NRK > Nyheter

Saturday, 25 May, 00:49

NRK - 10 Oct 18 kl. 12:38

Høy prislapp på psykiske lidelser

Kostnadene forbundet med psykiske lidelser kan bli på 130.000 milliarder kroner på verdensbasis over en periode på 20 år, ifølge en ny rapport. – Situasjonen er ekstremt dyster, sier professor Vikram Patel, ifølge nyhetsbyrået Reuters..
Les mer på NRK


Les mer om:
Vikram Patel, Reuters

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Høy, prislapp, psykiske, lidelser
Dagbladet - 01 Apr 19 kl. 22:00

Nå får Hauglie kritikk fra NAV-ansatte: Mener regjeringen dytter unge ut i fattigdom

- Vi er forbanna, sier NAV-tillitsvalgt. Han mener innstramminger i regler for arbeidsavklaringspenger motarbeider ungdom med psykiske lidelser..

Aftenposten - 12 Oct 18 kl. 21:00

Den betingede åpenheten om psykiske lidelser | Ole Jacob Madsen

Utenfor den redigerte medievirkeligheten er anerkjennelse av psykisk sykdom fortsatt et knapphetsgode..

Aftenposten - 23 Aug 18 kl. 21:00

Gi befolkningen direkte tilgang til psykologer med refusjonsrett | Jørgen Flor

Psykiske lidelser rammer skjevt. En stadig større del av helsetilbudet forbeholdes de rike..

Aftenposten - 17 Nov 18 kl. 15:10

Vi med psykiske lidelser må få hjelp. Alle skoler trenger en egen psykolog.

Si ;D-innlegg: Depresjonen min er der ikke bare en gang i uken. Den er der hele tiden..

NRK - 25 Feb 19 kl. 00:30

Fengslene mangler kompetanse

En av fire innsatte i norske fengsler har psykiske lidelser fengslene selv ikke har kompetanse til å håndtere, viser en ny kartlegging. I høst ba Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI) fengslene om kartleggingen, skriver Avisa Nordland..

NRK - 03 Aug 18 kl. 20:31

Mer utsatt med psykisk lidelse

Flere studier viser at folk med psykiske lidelser er mer utsatt for å bli skutt av politiet. – De kan ha et annerledes reaksjonsmønster som politiet ikke forventer, sier tidligere leder for bevæpningsutvalget, Anne Kari Lande Hasle til NRK..

NRK - 02 Feb 19 kl. 21:42

Kåss Furuseth tildelt hederspris

Komikeren Else Kåss Furuseth (38) er tildelt Sanitetskvinnenes hederspris – Fredrikkeprisen. – Else Kåss Furuseth får prisen fordi hun har bidratt til åpenhet rundt psykiske lidelser, sa Ellen-Sofie Egeland, leder i Norske Kvinners Sanitetsforening..

P4 - 09 May 19 kl. 12:20

Overgrepsoffer får millionerstatning

En mann i 60-årene er dømt til å betale en mann i 20-årene 2,8 millioner kroner i erstatning for langvarig seksuelt misbruk. Mannen ble tidligere i år dømt til fengsel i tre år for å ha misbrukt fornærmede seksuelt fra han var seks til ti år. Offeret sliter i dag med en rekke psykiske lidelser og plager.

VG - 12 Mar 19 kl. 11:39

Sinnssykt bra av NRK – Skivebom av VG-anmelder

Den nye dokumentarserien på NRK, «Sinnssykt», gir et ærlig og saklig innblikk i livet til mennesker med alvorlige psykiske lidelser og bidrar til å redusere det stigma, skam og tabu som er knyttet til å leve med psykisk sykdom. At den får kritikk av VGs anmelder for å være «lettbeint» og «overfladisk» er vel akkurat det den burde får ros for – for det er nettopp slik man når bredt ut til befolkningen..

Aftenposten - 30 Jun 18 kl. 21:00

Vi svikter de sykeste syke | Ti ansatte i det psykiske helsevernet

Vi som jobber i det psykiske helsevernet forvalter et mangelfullt system som medfører umulige prioriteringer..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Bruker smutthull til å selge våpen

Trump-administrasjonen har besluttet å bruke et smutthull i loven for å selge amerikanske våpen til Saudi-Arabia uten godkjenning fra Kongressen. Utenriksminister Pompeo viser til at det mektige kongedømmet står overfor trusler fra Iran..

NRK - 1 time siden

800.000 flere fisk er døde

Dødsalgen har kostet 90 prosent av fisken ved gigantanlegget Stabben livet, bekrefter Ellingsen Seafood. Selskapet i Nordland har satt i gang en umiddelbar evakuering, skriver E24..

NRK - 1 time siden

Person hentet opp av vannet

En person er hentet opp av vannet på Sørenga i Oslo. Vedkommende er bevist, opplyser politiet på Twitter. Personen skal være ved bevissthet..

NRK - 2 timer siden

Norge U20 tapte VM-åpningen

Norge fikk det tøft mot Uruguay i den første kampen i U20-VM i Polen og tapte til slutt 1-3. Darwin Nunez og Francisco Ginella sikret at det stod 2-0 etter 30 minutter. Christian Dahle Borchgrevink stod for Norges redusering like etter pause..

NRK - 2 timer siden

Mange innsette døydde i Venezuela

Minst 23 innsatte er døde. og 14 politimenn skacdde etter samanstøt i eit fengsel i Venezuela. Det stadfester fengselsdirektøren til AFP.

NRK - 2 timer siden

Mange innsette døde i Venezuela

AFP skriv at minst 23 innsatte er døde etter samanstøt med poliitiet i eit fengsel i Venezuela..

NRK - 3 timer siden

Ber om allmenn streik i Sudan

Ap skriv at leiarane av demonstrantane i Sudan ber befolkningen om å gå ut i ein todagars allmenn streik frå tirsdag av, etter at samtalane med militærjuntaen som har tatt makta i landet har stansa opp..

NRK - 3 timer siden

Tiltalt for overgrep mot seksåring

Ein 26 år gammal mann er tiltalt for å ha utført eit overgrep mot ein seks år gammal gut, etter at han tok seg inn i familiens til guten sitt hus. Mannen skal ha hatt 1,8 i promille, og seier han ikkje hugsar noko av hendinga, skriv Bergens Tidende..

NRK - 4 timer siden

Fyrste kamp for Noreg i U20-VM

Dei norske gutane speler sin fyrste kamp i U20-VM i fotball i Polen kl 20:30 i kveld. Kveldens motstandar er Uruguay. Det er fyrste gong sidan 1993 at Noreg er med i dette meisterskapet, og kampen vert sendt direkte på NRK 3..

NRK - 4 timer siden

Missouri kan få ny abortlov

Guvernør Mike Parson i Missouri signerte fredag ein avtale som gjer at legar som utfører abortar der svangerskapet har kome lenger enn veke åtte, kan fengslast i mellom fem og femten år. Kvinnene som tek aborten kan ikkje straffast, skriv AP..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.







Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt