P4 > Nyheter

Torsdag, 06 August, 18:43

P4 - 13 aug. 19 kl. 22:27

Høyreekstreme håpet mange skulle bli drept

Flere av de som deltok på diskusjonsforumene til høyreekstremister skrev at de håpet mange ville bli drept under angrepet mot moskeen i Bærum lørdag.
Og de skrev rett ut at det var en skuffelse da det ikke skjedde. Flere av de som deltok utgir seg for å være norske.
Lars Erik Berntzen, forsker ved senter for ekstremismeforskning sier til Aftenposten at betydningen av hva som skjer i disse diskusjonsforumene har vært undervurdert..
Les mer på P4


Les mer om:
Bærum, Erik Berntzen, Aftenposten

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Høyreekstreme, håpet, mangeskulle bli , drept
P4 - 27 juni 19 kl. 15:39

Flere høyreekstreme i Tyskland

Det har blitt flere høyreekstreme i Tyskland. Årsrapporten til den tyske sikkerhetstjenesten BfV viser at det nå er 24 100 høyreekstreme, og halvparten er potensielt voldelige. I fjor sto høyreekstreme bak 19 400 lovbrudd som var politisk motivert, blant disse var seks drapsforsøk..

Aftenposten - 28 feb. 20 kl. 06:59

USA: Minst 38 drept av høyreekstreme i 2019

Høyreekstreme sto bak 38 av 42 drap begått av ekstremister i USA i fjor. Kun én av hendelsene var uten tilknytning til høyreekstremisme, ifølge ny rapport..

P4 - 03 mai 19 kl. 21:49

24 000 høyreekstreme i Tyskland

Tyske myndigheter anslår at det er 24 000 høyreekstreme i landet. Og de frykter at rundt 12 700 av dem kan være voldelige. Tysk sikkerhetstjeneste overvåker de høyreekstreme miljøene tett..

NRK - 17 juni 19 kl. 16:40

Tror høyreekstreme står bak drap

I Tyskland mistenker påtalemyndighetene at drapet på en kjent lokalpolitiker ble utført av høyreekstreme. Walther Luebcke var medlem av Merkels parti Kristendemokratene, og ble funnet skutt og drept i hjemmet sitt tidligere i juni..

P4 - 19 des. 19 kl. 13:03

Økende trussel fra høyreekstreme

Trusselen fra høyreekstreme i Norge har økt det siste året, og nå fryktes det angrep mot norske moskeer. Det sier Politiets Sikkerhetstjeneste nå i ettermiddag, i en pressemelding. I september oppdaterte PST trusselnivået fra høyreekstreme, og sikkerhetstjenesten ser i økende grad at nordmenn sympatiserer med og gir støtte til høyreekstrem terrorisme.

P4 - 03 feb. 20 kl. 22:19

Frykter høyreekstreme

Politiets sikkerhetstjeneste har nå like stor frykt for høyreekstreme som for radikaliserte islamister. Det får Dagbladet bekreftet, dagen før den årlige trusselvurderingen blir lagt fram. PST sier det er en trend internasjonalt hvor både høyreekstreme og islamister er villige til å utøve politisk motivert vold..

NRK - 17 mai 19 kl. 17:23

New Zealand ba om hjelp fra Norge

New Zealand ba i april om norsk hjelp etter terrorangrepene i Christchurch, deriblant om hvordan man håndterer høyreekstreme. Henvendelsen er fortsatt ubesvart, ifølge ABC Nyheter. Over 50 ble drept og mange såret i skyteangrepet mot to moskeer..

P4 - 06 sep. 19 kl. 14:51

Større fare for terror fra høyreekstreme

Politiets Sikkerhetstjeneste skriver i en oppdatert trusselvurdering at det er mulig at høyreekstreme vil forsøke å gjennomføre terrorhandlinger det kommende året. PST frykter angrepet mot to moskeer på New Zealand i mars vil inspirere til flere høyreekstreme angrep i vestlige land. Hittil i år har det vært fire terrorangrep inspirert av denne hendelsen, inkludert angrepet mot en moske i Bærum 10.

P4 - 29 juli 20 kl. 11:49

Frykter høyreekstreme angrep under id

Politiets sikkerhetstjeneste frykter høyreekstreme angrep rundt den muslimske høytiden id, som foregår fra 30. juli til 3. august.

P4 - 29 juli 20 kl. 11:49

Frykter høyreekstreme angrep under id

Politiets sikkerhetstjeneste frykter høyreekstreme angrep rundt den muslimske høytiden id, som foregår fra 30. juli til 3. august.

Fler nyheter fra P4

P4 - 15 minutter siden

Vil teste på flyplasser og grenseoverganger

Det vil nå opprettes koronatestsentre på flyplasser, grenseoverganger og havner i Norge. Helsedirektoratet jobber nå med å iverksette slike testsentre, men kan ikke si når de står klare..

P4 - 1 time siden

Regjeringen vil stramme inn

Statsminister Erna Solberg varsler mulige innstramminger ettersom smittetallene er blitt høyere. Det sa hun da hun møtte pressen for kort tid siden. Solberg sa for mange har litt for lave skuldre og at regjeringen har bestemt seg for å bremse opp for å sørge for at vi ikke må bråstoppe.

P4 - 1 time siden

40 smittetilfeller i Oslo denne uken

Det er registrert 40 nye tilfeller av koronaviruset i Oslo i løpet av de tre første dagene denne uken. Det er like mange som i hele forrige uke til sammen, opplyser Oslo kommune. Fem av de smittede har deltatt på private fester på vestkanten, mens seks er smittet i utbruddet på Hurtigruten..

P4 - 1 time siden

- Ny smittebølge i Finland

Det er en ny smittebølge på vei i Finland, advarer myndighetene i landet. Hver smittede person i Finland smitter nå mer enn en person, noe som betyr at smitten er på vei opp. Helsemyndighetene omtaler i dag situasjonen som ekstremt skjør, og de varsler nye tiltak neste uke..

P4 - 1 time siden

Kan bli tropedag

Det kan bli så varmt de neste to dagene at Norge får sin første tropedag igjen på over en måned. Forrige gang det ble målt over 30 grader i Norge var 28. juni, på Værnes.

P4 - 1 time siden

- Tenk deg nøye om før du reiser

Alle som vurderer å reise til utlandet bør tenke seg nøye om. Det er den klare oppfordringen fra utenriksminister Ine Eriksen Søreide. Hun sier utviklingen i flere europeiske land dessverre går i feil retning, og hun advarer om at både smittesituasjon og lokale restriksjoner kan endre seg raskt.

P4 - 2 timer siden

Ingen smittet på Fridjof Nansen

Ingen om bord på Hurtigruteskipet Fridtjof Nansen er smittet av koronaviruset. Det opplyser selskapet i en pressemelding nå. Mannskap og gjester har blitt testet etter at fire i mannskapet fikk lette forkjølelsessymptomer på mandag.

P4 - 2 timer siden

Fraråder reiser til flere land

Utenriksdepartementet endrer reiserådene og fraråder nå reiser som ikke er strengt nødvendige til Frankrike, Monaco, Sveits og Tsjekkia. Det blir innført karanteneplikt fra midnatt til lørdag 8. august for reiser til disse landene.

P4 - 2 timer siden

Prisene på munnbind øker

Prisene på munnbind i Norge har mer en sjudoblet seg den siste tiden. Apotekkjeden Boots opplyser til NRK at salget av munnbind har økt med 85 prosent fra juni til juli, og dette påvirker prisen. Mens en pakke med 50 munnbind før kostet 100 kroner, har dette nå steget til 790 kroner..

P4 - 2 timer siden

NHO vil ha færre på hjemmekontor

Det bør legges til rette for at flere bedrifter kan ha folk fysisk på jobb, og færre i hjemmekontor. Det mener NHO. De er innkalt til møte med helseministeren om smitteverntiltak og bruk av munnbind i dag klokken 17.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt