Machete-saken

Hakket løs på mann med machete på bingo

Maskert gjeng stormet inn på Ensjø Bingo og angrep mann i 20-åra. I dag møtte offeret åtte tiltalte i Oslo tingrett.

ANGREP: Bevæpnet med en machete og kniv, stormet den maskerte gjengen inn på Ensjø Bingo. En person i begynnelsen av 20-åra ble offer for brutal vold. Foto: Politiet
ANGREP: Bevæpnet med en machete og kniv, stormet den maskerte gjengen inn på Ensjø Bingo. En person i begynnelsen av 20-åra ble offer for brutal vold. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Med knokjern, golfkølle, kniv og en machete gikk åtte-ni personer inn på Ensjø Bingo og angrep en mann tidlig i 20-åra. Hendelsen, som fant sted 4. juni i fjor, betegnes ifølge tiltalebeslutningen som grov fordi kroppsskaden har ført til uhelbredelig skade, den er utført av flere personer og det er brukt særlig farlig redskap.

- Jeg oppfatter tiltalen som generelt alvorlig, spesielt at de har brukt flere våpen og en machete. Det er et våpen med stort skadepotensial, sier politiadvokat Christoffer Wiborg Seyfarth, som sammen med Benedicte Granrud utgjør aktoratet.

Den brutale videoen som ble spilt av i retten i dag, viser en gruppe maskerte menn storme inn i et av rommene til Ensjø Bingo. En person trekker en machete opp av linningen på treningsbuksa og går mot den fornærmede. På videoen kan man se at mannen hever macheten og hogger mot en person som er utenfor bilderamma.

Preget

Mannen som ble alvorlig såret i angrepet på Ensjø Bingo, møtte selv i retten i dag og så de tiltalte i øynene. Flere av de tiltalte møtte blikket hans uten å foretrekke en mine.

Offeret var representert i retten ved sin bistandsadvokat Jan Kristian Kvanvik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.