NRK > Nyheter

Tuesday, 12 November, 16:21

NRK - I førrgår: 16:41

Hinduer får hellig sted i India

Indisk høyesterett har gitt hinduer retten til det svært omstridte hellige stedet Ayodhya nord i landet. Hinduene vil bygge et tempel på stedet hvor hinduer i 1992 ødela en 460 år gammel moské. Muslimer skal få et annet sted for å bygge en moské..
Les mer på NRK


Les mer om:
Ayodhya, India

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Hinduerfår , hellig, stedi , India
NRK - 10 Sep 19 kl. 15:32

Minst 16 døde i Kerbala i Irak

Minst 16 mennesker døde og 75 skal være skadet i Kerbala i Irak. Det skjedde på et hellig sted for sjiamuslimer. Det var under en religiøs markering, ifølge AP..

P4 - 02 Nov 19 kl. 14:51

Ønsker avtale mellom India og EU

Tysklands forbundskansler Angela Merkel vil en frihandelsavtale mellom India og EU. Da hun avsluttet sitt todagersbesøk i New Delhi i dag sa Merkel at hun ser for seg større tyske investeringer i miljøvennlig teknologi i India. EU og India innledet forhandlinger i 2007, men samtalene brøt sammen i 2012..

NRK - 02 Nov 19 kl. 12:05

Vil ha frihandel mellom India og EU

Tysklands forbundskansler Angela Merkel vil ha en frihandelsavtale mellom India og EU. De sa hun etter et to dager langt besøk i New Delhi. EU og India innledet forhandlinger i 2007, men samtalene brøt sammen i 2012..

NRK - 29 Oct 19 kl. 03:18

Toåring funnet død i brønn i India

En to år gammel gutt ble tirsdag funnet omkommet i en trang brønn i India, etter at en massiv redningsoperasjon for å få ham opp i live mislyktes. Gutten falt ned i den forlatte borebrønnen nær hjemmet i delstaten Tamil Nadu sør i India i fredag..

NRK - 05 Aug 19 kl. 08:05

India opphever spesialstatus

India opphever Kashmirs spesialstatus i grunnloven, skriver Reuters. Kashmir har vært en autonom region i India, og det har vært begrensninger på hvem som har fått lov til å kjøpe boliger i området..

NRK - 02 Aug 19 kl. 07:03

India avviser tilbud fra Trump

India avviser igjen president Trumps tilbud om å mekle mellom India og Pakistan i Kashmir-konflikten, skriver nyhetsbyrået AP. Den indiske utenriksministeren skal ha formidlet dette til sin amerikanske motpart, Mike Pompeo, under et møte i Bangkok..

P4 - 31 Aug 19 kl. 10:44

Minst seks døde i fabrikkeksplosjon

Minst seks personer er døde og 43 er skadd etter en eksplosjon på en kjemikaliefabrikk i Dhule i India i dag. Ifølge politiet var det minst 100 arbeidere inne i fabrikken da eksplosjonen fant sted..

NRK - 14 Aug 19 kl. 13:14

– Pakistan vil svare India

Statsministeren i Pakistan lovar at dei vil respondere dersom India gjer noko angåande Kashmir, melder AFP. Det er auka spenning om grenseområdet, og både Kina, India og Pakistan gjer krav på Kashmir..

Dagbladet - I førrgår: 02:08

Dette området kan utløse blodbad

I hundrevis av år har hinduer og muslimer kranglet om det hellige området. Nå har Høyesterett satt et endelig punktum..

VG - 28 Oct 19 kl. 12:25

Toåring fanget i brønn i India

En stor redningsaksjon er i gang for å forsøke å redde ut en toåring som sitter fast i en trang brønn i India..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Seier nei til å berge Nesna

Stortingsfleirtalet stemte i dag nei til å overprøve Nord universitet sitt vedtak om å legge ned studiestaden Nesna..

NRK - 30 minutter siden

Politi bekymra over kriminelle barn

Politiet i Sverige er sterkt bekymra over aukande valdskriminalitet blant barn heilt ned i 11-12 års alderen. No vil det svenske politiet involvere skular, foreldre og sosialteneste for å fange opp barn som er i risikosona..

NRK - 1 time siden

Kan bli open høyring

Eva Kristin Hansen (Ap) blir saksordførar for kontrollkomiteen si gransking av trygdeskandalen, skriv Aftenposten. Det kan bli open høyring om saka før jul..

NRK - 1 time siden

Open høyring om trygdeskandalen

Det blir open høyring om trygdeskandalen på Stortinget, melder Aftenposten. Eva Kristin Hansen frå Arbeidarpartiet vil vere saksordførar..

NRK - 1 time siden

Høgt sjukefråvær i Nav

Sjukefråværet blant Nav-tilsette ligg over gjennomsnittet i Noreg. Ei intern undersøking viser at stor arbeidsbelasting og rollekonflikt er utfordringar i etaten. Sjukefråværet i Nav var på 7 prosent i 2018, medan landssnittet er på 6,3 prosent..

NRK - 1 time siden

Venta å ver i Mexico innan kort tid

Den tidlegare bolivianske presidenten Evo Morales er venta å lande i Mexico klokka 11.00 lokal tid, melder Reuters. Morales fekk innvilga søknaden sin om asyl i landet i går.

NRK - 1 time siden

Steinras stenger Flåmsbana

Flåmsbana er stengd etter eit steinras mellom Myrdal og Flåm. Bane Nor har sendt mannskap til staden. To avgangar frå Flåm og to avgangar frå Myrdal blir påverka av stenginga i dag..

NRK - 1 time siden

Samde om nytt regjeringssamarbeid

Det spanske venstrepartiet Podemos er samde om å forme ei koalisjonsregjering med det sosialdemokratiske partiet PSOE. Det melder AFP..

NRK - 2 timer siden

Razzia hos Orkla-eigd selskap

Konkurransetilsynet har innleia undersøking av Orkla-eigde Lilleborg, melder E24. Det skal vere mistanke om brot av konkurranseloven relatert til innkjøp mellom leverandørar og daglegvarekjedene i den norske marknaden, skriv Orkla i ei pressemelding..

NRK - 2 timer siden

Mann dømt etter overgrep

Ein mann i 40 åra er dømt til forvaring i 15 år for overgrep mot eit titals jenter. Mannen er dømt for å ha forgripe seg på barn på nett og ved fysiske møte. Han er dømt til forvaring i 15 år med minstetid på 10 år..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt