P4 > Nyheter

Saturday, 29 February, 10:39

P4 - 26 Jul 19 kl. 07:44

Høyre vil nekte småkommuner eget barnevern

Kommuner med færre enn fem ansatte i barnevernet kan ikke sikre en god nok tjeneste, mener Høyre.
Ifølge en gjennomgang partiet har gjort har 40 norske kommuner et barnevern med færre enn fem ansatte, skriver Aftenposten.
Høyre vil nå gi kommunene året ut på å omorganisere seg, før Barne- og familiedepartementet får vurdere om de skal fratas tjenesten..
Les mer på P4


Les mer om:
Høyre, Aftenposten, Barne

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Høyre, vil, nekte, småkommuner, eget, barnevern
NRK - 08 Sep 19 kl. 06:01

Første valgdag for 154 kommuner

Søndag 8. september er det første valgdag for 154 kommuner som har to valgdager, neste er mandag 9. september.

P4 - 10 Jul 19 kl. 06:27

Vil ha flere kommunesammenslåinger

Kun tre av Nordlands 44 kommuner blir slått sammen ved nyttår og nå vil fylkesmannen slå sammen flere. Det skriver Klassekampen. Tom Cato Karlsen mener det ikke er bærekraftig at det fortsatt er så mange kommuner i Nordland og viser til at 27 kommuner har færre enn 3000 innbyggerere og 17 kommuner har færre enn 1500 innbyggere.

NRK - 14 May 19 kl. 09:11

Færre på ROBEK-lista

16 kommuner overvåkes nå for økonomisk ubalanse, men Kommunaldepartementet anslår at antallet kommuner vil gå ned til ti i løpet av året. På det meste i 2004 måtte 188 kommuner ha tillatelse fra Kommunaldepartementet for å kunne låne penger..

P4 - 07 Oct 19 kl. 05:55

Kommuner investerer før de opphører

Flere kommuner som opphører 1. januar, investerer i store, populære prosjekter - like før de forsvinner. Det viser en fersk rapport som sammenligner økonomisk adferd før og etter at kommunereformen ble presentert i 2014, skrivet Aftenposten.

NRK - 07 Oct 19 kl. 07:01

Kjøpefest i kommuner før år 2020

Mange kommuner som opphører fra og med 2020, investerer stort i populære prosjekter. Det viser en forskningsrapport, som sammenligner økonomisk atferd i kommuner før og etter at kommunereformen ble lagt fram i 2014, skriver Aftenposten..

P4 - 18 Oct 19 kl. 22:46

Kommuner kan ha valgt ordfører på feil måte

Flere kommuner kan ha valgt ordfører på feil måte etter høstens kommune og fylkestingsvalg. Noen kommuner valgte ordfører ved skriftlig, hemmelig votering, men endringer i kommuneloven gjør at dette i år skulle gjennomføres ved åpen votering, skriver NRK. Kommunaldepartementet råder nå de aktuelle kommunene til å vurdere gjenvalg.

P4 - 11 Sep 19 kl. 16:20

Annenhver kommune skiftet farge

Mer enn annenhver kommune har fått et nytt parti som sitt største etter valget. 183 kommuner, 51,4 prosent, skiftet farge, viser en oversikt fra NTB. Senterpartiet topper vekst-listen - ble størst i 127 kommuner, opp fra 98 i 2015.

P4 - 18 Jul 19 kl. 11:16

- Kan nekte å ta Krekar tilbake

- Norge kan nekte å ta mulla Krekar tilbake dersom han blir utlevert til Italia for å sone en terrordom. Det mener professor i internasjonal rett ved Sapienza-universitetet i Roma, Enzo Cannizzaro. Han sier til NRK at Norge kan nekte å ta ham imot igjen fordi han er utvist.

NRK - 21 Nov 19 kl. 23:12

Kritiske til å nekte kroanbrenning

Både professor Eivind Smith og fagdirektør Anine Kierulf reagerer på politidirektørens ordre om å nekte brenning av religiøse symboler. Politiet bekrefter overfor Filter at ordren var basert på straffelovens paragraf 185 om hatefulle ytringer..

NRK - 21 Nov 19 kl. 23:12

Kritiske til å nekte koranbrenning

Både professor Eivind Smith og fagdirektør Anine Kierulf reagerer på politidirektørens ordre om å nekte brenning av religiøse symboler. Politiet bekrefter overfor Filter at ordren var basert på straffelovens paragraf 185 om hatefulle ytringer..

Fler nyheter fra P4

P4 - 30 minutter siden

Ny sykehusansatt smittet

Nok en ansatt ved Ullevål sykehus er smittet av koronaviruset, og nå har til sammen to ansatte ved øyeavdelingen fått påvist viruset. Tre andre ansatte som har blitt sjekket for viruset er friske. Oslo Universitetssykeus opplyser at de jobber med å ringe opp pasienter som har hatt tett kontakt med de syke ansatte.

P4 - 30 minutter siden

Får 10 millioner etter storbrann

Over 1000 bileiere som ble rammet av brannen i parkeringshuset på Sola skal dele 10 millioner kroner. Det er Frende forsikring som forsikret bilen som utløste brannen, og de sier til Stavanger Aftenblad at kravet fra bileierne er opp mot 20 millioner kroner, men at de ikke vil få dekket alt. Restbeløpet må dekkes av forsikringsselskapene til de andre bileierne..

P4 - 1 time siden

Dårligere togtilbud i påsken

Vedlikeholdsarbeid kommer til å ramme togtrafikken på Østlandet i påsken. Drammenbanen, Askerbanen og Østfoldbanen blir berørt og kommer til å tidvis være stengt for trafikk, opplyser Bane Nor. De viser til at arbeidet som gjøres vil føre til høyere driftssikkerhet og bedre punktlighet.

P4 - 1 time siden

Trailer kjørte av bro

En trailer kjørte av en bro og ble hengende fast over en elv i Rauma kommune på morgenen i dag. Sjåføren kom seg ut og er uskadet, opplyser Møre og Romsdal politidistrikt..

P4 - 1 time siden

Vil ha anbud på flyrute som legges ned

Det bør utlyses en anbudsrunde på flyruten mellom Bodø og Evenes som Widerøe legger ned 4. mai. Det mener stortingsrepresentant for Høyre, Jonny Finstad.

P4 - 1 time siden

Helge Ingstad blir skrapmetall

Den havarerte fregatten KNM Helge Ingstad skal selges som skrapmetall. Det melder Forsvarets Forum. I fjor sommer ble det kjent at det koster for mye å reparere fregatten som kolliderte med en oljetanker i 2018.

P4 - 1 time siden

Uvær fører til kolonnekjøring

Uvær i Sør-Norge nå fører til kolonnekjøring. Veitrafikksentralen opplyser at det er kolonnekjøring over E134 Haukelifjell og Riksvei 7 Hardangervidda..

P4 - 1 time siden

Tredje danske smittet

Nok en danske er nå bekreftet smittet av koronaviruset. Fra før er to personer bekreftet smittet. Danske helsemyndigheter tror den tredje personen ble smittet på en konferanse i München i Tyskland.

P4 - 2 timer siden

Australia nekter innreise fra Iran

Utenlandske statsborgere som har vært i Iran får ikke slippe inn i Australia av frykt for koronasmitte. Det opplyser australske myndigheter nå. De må vente i et annet land i 14 dager for å se om de har fått koronaviruset eller ikke før de slipper inn i Australia.

P4 - 3 timer siden

7 av 10 kommuner har ingen plan

Syv av ti kommuner har ingen planer for elever med stort læringspotensial. Det kommer frem i en undersøkelse Utdanningsdirektoratets gjennomførte i fjor høst. 10-15 prosent av alle barn har et stort læringspotensial.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt