NRK > Nyheter

Onsdag, 03 Mars, 00:22

NRK - 28 nov. 20 kl. 07:18

Hetebølge i Australia

Sommerens første hetebølge har slått inn over deler av Australia med over 40 grader øst i landet. En prognose viser at årets sommer kan bli våtere enn vanlig, med økt risiko for oversvømmelser og redusert risiko for skogbranner.
Les mer på NRK


Les mer om:
Australia

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Hetebølgei , Australia
NRK - 27 nov. 20 kl. 03:37

Venter stor hetebølge i Australia

Australia forbereder seg på den første store hetebølgen. Det er forventet temperaturer opp mot 40 grader, skriver Reuters. Skogbrannene i løpet av forrige sommer drepte 33 mennesker og millioner dyr..

NRK - 18 jan. 21 kl. 09:07

Australia åpner neppe grensene i år

Helsemyndighetene i Australia sier at vanlige reiser til landet ikke kan forventes i 2021, skriver ABC. Folk som likevel ankommer Australia, må betale over 21.000 kroner for å tilbringe to uker på karantenehotell..

NRK - 23 feb. 21 kl. 05:22

Australia og Facebook enige

Etter flere dager med forhandlinger mellom Australia og Facebook, åpner selskapet igjen for deling av nyheter i landet. Facebook stanset deling av nyheter i Australia som et svar på lovforslaget som pålegger sosiale medier å betale for nyhetsinnhold..

NRK - 30 nov. 20 kl. 07:56

Verdensarv-øy i brann

40 prosent av øya Fraser Island i Australia er ødelagt av en skogbrann som har vart i seks uker. Øya står på Unescos verdensarvliste. Mandag meldes det om en hetebølge, og temperaturen på øya ventes å stige til 34 grader på det meste..

NRK - 30 nov. 20 kl. 10:44

40 prosent av øy ødelagt

40 prosent av øya Fraser Island i Australia er ødelagt av en skogbrann som har vart i seks uker. Øya står på Unescos verdensarvliste. Mandag meldes det om en hetebølge, og temperaturen på øya ventes å stige til 34 grader på det meste..

NRK - 06 des. 20 kl. 08:39

Evakuerer fra brann på australsk øy

Store deler av den verdensarvlistede øyen Fraser Island i Australia er ødelagt av brann. Øya har 182 fastboende og alle er blitt bedt om å evakuere. Brannen skal ha blitt forårsaket av et bål.

NRK - 20 feb. 21 kl. 06:16

Facebook i samtaler med Australia

I Australia er Facebook tilbake ved forhandlingsbordet etter at nettgiganten denne uken blokkerte for deling av nyheter. – Facebook er forsøksvis venn med oss igjen, sa statsminister Morrison på en pressekonferanse lørdag, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

NRK - 26 jan. 21 kl. 05:49

Ekstremvær tar mange liv

Minst 480.000 mennesker har omkommet som følge av ekstremvær siden tusenårsskiftet, viser en analyse utført av Germanwatch. De aller fleste dødsfallene som følge av storm, flom og hetebølger, finner sted i utviklingsland, viser en ny rapport..

NRK - 27 nov. 20 kl. 09:43

Spiondømt tilbake i Australia

Den nyleg lauslatne akademikaren Kylie Moore-Gilbert, som vart dømd til ti års fengsel for spionasje i Iran, er tilbake i Australia. Ho vart arrestert i 2018 då ho skulle reise frå Iran. Ho vart lauslaten torsdag som ledd i ei fangeutveksling..

NRK - 30 nov. 20 kl. 04:37

Australia raser mot Kina

Australia krever en unnskyldning fra Kina etter at en talsmann for det kinesiske utenriksdepartementet publiserte en tweet med et falskt bilde av en australsk soldat som holder en kniv mot strupen til et afghansk barn. Det melder Reuters..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

499 nye smittetilfeller i Norge

Tirsdag ble det registert 499 nye tilfeller av koronasmitte i Norge. Det er 230 færre nye tilfeller enn dagen før, men 109 flere enn samme dag sist uke, melder Folkehelseinstituttet. I alt 109 koronapasienter var tirsdag innlagt på sykehus.

NRK - 5 timer siden

Vil stenge for laksefiske i Tanna

En fersk rapport konkluderer med at hele Tanavassdraget bør stenges for laksefiske. Forsker Morten Falkegård sier det er alvorlig. Det er så lite laks i vassdraget.

NRK - 4 timer siden

40 millioner til koronainformasjon

Over 140 organisasjoner får 40 millioner fordelt til å spre koronainformasjon til innvandrere, skriver Kunnskapsdepartementet i en pressemelding. I Troms og Finnmark får om lag 11 organisasjoner som driver informasjonsarbeid penger..

NRK - 3 timer siden

Skal ha fått vaksine mot sin vilje

Lyngdal kommune er blitt klaget inn for Statsforvalteren etter at en beboer på helsehuset fikk koronavaksine mot sin vilje, skriver Lister24. Ifølge beboerens nærmeste pårørende skal personen ha fått vaksinen 12. januar, uten å være klar over det..

NRK - 3 timer siden

Over 25.000 turister i Sirdal

I overkant av 25.000 turister er registrert av Sirdal kommune etter at de fra fredag har sendt ut en SMS til besøkende i kommunen. Det er like høye tall som det var i jule- og nyttårshelgen, skriver Sirdalmedia.

NRK - 3 timer siden

Oslofjordtunnelen stenges i natt

På E134 blir Oslofjordtunnelen stengt mellom klokken 22.00 og 05.30 i natt på grunn av vedlikeholdsarbeid.

NRK - 4 timer siden

Kristiansen får flere forsvarere

Advokat Arvid Sjødin vil ha Brynjar Meling og Bjørn André Gulstad med som forsvarere for Viggo Kristiansen i en eventuell ny runde i retten i Baneheia-saken. Sjødin mener saken er så omfattende at det er nødvendig med flere forsvarere..

NRK - 2 timer siden

Mange kommunar må gje frå seg dosar

Stavanger og Sandnes er dei einaste kommunane i Rogaland som får fleire koronavaksinar grunna den nye vaksinestrategien. Resten av kommunane i fylket må gje frå seg vaksinedosar..

NRK - 30 minutter siden

86.000 mobbes på jobben

86.000 voksne nordmenn mobbes og trakasseres jevnlig på arbeidsplassen, viser en forskningsrapport. – Mobbing bfører til fysiske og psykiske plager, og det er viktig å forebygge at det skjer, sier seksjonsleder i Arbeidstilsynet.

NRK - 1 time siden

Texas opphever koronatiltak

Den amerikanske delstaten Texas letter på restriksjonene og fjerner påbudet om bruk av munnbind til tross for at helsemyndighetene fraråder det. Delstatens republikanske guvernør Greg Abbott fjerner også taket på antall gjester et spisested kan ha..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt