NRK > Nyheter

Tirsdag, 07 Juli, 03:59

NRK - 09 nov. 19 kl. 16:41

Hinduer får hellig sted i India

Indisk høyesterett har gitt hinduer retten til det svært omstridte hellige stedet Ayodhya nord i landet. Hinduene vil bygge et tempel på stedet hvor hinduer i 1992 ødela en 460 år gammel moské. Muslimer skal få et annet sted for å bygge en moské..
Les mer på NRK


Les mer om:
Ayodhya, India

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Hinduerfår , hellig, stedi , India
Dagbladet - 07 juni 20 kl. 12:47

Fra melkeku til hellig ku

Når oljebransjen går fra å være melkeku til hellig ku, er det på tide med noen generaloppgjør i norsk politikk..

NRK - 10 sep. 19 kl. 15:32

Minst 16 døde i Kerbala i Irak

Minst 16 mennesker døde og 75 skal være skadet i Kerbala i Irak. Det skjedde på et hellig sted for sjiamuslimer. Det var under en religiøs markering, ifølge AP..

P4 - 02 nov. 19 kl. 14:51

Ønsker avtale mellom India og EU

Tysklands forbundskansler Angela Merkel vil en frihandelsavtale mellom India og EU. Da hun avsluttet sitt todagersbesøk i New Delhi i dag sa Merkel at hun ser for seg større tyske investeringer i miljøvennlig teknologi i India. EU og India innledet forhandlinger i 2007, men samtalene brøt sammen i 2012..

NRK - 25 mai 20 kl. 04:16

Har ikke nok sykesenger i India

I Mumbai i India rapporteres det nå om flere pasienter med koronainfeksjon enn det er senger til, skriver nyhetsbyrået Reuters. Søndag registrerte India 6.767 nye koronainfeksjoner , som var landets største på en dag..

P4 - 11 juni 20 kl. 08:47

Over 10 000 nye smittede i India

Etter en veldig streng nedstenging, har India nå begynt å åpne opp igjen - det har ført til en stor smitteøkning. Nesten 10.000 nye tilfeller er registrert det siste døgnet, opplyser landets helsemyndigheter, ifølge NTB.

NRK - 24 jan. 20 kl. 05:13

India på innvandrertoppen

India er det landet utenfor EØS det kommer flest innvandrere til Norge fra. De siste fem årene har 14.058 personer fra India fått oppholdstillatelse.

NRK - 13 juni 20 kl. 15:23

Over 300 000 koronasmittede i India

Smittetallet i India har steget med mer enn 11.000 nye tilfeller siste døgn. Til sammen har 308.

NRK - 06 juni 20 kl. 11:12

Koronasmitte øker raskt i India

India har registrert nesten 10.000 nye koronatilfeller det siste døgnet, melder DPA. Mange nye tilfeller er på landsbygda, dit hundretusener av arbeidere har reist etter nedstengningen i byene.

NRK - 12 juni 20 kl. 10:41

India passerer Storbritannia

Antall koronatilfeller i India har steget til 295.772, opplyste myndighetene fredag. Landet har nå passert Storbritannia og er fjerde hardest rammet i verden.

NRK - 22 mai 20 kl. 21:51

India senker styringsrenta

Sentralbanken i India kutter styringsrenta til 4 prosent for å dempe koronaeffekten på landets økonomi. Stengningen for å hindre smittespredning har fått store økonomiske konsekvenser også i India, et land med en befolkning på 1,35 milliarder..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Nesten 800 sivile drept i Kongo

Den beryktede Den islamistiske ADF-militsen har drept nesten 800 sivile øst i Kongo siden starten av fjoråret, , ifølge en rapport fra FNs forente menneskerettighetskontor UNJHRO i Kongo, som mener angrepene kan være forbrytelser mot menneskeheten..

NRK - 1 time siden

Bolsonaro testes for koronaviruset

Brasils president Jair Bolsonaro er testet for koronaviruset etter å ha fått symptomer. Bolsonaro sa til CNN Brazil at det ble tatt et røntgenbilde av lungene hans på et militærsykehus for sikkerhets skyld. Resultatet ventes tirsdag..

NRK - 1 time siden

Jordskjelv i havet ved Indonesia

Et jordskjelv med en styrke på 6,6 rammet tirsdag kysten av Indonesia. Det er ikke foreløpig ikke meldt om skader. Skjelvet hadde sitt episenter i havet 100 kilometer fra byen Batang på 500 kilometers dyp..

NRK - 2 timer siden

Vil slå et slag for vannkraft

Norge bør velge vannkraft framfor vindkraft, mener Oslo-byrådsleder Raymond Johansen (Ap). Overfor Klassekampen tar Johansen til orde for å be Stortinget ta initiativ til å forbedre produksjonen av vannkraft her i landet..

NRK - 2 timer siden

Bruker kortet like mye som i fjor

De siste ukene har bruken av bank- og kredittkort gjennom DNB vært tilbake på fjorårets nivå. Ifølge Dagens Næringsliv har noen bransjer større omsetning. Reiseliv og servering, som har blitt hardt rammet av koronakrisen, henger imidlertid etter..

NRK - 3 timer siden

Brann i leilighet i Drammen

Ingen ble skadd da det brøt ut brann i en leilighet i Tollbugata i Dammen, sent mandag kveld. Alle beboerne ble gjort rede for, opplyser Sør-Øst politidistrikt. Politiet fikk melding om brannen klokka 23.

NRK - 4 timer siden

Migranter går i land på Sicilia

De 180 migrantene om bord i det norskeide skipet Ocean Viking er nå er i ferd med å gå i land på Sicilia, melder nyhetsbyrået AFP. Migrantene skal videre i karantene på et skip..

NRK - 4 timer siden

Studenter kan bli sendt ut av USA

Internasjonale studenter må forlate USA dersom deres amerikanske universitetet velger å ha kun digital undervisning til høsten. Den nye regelendringen ble kunngjort av den amerikanske immigrasjonsmyndigheten ICE på mandag, melder CNN..

NRK - 4 timer siden

To sjømenn fikk koronabot

To russiske sjøfolk ble bøtelagt etter å ha vært en tur på et kjøpesenter i Kirkenes mandag. – Det er karantenerestriksjoner for koronasmitte som er bakgrunnen for bøtene, sier operasjonsleder Eirik Pedersen i politiet til NTB..

NRK - 4 timer siden

Studenter må forlate USA

Internasjonale studenter må forlate USA dersom deres amerikanske universitetet velger å ha kun digital undervisning til høsten. Den nye regelendringen ble kunngjort av den amerikanske immigrasjonsmyndigheten ICE på mandag, melder CNN..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt