P4 > Nyheter

Sunday, 25 August, 00:47

P4 - 13 Aug 19 kl. 22:27

Høyreekstreme håpet mange skulle bli drept

Flere av de som deltok på diskusjonsforumene til høyreekstremister skrev at de håpet mange ville bli drept under angrepet mot moskeen i Bærum lørdag.
Og de skrev rett ut at det var en skuffelse da det ikke skjedde. Flere av de som deltok utgir seg for å være norske.
Lars Erik Berntzen, forsker ved senter for ekstremismeforskning sier til Aftenposten at betydningen av hva som skjer i disse diskusjonsforumene har vært undervurdert..
Les mer på P4


Les mer om:
Bærum, Erik Berntzen, Aftenposten

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Høyreekstreme, håpet, mangeskulle bli , drept
P4 - 27 Jun 19 kl. 15:39

Flere høyreekstreme i Tyskland

Det har blitt flere høyreekstreme i Tyskland. Årsrapporten til den tyske sikkerhetstjenesten BfV viser at det nå er 24 100 høyreekstreme, og halvparten er potensielt voldelige. I fjor sto høyreekstreme bak 19 400 lovbrudd som var politisk motivert, blant disse var seks drapsforsøk..

P4 - 03 May 19 kl. 21:49

24 000 høyreekstreme i Tyskland

Tyske myndigheter anslår at det er 24 000 høyreekstreme i landet. Og de frykter at rundt 12 700 av dem kan være voldelige. Tysk sikkerhetstjeneste overvåker de høyreekstreme miljøene tett..

NRK - 17 Jun 19 kl. 16:40

Tror høyreekstreme står bak drap

I Tyskland mistenker påtalemyndighetene at drapet på en kjent lokalpolitiker ble utført av høyreekstreme. Walther Luebcke var medlem av Merkels parti Kristendemokratene, og ble funnet skutt og drept i hjemmet sitt tidligere i juni..

NRK - 17 May 19 kl. 17:23

New Zealand ba om hjelp fra Norge

New Zealand ba i april om norsk hjelp etter terrorangrepene i Christchurch, deriblant om hvordan man håndterer høyreekstreme. Henvendelsen er fortsatt ubesvart, ifølge ABC Nyheter. Over 50 ble drept og mange såret i skyteangrepet mot to moskeer..

Aftenposten - 12 Aug 19 kl. 13:40

VG: PST mener sannsynligheten for høyreekstreme angrep har økt

Politiets sikkerhetstjeneste har varslet politidistriktene om en negativ utvikling i de høyreekstreme miljøene over tid, skriver VG..

P4 - 12 Aug 19 kl. 19:22

- Overraskende mange støtter terror

- Det er overraskende mange i Norge som sympatiserer og uttrykker støtte for høyreekstrem terror. Det sier seksjonsleder Arne Christian Haugstøyl i Politiets sikkerhetstjeneste, PST, til Filter Nyheter. Han sier det har etablert seg flere høyreekstreme nettverk på nett som deler mer propaganda enn man har sett på lenge, og der terrorister framsnakkes og beskrives som helter..

VG - 12 Aug 19 kl. 13:09

Kilder til VG: PST varslet politidistriktene om økt fare for høyreekstreme angrep

ARENDAL (VG) Politidistriktene skal være varslet av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) om en negativ utvikling i de høyreekstreme miljøene over tid..

VG - 17 Aug 19 kl. 06:59

Grunnleggeren: Derfor er 8chan-forument så populært blant høyreekstreme

Flere terrorister har delt planer og manifest i nettforum før angrepet. Grunnleggeren av 8chan mener den nåværende sjefen for forumet åpenlyst har fremstått som en lederskikkelse for de høyreekstreme..

VG - 16 Jul 19 kl. 16:43

Italia: Oppsiktsvekkende våpenfunn hos høyreekstreme

Under en politiaksjon gjort blant høyreekstreme grupper i Italia, fant politiet luft- til- luftmissiler, maskingevær og rakettkastere..

P4 - 12 Aug 19 kl. 06:52

- Jihadister og høyreekstreme er likere enn man skulle tro

- Jihadister og høyreekstreme som utfører terrorangrep er likere enn man skulle tro, ved å henvise til høyere makter. Det mener Sondre Lindahl, terrorforsker og førsteamanuensis i statsvitenskap ved Høgskolen i Østfold. En 21 år gammel mann fra Bærum er siktet for forsøk på terrorangrep etter en skyteepisode i al-Noor-moskeen i Bærum lørdag..

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

Truffet av lyn på golfturnering

Flere tilskuere er skadet etter et lynnedlsag under golfturnering i Atlanta i USA. Det melder ESPN. To av tilskuerne skal være alvorlig skadet.

P4 - 1 time siden

Mulig orkan i Karibien

En tropisk storm i det karibiske hav kan i løpet av de neste dagene utvikle seg til en orkan. Det advarer det amerikanske orkansenteret. Stormen ligger nå drøyt 1000 kilometer øst for Barbados, men det er foreløpig for tidlig å si hvilke området som kan bli rammet av den potensielle orkanen..

P4 - 1 time siden

Israel: Stanset angrep

Det israelske forsvaret hevder de har angrepet flere mål i Syria for å hindre det de sier skulle være et stort iransk droneangrep mot israelske mål. Isrealske myndigheter anklager Iran og det syriske regimet for å ha planlagt angrepet..

P4 - 1 time siden

Ligger på 25 meters dyp

Bilen som havnet i vannet ved fergekaia i Svolvær i kveld, liggerp å 25 meters dyp. Det opplyser politiet. Tre personer som satt i bilen ble hentet opp av dykkere.

P4 - 1 time siden

Trump: - Store forventninger

Donald Trump sier han tror det blir oppnådd mye på G7-toppmøtet i Frankrike i helgen. Det siste den amerikanske presidenten gjorde før han reise til Frankrike var å true med straffetoll på fransk vin. Det var et svar på at Frankrike i juli vedtok å skattelegge amerikanske selskaper som Google, Apple og Facebook.

P4 - 2 timer siden

Lastebilnæringen frykter bomregning

Lastebilnæringen frykter at det er den som må betale for bomrabattene til privatbilene, etter regjeringens bomavtale. Siden 2016 har ferge- og bompengekostnadene for lastebiler steget med 42,4 prosent, ifølge tall fra SSB. Andreas Hagen, i PostNord, som er et av de selskapene som bruker veinettet mest sier til Aftenposten at han frykter at de økte kostnadene dyttes over på deres næring..

P4 - 2 timer siden

Vil ikke blokkere avtale

Spania ønsker ikke å blokkere den forestående handelsavtalen mellom EU og Sør-Amerika. Det opplyser landets regjering i dag. Flere EU-land har tatt til orde for å stanse avtalen hvis ikke Brasil gjør mer for å redde regnskogen.

P4 - 3 timer siden

TIl sykehus etter å ha havnet i vannet

De tre personene som ble hentet opp av en bil som havnet i vannet i Svolvær i kveld, er nå sendt til sykehus i Tromsø med helikopter. Bilen kjørte i vannet ved fergekaia rundt klokken 20. Nødetatene og dykkere var på stedet rundt et kvarter senere, og fikk de tre ut av bilen og opp på land.

P4 - 3 timer siden

Kraftig brann på ferieøy

En kraftig skogbrann har brutt ut på den greske ferieøya Samos. Minst to hoteller er evakuert ved byen Pythagorion. Reiseselskapet TUI opplyser at 16 nordmenn som bor på et hotell i området er flyttet.

P4 - 4 timer siden

Ingebrigtsen to og tre 1500

Filip Ingebrigtsen ble nummer tre på 1500-meteren i Paris, med 3.31.06, mens lillebror Jakob ble nummer fire med 3.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt