P4 > Nyheter

Monday, 09 December, 14:59

P4 - 13 Aug 19 kl. 22:27

Høyreekstreme håpet mange skulle bli drept

Flere av de som deltok på diskusjonsforumene til høyreekstremister skrev at de håpet mange ville bli drept under angrepet mot moskeen i Bærum lørdag.
Og de skrev rett ut at det var en skuffelse da det ikke skjedde. Flere av de som deltok utgir seg for å være norske.
Lars Erik Berntzen, forsker ved senter for ekstremismeforskning sier til Aftenposten at betydningen av hva som skjer i disse diskusjonsforumene har vært undervurdert..
Les mer på P4


Les mer om:
Bærum, Erik Berntzen, Aftenposten

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Høyreekstreme, håpet, mangeskulle bli , drept
P4 - 27 Jun 19 kl. 15:39

Flere høyreekstreme i Tyskland

Det har blitt flere høyreekstreme i Tyskland. Årsrapporten til den tyske sikkerhetstjenesten BfV viser at det nå er 24 100 høyreekstreme, og halvparten er potensielt voldelige. I fjor sto høyreekstreme bak 19 400 lovbrudd som var politisk motivert, blant disse var seks drapsforsøk..

P4 - 03 May 19 kl. 21:49

24 000 høyreekstreme i Tyskland

Tyske myndigheter anslår at det er 24 000 høyreekstreme i landet. Og de frykter at rundt 12 700 av dem kan være voldelige. Tysk sikkerhetstjeneste overvåker de høyreekstreme miljøene tett..

NRK - 17 Jun 19 kl. 16:40

Tror høyreekstreme står bak drap

I Tyskland mistenker påtalemyndighetene at drapet på en kjent lokalpolitiker ble utført av høyreekstreme. Walther Luebcke var medlem av Merkels parti Kristendemokratene, og ble funnet skutt og drept i hjemmet sitt tidligere i juni..

NRK - 17 May 19 kl. 17:23

New Zealand ba om hjelp fra Norge

New Zealand ba i april om norsk hjelp etter terrorangrepene i Christchurch, deriblant om hvordan man håndterer høyreekstreme. Henvendelsen er fortsatt ubesvart, ifølge ABC Nyheter. Over 50 ble drept og mange såret i skyteangrepet mot to moskeer..

P4 - 06 Sep 19 kl. 14:51

Større fare for terror fra høyreekstreme

Politiets Sikkerhetstjeneste skriver i en oppdatert trusselvurdering at det er mulig at høyreekstreme vil forsøke å gjennomføre terrorhandlinger det kommende året. PST frykter angrepet mot to moskeer på New Zealand i mars vil inspirere til flere høyreekstreme angrep i vestlige land. Hittil i år har det vært fire terrorangrep inspirert av denne hendelsen, inkludert angrepet mot en moske i Bærum 10.

NRK - 17 Oct 19 kl. 03:48

Trusselen fra høyreekstreme øker

Høyreekstreme terrorister utgjør en større trussel i Australia, og nettverkene står tettere og er bedre organisert, slår landets etterretning fast i en rapport. Det skriver NTB..

Aftenposten - 06 Sep 19 kl. 14:46

PST med ny trusselvurdering: Mulig at norske høyreekstreme vil prøve å gjennomføre terrorangrep det neste året

PST mener at trusselen fra høyreekstreme nå er så stor at de mener det er mulig at norske høyreekstreme vil forsøke å gjennomføre terrorangrep det kommende året..

P4 - 27 Aug 19 kl. 07:48

Mener høyreekstreme håndteres slepphendt

Det finnes ikke nok tiltak overfor høyreekstreme i norske fengsler. Det mener tillitsvalgt i Oslo fengsel Farukh Qureshi, som opplever at innsatte blir radikalisert, skriver Klassekampen. Han mener høyreekstreme ikke blir sett på som en like stor trussel som radikale islamister, og mener det blant annet skyldes mangel på kunnskap.

Aftenposten - 12 Aug 19 kl. 13:40

VG: PST mener sannsynligheten for høyreekstreme angrep har økt

Politiets sikkerhetstjeneste har varslet politidistriktene om en negativ utvikling i de høyreekstreme miljøene over tid, skriver VG..

Aftenposten - 03 Sep 19 kl. 16:19

Svensk advarsel mot vold fra høyreekstreme: «Det kan være nok at noen trykker «like»

Det svenske sikkerhetspolitiet frykter flere høyreekstreme angrep. Men det er ikke de som marsjerer i tog, det advares mot..

Fler nyheter fra P4

P4 - 30 minutter siden

Kvinne dømt for drap på ektemannen

En kvinne i 40-årene er dømt til 16 års fengsel for å ha drept ektemannen sin i Halden i 2015. Ifølge NRK døde mannen etter at kvinnen blandet beroligende midler i mannens drink, for så å sette en sprøyte heroin i ham etter at han sovnet. Mannen ble funnet død på sofaen.

P4 - 1 time siden

-En tragedie for rene utøvere

Utestengelsen av Russland fra globale idrettsmesterskap er en tragedie for utøverne. Det sier sjefen for Russlands antidopingbyrå, Jurij Ganus. I dag bestemte det internasjonale dopingbyrået Wada å utestenge Russland på grunn av juksing med dopingprøver Til NTB forteller Ganus at enkelte utøvere nå vurderer å forlate Russland for å få konkurrere etter WADAs utestengelse.

P4 - 1 time siden

Cissi Walin dømt

Den svenske medieprofilen Cissi Wallin er dømt for grove æreskrenkelser i Sverige. Walling beskyldte journalisten Fredrik Virtanen for å ha dopet henne ned og voldtatt henne i sosiale medier. Den gang ble hun hyllet i Sverige for sitt mot, i dag ble hun dømt for utsagnet.

P4 - 1 time siden

Vy-sjef: - Veldig godt med en seier

- Det kjennes veldig fortjent å vinne kampen om Bergensbanen. Det sier konserndirektør Arne Fosen. I dag ble det klart at de vant kampen om å kjøre persontog på blant annet Bergensbanen, og dermed unngikk de å gå på sitt tredje jernbanenederlag på rad.

P4 - 1 time siden

Norge slo Sør-Korea

Norge slo Sør-Korea 36-25 i håndball-VM i Japan tirsdag. Norge tok føringen tidlig i kampen og ledet 20-10 til pause. Nå topper Norge sin gruppe foran Tyskland..

P4 - 1 time siden

Putin møter Zelenskyj

Ukrainas president Volodymyr Xelenskyj møter i dag Russlands president Vladimir Putin for første gang i et forsøk på å gjenoppta fredsprosessen om Øst-Ukraina. Utgangspunktet for dagens toppmøte i Paris er den såkalte Mins-avtalen fra 2015, da Russland og Ukraina blant annet ble enige om våpenhvile, melder NTB..

P4 - 2 timer siden

Ikke tegn til liv på vulkanøya

Politiet på New Zealand sier det ikke er tegn til liv etter overlevende på øya White Island etter vulkanutbruddet i natt. Fem mennesker er bekreftet omkommet, 27 personer er fortsatt ikke gjort rede for. Øya er ikke bebodd, men er en attraktiv reisemål for turister..

P4 - 1 time siden

Slagsmål i skolekantine

Politiet måtte rykke ut til et slagsmål i en skolekantine på Strømmen videregående skole. Flere av de involverte i slagsmålet hørte ikke til skolen. Ifølge politiet har de nå kontroll på situasjonen og verken elever eller lærere skal ha blitt skadet i hendelsen..

P4 - 2 timer siden

Bilist kjørte i hull der to personer jobbet

To personer er sendt til legevakten med mindre skader etter at en bilist kjørte ned i et hull der de to jobbet på Karmøy i Rogaland. Ifølge Sørvest politidistrikt skjedde ulykken fordi bilisten fikk sol i øynene..

P4 - 2 timer siden

Støre kalles inn til høring om trygdeskandalen

Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre må forklare seg når Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité innkaller til høring om trygdeskandalen. Støre kalles inn som tidligere utenriksminister, og var ansvarlig da trygdeforordningen ble implementert melder NTB. Også statsminister Erna Solberg må forklare seg i høringene 9.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt