P4 > Nyheter

Saturday, 23 June, 13:43

P4 - 13 Jun 18 kl. 07:56

Høyere fravær i grunnskole enn videregående skolen

22.200 elever i barne- og ungdomsskolen er vekke fra skolen i en måned eller mer i året.
Det viser en ny undersøkelse fra fagbladet Utdanning.
Det betyr at det nå er høyere fravær i grunnskolen enn i den videregående skolen.
Forsker ved Universitetet i Stavanger, Trude Havik, som har skrevet doktograd om temaet, er bekymret over utviklingen..
Les mer på P4


Les mer om:
Utdanning, Universitetet, Stavanger, Havik

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Høyere, fraværi , grunnskole, enn, videregående, skolen
P4 - 13 Jun 18 kl. 07:56

Høyere fravær i grunnskole enn videregående skole

22.200 elever i barne- og ungdomsskolen er borte fra skolen i en måned eller mer i året..

NRK - 17 Apr 18 kl. 12:28

Muslimsk grunnskole fikk avslag

Stiftelsen Den muslimsk grunnskole har fått avslag på en søknad om å få starte friskole i Oslo, melder Kommunal Rapport. Det er andre gang skolen får avslag. Utdanningsdirektoratet mener en slik skole vil gi negative konsekvenser for integrering..

P4 - 17 Apr 18 kl. 12:55

Nytt nei til muslimsk grunnskole

For andre gang har stiftelsen Den muslimske grunnskole fått avslag på en søknad om å starte opp en muslimsk friskole i Oslo. Utdanningsdirektoratet mener en slik skole vil få negative konsekvenser for integreringen av elever fra muslimske minoritetsmiljøer, melder Kommunal rapport. De mener også at skolen ikke oppfyller minstekravene i friskoleloven..

NRK - 12 Jun 18 kl. 13:25

Økt legebesøk etter fraværsgrense

Antall legebesøk har steget med hele 15 prosent blant dem mellom 16 og 19 år. De går til legen for å dokumentere sykdom som fraværsgrunn, mener SSB. For befolkningen samlet øker antallet konsultasjoner raskere enn befolkningsveksten..

NRK - 29 May 18 kl. 03:08

Frp vil prøve fraværsgrense

Fremskrittspartiet ønsker en prøveordning med fraværsgrense i ungdomsskolen i Trondheim allerede fra neste skoleår, skriver Adresseavisen. Bystyrerepresentant for Frp, Sivert Bjørnstad sier at han ønsker «blåkopi» av ordningen på videregående..

NRK - 29 May 18 kl. 03:08

Foreslår utvidet fraværsgrense

Fremskrittspartiet ønsker en prøveordning med fraværsgrense i ungdomsskolen i Trondheim allerede fra neste skoleår, skriver Adresseavisen. Bystyrerepresentant for Frp, Sivert Bjørnstad sier at han ønsker «blåkopi» av ordningen på videregående..

Aftenposten - 12 Jun 18 kl. 14:01

Kraftig økning i unges legebesøk etter ny fraværsgrense

Antall legebesøk har steget med hele 15 prosent blant dem mellom 16 og 19 år. De går til legen for å dokumentere sykdom som fraværsgrunn, mener SSB..

P4 - 13 Jun 18 kl. 18:08

– Må følge opp elever som sliter

Statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, Rikke Sjøberg, sier det ikke blir aktuelt å innføre et offentlig register for fravær i grunnskolen med det første. Ny forskning fra Utdanningsnytt viser at rundt 22.000 skolebarn i barne- og ungdomsskolen hadde minst én måned fravær i forrige skoleår.

P4 - 13 Jun 18 kl. 10:53

- Foreldrene og skolen må følge opp barna

- Foreldrene, og spesielt skolen, må følge opp barn som er har over en måned med fravær. Det sier leder for Foreldreutvalget i Grunnskolen, Gunn Iren Gulløy Müller. I dag publsierte Utdanningsnytt forskning som viser at 22.

Klartale - 17 Apr 18 kl. 12:35

Nei til muslimsk skole igjen

Det blir ingen muslimsk grunnskole i Oslo. Myndighetene har sagt nei igjen..

Fler nyheter fra P4

P4 - 15 minutter siden

Opphevet alkoholforbud

Det er lov å drikke alkohol på Unge Høyres landsmøte nå i helgen..

P4 - 1 time siden

20 år siden mirakelet i Marseille

I dag, St.Hans aften er det 20 år siden Norge slo Brasil i fotball-VM..

P4 - 45 minutter siden

Unge Høyre vil legalisere noen stoffer

Unge Høyre ønsker å legalisere lettere narkotiske stoffer. Det ble klart på ungdomspartiets landsmøte på Gardermoen i ettermiddag. Samtidig stemte landsmøtet, med to stemmers margin, ned et forslag om å legalisere all narkotika.

P4 - 1 time siden

Drapssiktet samarbeider med politiet

Mannen som er siktet for drapet på Marie-Louise Bendiktsen i Sjøvegan i Troms i 1998, vil samarbeide og la seg avhøre av politiet. Hans forsvarer, Thomas Hansen, sier til NRK at mannen håper å bli sjekket ut av saken så fort som mulig. Det var onsdag denne uken at den utenlandske statsborgeren ble pågrepet for drapet, da han ankom Oslo lufthavn.

P4 - 1 time siden

Flere sauer funnet døde

Flere sauer er nå funnet døde etter ulveangrep nord i Østerdalen. Siden i går kveld er 23 sauer tatt av ulv i Rendalen, skriver Østlendingen. Dermed er over 150 sauer bekreftet drept av ulv den siste tiden.

P4 - 1 time siden

- Ikke tegn til skudd

Det er ikke tegn til at det ble avfyrt skudd da politisjasjonen på Stovner i Oslo ble utsatt for hærverk i natt. En mann ble pågrepet, og politiet fant et våpen og skarp ammunisjon ikke langt fra ham. Et vindu og et overvåkingskamera ble ødelagt, men ingen personer ble skadd..

P4 - 1 time siden

Demonstrasjoner to år etter Brexit-avstemningen

Det er nå i ettermiddag store demonstrasjoner i London, på dagen to år etter at britene stemte for utmelding fra EU. Innen 29. mars neste år skal Storbritannia være være utmeldt av unionen..

P4 - 1 time siden

Bensinstasjonen ranet

En mann er pågrepet etter at en bensinstasjon på Minnesund i Askershus ble ranet i formiddag. Gjerningsmannen skal ifølge politiet ha truet betjeningen med et stikkvåpen. Det er usikkert om han fikk med seg noe penger.

P4 - 2 timer siden

Tiltalt for drapsforsøk

En mann må neste uke møte i Oslo tingrett, tiltalt for å ha forsøkt å drepe samboeren på en balkong på Torshov. Ifølge tiltalen skal mannen i 40-årene har brukt vold mot kvinnen, og ha forsøkt å løfte eller fra henne over rekkverket. Han er også tiltalt for drapstrusler mot en nabo som grep inn.

P4 - 2 timer siden

Nordmann venter på dom i Singapore

Nordmannen som er dømt til ett års fengsel og tre stokkeslag i Singapore, vet fortsatt ikke om den fysiske avtraffelsen vil bli gjennomført. Den 49 år gamle mannen er dømt for beføling av en bevisstløs kvinne da han var på jobbreise i Singapore i august i fjor. Han har erkjent straffskyld, men venter nå på at anken hans blir behandlet, skriver Dagbladet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt