P4 > Nyheter

Monday, 27 January, 20:23

P4 - 13 Aug 19 kl. 22:27

Høyreekstreme håpet mange skulle bli drept

Flere av de som deltok på diskusjonsforumene til høyreekstremister skrev at de håpet mange ville bli drept under angrepet mot moskeen i Bærum lørdag.
Og de skrev rett ut at det var en skuffelse da det ikke skjedde. Flere av de som deltok utgir seg for å være norske.
Lars Erik Berntzen, forsker ved senter for ekstremismeforskning sier til Aftenposten at betydningen av hva som skjer i disse diskusjonsforumene har vært undervurdert..
Les mer på P4


Les mer om:
Bærum, Erik Berntzen, Aftenposten

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Høyreekstreme, håpet, mangeskulle bli , drept
P4 - 27 Jun 19 kl. 15:39

Flere høyreekstreme i Tyskland

Det har blitt flere høyreekstreme i Tyskland. Årsrapporten til den tyske sikkerhetstjenesten BfV viser at det nå er 24 100 høyreekstreme, og halvparten er potensielt voldelige. I fjor sto høyreekstreme bak 19 400 lovbrudd som var politisk motivert, blant disse var seks drapsforsøk..

P4 - 03 May 19 kl. 21:49

24 000 høyreekstreme i Tyskland

Tyske myndigheter anslår at det er 24 000 høyreekstreme i landet. Og de frykter at rundt 12 700 av dem kan være voldelige. Tysk sikkerhetstjeneste overvåker de høyreekstreme miljøene tett..

NRK - 17 Jun 19 kl. 16:40

Tror høyreekstreme står bak drap

I Tyskland mistenker påtalemyndighetene at drapet på en kjent lokalpolitiker ble utført av høyreekstreme. Walther Luebcke var medlem av Merkels parti Kristendemokratene, og ble funnet skutt og drept i hjemmet sitt tidligere i juni..

P4 - 19 Dec 19 kl. 13:03

Økende trussel fra høyreekstreme

Trusselen fra høyreekstreme i Norge har økt det siste året, og nå fryktes det angrep mot norske moskeer. Det sier Politiets Sikkerhetstjeneste nå i ettermiddag, i en pressemelding. I september oppdaterte PST trusselnivået fra høyreekstreme, og sikkerhetstjenesten ser i økende grad at nordmenn sympatiserer med og gir støtte til høyreekstrem terrorisme.

NRK - 17 May 19 kl. 17:23

New Zealand ba om hjelp fra Norge

New Zealand ba i april om norsk hjelp etter terrorangrepene i Christchurch, deriblant om hvordan man håndterer høyreekstreme. Henvendelsen er fortsatt ubesvart, ifølge ABC Nyheter. Over 50 ble drept og mange såret i skyteangrepet mot to moskeer..

P4 - 06 Sep 19 kl. 14:51

Større fare for terror fra høyreekstreme

Politiets Sikkerhetstjeneste skriver i en oppdatert trusselvurdering at det er mulig at høyreekstreme vil forsøke å gjennomføre terrorhandlinger det kommende året. PST frykter angrepet mot to moskeer på New Zealand i mars vil inspirere til flere høyreekstreme angrep i vestlige land. Hittil i år har det vært fire terrorangrep inspirert av denne hendelsen, inkludert angrepet mot en moske i Bærum 10.

NRK - 17 Oct 19 kl. 03:48

Trusselen fra høyreekstreme øker

Høyreekstreme terrorister utgjør en større trussel i Australia, og nettverkene står tettere og er bedre organisert, slår landets etterretning fast i en rapport. Det skriver NTB..

Aftenposten - 06 Sep 19 kl. 14:46

PST med ny trusselvurdering: Mulig at norske høyreekstreme vil prøve å gjennomføre terrorangrep det neste året

PST mener at trusselen fra høyreekstreme nå er så stor at de mener det er mulig at norske høyreekstreme vil forsøke å gjennomføre terrorangrep det kommende året..

P4 - 27 Aug 19 kl. 07:48

Mener høyreekstreme håndteres slepphendt

Det finnes ikke nok tiltak overfor høyreekstreme i norske fengsler. Det mener tillitsvalgt i Oslo fengsel Farukh Qureshi, som opplever at innsatte blir radikalisert, skriver Klassekampen. Han mener høyreekstreme ikke blir sett på som en like stor trussel som radikale islamister, og mener det blant annet skyldes mangel på kunnskap.

Aftenposten - 12 Aug 19 kl. 13:40

VG: PST mener sannsynligheten for høyreekstreme angrep har økt

Politiets sikkerhetstjeneste har varslet politidistriktene om en negativ utvikling i de høyreekstreme miljøene over tid, skriver VG..

Fler nyheter fra P4

P4 - 30 minutter siden

Omkom i ulykke

Personen som satt fastklemt etter en ulykke på E8 ved Balsfjord sent i ettermiddag er nå bekreftet omkommet. Det opplyser politiet i Troms. Det var en 19 år gammel mann som mistet livet.

P4 - 1 time siden

- Listhaug blir finanspolitisk talsperson

- Sylvi Listhaug blir Frps nye finanspolitiske talsperson. Det melder TV 2, som viser til ikke navngitte kilder. Etter at de gikk ut av regjering, jobber Frp nå med å se på hvem som skal bekle ulike posisjoner og verv på Stortinget.

P4 - 45 minutter siden

EU skeptisk til utslippsplan

EU er ikke overbevist av Equinors planer om å kutte i utslippene. Innen 2050 er målet til Equinor at norsk sokkel skal være tilnærmet utslippsfri. Men EU, som er Norges klart største gasskunde er ikke imponert.

P4 - 1 time siden

- Sor risiko for at viruset kommer til Norge

- Risikoen for at coronaviruset kommer til Norge er stor. Det er beskjeden fra eksperter på smittevern. Førsteamanuensis i mikrobiologi og smittevern ved Universitetet i Sør-Øst-Norge, Jörn Klein, sier til E24 at det bare er et spørsmål om tid, fordi vi lever i et internasjonalt samfunn som reiser mye.

P4 - 1 time siden

UD vurderer tiltak

Utenriksdepartementet vurderer fortløpende behov for tiltak som følge av coronaviruset. Flere europeiske land tilbyr nå hjelp til borgere som befinner i byen Wuhan, der viruset brøt ut, eller andre steder i samme provins i Kina. Det gjør ikke Norge.

P4 - 1 time siden

Vil presentere Midtøsten-plan

USAs president Donald Trump varsler at han vil offentliggjøre sin plan for Midtøsten i morgen. Det sa Trump etter et møte med Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Det hvite hus nå i kveld norsk tid..

P4 - 1 time siden

Tidlig ute med pollenvarsel

Dårlig nytt for pollenallergikerne - men pollensesongen begynner trolig langt tidligere nn vanlig. Og allerede nå begynner den daglige pollenvarslingen - rundt en måned tidligere enn det som er normalt. For det det varme vinterbæret fører til tidligere blomstring, og folk i berørte områder som sliter med pollenallergi bør starte medisinering nå, råder astma- og allergiforbundet..

P4 - 1 time siden

Vil avhøre prins Andrew

Prins Andrew kan bli kalt inn til avhør om Jeffrey Epstein. Amerikansk påtalemyndighet og FBI har bedt omå få avhøre 59-åringen, men han har ennå ikke svart, skriver The New York Times. Prinsen, som har vært utsatt for mye kritikk for sitt nære vennskap med Esptein, har tidligere sagt at han vil bistå i etterforskningen.

P4 - 2 timer siden

IS-mann kan ikke dømmes

En mann, som for to år siden ble dømt til seks og et halvt års fengsel for deltakelse i IS, kan ikke dømmes for bortføring av kona og deres fem barn. Riksadvokaten har nå henlagt saken, melder NRK. Barna, som var mellom ett og åtte år gamle, ble sammen med kona tatt med til Syria og holdt innesperret i Raqqa i flere uker.

P4 - 2 timer siden

Vil teste Frp

SV vil teste om Fremskrittspartiet virkelig er fri fra regjeringen etter regjerings-exiten forrige uke. I morgen vil de fremme rundt 70 forslag om klima, abort og pensjon i Stortinget, sier SV-leder Audun Lysbakken til Aftenposten. Lysbakken viser til at Frp har sagt at det nå er en helt ny politisk situasjon, og at SV derfor vil teste hva det er mulig å få flertall for..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt