P4 > Nyheter

Sunday, 20 January, 22:05

P4 - 13 Jun 18 kl. 07:56

Høyere fravær i grunnskole enn videregående skolen

22.200 elever i barne- og ungdomsskolen er vekke fra skolen i en måned eller mer i året.
Det viser en ny undersøkelse fra fagbladet Utdanning.
Det betyr at det nå er høyere fravær i grunnskolen enn i den videregående skolen.
Forsker ved Universitetet i Stavanger, Trude Havik, som har skrevet doktograd om temaet, er bekymret over utviklingen..
Les mer på P4


Les mer om:
Utdanning, Universitetet, Stavanger, Havik

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Høyere, fraværi , grunnskole, enn, videregående, skolen
P4 - 13 Jun 18 kl. 07:56

Høyere fravær i grunnskole enn videregående skole

22.200 elever i barne- og ungdomsskolen er borte fra skolen i en måned eller mer i året..

NRK - 20 Dec 18 kl. 13:41

Nei til muslimsk grunnskole i Oslo

Stiftelsen Den muslimske Grunnskole får ikke starte grunnskole i Oslo. Avslaget begrunnes blant annet med hensynet til språkopplæring og integrering. Kunnskapsdepartementet sier nå nei, etter at stiftelsen klaget på utdanningsdirektoratet i våres..

Aftenposten - 20 Dec 18 kl. 13:37

Nytt nei til muslimsk grunnskole i Oslo

Stiftelsen Den muslimske Grunnskole får ikke starte grunnskole i Oslo. Avslaget begrunnes blant annet med hensynet til språkopplæring og integrering..

NRK - 17 Apr 18 kl. 12:28

Muslimsk grunnskole fikk avslag

Stiftelsen Den muslimsk grunnskole har fått avslag på en søknad om å få starte friskole i Oslo, melder Kommunal Rapport. Det er andre gang skolen får avslag. Utdanningsdirektoratet mener en slik skole vil gi negative konsekvenser for integrering..

P4 - 17 Apr 18 kl. 12:55

Nytt nei til muslimsk grunnskole

For andre gang har stiftelsen Den muslimske grunnskole fått avslag på en søknad om å starte opp en muslimsk friskole i Oslo. Utdanningsdirektoratet mener en slik skole vil få negative konsekvenser for integreringen av elever fra muslimske minoritetsmiljøer, melder Kommunal rapport. De mener også at skolen ikke oppfyller minstekravene i friskoleloven..

Aftenposten - I førrgår: 21:53

Kjøretimer skal ikke telle med i fraværsgrensen i videregående

Alle ungdommer nær 18 år kan glede seg: Den nye regjeringen vil gjøre obligatoriske kjøretimer til gyldig fravær. De skal unntas fra fraværsgrensen..

NRK - 28 Aug 18 kl. 07:13

Fortsatt lavt fravær i videregående

Fraværet i videregående skole ligger fortsatt rundt 40 prosent lavere enn før fraværsgrensa ble innført. Det viser tallene fra 2017/2018, som var andre skoleåret etter at grensa ble innført. Andelen elever som ikke får karakter fortsetter å gå ned..

Aftenposten - 28 Aug 18 kl. 07:15

Fortsatt lavt fravær i videregående skole

Fraværet i videregående skole holder seg lavt og ligger fortsatt rundt 40 prosent lavere enn før fraværsgrensen ble innført..

NRK - 29 Nov 18 kl. 08:32

Innvandrere sliter med læreplass

Ungdom med innvandrerbakgrunn har vanskeligere for å få læreplass enn andre yrkesfag-elever. Samtidig har de i gjennomsnitt lavere karakterer og høyere fravær enn andre, viser en analyse fra Utdanningsdirektoratet. Det er særlig guttene som sliter..

VG - 28 Aug 18 kl. 07:04

Fraværet på videregående holder seg lavt: Elevorganisasjonen ikke imponert

Etter at fraværsgrensen ble innført, stupte fraværet i videregående skole – og det har holdt seg slik. Men elevorganisasjonen mener ikke tallene fanger hele bildet..

Fler nyheter fra P4

P4 - 11 Jul 18 kl. 14:29

KS: - Avhjelp mangelen på husdyrfôr nå

Kommunesektorens organisasjon, KS, støtter tiltakene som nå settes i gang for å avhjelpe mangelen på husdyrfôr og oppfordrer kommunene til å bidra i arbeidet. Samtidig oppfordrer de regjeringen til å etablere effektive tiltak for å sikre at gårdbrukere som opplever avlingssvikt, eller som stiller opp for andre, ikke lider økonomiske tap som følge av dette..

P4 - 11 Jul 18 kl. 13:51

Grotte-dramaet: - Guttene svømte under vann i en halvtime

- Enormt komplisert oppdrag..

P4 - 11 Jul 18 kl. 13:49

Hetebølgen fortsetter

Det blir fortsatt varmt, både i sør og i nord, også de neste ti dagene. De virkelig høye temperaturene vil vi få på Østlandet, dels Vestlandet og i Trøndelag. På det sentrale Østlandet ventes det temperaturer over 30 grader.

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:59

Lavprisbutikkene øker

Lavprisbutikkene Rema 1000, Coop Extra og Kiwi øker sine markedsandeler. En fersk rapport fra analysebyrået Nielsen viser at Rema 1000 og Coop Extra vokste mest, med 0,5 prosent. Meny og Coop Mega mister markedsandeler..

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:51

- Vi må unngå masseslakt av dyr

Opposisjonen frykter ny smørkrise.

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:22

Svenske postansatte isolert på sykehus

De to svenske postansatte, som i natt ble skadet etter at noe lekket ut fra en pakke, er lagt i isolat på sykehuset, det opplyser politiet i Malmø. Begge de to hadde skader på hendene, og politiets bombegruppe er nå på post-terminalen for å finne årsaken til skadene. Hele terminalen er nå sperret av, og post som er håndtert i løpet av natten er stoppet..

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:29

Trump og Merkel skal møtes

USAs president Donald Trump og tysklands forbundskansler Angela Merkel skal i dag ha et møte under NATO-toppmøte i Brussel, det opplyser Det hvite hus. Tidligere i dag gikk Trump hardt ut og sa at Tyskland er totalt kontrollert av Russland etter en gassavtale, og kritiserte også landet for å bruke for lite på forsvar..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:48

Advarer mot slakting

Tine og Norsk Landbruksrådgiving ber bønder som rammes av tørke og formangel prøve alt annet før de slakter dyr. Konserndirektør i Tine, Johnny Ødegård, sier til NRK at de fraråder slakt og viser til at det tar tre år å produsere en ny melkeku. I dag sa Agri Analyse til P4-nyhetene at masseslakt vil føre til en meierikrise, med mangel på smør og andre melkeprodukter..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:33

Sjekker overvåkingskameraer

Politiet i Ålesund sjekker nå filmer fra overvåkningskameraer i området der en person ble funnet død i en brennende bil. Politiet fikk melding om bilbrannen like etter klokka 07 i morges og prøver nå å finne ut hva som har skjedd..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:26

Demonstrerer etter Zschäpe-dom

Det er varslet demonstrasjoner i flere tyske byer etter dommen mot nynazisten Beate Zschäpe i München i formiddag. Zschäpe ble dømt til livsvarig fengsel og sikring for å ha medvirket til 10 drap som medlem i den nynazistiske gruppen NSU. Rettssaken har vart i fem år og er en av de mest omfattende etter krigen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt