P4 > Nyheter

Saturday, 21 September, 12:51

P4 - 26 Jul 19 kl. 07:44

Høyre vil nekte småkommuner eget barnevern

Kommuner med færre enn fem ansatte i barnevernet kan ikke sikre en god nok tjeneste, mener Høyre.
Ifølge en gjennomgang partiet har gjort har 40 norske kommuner et barnevern med færre enn fem ansatte, skriver Aftenposten.
Høyre vil nå gi kommunene året ut på å omorganisere seg, før Barne- og familiedepartementet får vurdere om de skal fratas tjenesten..
Les mer på P4


Les mer om:
Høyre, Aftenposten, Barne

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Høyre, vil, nekte, småkommuner, eget, barnevern
NRK - 08 Sep 19 kl. 06:01

Første valgdag for 154 kommuner

Søndag 8. september er det første valgdag for 154 kommuner som har to valgdager, neste er mandag 9. september.

P4 - 10 Jul 19 kl. 06:27

Vil ha flere kommunesammenslåinger

Kun tre av Nordlands 44 kommuner blir slått sammen ved nyttår og nå vil fylkesmannen slå sammen flere. Det skriver Klassekampen. Tom Cato Karlsen mener det ikke er bærekraftig at det fortsatt er så mange kommuner i Nordland og viser til at 27 kommuner har færre enn 3000 innbyggerere og 17 kommuner har færre enn 1500 innbyggere.

NRK - 14 May 19 kl. 09:11

Færre på ROBEK-lista

16 kommuner overvåkes nå for økonomisk ubalanse, men Kommunaldepartementet anslår at antallet kommuner vil gå ned til ti i løpet av året. På det meste i 2004 måtte 188 kommuner ha tillatelse fra Kommunaldepartementet for å kunne låne penger..

P4 - 11 Sep 19 kl. 16:20

Annenhver kommune skiftet farge

Mer enn annenhver kommune har fått et nytt parti som sitt største etter valget. 183 kommuner, 51,4 prosent, skiftet farge, viser en oversikt fra NTB. Senterpartiet topper vekst-listen - ble størst i 127 kommuner, opp fra 98 i 2015.

P4 - 18 Jul 19 kl. 11:16

- Kan nekte å ta Krekar tilbake

- Norge kan nekte å ta mulla Krekar tilbake dersom han blir utlevert til Italia for å sone en terrordom. Det mener professor i internasjonal rett ved Sapienza-universitetet i Roma, Enzo Cannizzaro. Han sier til NRK at Norge kan nekte å ta ham imot igjen fordi han er utvist.

Aftenposten - 10 Sep 19 kl. 20:37

Partienes topp-ti-på-topp-kommuner

Sp kan skryte av å ha fått rent flertall i flest kommuner. Her får du oversikten over alle partienes ti beste kommuner etter årets kommunevalg..

P4 - 13 May 19 kl. 05:55

– Halvparten av kommunene er for små

Enda flere kommuner bør slå seg sammen. Det mener Kommunal- og moderninserinsgminister Monica Mæland (H) som i kommuneproposisjonen som blir lagt frem i morgen, vil gi økonomisk støtte til kommuner som starter naboprat med tanke på sammenslåing. I følge henne er over halvparten av norske kommuner er for små til å levere de tjenestene som innbyggerne har krav på, skriver Dagbladet..

Hegnar.no - 20 May 19 kl. 06:39

Trump vil nekte Iran atomvåpen

President Donald Trump sier han vil nekte Iran å ha atomvåpen. Uttalelsen kom etter at han søndag truet landet med utslettelse..

Aftenposten - 20 May 19 kl. 06:09

Trump vil nekte Iran atomvåpen

President Donald Trump sier han vil nekte Iran å ha atomvåpen. Uttalelsen kom etter at han søndag truet landet med utslettelse..

NRK - 07 May 19 kl. 21:39

Vil nekte dømte å flytte hjem

Byrådsleder i Oslo Raymond Johansen vil bekjempe gjengkriminalitet ved å nekte dømte gjengmedlemmer å flytte hjem til sine gamle nabolag etter soning, skriver VG. Målet er å hindre at de begynner med ny rekruttering av gjenger, sier Johansen..

Fler nyheter fra P4

P4 - 30 minutter siden

Fly måtte lande etter problemer

Et Norwegian-fly på vei til Mallora fikk problemer i luften i formiddag og måtte returnere tilbake til Oslo Lufthavn Gardermoen. Pilotene skal ha fått indikasjoner på at det var noe i veien med fuel filteret. Avinor opplyser til VG at situasjonen ikke var dramatisk, og at flyet foretok en kontrollert landing.

P4 - 30 minutter siden

Nye demonstrasjoner i Frankrike

Det har brutt ut nye demonstrasjoner i Frankrike i forbindelse med protestbevegelsen De gule vestene. Over 7000 politifolk er i beredskap, og minst 39 personer er hittil pågrepet. Protestbevegelsen mistet i sommer oppslutning, og lederne har denne helgen oppfordret til nye demonstrasjoner både i Paris og andre franske byer.

P4 - 30 minutter siden

Dårligste hvalfangst på 20 år

Det ble skutt 429 hval under årets sesong. Det er den dårligste fangsten på 20 år, ifølge Norges Småkvalfangerlag. Kvoten var på 1278 dyr, det samme som året før.

P4 - 45 minutter siden

Konflikter preger Labous landsmøte

Dramaet i britisk politikk fortsetter. I dag starter Labour sitt landsmøte i Brighton og konflikten iopposisjonspartiet er økende etter at flere av Labourleder, Jeremy Corbyns støttespillere, vil forsøke å bli kvitt partiets nestleder, Tom Watson. Partiets to ledere har vært uenig i flere saker og Watson kaller forsøket et angrep på det brede meningsmangfoldet i partiet..

P4 - 1 time siden

Mann flydd til sykehus etter fall

En 69 år gammel mann er skadd etter en arbeidsulykke i et steinbrudd i Sokndal i formiddag. Mannen skal ha falt omtrent to meter, og er fraktet til sykehus med luftambulanse. Skadeomfanget er ukjent, men vedkommende er ved bevissthet..

P4 - 1 time siden

Har fått kontakt med Eurojackpot-vinner

Norsk Tipping har nå fått kontakt med nordmannen som vant utrolige 443,9 millioner norske kroner i Eurojackpot i går. Mannen sier det hele er helt surrealistisk, og nesten ikke til tro. Han legger til at summen gir han friheter og mange muligheter, og at han skal tenke seg godt om hva han ønsker å bruke noe av pengene på.

P4 - 2 timer siden

Manshaus kontaktet nazi-organisajon

Terror- og drapssiktede Philip Manshaus har vært i kontakt med med personer i den nynazistiske organisasjonen Den nordiske motstandsbevegelsen. Det bekrefter politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt overfor TV 2. Kraby sier de hittil ikke har avdekket at kontakten har fått betydning for hans senere handlinger.

P4 - 2 timer siden

Dømt til å oppholde seg unna hjemsted

En mann i 30-årene utgjør en så stor trussel mot sin tidligere samboer at han er dømt til å oppholde seg minst en halvtimes kjøretur fra hjemstedet i Kopervik på Karmøy. Mannen ble i fjor sommer idømt kontaktforbud mot sin tidligere samboer, men har siden sendt hundrevis av grove trusselmeldinger, både til henne og kvinnens nærmeste. Mannen er rundt 20 personer som er dømt til å gå med omvendt voldsalarm.

P4 - 2 timer siden

Dømt for smugling av doping­midler

En mann i 30-årene er dømt til fengsel for smuglingsforsøk av dopingmidler fra Thailand til Norge. Mannen ble tatt på fersk gjerning på Gardermoen i fjor høst med over 7000 tabletter som inneholdt anabole steroider og veksthormon. I tillegg hadde mannen 130 reseptbelagte tabletter på seg uten at han kunne framvise dokumentasjon.

P4 - 2 timer siden

Dømt for bussran

En 24 år gammel mann er dømt til fengsel i ett år og to måneder for blant annet å ha ranet en bussjåfør i Arendal i mai i år. Det går frem i en fersk dom fra Agder tingrett. Mannen er tidligere dømt for ran fire ganger..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt