Høyres Oslo-topp om Ernas skisse:

Høyres Oslo-topp:
- Skissen vil ha minimal påvirkning på trafikken

Byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg (H) i Oslo hyller det som har kommet ut om skissen til bompengeløsning.

FORSVARER SKISSEN: Høyres byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg i Oslo mener skissen til løsning på bompengekrisen i regjeringen vil være svært godt nytt for Oslo - og ikke gi økt trafikk. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FORSVARER SKISSEN: Høyres byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg i Oslo mener skissen til løsning på bompengekrisen i regjeringen vil være svært godt nytt for Oslo - og ikke gi økt trafikk. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skissen til løsning på bompengeløsning i regjeringen vil bidra til en betydelig økt satsing på kollektivtrafikk i byene og ha minimalt å si for trafikken, slår byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg for Høyre i Oslo.

Eirik Lae Solberg baserer dette på det som er kjent om skissen i media.

- Dette innebærer en enorm satsing på kollektivtrafikken i Oslo. Bare i Oslo vil det være snakk om 3,5 milliarder med 10 prosent økning i statlig andel i store kollektivinvesteringer. På toppen av dette kommer en økt satsing på kollektivtrafikken, sier Eirik Lae Solberg til Dagbladet.

Frp-leder Siv Jensen fortalte pressekorpset etter at hennes eget parti hadde sagt ja til skissen mens Venstre-leder Trine Skei Grande hadde sagt nei.

Dermed har bompengediskusjonene, som har pågått siden juni, gått i full lås.

Dagbladet får bekreftet at hovedpunktene i skissen er at staten øker sitt bidrag i de store kollektivinvesteringene fra 50 til 70 prosent, som VG først meldte. Halvparten av økningen skal gå til å finansiere kollektivinvesteringene, mens den andre halvparten skal gå til å redusere bompengene i bypakkene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.