Hellvik-drapet: 52-åring begjæres varetektsfengslet i åtte uker

Politiet vil be om åtte ukers varetekt når mannen som er dømt for å ha drept sin bror på Hellvik i Eigersund i 2016 fremstilles for fengsling fredag formiddag.

En mann er mistenkt for drap etter at en mann ble funnet død utendørs i et boligområde på Hellvik i Egersund lørdag kveld.

52-åringen ble eskortert av politiet fra Stavanger lufthavn til fengslet i byen da han landet med fly fra Filippinene torsdag formiddag. Politiinspektør Pål Jæger Pedersen i Sørvest politidistrikt sier til NTB at han ikke kjenner til at det var noen dramatikk rundt pågripelsen.

I januar i år ble mannen dømt til syv år og seks måneders fengsel for å ha drept sin storebror med kniv. Han har anket dommen.

Fengslingsmøtet fredag er av praktiske årsaker flyttet fra Dalane tingrett til Jæren tingrett i Sandnes. Der vil Pedersen be om åtte ukers varetektsfengsling uten restriksjoner. 52-åringen blir kjørt fra fengslet til tingretten der han møter med sin forsvarer, advokat Trond Eirik Aansløkken.

Arrestert i Manila

Pedersen sier at politiet begrunner begjæringen om varetekt med faren for at siktede vil forsøke å rømme.

Etter domfellelsen solgte mannen huset sitt og reiste til Filippinene, der hans kone kommer fra. Norsk politi hevder at han forsøkte å unndra seg straff, og sendte ut arrestordre. Nordmannen ble arrestert i Manila 6. juni der han satt i fengsel i fem uker.

Ankesaken starter i Gulating lagmannsrett 22. oktober. Det er satt av syv dager til hovedforhandlingen, som er lagt til Stavanger.