Her landet steinene

Roald Jordalen forteller at han advarte en gruppe turister om rasfare i området i Gudvangen. Timer seinere gikk det et stort steinras.

STEINRAS: Store steiner landet rett ved teltene. Foto: Roald Jordalen
STEINRAS: Store steiner landet rett ved teltene. Foto: Roald Jordalen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag morgen opplyste Vest politidistrikt om at det hadde gått et steinras i Gudvangen i Aurland kommune i Vestland. Stein på flere hundre kilo landet rett ved to telt, som en gruppe norske turister hadde satt opp.

Roald Jordalen forteller til Dagbladet at han advarte turistene lørdag kveld.

- Da jeg kjørte forbi teltene i går kveld, stoppet jeg og sa fra til en av turistene at det var rasfare i området. Selv ville jeg aldri ha teltet der.

- Jeg påpekte at det lå noen kjempesteiner i området som raste ned i fjor. Mannen sa at de skulle være forsiktige, men det hjelper jo ikke mot steinras. Så hørte jeg ikke noe mer, sier Jordalen til Dagbladet.

Kjempesteiner

Omkring klokka 03 natt til lørdag gikk det et steinras i området. Politiet opplyser at en del av steinene var store, og anslår at noen av dem var flere hundre kilo tunge.

På morgenkvisten oppdaget Jordalen steinraset. Han tror at turistene lå i teltene og sov da raset gikk.

- Jeg så at det ene teltet ikke sto så fint som dagen før. De hadde nok kommet seg ut av teltene i all hast, sier Jordalen og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.