NRK > Nyheter

Saturday, 25 June, 18:39

NRK - 17 maj 22 kl. 01:34

Hyller soldatene fra Azovstal

Soldatene som var på det beleirede stålverket i Mariupol blir hyllet av det ukrainske forsvaret for de 82 dagene de holdt stand på Azovstal. – De fulgte ordre og holdt ut mot en overmektig fiende, noe som ga den ukrainske hæren tid til å omgruppere seg, trene opp flere soldater og motta store mengder våpen fra andre land, sier Denys Prokopenko som leder Azovregimentet i en videotale ifølge avisa Kyiv Independent. Generalstaben i Ukrainas væpnede styrker sier at soldatene på Azovstal har fullført sitt kampoppdrag, og at de hadde fått ordre om å redde liv. Generalstaben sier at innsatsen fortsetter for å redde ut soldatene som fortsatt befinner seg på stålverket, melder Reuters..
Les mer på NRK


Les mer om:
Mariupol, Azovstal, Denys Prokopenko, Azovregimentet, Kyiv Independent, Ukrainas, Reuters

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Hyller, soldatenefra , Azovstal
Klartale - 07 jun 22 kl. 09:20

Hva skjedde med soldatene i stålverket Azovstal?

De ukrainske soldatene i Mariupol kjempet så lenge de kunne. De slåss mot russiske soldater innenfra stålverket Azovstal. Men til slutt måtte de overgi seg.

NRK - 08 maj 22 kl. 04:06

Jobber for å få ut soldatene av stålverket i Azovstal

Ifølge den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj har over 300 mennesker blitt evakuert fra stålverket i Azovstal i Mariupol i løpet av den første evakueringsfasen, melder Sky News. Alle eldre, kvinner og barn har kommet seg ut, meldte ukrainske myndigheter lørdag. Det er fortsatt en gruppe soldater igjen.

NRK - 21 apr 22 kl. 10:20

Ukraina krev umiddelbare fluktvegar for sivile i Azovstal

Ukrainas visestatsminister Iryna Veresjtsjuk krev at Russland gjer det mogleg for sivile å kome seg trygt ut frå stålkraftverket Azovstal i hamnebyen Mariupol. Det melder nyheitsbyrået Reuters. – Det er rundt 1000 sivile og 500 skadde soldatar der.

Klartale - 04 maj 22 kl. 14:00

De fryktet at de aldri ville slippe ut fra Mariupol

– Vi var i ferd med å miste håpet om at vi noensinne ville komme oss ut. Det sier en kvinne til kanalen til BBC.Da de kom fram var folk preget av at de var slitne og lettet.

NRK - 17 maj 22 kl. 11:13

Russland hevder 265 russiske soldater har overgitt seg ved Azovstal

265 ukrainske soldater, deriblant flere titalls sårede, har overgitt seg ved stålverket Azovstal i Mariupol, hevder Russlands forsvarsdepartement. – Gjennom det siste døgnet har 265 krigere lagt ned våpnene og overgitt seg, deriblant 51 hardt skadde, uttalte departementet under en pressebrifing. Ifølge russerne skal de som trenger medisinsk tilsyn være sendt til et sykehus i byen Novoazovsk.

NRK - 22 apr 22 kl. 15:24

Russland sier de er klar for våpenhvile i Mariupol

Russland sier de vil inngå «humanitær våpenhvile» med de siste gjenværende ukrainske soldatene i Mariupol, men hevder Ukraina nekter soldatene å overgi seg. En betingelse for våpenhvilen er nettopp at soldatene som fortsatt er igjen på området til stålverket Azovstal, overgir seg, ifølge det russiske forsvarsdepartementet. – Vi erklærer nok en gang at Russland når som helst er klar til å innføre en stillstand og kunngjøre en humanitær pause for å evakuere sivile, heter det i en uttalelse fra departementet fredag.

NRK - 16 maj 22 kl. 23:35

Over 260 evakuert fra Azovstal

Ifølge Reuters rapporterer ukrainske myndigheter nå at i alt 273 ukrainske soldater er evakuert fra det beleirede stålverket i Mariupol. 53 alvorlig sårede soldater er fraktet til sykehus i Novoazovsk og at mellom 211 og 220 soldater er fraktet ut til et annet sted, opplyser viseforsvarsminister Anna Malyar. Hun sier at alle soldatene skal få komme hjem gjennom fangeutveksling, og at slike samtaler pågår mellom partene.

NRK - 07 maj 22 kl. 03:12

Jobber med å få evakuert gjenværende soldater i Azovstal

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sa i sin kveldstale fredag at de har evakuert kvinner og barn fra Azovstal ved hjelp av FN og Røde Kors. Han sa også at de jobber med diplomatiske alternativer for å få evakuert de gjenværende ukrainske soldatene i Azovstal, skriver CNN..

NRK - 28 apr 22 kl. 23:59

Ingen løsning for Azovstal

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj avviser det russiske kravet om at de ukrainske soldatene må legge ned våpnene og komme ut fra stålverket Azovstal i Mariupol. Det betyr i praksis at de ukrainske soldatene må overgi seg til russerne og vil bli tatt som krigsfanger. Fra russisk side blir det sagt at de sivile som er på stålverket kan komme ut.

Klartale - 12 maj 22 kl. 08:29

Vil bytte fanger for å redde soldater i Mariupol

Ukraina forhandler med Russland. De ønsker å hente ut skadde soldater fra stålverket Azovstal i Mariupol. Ukrainske soldater og sivile har vært i stålverket lenge.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

To personer skadd etter trafikkulykke med buss

En buss og to biler er involvert i en trafikkulykke i Drangedal. Politiet opplyser at 20 personer er involvert. Én person er kritisk skadd og én er alvorlig skadd.

NRK - 15 minutter siden

Luftambulanse til Halden etter MC-ulykke

Luftambulanse er på vei til Halden etter melding om en singelulykke med en motorsykkel. Motorsyklisten ses til av ambulanse. Skadeomfanget er per nå ukjent, men føreren skal være ved bevissthet, skriver politiet på Twitter.

NRK - 30 minutter siden

Melding om paragliderulykke

Nødetatene rykker ut etter melding om en paragliderulykke på Hvittingfoss, skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 1 time siden

Sørgegudstjeneste i Oslo domkirke søndag

Oslo domkirke holder sørgegudstjeneste søndag klokken 11.00. Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen deltar.

NRK - 1 time siden

EU-sjefen sjokkert over angrepet i Oslo

Ingen skal trenge å frykte for liv eller helse bare fordi de er den de er, sier EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen etter masseskytingen i Oslo. – Jeg er sjokkert over det avskyelige angrepet på uskyldige mennesker i Oslo i går kveld, tvitrer von der Leyen lørdag. – Ingen skal måtte frykte for sitt liv eller sin helse simpelthen på grunn av hvem de er, sier hun og legger til at hun har medfølelse med ofrenes familier og venner.

NRK - 1 time siden

Politiadvokat: Siktede fremstilles trolig for varetektsfengsling mandag

Politimester Beate Gangås og politiadvokat Børge Enoksen holder lørdag ettermiddag en pressekonferanse på politihuset i Oslo. Situasjonen er fortsatt uavklart, men etterforskningsskritt er iverksatt, opplyser Gangås. – Vi mener fortsatt at det ikke er grunn til å tro at det er flere gjerningspersoner involverte.

NRK - 1 time siden

Personer skadet etter kollisjon med buss

En buss og to biler er involvert i en trafikkulykke på Sannesveien i Drangedal. Politiet opplyser at 20 personer er involvert, minst én person er skadet. Ulykken skyldes en påkjørsel bakfra..

NRK - 1 time siden

Gjerningspersonen hadde uregistrerte våpen

De to våpnene er uregistrerte, og politiet vet ikke hvem som har hatt hånd på dem før den siktede, det sier politiet på en pressekonferanse i ettermiddag. – Det er noe vi søker å avdekke, sier politiadvokat Bård Enoksen..

NRK - 1 time siden

Etterforsker om det foreligger politisk motivert vold eller hatkriminalitet

Politimester Beate Gangås og politiadvokat Børge Enoksen holder lørdag ettermiddag en pressekonferanse på politihuset i Oslo. Situasjonen er fortstat uavklart, men etterforskningsskritt er iverksatt, opplyser Gangås. – Vi mener fortsatt at det ikke er grunn til å tro at det er flere gjerningspersoner involverte.

NRK - 1 time siden

Politiet etterforsker med full styrke

Politimester Beate Gangås og politiadvokat Børge Enoksen holder lørdag ettermiddag en pressekonferanse på politihuset i Oslo. Situasjonen er fortstat uavklart, men etterforskningsskritt er iverksatt, opplyser Gangås..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com