Dokumentar om tidlig demens: Husker du meg?

Siri fikk en demensdiagnose da hun var 38 år, og måtte flytte på institusjon. Utenfor fortsatte mannen livet de skulle hatt sammen, alene. På mange måter er det minnene som binder mennesker sammen. Hva skjer med relasjonene når minnene forsvinner? (Filmskaper: Ragnhild Nøst Bergem)

Aldersgrense 15 år
Mer i denne kategorien
13 Episoder
  1. «Seahorse parents»

    Det finnes bare én art på jorden der mannen kan bli gravid: sjøhesten. I denne korte dokumentaren deler fire (snart) transkjønnede foreldre sine dypt personlige historier om hvordan det er å bære sine fremtidige barn som transmenn. (Regi: Miriam Guttman)
  2. «The answer to everything»

    Partha Dasguptas er den viktigste personen du aldri har hørt om. Siden 2021 er han adlet og hedret for sin gigantiske rapport om naturens økonomiske verdi. Ved hjelp av humor, overdrivelser og en veldig enkel fotballmetafor prøver skuespiller Alexander Skarsgård å forklare hva den handler om. (Regi: Nathan Grossman og Tom Mustill)
  3. «Heart of an astronaut»

    Når astronauter reiser ut i verdensrommet, sitter spesialister på jorden og følger med på hvert eneste hjerteslag. Stress, mikrogravitasjon og stråling utsetter hjertet for enorme påkjenninger. Aller verst er det når de er tilbake på jorden, og tyngdekraften igjen tar tak. (Regi: Jennifer Ransford)
  4. «Det store og det lille»

    Noen er blitt avvist av sin første store kjærlighet. Et høyt elsket marsvin har mistet livet. Og en liten jente bærer på en forferdelig hemmelighet. Spriket er stort i henvendelsene til Sveriges nasjonale hjelpelinje for barn. (Regi: Ellen Fiske og Ellinor Hallin)
  5. 15 år senere

    I 2005 søker 13 personer asyl i Norge med dokumentarfilmskaper Charlotte Røhder Tvedt på slep. Syv får opphold. To trekker seg fra filmen av frykt for at livet deres er i fare. Fire får avslag og forsvinner. 15 år senere bestemmer Charlotte seg for å finne dem igjen. (Regi: Charlotte Tvedt)
  6. «Powernapper’s Paradise»

    Folk fra alle samfunnslag gjør det. Taxisjåfører, sykkelbud og høyt lønnede kontorfolk. De sover på jobb. Er det en stille protest mot kapitalismen eller et forsøk på å finne indre ro? (Regi: Samir Arabzadeh)
  7. «Ved veis ende»

    Zeljko og Viki har ofret alt for å gi gamle og vanskjøttede hester en verdig slutt på livet. Pensjonatet utenfor Beograd er et alternativ til slakteren når en hest ikke lenger kan løpe eller være til nytte. Men ressursene er få, og hver dag er en kamp for å gi dyrene det de trenger. (Regi: Ivana Todorovic)
  8. Du blir lykkeligere

    I USA har over 80 prosent av kosmetiske kirurger operert pasienter med dysmorfofobidysmorfofobiDysmorfofobi er en betegnelse på en personlig opplevelse av at én eller flere kroppsdeler har et utseende som er defekt eller stygt. (Kilde: Store norske leksikon.). Mange av dem blir avhengige og kommer tilbake for flere inngrep. Jennifer er fortsatt ikke fornøyd, selv etter flere operasjoner. Vil et risikabelt, men veldig trendy brasiliansk rumpeløft gjøre henne lykkelig? (Regi: Daniel Lombroso)
  9. «Det finnes ingen naboer her lenger»

    Hanna Asefaw vokste opp i en kommunal blokk på Grünerløkka. På godt og vondt. Så ble den solgt til en boligspekulant. Hvem er det egentlig plass til i samfunnet? Menneskene eller markedskreftene? (Regi: Signe Rosenlund-Hauglid)
  10. Ikke en sånn fyr

    Hvert år anmelder hundrevis av norske kvinner en venn eller kjæreste for «festrelatert voldtekt». Det har også Signe gjort. I denne filmen møter hun tre unge menn, alle dømt for voldtekt. Hvem er egentlig i stand til å bli voldtektsmann? (Regi: Signe Rosenlund-Hauglid)
  11. Forglemmegei

    Da han var seks år, lovte Per Arvid overgriperen å ikke si noe. 20 år senere truer hemmeligholdet med å ødelegge livet hans. Han bestemmer seg for å fortelle barndomsvennen Anton om overgrepene. De neste seks årene følger Anton Per Arvid og samboeren med kamera mens de står i sitt livs verste storm. (Regi: Anton Ligaarden)
  12. Ei stjerna

    Faren til Siw døde i 2019. Hun savner ham fælt. Men hun har egentlig alltid savnet ham. Var han for opptatt av oppmerksomhet og pokaler til å se sin egen datter? (Regi: Siw Angell-Olsen)
  13. Stranger at the gate

    Etter 25 års tjeneste er marinesoldaten Mac fylt av hat mot «fienden». Hjemme i USA legger han en plan for å sprenge den lokale moskeen. Han er fortsatt ikke ferdig med å kjempe for landet sitt. (Regi: Joshua Seftel)
  • Jonas Brenna

Les hele saken med abonnement