidligere utlovet en belønning på fem millioner dollar for informasjon om hvor han befinner seg..
Les mer på P4


Les mer om:
IS, Amir Mohammed Abdul Rahman, mawli, salbi, The Guardian, Abu Bakr, baghdadi, Syria, USA

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: IS skalha , fåttny , leder
NRK - 22 Oct 19 kl. 22:32

Kina vil bytte ut Hongkong-leder

Kinesiske myndiheter de ønsker å bytte ut Hongkong-leder Carrie Lam med en ny midlertidig leder, ifølge Financial Times. En ny leder skal etter planen ta over i mars, og sitte ut perioden hennes, som slutter i 2022, ifølge avisa..

P4 - 04 Nov 19 kl. 11:31

Ny leder av Underhuset skal velges

De folkevalgte i Storbritannia skal i dag velge ny leder i Underhuset. Sist torsdag takket John Bercow for seg, etter å ha ledet forsamlingen i ti år. Det var da beregnet at han hadde ropt order nesten 14.

NRK - 07 Nov 19 kl. 10:02

Ny leder i sykepleierforbundet

Lill Sverresdatter Larsen valgt til ny leder i Norsk Sykepleierforbund. Sittende leder Eli Gunhild By må tre av. Hun tiltrådte som leder i 2011 og har sittet i to perioder..

VG - 09 Nov 19 kl. 21:11

Jørgine Vasstrand leder semifinalen i årets «Skal vi danse»

NYDALEN (VG) Treningsbloggeren har hanket inn totalt syv tiere i kveldens «Skal vi danse»-sending og leder foreløpig semifinalen..

E24 - 21 Jan 20 kl. 09:28

Solberg, Grande og Ropstad skal legge statsrådskabal

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad, Venstre-leder Trine Skei Grande og Høyre-leder Erna Solberg møtes nå for å diskutere regjeringens sammensetning etter Frps exit..

NRK - 27 Oct 19 kl. 04:32

IS-leder trolig drept i Syria

Et høytstående IS-medlem skal være drept i en amerikansk militæroperasjon nord i Syria, melder Fox News. Det skal trolig være IS-leder Abu Bakr Al Baghdadi som er drept, opplyser en sentral militærkilde til kanalen. Opplysningene er ikke bekreftet..

P4 - 25 Nov 19 kl. 06:27

Fagforbundet sier ja til en rødgrønn pakt

Fagforbundets leder sier ja til SVs forslag om en rødgrønn pakt før stortingsvalget i 2021. I forrige uke vedtok SVs landsstyremøte å jobbe for at de fem opposisjonspartiene på venstresiden skal samles om en felles plattform som de skal gå til valg på om to år. Leder i Fagforbundet, Mette Nord, sier til Klassekampen at en bred allianse kan skape trygghet og forutsigbarhet for velgerne..

P4 - 03 Nov 19 kl. 11:49

Farage stiller ikke til valg

Brexitpartiets leder Nigel Farage vil ikke stille til det britiske parlamentsvalget i neste måned. I stedet for å stille til valg skal han dra landet rundt for å fremme Brexitpartiets budskap, sier han til BBC. Mye tyder på at Boris Johnson blir gjenvalgt som statsminister når britene skal gå til urnene 12.

P4 - 22 Jan 20 kl. 10:41

Nye ministermøter

Diskusjonene om hvem som skal få ministerposter i regjeringen fortsetter i dag. Venstre-leder Trine Skei Grande og KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad kom i dag tidlig til Statsministerens kontor. Hvor langt de er kommet i prosessen er det ingen som vil si noe om, men Erna Solberg sa i går at hun håper å ha på plass en ny regjering innen utgangen av måneden - som det er ni dager igjen av..

P4 - 29 Sep 19 kl. 18:26

Vil samarbeide hvis Trump sier ja

Donald Trumps advokat Rudy Giuliani sier han bare vil samarbeide med granskingen i Representantenes hus dersom presidenten selv vil det. Etterretningskomiteen i Representantenes hus leder etterforskningen av Ukraina-saken som skal avgjøre om Trump skal stilles for riksrett. Giuliani anklager komiteens leder Adam Schiff for forhåndsdømming i spørsmålet om Trump har forsøkt å presse Ukraina til å etterforske Joe Biden og hans sønn..

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

Får ikke bruke DNA-verktøy

Et norskutviklet DNA-verktøy som har avslørt flere forbrytere i Sverige, er ikke lov å bruke i Norge. I Sverige er i dag tillatt å gjøre søk i DNA-databaser på familiemedlemmer av en mulig gjerningsperson, melder NRK. Nylig ble en voldtektsmann i Sverige avslørt etter 24 år på grunn av metoden.

P4 - 45 minutter siden

-Ikke vår oppgave å avlaste fastleger

-Det er ikke vår oppgave å avlaste fastlegene. Det sier leder for Helsesykepleierne Ann Karin Swang. Høyres Sveinung Stensland mener helsesykepleierne kan avlaste fastlegene med å skrive fraværsattester for elever på videregående skole når de nærmer seg 10 prosent fravær i et fag.

P4 - 1 time siden

Mener Nav-dommer kan være riktige likevel

En tidligere høyesterettsdommer mener NAV-sakene kan være riktige likevel. I en EØS-rettslig analyse publisert på rett24, konkluderer Karl Arne Utgård med at få eller ingen er urettmessig dømt i trygdesaken. Påtalemyndigheten har så langt avdekket at 78 personer er feilaktig dømt i det som omtales som NAV-skandalen.

P4 - 1 time siden

Ny tilsynssak mot lege i Kristiansand

Fylkeslegen har åpnet enda en tilsynssak mot sykehuset i Kristiansand og legen som granskes der. Det melder NRK. Dermed er det åpnet sju pågående tilsynssaker mot mannen som i en årrekke har utført kompliserte ortopediske operasjoner uten godkjenning.

P4 - 2 timer siden

Tar til motmæle etter innvandringskritikk

Frp-toppene Sylvi Listhaug og Jon Helgheim går ut mot det de kaller en «skyve-under-teppet-mentalitet» om høy kriminalitet blant innvandrere. Det skriver VG. Nylig fikk de kritikk fra flere hold etter å ha lagt frem en rapport fra SSB som viser at unge, mannlige innvandrere har langt flere siktelser enn øvrig ungdom i Norge.

P4 - 1 time siden

Politiaksjon på Aker Brygge

Det pågår akkurat nå en politiaksjon på Aker Brygge i Oslo. Både brannvesen, politi og ambulanse er på stedet. Ifølge operasjonsleder Tor Gulbrandsen skal det være snakk om en person de ønsker å få i trygghet, han skal ikke være noen fare for omgivelsene..

P4 - 1 time siden

Sykehusledere vet ikke hvor mange sykepleiere de trenger

Norsk Sykepleierforbund provoseres av at sykehusledere ikke vet hvor mange sykepleiere de trenger. I fjor høst konkluderte Riksrevisjonens rapport med at lederne verken vet behovet nå eller om ti år. Så smarte og dyktige folk bør vite hva de trenger for å sikre vefokningen likeverdige helsetjenester sier Sykepleierforbundet til FriFagbevegelse gjengitt i Dagsavisen i dag..

P4 - 2 timer siden

Dømt for å ha truet med sexvideo

En 36 år gammel mann er dømt til fengsel i et halvt år for å ha filmet at han hadde sex med en 15 år yngre mann og truet med å spre filmene. Det går frem i en dom fra Agder tingrett. Mannen må også betale den fornærmede 20.

P4 - 2 timer siden

Svinebønder skal under lupen

600 svinebønder skal nå under lupen, i en ny lansomfatende tilsynskampanje fra Mattilsynet. I 2017-2018 fant tilsynet avvik hos 1550 av 189 svinebønder i Rogaland. Nå skal Mattilsynet finne ut om dyrevelferdsregelverket følges i alle typer grisebesetninger skriver Nationen.

P4 - 2 timer siden

-Helsesykepleiere bør avlaste fastlegene

La helsesykepleiere avlaste fastlegene når det kommer til å skrive ut fraværsattester på videregående skole. Det mener Høyres helsepolitiske talsmann Sveinung Stensland. Til NRK sier allmennlegeforeningen at hver fastlege får 1-2 slike henvendelser per dag, og de er frustrerte over at dette tar mye tid.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt