Hør trompetist-legenden Nils Petter Molvær her

Trompetist-legenden oppfordrer til lytting gjennom gode hodetelefoner.

Nils Petter Molvær spiller live på nett fredag kveld.

NB! LIVE-SENDINGEN ER AVSLUTTET. SE VIDEO MED KONSERTEN LENGRE NEDE I SAKEN.

I snart fire tiår har trompetist Nils Petter Molvær vært en sentral stemme i norsk jazz. Først som en del av bandet Masqualero, som ble dannet i 1982, og senere som soloartist.

Det virkelig store gjennombruddet kom med albumet Khmer i 1998. Det ble gitt ut på det tyske plateselskapet ECM, blandet jazz og elektronika på en måte som aldri før, og endre retningen for norsk jazz.

I kveld hører du Nils Petter Molvær spille live på Koronerulling og Aftenposten her:

I dagene fremover skal Aftenposten i samarbeid med nettkonsert-arrangørene Koronerulling og Jakobstrøm fra Kulturkirken Jakob tilby dere en eller to konserter pr. kveld.

Med Nils Petter Molvær på scenen i kveld stiller bassist Jo Berger Myhre.
Via arrangementet på Facebook oppfordrer de to alle til å høre på konserten gjennom gode høyttalere eller hodetelefoner.

Les også

«Når skal NRK ta ansvar for norsk musikk, om ikke nå?»


Andre konserter på nett i kveld:

Silje Nergaard live fra egen stue i kveld.

Valentourettes live i stua kl. 20.

«Det er alltid trøst å finne i Joachim Nielsens musikk», skriver arrangøren Misfonøyelsesbar, og håper på låter som «Jeg er redd» eller «Når du ligger sånn i mørket». Jokkes gamle bandkompiser spiller i alle fall live i opptak her.

Se konserten her.

Silje Nergaard Living Room Sessions #2 kl. 20.

Jazz- og popsanger Silje Nergaard kjørte første runde med nettkonsert fra egen stue sist uke. I kveld kommer runde nummer to, og sangeren lover også gjesteartister.

Se konserten her.

Reformasjonen på Verftet online music festival kl. 20.

Denne helgen skulle årets Vossa Jazz vært arrangert, men den ble første festival til å avlyse i våre koronatider. I stedet stiller samlebandet Reformasjonen live på nett i kveld. De er Mari Kvien Brunvoll, Kjetil Møster, Stein Urheim, Jørgen Træen, Chris Holm og Øyvind Skarbø.

Se konserten her.


  • Se onsdagens konsert med Ingebjørg Bratland her: