VG > Utenriks

Monday, 24 February, 09:17

VG - 14 Feb 20 kl. 22:33

Helomvending i Sudan: Sier Omar al-Bashid blir utlevert

I over et tiår har Omar al-Bashir vært etterlyst for krigsforbrytelser. Denne uken gjorde overgangstyret i Sudan helomvending og sier de likevel vil utlevere den tidligere presidenten..
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Omar, bashir, Sudan, bashid

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Helomvendingi , Sudan, Sier, Omar, al-Bashidblir , utlevert
NRK - 11 Feb 20 kl. 16:03

Sudan vil utlevere etterlyste

Overgangsstyret i Sudan og opprørsgrupper i landet sier de er enige om å utlevere de som er etterlyst av Den internasjonale krigsforbryterdomstolen (ICC). Tidligere president Omar al-Bashir er blant de etterlyste, men han nevnes ikke i uttalelsen..

NRK - 11 Feb 20 kl. 16:11

Al-Bashir vil ikke bli utlevert

Sudans tidligere leder Omar al-Bashir nekter å ha med Den internasjonale krigsforbryterdomstolen (ICC) å gjøre. Det sier advokaten hans til nyhetsbyrået Reuters. Al-Bashir ble avsatt i fjor, og Sudan sier de vil utlevere de som er etterlyst av ICC..

NRK - 16 Nov 19 kl. 15:51

Dom mot Bashir kjem i desember

Dommen mot Sudan sin avsette president Omar al-Bashir, kjem 14. desember. Det opplyser dommaren i saka, Al-Sadiq Abdelrahman.

Aftenposten - 22 Jan 20 kl. 18:25

Massakre på grensa mellom Sudan og Sør-Sudan

Minst 32 mennesker ble drept da personer fra Sudan gikk til angrep på en landsby i Abyei på grensa til Sør-Sudan, ifølge en lokal tjenestemann..

VG - 11 Nov 19 kl. 13:58

Brexitpartiet gjør helomvending - trekker kandidater i Tory-kretser

Brexitpartiet til Nigel Farage gjør helomvending og sier de likevel ikke vil stille til valg i kretser der de konservative har flertall..

NRK - 30 Dec 19 kl. 11:59

27 dømt til døden i Sudan

27 medlemmer av Sudans sikkerhetsstyrker ble mandag dømt til døden, melder AP. De torturert og drepte den fengslede læreren Ahmed al-Khair i februar. Det skjedde under protestene som gjorde at landets leder Omar al-Bashir måtte gå av tidligere i år..

Aftenposten - 11 Feb 20 kl. 15:26

BBC: Sudan vil utlevere ekspresident al-Bashir

Sudans politiske ledere vil utlevere landets tidligere president Omar al-Bashir til Den internasjonale straffedomstolen i Haag (ICC), melder BBC..

NRK - 21 Oct 19 kl. 16:06

Tusenvis demonstrerer i Sudan

De krever blant annet at landets tidligere president Omar al-Bashirs parti oppløses, og at rivingen av en protestleir i juni der 86 mennesker ble drept, etterforskes. Bashir ble avsatt i april, etter å ha ledet et autoritært styre i landet i 30 år..

NRK - 20 Feb 20 kl. 18:45

Samde om regjering i Sør-Sudan

Dei politiske rivalane Salva Kiir og Riek Machar er samde om å danne ei ny koalisjonsregjering i Sør-Sudan, etter ein krig som har kosta minst 380.000 menneskeliv. Sør-Sudan er verdas nyaste stat..

NRK - 14 Dec 19 kl. 10:38

Tidlegare diktatør dømt til fengsel

Sudans avsatte leiar Omar al-Bashir er dømt til ti års fengsel for omfattande korrupsjon. Han styrte Sudan i 30 år, og blei styrta av landets militære i april. Landets forsvarsleiing opplyste at dei hadde funne éin milliard kroner i bustaden hans..

Fler nyheter fra VG

VG - 1 time siden

Klart for rettsmøte om USAs utleveringskrav mot Assange

Amerikanske myndigheter skal i en britisk domstol mandag argumentere for hvorfor de mener WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange må utleveres til USA..

VG - 6 timer siden

Israel bombet mål på Gazastripen og i Syria etter rakettangrep

Israelske fly bomber militære mål på Gazastripen og i Syria etter at militante palestinere avfyrte rundt 20 raketter mot Israel, ifølge den israelske hæren..

VG - 16 timer siden

100 corona-smittede i Italia: Tar drastiske grep for å hindre spredning

Italienske myndigheter vil bøtelegge innbyggere dersom de entrer eller forlater smitteområder..

VG - 22 timer siden

«Mayor Pete» til angrep på Sanders

Pete Buttigieg går i strupen på Bernie Sanders etter sosialdemokratens knusende seier i Nevada..

VG - Igår: 01:29

IS-kriger tiltalt i Tyskland – skal ha latt fem år gammel slave dø av tørst

I fjor startet rettssaken mot en tysk IS-kvinne som skal ha holdt en fem år gammel jesidi-jente som slave – og latt henne tørste i hjel i solsteken. Nå er hennes irakiske ektemann tiltalt for samme forbrytelse..

VG - Igår: 20:14

Tidlig Sanders-ledelse i Nevada

Valget i Nevada er i gang, og de første målingene av folk som skulle avgi stemme, tyder på at Bernie Sanders ligger godt an..

VG - Igår: 21:03

900.000 på flukt: Erdogan inviterer til toppmøte om Syria

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan inviterer lederne for Russland, Frankrike og Tyskland til toppmøte om Syria i mars..

VG - Igår: 20:14

Demokratene kjemper om minoritetsstemmer i Nevada

Primærvalget i Nevada står for tur. Det blir en kamp om stemmene fra USAs minoriteter, og Bernie Sanders ventes å sitte med de sterkeste kortene på hånden..

VG - Igår: 18:57

Nordmenn «sandfaste» på Gran Canaria – stengt frem til midnatt

Flyplassen ved Las Palmas på Gran Canaria er rammet av en sandstorm, og flere nordmenn på vei hjem fra vinterferie er «sandfaste» på ferieøya..

VG - Igår: 09:19

Tre nordmenn hjemme fra Kina er ikke coronasmittet

Virusprøvene som ble tatt av tre nordmenn som fredag ble evakuert fra Wuhan i Hubei-provinsen, viser ikke spor av coronasmitte..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt