P4 > Nyheter

Lørdag, 24 Oktober, 00:22

P4 - 06 nov. 19 kl. 08:07

Gutter gjør det litt bedre

Gutter i ungdomsskolen gjør det fortsatt bedre enn jentene i regning, mens jentene er bedre enn guttene i lesing.
Det viser resultatet av de nasjonale prøvene - og det resultatet er som det alltid har vært ifølge disse prøvene. Men tross få store endringer, viser årets prøver en viss utvikling i retning av at jentene samlet sett gjør det noe svakere enn tidligere og guttene noe bedre..
Les mer på P4


Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Gutter, gjørdet , litt, bedre
P4 - 27 aug. 19 kl. 10:50

Jenter gjør det fortsatt bedre enn gutter

Jentene gjør det fortsatt bedre enn guttene på skolen. Gjennomsnittlige grunnskolepoeng for jenter sist skoleår var 44,3, mens det for gutter var 39,7, viser tall fra Statistisk sentralbyrå . Riktignok har poengene økt for både jenter og gutter de siste ti årene, men økningen har vært høyere for jentene, så kjønnsforskjellene har dermed ikke blitt noe mindre..

P4 - 21 okt. 19 kl. 17:35

Gutter oppsøker ikke helsesykepleier

Gutter oppsøker ikke helsesykepleier i like stor grad som jenter. En ny studie fra Høgskolen i Innlandet viser at gutter skammer seg over å dra til helsesykepleieren for å snakke om psykiske plager. Ifølge forskeren bak studien føler gutter at de kan bli sett på som svake ved å gå til helsesykepleier.

NRK - 04 jan. 20 kl. 20:46

To gutter knivstukket i Oslo

To gutter skal ha blitt stukket med kniv ved Furuset Senter i Oslo, men er ikke alvorlig skadd. Ifølge Dagbladet er det snakk om to unge gutter. Politiet leter etter fem gutter som skal ha stått bak..

P4 - 25 okt. 19 kl. 13:13

Unge sinte gutter må tas mer på alvor

Voldsbølgen blant unge gutter i Oslo er et eksempel på hvor ille det kan gå når man ikke tar gutters psykiske helse og utenforskap på alvor. Det mener generalsekretær i Voksne for Barn, Signe Horn. I dag holder de en konferanse hvor temaet er unge sinte gutter.

NRK - 18 sep. 19 kl. 07:27

HPV vaksine til gutter i Sverige

Fra neste høst kan alle gutter i Sverige få HPV-vaksine, melder Sveriges Radio. De tror det kan føre til 130 færre krefttilfeller hvert år. – Gutter kan også smittes av HPV, sier sosialministeren Lena Hallengren, som legger frem forslaget i dag..

NRK - 20 sep. 19 kl. 07:58

Flere gutter ofre for voldtekt

Bare fra 2017 til 2018 har antall voldtektsanmeldelser økt med 15 prosent, ifølge en ny rapport fra Kripos. Antall gutter og menn som anmelder voldtekt har økt med 76 prosent. I sakene om voldtekt over internett var 83 prosent av de fornærmede gutter.

Aftenposten - 04 jan. 20 kl. 20:44

To gutter skal ha blitt knivstukket på Furuset i Oslo

To gutter skal ha blitt stukket med kniv ved Furuset Senter i Oslo, men er ikke alvorlig skadet. Politiet leter etter fem gutter som skal ha stått bak..

P4 - 04 jan. 20 kl. 20:43

To gutter knivstukket

To 15 år gamle gutter har blitt forsøkt knivstukket på Furuset senter i Oslo i kveld. Bevæpnet politi søker nå etter fem maskerte gutter som løp fra stedet. De fem skal trolig ha kommet fra Romsås og oppsøkt de to 15-åringene.

P4 - 02 mars 20 kl. 07:53

Gutter dropper helsestasjonen

Det er stor forskjell på gutter og jenter når det gjelder å oppsøke helsestasjonen i tenårene. I den alderen øker andelen jenter som besøker helsestasjonene i landet kraftig, fra 8 til 31 prosent. Andelen gutter øker bare fra 7 til 11 prosent, viser en oversikt fra NRK.

NRK - 25 juli 20 kl. 02:23

Skal ha truet gutter med pistol

To gutter i Sandes skal ha blitt truet med pistol til å gi fra seg tingene sine. De kom seg fra stedet uten å bli skadet. To 17 år gamle gutter er gjenkjent og anmeldt for forholdet.

Fler nyheter fra P4

P4 - 45 minutter siden

Færre seere i andre debatt

Den andre debatten mellom Donald Trump og Joe Biden fikk færre seere enn den første. Nedgangen var på rundt 21 prosent, viser tall fra fire TV-kanaler. Debatten mellom Trump og Hillary Clinton for fire år siden hadde langt flere seere..

P4 - 1 time siden

Avlyser øvelser

Tyrkia og Hellas har nå avlyst planlagte militærøvelser i det omstridte havområdet mellom de to NATO-landene i Middelhavet. Det opplyste NATO-sjef Jens Stoltenberg i dag. Han sier dette er skritt på veien for å løse den underliggende konflikten om kampen om ressursene på havbunnen..

P4 - 2 timer siden

Væpnet aksjon på Vinterbro

En bevæpnet mann har forskanset seg i sin egen bolig på Vinterbro. Det opplyser politiet i Øst. Store politistyrker jobber nå med å få oversikt og kontroll på situasjonen.

P4 - 2 timer siden

Lege ved Ullevål smittet

En lege ved Ullevål sykehus har fått påvist koronasmitte. Det opplyser sykehuset til NRK. Samtlige pasienter som legen har hatt kontakt med og tre leger og tre sykepleiere er nå satt i karantene.

P4 - 3 timer siden

Brann på norsk skip slukket

Brannen på et norsk fiskefartøy som har vært i nød i russisk farvann er nå slukket. Det opplyser Hovedredningssentralen til VG. Tre skip skal nå slepe det fiskebåten til norsk sone.

P4 - 4 timer siden

Gardister må i karantene

40 gardister må nå i karantene etter at en ansatt i Hans Majestet Kongens Garde ved Huseby Leir i Oslo har fått påvist koronaviruset. Det opplyser Forsvaret til VG. Det er uklart hvordan vedkommende ble smittet..

P4 - 4 timer siden

Over 100 i karantene ved skole

103 personer er satt i karantene etter at en elev ved Foss videregående skole i Oslo har fått påvist koronaviruset. Dette skal gjelde 97 elever og seks lærere, bekrefter skolen til NRK..

P4 - 5 timer siden

Danmark strammer inn

Danmark innfører nå påbud om bunnbind på alle offentlige steder og forbud mot å samles mer en ti personer. Det opplyste statsminister Mette Frederiksen på en pressekonferanse i kveld etter at 859 personer har fått påvist koronasmitte det siste døgnet. Det er det høyeste landet har registrert under pandemien.

P4 - 5 timer siden

Martini fratrer

Driftsdirektør Bent Martini i Hurtigruten går nå av. Det opplyser selskapet til Nordlys. Martini gikk midlertidig av i august da selskapet ble gransket etter smitteutbruddet på MS Roald Amundsen, arbeidsforholdet opphører helt 6.

P4 - 5 timer siden

Bare 1 av 3 koronatilfeller i Spania påvist

Kun en tredjedel av koronasmitten i Spania er trolig avdekket. Det sa Spanias statsminister, Pedro Sanchez, i en TV-sendt tale i ettermiddag. Spania passerte denne uken én million smittede, det høyeste i Vest-Europa.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt