NRK > Nyheter

Sunday, 26 June, 19:27

NRK - 02 apr 22 kl. 19:55

Høyre vil utrede kjernekraft i Norge

Høyres landsmøte vedtok at partiet skal utrede hvilke forutsetninger og behov Norge har for kjernekraft, mot flere partitoppers advarsler. Debatten om kjernekraft fikk opp temperaturen på et ellers rolig Høyre-landsmøte lørdag. Tross advarsler fra blant annet Høyre-leder Erna Solberg, stemte landsmøtet for et forslag om å utrede kjernekraft i Norge. Solberg har tidligere omtalt det som en «fallitterklæring» dersom Norge skulle gå inn for å bygge kjernekraftverk. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Norge, Høyre, Erna Solberg, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Høyre, vil, utrede, kjernekrafti , Norge
NRK - 14 jun 22 kl. 13:52

Gass foreløpig utstemt fra EU-taksonomi

EU-kommisjonens forslag om å innlemme gass og atomkraft i det som kan kalles grønne investeringer, led et foreløpig nederlag i Europaparlamentet tirsdag. Med 142 mot 76 stemmer avviste både Miljøkomiteen og Økonomikomiteen kommisjonens forslag, skriver Energi og Klima. I lys av energikrisen i Europa og særlig Øst-Europas avhengighet av gass og kjernekraft, var det foreslått å kategorisere gass og kjernekraft som bærekraftig i en overgangsperiode frem til 2035.

NRK - 07 maj 22 kl. 14:24

MDGs landsmøte sier nei til atomkraft i Norge

Miljøpartiet de grønne vil ikke gå inn for utredninger eller planer om kjernekraft i Norge. Resolusjonen gir likevel støtte til kjernekraft internasjonalt, blant annet vil partiet melde Norge inn i det internasjonale samarbeidsprogrammet ITER, som jobber med forskning på fusjonskraft. – Kjernekraft blir en avsporing i den norske energidebatten, sa partileder Une Bastholm til NTB fredag..

NRK - 06 maj 22 kl. 16:01

Bastholm advarer mot kjernekraft

– Jeg tenker det er naturlig at vi kan være med å bidra til kunnskap og forskning på kjernekraft i Norge. Men en stor satsing er en avsporing, fordi Norge har veldig mange andre, store bidrag vi må gjøre til den fornybare omstillingen, sier MDG-leder Une Bastholm til NRK. Denne helgen holder partiet landsmøte, hvor kjernekraft er ett av hovedtemaene som det skal tas stilling til i løpet av fredagen.

NRK - 07 maj 22 kl. 14:33

MDG støtter kjernekraft i utlandet

For å fortrenge fossil industri, går MDG inn for at Norge skal tilby finansiering av kjernekraft i andre land. Dette ble klart etter voteringen på MDGs landsmøte lørdag. Forslaget om utredninger av kjernekraft på norsk jord ble derimot stemt ned, der flertallet av partiet vil fokusere på fornybar energi som allerede eksisterer i Norge..

NRK - 01 jun 22 kl. 12:55

Svensk opposisjonsleder vil ha mer kjernekraft

Det svenske partiet Moderaterna vil bruke 400 milliarder kroner i kredittgarantier for å bygge ut ny kjernekraft i landet. Det holder til å bygge ti nye kjernekraftreaktorer, mener Moderaterna, som er det største opposisjonspartiet i Sverige. Samtidig vil de endre lovverket så det kan bli tillatt å bygge reaktorer flere steder enn i dag, samt at det skal være mulig å ha flere enn ti reaktorer i drift samtidig..

NRK - 18 mar 22 kl. 22:42

Belgia utsette nedleggelse av atomkraftverk i 10 år

Belgia vil fortsette å bruke kjernekraft ti år lenger enn planlagt, opplyser statsminister Alexander De Croo. Årsaken er frykt for energiforsyningen. Ukraina-krigen har gjort at Europa ser seg om etter alternativer til russisk gass.

NRK - 23 mar 22 kl. 07:16

Menn meir positive til kjernekraft

Halvparten av norske menn vil at Noreg skal satse på kjernekraft for å løyse energikrisa, syner ei undersøking Norstat har laga for NRK. Kvinner og folk over 40 år er meir skeptiske..

E24 - 18 apr 22 kl. 10:57

Norges siste reaktorsjef: Urealistisk med norsk kjernekraft nå

Mange har tatt til orde for at kjernekraft kan løse dagens energiutfordring i Norge. Det er urealistisk, mener Norges siste atomreaktorsjef..

NRK - 30 apr 22 kl. 11:02

Frp: Noreg må ta aktiv rolle på kjernekraft

Frps landsmøte vedtok laurdag ein uttale om at Noreg må ta ei aktiv rolle og forske vidare på trygg kjernekraft med vekt på thorium, og bidra til at verda kan bygge små kjernekraftverk som kan gjere fleire land sjølvforsynte med straum..

NRK - 13 jun 22 kl. 13:32

Vattenfall øker produksjonen av kjernekraft

Det svenske kraftselskapet Vattenfall trapper opp produksjonen av kjernekraft, noe som ventes å redusere strømpristoppene i Sør-Sverige, skriver NTB. Vattenfalls kjernekraftsjef Torbjörn Wahlborg sier dette er tiårets største økning av kraftproduksjon som kan planlegges. – Dette blir et ekstra viktig tilskudd om vinteren, når det blåser dårlig, særlig i Sør-Sverige, sier han..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 3 minutter siden

Landemerke i Berlin i regnbuens farger i solidaritet med ofrene for angrepet i Oslo

Etter masseskytingen i Oslo natt til lørdag, blir Brandenburger Tor i Berlin badet i regnbuens farger søndag kveld. – Vår medfølelse går til innbyggerne i Oslo som ble ofre for et homofobisk og homofiendtlig terrorangrep, sa Berlins ordfører Franziska Giffey (SPD) ifølge den lokale kringkasteren RBB24. Ordføreren sier at som regnbuehovedstad står Berlin side om side med innbyggerne i Oslo og hele Norge, som er i sorg.

NRK - 10 minutter siden

Inviterer til markering foran Oslo rådhus mandag

Politiet har godkjent et arrangement i regi av Oslo pride og Oslo kommune mandag kveld. De får arrangerer em markering på Rådhusplassen etter terrorangrepet natt til lørdag. Markeringen vil skje mandag klokken 19:30, med musikalske innslag og taler..

NRK - 15 minutter siden

DN: PST og Økokrim med nytt samarbeid

Økokrim-ansatte flytter fysisk inn hos PST i en satsing som har som mål å styrke myndighetenes innsats innen finansetterretning, skriver Dagens Næringsliv. Det gjøres blant annet for å styrke etterforskningen av terrorfinansiering. – Når vi skal vurdere en terrororganisasjons styrke, vil hvordan det går med finansene være en interessant del av vurderingen, sa assisterende PST-sjef Hedvig Moe i et intervju med DN noen dager før skytingen i Oslo natt til lørdag.

NRK - 30 minutter siden

19-åringene Marte og Tor Martin døde i ulykke i natt

Politiet frigir navnet på de to 19-åringene som døde i en MC-ulykke på riksvei 450 mellom Oltedal og Dirdal i natt. Det var Marte Lima Espeland og Tor Martin Oltedal som omkom. Navnene frigis i samråd med de pårørende, skriver politiet i en pressemelding.

NRK - 1 time siden

Vegdirektøren kaller inn til krisemøte etter nok en ulykkeshelg på vegene

Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland kaller inn til krisemøte etter nok en alvorlig ulykkeshelgen på norske veier, som har krevd fire menneskeliv. Så langt har dødstallene fordoblet seg mot i fjor, skriver Statens vegvesen i en pressemelding. Denne helgen har fire omkommet i trafikken – to på E6 i Bardu og to i en MC-ulykke på fylkesvei 450 Rage i Gjesdal.

NRK - 1 time siden

Veidirektøren kaller inn til krisemøte etter nok en ulykkeshelg på veiene

Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland kaller inn til krisemøte etter nok en alvorlig ulykkeshelgen på norske veier, som har krevd fire menneskeliv. Så langt har dødstallene fordoblet seg mot i fjor, skriver Statens vegvesen i en pressemelding..

NRK - 1 time siden

Britisk avis: Prins Charles tok imot en betydelig pengegave fra Qatar

Storbritannias prins Charles tok personlig imot pengegaver på til sammen 3 millioner euro fra en tidligere statsminister i Qatar, ifølge The Sunday Times. Avisen skriver at prinsen personlig tok imot pengegavene, som var i kontanter, mellom 2011 og 2015. Pengene skulle til hans veldedige organisasjon.

NRK - 1 time siden

Statsforvalteren vil undersøke helsehjelpen siktede etter masseskytingen har fått

Statsforvalteren i Oslo og Viken vil mandag starte undersøkelser av helsehjelpen mannen som er terrorsiktet etter masseskytingen i Oslo har fått. Det fremgår av flere dommer at den terrorsiktede mannen har fått psykiatrisk helsehjelp. Helsehjelpen mannen har fått, kan bli del av en tilsynssak.

NRK - 2 timer siden

Norsk andreplass i VM i puslespill

Kristin Thuv fra Bodø stakk i helgen av med andreplass i verdensmesterskapet i puslespillbygging i Valladolid i Spania. I finalen bygges det et puslespill på 500 brikker. Deltakerne har maksimalt 90 minutter på seg, og den raskeste til å fullføre puslespillet vinner.

NRK - 3 timer siden

Klaveness-delegasjon avvist i Qatar-fly - reiser i morgen i stedet

Fotballpresident Lise Klaveness og hennes følge ble i dag nektet ombordstigning på et fly til Qatar. – Det er helt sikkert en glipp, sier Klaveness til NRK. Årsaken var manglende dokumentasjon på negativ koronatest.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com