NRK > Nyheter

Tuesday, 28 January, 07:29

NRK - 09 Nov 19 kl. 16:41

Hinduer får hellig sted i India

Indisk høyesterett har gitt hinduer retten til det svært omstridte hellige stedet Ayodhya nord i landet. Hinduene vil bygge et tempel på stedet hvor hinduer i 1992 ødela en 460 år gammel moské. Muslimer skal få et annet sted for å bygge en moské..
Les mer på NRK


Les mer om:
Ayodhya, India

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Hinduerfår , hellig, stedi , India
NRK - 10 Sep 19 kl. 15:32

Minst 16 døde i Kerbala i Irak

Minst 16 mennesker døde og 75 skal være skadet i Kerbala i Irak. Det skjedde på et hellig sted for sjiamuslimer. Det var under en religiøs markering, ifølge AP..

P4 - 02 Nov 19 kl. 14:51

Ønsker avtale mellom India og EU

Tysklands forbundskansler Angela Merkel vil en frihandelsavtale mellom India og EU. Da hun avsluttet sitt todagersbesøk i New Delhi i dag sa Merkel at hun ser for seg større tyske investeringer i miljøvennlig teknologi i India. EU og India innledet forhandlinger i 2007, men samtalene brøt sammen i 2012..

NRK - 24 Jan 20 kl. 05:13

India på innvandrertoppen

India er det landet utenfor EØS det kommer flest innvandrere til Norge fra. De siste fem årene har 14.058 personer fra India fått oppholdstillatelse.

NRK - 02 Nov 19 kl. 12:05

Vil ha frihandel mellom India og EU

Tysklands forbundskansler Angela Merkel vil ha en frihandelsavtale mellom India og EU. De sa hun etter et to dager langt besøk i New Delhi. EU og India innledet forhandlinger i 2007, men samtalene brøt sammen i 2012..

NRK - 29 Oct 19 kl. 03:18

Toåring funnet død i brønn i India

En to år gammel gutt ble tirsdag funnet omkommet i en trang brønn i India, etter at en massiv redningsoperasjon for å få ham opp i live mislyktes. Gutten falt ned i den forlatte borebrønnen nær hjemmet i delstaten Tamil Nadu sør i India i fredag..

NRK - 05 Aug 19 kl. 08:05

India opphever spesialstatus

India opphever Kashmirs spesialstatus i grunnloven, skriver Reuters. Kashmir har vært en autonom region i India, og det har vært begrensninger på hvem som har fått lov til å kjøpe boliger i området..

NRK - 05 Dec 19 kl. 15:56

Norsk kvinne druknet i India

En 75 år gammel kvinne fra Oslo druknet under en svømmetur i byen Goa i India onsdag, melder ABC Nyheter. Utenriksdepartementet bekrefter overfor avisen at en nordmann er omkommet i India..

NRK - 20 Dec 19 kl. 16:31

Fire drept i nye sammenstøt i India

Fire demonstranter er drept i nye protester mot statsborgerskapsloven i India. Dermed er dødstallet steget til 14 etter over en uke med demonstrasjoner. De fire drepte ble fraktet til et sykehus i Meerut i det nordlige India fredag..

NRK - 02 Aug 19 kl. 07:03

India avviser tilbud fra Trump

India avviser igjen president Trumps tilbud om å mekle mellom India og Pakistan i Kashmir-konflikten, skriver nyhetsbyrået AP. Den indiske utenriksministeren skal ha formidlet dette til sin amerikanske motpart, Mike Pompeo, under et møte i Bangkok..

P4 - 31 Aug 19 kl. 10:44

Minst seks døde i fabrikkeksplosjon

Minst seks personer er døde og 43 er skadd etter en eksplosjon på en kjemikaliefabrikk i Dhule i India i dag. Ifølge politiet var det minst 100 arbeidere inne i fabrikken da eksplosjonen fant sted..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

15 tonn mer i år

Det er landet 15 tonn mer kongekrabbe så langt i år enn på samme tid i fjor. Norges Råfisklag melder at det er blitt landet 170 tonn i år, mot 155 tonn på samme tid i fjor..

NRK - 45 minutter siden

Japan sender evakueringsfly

Japan sender et fly til byen Wuhan i Kina for å evakuere japanere fra byen der coronaviruset skal ha oppstått. Det sier landets utenriksminister. Det er rundt 650 japanere i området som har uttrykt ønske om å reise hjem..

NRK - 2 timer siden

Trump-forsvarer avfeier Bolton-bok

– Ingenting i Bolton-avsløringene, selv om de er sanne, er på nivå med maktmisbruk eller en handling som tilsier riksrett. Det sa Alan Derschowitz, en av advokatene til Donald Trump, i høringen om riksrett i det amerikanske senatet natt til tirsdag..

NRK - 4 timer siden

106 døde av lungeviruset i Kina

Ytterligere 25 mennesker er døde etter at de ble smittet av coronaviruset i Kina. Det bekrefter kinesiske myndigheter. Dermed har totalt 106 mennesker mistet livet etter utbruddet av lungeviruset, melder internasjonale medier..

NRK - 5 timer siden

USA fraråder reiser til Kina

USA ber folk unngå reiser til alle deler av Kina. Dermed endrer USA reiserådene sine til landet, melder nyhetsbyrået AP. Tidligere har USA bare frarådet reiser til Wuhan-regionen, der virusutbruddet trolig oppsto..

NRK - 6 timer siden

Corona-smittet mann i Tyskland

Helsemyndighetene i Bayern bekrefter at en mann er smittet av Corona-viruset. Det opplyser myndighetene i en pressemelding..

NRK - 7 timer siden

WHO feilinformerte om smittefaren

Verdens helseorganisasjon (WHO) har nå erklært at den globale faren fra coronaviruset er høy. Samtidig innrømmer de at den har vært høy i flere dager, men at verden ikke har blitt fortalt det. Nå har organisasjonen sendt ut en rettelse..

NRK - 15 timer siden

Frp vil ha omkamp om flere sykehus

Fremskrittspartiet vil ha omkamp om sykehus i Vest-Finnmark og på Nordmøre etter at helseministeren bestemte at Helgeland får to sykehus. Helsepolitisk talsperson Åshild Bruun-Gundersen i Frp vil ikke forsvare at store regioner blir uten sykehus..

NRK - 10 timer siden

Rv 7 stenges av vogntog

Riksvei 7 mellom Geilo og Ustaoset er fortsatt stengt, ettersom et vogntog sperrer veien. Bergingsbil er på vei, ifølge Statens vegvesen. Tungtrafikk oppfordres til å bruke kjetting, ettersom det er svært glatt på stedet..

NRK - 9 timer siden

Nav bryter samarbeid med XXL

Nav avbryter sitt samarbeid med sportskjeden XXL etter avsløringer av prisjuks, ulønnet arbeid og «disiplinerende straffereaksjoner», skriver E24. Nav krever «nødvendige tiltak og rutiner» for å gjenoppta praksisen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt