P4 > Nyheter

Fredag, 14 August, 09:40

P4 - 15 jan. 20 kl. 09:53

Høyre vil fjerne pensjonstvang

Offentlige ansatte i yrker som politi og forsvar bør kunne stå lenger i jobben enn i dag.
Det mener Høyre som nå åpner opp for å fjerne særaldersgrensen for pensjon.
I flere stillinger med stor fysisk og psykisk belastning i offentlig sektor har personer i dag en plikt til å fratre når de har nådd en viss alder.
Stortingsrepresentant for Høyre, Henrik Asheim sier de nå vil fjerne må med kan..
Les mer på P4


Les mer om:
Høyre, Asheim

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Høyre, vil, fjerne, pensjonstvang
P4 - 07 okt. 19 kl. 05:54

Vil fjerne særregler for flyktninger

Regjeringen går inn for å fjerne flere særordninger for flyktninger i statsbudsjettet som legges frem i dag. VG erfarer at regjeringen vil fjerne retten til pensjon fra første dag etter oppholdstillatelse, samt heve botidskravet fra tre til fem år for arbeidsavklaringspenger og uføretrygd for flyktninger. I dag har flyktninger som får opphold i Norge krav på rettigheter som ellers krever 40 års medlemskap i folketrygden.

NRK - 13 nov. 19 kl. 10:07

Kan la Trump fjerne beskyttelse

Det konservative flertallet i USAs høyesterett kan være klare til å ha regjeringen til Trump fjerne beskyttelsen som lar 660.000 unge immigranter jobbe. Det ventes at høyesterett skal stemme over forslaget om å fjerne DACA-programmet i juni 2020..

NRK - 01 okt. 19 kl. 22:37

Dømt til å fjerne kirke

Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg pålegger Bosnia å fjerne en serbisk-ortodoks kirke som er bygget ulovlig på en muslimsk enkes eiendom. Domstolen har gitt Bosnia tre måneder på å fjerne kirken, samt tilkjent enken 5.000 euro i oppreisning..

P4 - 25 des. 19 kl. 07:15

Kinas skiledere ville fjerne bok fra bibliotek i Meråker

Ledere for kinesiske langrennstalenter som er i Norge for å trene mot OL i Beijing i 2022, ønsket å få fjernet en kontroversiell kinesisk bok på biblioteket i Meråker. Kineserne er med på et samarbeidsprosjekt mellom Kina og Norge. Til Adresseavisen sier biblioteksjefen at de har fått flere henvendelser om å fjerne bøker.

NRK - 07 okt. 19 kl. 01:24

VG: Vil fjerne særordninger

Flyktninger som får opphold har krav på flere rettigheter som vanligvis krever 40 års medlemskap i folketrygden. Det erfarer VG at regjeringen nå vil endre. Ifølge avisa vil de blant annet fjerne retten til pensjon fra første dag..

NRK - 20 nov. 19 kl. 06:25

Vil fjerne el-sparkesykler i vinter

Bymiljøetaten oppfordrer samtlige utleiere av el-sparkesykkel i Oslo om å fjerne sparkesyklene når snøen kommer. Siden mars i år har fremkomstmiddelet blitt en stor del av bybilde, til glede og irritasjon for publikum..

Dagbladet - 06 april 20 kl. 20:23

Vil be folk fjerne seg per SMS

Oslo kommune vil følge med på hvor i byen folk er i påsken. Folk som oppholder seg på steder med for mange personer, kan få beskjed via SMS om å fjerne seg..

NRK - 23 mars 20 kl. 13:11

Vil fjerne unntak i koronaforskrift

Hyttekommunane Vinje, Bamble, Tokke, Tinn, Bykle, Porsgrunn, Kviteseid, Seljord, Ullensvang og Kragerø ber Helse- og omsorgsdepartementet fjerne unntaket som gjer det mogleg for familiemedlemmer å opphalde seg på hytta i koronaforskrifta..

NRK - 03 juni 20 kl. 23:31

Vil fjerne statue av general Lee

Virginas guvernør Ralph Northam skal torsdag presentere planer for å fjerne statuen av sørstatsgeneralen Robert E. Lee fra hovedgata i delstatshovedstaden Richmond, melder AP som siterer en ikke-navngitt kilde i delstatsadministrasjonen..

NRK - 17 jan. 20 kl. 10:34

Vil fjerne 60 oppdrettsanlegg

Havforskningsinstituttet vil fjerne 60 oppdrettsanlegg på Vestlandet, fordi dei trur det vil hjelpe på utfordringane med lakselus, skriv Bergens Tidende. Forskingsdirektør Geir Lasse Taranger seier at dei vil halde på dei beste oppdrettsanlegga..

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

Ba aldri om risikovurdering av cruisetrafikk

Folkehelseinstituttet risikovurderte aldri cruisetrafikken langs norskekysten før den ble gjenåpnet i sommer. Årsaken er at instituttet aldri ble spurt av Helsedepartementet om å gjøre en vurdering, melder NRK. Helseminister Bent Høie sier Norge befant seg i en annen situasjon i sommer, og mente erfaringen fra gjenåpningen for cruise rundt Svalbard var tilstrekkelig.

P4 - 1 time siden

19.000 lynnedslag på Østlandet

Tordenværet på Østlandet ble mer omfattende enn varslet. Meteorologisk institutt opplyser nå at det ble registrert hele 19.000 lynnedslag fra i går kveld til i natt.

P4 - 1 time siden

Kraftig fall for økonomien i Danmark

Den danske økonomien er i rekordstort fall. Økonomien krympet med 7,4 prosent i andre kvartal sammenlignet med første. Det er det største fallet siden landet begynte å føre kvartalsoversikt på 1990-tallet.

P4 - 1 time siden

Høy risiko for smitte i Paris og Marseille

Franske myndigheter erklærer Paris og Marseille for høyrisikosteder for koronasmitte. Erklæringen gir myndighetene rett til å innføre strenge tiltak for å holde smitten nede. De siste to ukene har smittetallene i Paris og Marseille økt kraftig.

P4 - 1 time siden

NAF frykter trafikk-kaos ved skolestart

Det kan bli trafikk-kaos ved skolestart om flere foreldre velger å kjøre barna til skolen på grunn av korona. Det frykter NAF, som sier det er uheldig. Da kan det fort oppstå farlige situasjoner, sier kommunikasjonsrådgiver Ingunn Handagard..

P4 - 1 time siden

Mobilbruken kan gjøre hunden deprimert

Menneskets økende bruk av smarttelefonen har en negativ effekt på hunden. En britisk forskningsrapport viser at hunden kan bli emosjonelt påvirket om de ikke får kontakt med eieren fordi de ikke klarer å lese kroppsspråk eller få øyekontakt. Veterinær og TV-profil Trude Mostue tror dette fører til at hunden blir gående mye for seg selv..

P4 - 1 time siden

Apotekene fyller opp lagrene med munnbind

Apotek-kjedene i Norge fyller nå opp lagrene med munnbind i påvente av pressekonferansen med regjeringen i dag. Etterspørselen etter munnbind har vært stor den siste tid, og for å unngå tomme hyller innfører Apotek 1 nå rasjonering. Til VG sier de at hver kunde får lov til å kjøpe to pakker med 50 munnbind..

P4 - 1 time siden

Forsinkelser på Dovrebanen

Det er forsinkelser på Dovrebanen på grunn av en signalfeil ved Lillehammer. Det melder Bane Nor. De jobber nå med å rette feilen, men vet ikke hvor lang tid det vil ta..

P4 - 1 time siden

Biden vil ha munnbindpåbud i USA

- Å innføre et nasjonalt påbud om bruk av munnbind i USA vil redde svært mange liv. Det sier Demokratenes presidentkandidat, Joe Biden. Han tar nå til orde for nasjonalt påbud de tre neste månedene når man ferdes ute.

P4 - 2 timer siden

Professor: – Barn bør bruke munnbind på steder med masse folk

Tar til orde for at alle barn over to år bør bruke munnbind..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt