Vera Micaelsen 1974 - 2018

Hun var så innmari kul, mest fordi hun turte å være ukul

Vera Micaelsen har vært et forbilde i flere tiår.

FORBILDE: Forfatter og programleder Vera Micaelsen er død, bare 43 år gammel. Her fra 2006, da hun ble ansatt som langfilmkonsulent i Norsk Filmfond.
Foto:Steinar Buholm/Dagbladet.
FORBILDE: Forfatter og programleder Vera Micaelsen er død, bare 43 år gammel. Her fra 2006, da hun ble ansatt som langfilmkonsulent i Norsk Filmfond. Foto:Steinar Buholm/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er ikke mange mennesker jeg har sett opp til i så mange ulike faser av livet som Vera Micaelsen. Det startet i 1995, da hun dukket opp på skjermen som frontfigur for det ferske ungdomsprogrammet «Go’elg», ved siden av Jan Erik Larssen. Et crazy turbopar som skulle få oss til å le innimellom studiointervjuer og musikkvideoer (tenk at det fantes ei tid da vi var prisgitt tv-programmer som bare kaanskje kom til å spille favorittlåta denne uka).

Men de var mer enn bare morsomme. Særlig Vera var balsam for sjelen til en usikker nesten-tenåring. Hun var så innmari kul, mest fordi hun turte å være ukul.

Et ungdomsforbilde milevis fra dagens Kardashians og motebloggere, uten at vi skal henfalle til en «at var så mye bedre før»-kommentar. For jeg tror jo – eller vet – at hun hadde gått rett hjem hos 2018-kidsa også. Det har hun bevist i så mange sammenhenger.

I ei tid da NRK fortsatt var landets fremste kjendisprodusent, var hun leder for et ungdomsprogram som produserte innslag som «hvordan kvitte seg med luft i magen på fest».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.