NRK > Nyheter

Saturday, 06 June, 06:01

NRK - 09 Apr 20 kl. 06:35

Har nådd urfolk i Amazonas

Det første tilfellet av koronasmitte er påvist hos Yanomami-folket i Amazonas, bekrefter brasilianske myndigheter, som sier de er svært bekymret. Urfolket er kjent for å leve isolert og er svært utsatt for fremmede sykdommer..
Les mer på NRK


Les mer om:
Yanomami, Amazonas

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Har nådd, urfolki , Amazonas
NRK - 18 May 20 kl. 06:34

Koronasmitte i Amazonas

Det er påvist koronasmitte hos en stamme i Amazonas, opplyser myndighetene i Ecuador. Den smittede er en 17 år gammel gravid jente som er fraktet til sykehus. Det er frykt for at urfolk i Amazonas har høy risiko for å bli alvorlig syke av covid-19..

NRK - 16 May 20 kl. 07:36

Urfolksgrupper rammes av korona

Koronaepidemien har rammet 38 forskjellige grupper urfolk i Brasil, særlig i Amazonas. Forbundet for brasilianske urfolk har fastslått 446 tilfeller av koronasmitte og 92 dødsfall i de berørte gruppene..

Aftenposten - 15 Apr 20 kl. 11:36

Urfolk vil trolig bli hardest rammet av koronapandemien | Svenn-Erik Mamelund

Urfolk er spesielt sårbare, men årsakene er lite forsket på..

Aftenposten - 29 Jan 20 kl. 18:21

Derfor lykkes Brasils president med ekstremt rask avskoging av Amazonas

NYHETSANALYSE: Sist sommer brant Amazonas. Verden gråt. Nå har flammene i Australia og mild vinter i Europa tatt oppmerksomheten.

NRK - 14 Apr 20 kl. 10:34

Urfolk i Brasil fryktar utrydding

I Brasil er koronaviruset i ferd med å spreia seg blant urfolk som toler mindre smitte. Ekspertane fryktar nå ein katastrofe..

NRK - 02 Jun 20 kl. 07:43

Politimann sparket urfolk-tenåring

En politimann i Australia etterforskes etter at han ble filmet mens han sparket en tenåring med urfolk-bakgrunn under en arrestasjon i Syndey i går. I videoen hører man tenåringen forsøke å provosere politimannen før han legges i bakken..

NRK - 26 Apr 20 kl. 23:39

Over 100 dør hver dag i Amazonas-by

I Manaus i Amazonas i Brasil dør over 100 mennesker hver dag, og byen har måttet ta i bruk gravemaskiner og lastebiler for å få begravet de døde. Sykehusene er overfylt, og borgermesteren sier til nyhetsbyrået AFP at det er som en skrekkfilm..

NRK - 08 Feb 20 kl. 00:39

Rekordhøy avskoging i Amazonas

Avskogingen i Amazonas var over dobbelt så høy i januar i år sammenlignet med samme måned i fjor, ifølge Brasils romforskningsinstitutt INPE. Det har ikke gått tapt så mye skog i januar måned siden 2015, da slike tall ført ble registrert skriver AFP..

NRK - 14 Apr 20 kl. 19:23

Avskogingen i Amazonas øker

Avskogingen i Amazonas økte i årets tre første måneder med 50 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor, viser foreløpige tall. Norge har i en årrekke bidratt med store pengesummer til vern av regnskogen i Brasil..

P4 - 08 Feb 20 kl. 17:22

Avskoging i Amazonas rekordhøy

Avskogingen i Amazonas var over dobbelt så høy i januar i år sammenlignet med samme samme periode i fjor. Det melde Brasils romforskningsinstitutt INPE ifølge nyhetsbyrået AFP. Ikke siden 2015 har det gått så mye skog tapt i januar måned..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

To russ til sykehus etter slagsmål

Flere russ barka i natt sammen i slagsmål ved Tusenfryd sør for Oslo. To av dem måtte kjøres til Ahus med lettere skader, opplyser politiet i Øst..

NRK - 1 time siden

Leteaksjon i Halden

Politi og frivillige leter etter en mann i 50-årene som har vært savnet i området ved Iddefjordsveien i Halden siden fredag kveld. Politiet ber frivillige som kan delta møte ved Bakke senter lørdag morgen kl. 9..

NRK - 3 timer siden

Truer med å ta Brasil ut av WHO

Brasils president Jair Bolsonaro truer med på trekke Brasil ut av Verdens helseorganisasjon dersom organisasjonen ikke slutter å være «politisk». Bolsonaro støtter bruk av hydroksyklorokin, selv om det ikke er dokumentert at middelet er effektivt..

NRK - 1 time siden

Fem døde i småflystyrt i USA

Alle fem om bord er bekreftet døde etter at et småfly styrtet i Georgia i USA fredag. En familie på fire var på vei fra Florida til Indiana for å delta i en begravelse da ulykken skjedde. Flyet skal ha tatt fyr før det styrtet i et skogsområde..

NRK - 2 timer siden

NFL-beklager motstand mot kneling

Lederen for det amerikanske fotballforbundet, Roger Goodell, sier nå at det var galt å nekte spillere å delta i fredelige protester mot rasisme ved å knele under nasjonalsangen. I en video beklager Goodell at forbundet ikke lyttet til spillerne..

NRK - 3 timer siden

Bolsonaro kaller WHO «politisk»

Brasils president Jair Bolsonaro truer med på trekke Brasil ut av Verdens helseorganisasjon dersom organisasjonen ikke slutter å være «politisk». Bolsonaro støtter bruk av hydroksyklorokin, selv om det ikke er dokumentert at middelet er effektivt..

NRK - 3 timer siden

G20 med 21 milliarder til viruskamp

Landene i G20-gruppen forplikter seg til å bidra med 21 milliarder dollar til kampen mot koronaviruset, heter det i en kunngjøring fra gruppen, melder Reuters. G20-landene er de 20 rikeste og økonomisk sterkeste landene i verden..

NRK - 3 timer siden

Facebook fjernet hat-innlegg

Facebook har grepet inn mot nær 200 kontoer knyttet til hvite nasjonalister som skal ha planlagt å møte opp på demonstrasjoner, i noen tilfeller med våpen. Kontoene var knyttet til Proud Boys og American Guard, to hatgrupper som alt er stengt ute..

NRK - 3 timer siden

110.000 smittet i Mexico

Det siste døgnet er 4300 nye smittetilfeller oppdaget i Mexico. Dermed har landet over 110.000 smittede.

NRK - 4 timer siden

Egypt får 48 milliarder i kriselån

Det internasjonale pengefondet IMF er enige med Egypt om en ny krisepakke på 48 milliarder kroner for å hjelpe landet over koronakrisen. Hjelpen kommer i tillegg til en lånepakke på 26 milliarder som IMF godkjente for en måned siden, melder AFP..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt