P4 > Nyheter

Fredag, 10 Juli, 08:49

P4 - 26 aug. 19 kl. 15:51

Guterres advarer mot dramatisk klimakrise

Verden står overfor en dramatisk klimakrise, sa FNs generalsekretær Antonio Guterres da han gjestet G7-toppmøtet i dag.
Han ber nå landene som kommer til FNs klimatoppmøte i New York i september om å love større kutt enn de gikk inn for i Parisavtalen.
FN-lederen sa at smeltingen av Grønlandsisen er dramatisk og at årene 2015 til 2019 er de fem varmeste som er målt noensinne..
Les mer på P4


Les mer om:
FNs, Antonio Guterres, G7, New York, Parisavtalen, Grønlandsisen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Guterres, advarermot , dramatisk, klimakrise
NRK - 03 jan. 20 kl. 16:14

FN advarer mot ny gulfkrig

FNs generalsekretær Antonio Guterres advarer mot en opptrapping i Midtøsten etter at amerikanerne drepte en høystående iransk general. – Verden tåler ikke en gulfkrig til, sa en talsmann for Guterres..

NRK - 13 juni 19 kl. 17:05

Guterres advarer mot konfrontasjon

FNs generalsekretær António Guterres fordømmer hendelsene i Omanbukta og sier at verden ikke har råd til større konfrontasjoner i området..

NRK - 14 aug. 19 kl. 11:20

Vil erklære klimakrise

Politikarane i Bømlo kommune vil erklære klimakrise. Seks av elleve parti vil stille seg bak eit slikt vedtak i neste kommunestyremøte. Fleire andre kommunar og fylke her i landet har allereie erklært at verda er i ei klimakrise..

P4 - 14 juni 19 kl. 08:19

Trøndelag erklærer klimakrise

I går var det en by - Kongsberg - som erklærte klimakrise. I dag følger et helt fylke opp - Trøndelag har vedtatt å erklære at vi lever i en klimakrise, melder Adresseavisen. Forslaget kom fra Miljøpartiet de Grønne, som også mener hele Norge - via Stortinget - skal gjøre det samme..

NRK - 25 sep. 19 kl. 18:31

Oslo byråd erklærer klimakrise

Bystyret i Oslo har onsdag blitt enige om å erklære klimakrise. Kun Frp stemte imot. Oslo skal kutte klimagassutslippene med 95 prosent innen 2030.

P4 - 25 sep. 19 kl. 18:33

Bystyret erklærer klimakrise

Bystyret i Oslo har i dag blitt enige om å erklære klimakrise. Det var kun Frp som stemte imot erklæringen. Oslo skal kutte klimagassutslippene med 95 prosent innen 11 år.

VG - 16 jan. 20 kl. 19:55

Attenborough advarer om klimakrise

– Krisen er her nå, advarer den kjente TV-programlederen David Attenborough i et intervju om klimaendringene..

NRK - 01 april 20 kl. 07:23

FN: – Den mest utfordrende krisen

FNs generalsekretær António Guterres advarte tirsdag om at verden står overfor den mest utfordrende globale krisen siden andre verdenskrig. – Pandemien vil forårsake en resesjon som ikke har noen paralleller i tidligere historie, advarer Guterres..

VG - 13 juni 19 kl. 20:10

Guterres advarer mot konfrontasjon i Gulfen

FNs generalsekretær António Guterres fordømmer hendelsene i Omanbukta og sier at verden ikke har råd til større konfrontasjoner i området..

Dagbladet - 28 nov. 19 kl. 16:50

Klimakrise: Barskogen i nord kan forsvinne

Forskere advarer: - Da blir oppvarmingen større enn kuttene..

Fler nyheter fra P4

P4 - 5 minutter siden

Feil med videodømming

Videodømming skulle gi slutt på dommerfeil i fotballen. Men nå innrømmer Premier League at VAR-systemet gjorde feil i alle tre kampene som ble spilt i går, melder BBC. Alle situasjonene gjaldt straffespark - blant annet ett Manchester United feilaktig fikk mot Aston Villa..

P4 - 30 minutter siden

Flere har tatt plastisk kirurgi

I flere land har det vært en økning i personer som har tatt plastisk kirurgi under koronakrisen. Det meldes det om fra klinikker i USA, Japan, Sør-Korea og Australia. En årsak skal ifølge BBC være at folk nå kan gjemme seg bak munnbind etter at de har rettet på nesen, fylt opp leppene eller tatt botox..

P4 - 30 minutter siden

Sotrbritannia fjerner krav

Nå fjerner Storbritannia karantenekrav for innreisende fra 58 land. Det åpnes blant annet for tilreisende fra Norden, men ikke fra Sverige, melder Sky News. De nye innreisereglene trer i kraft i dag.

P4 - 45 minutter siden

Lite tro på bedring i næringsliv

To av tre nordmenn tror ikke næringslivet i Norge kommer tilbake til et normalt aktivitetsnivå i år. Det viser en ny undersøkelse fra Opinion. Kun 18 prosent har tro på at næringslivet vil normaliseres i 2020.

P4 - 45 minutter siden

Vil ha anonyme jobbsøknader

SV vil ha anonyme jobbsøknader i alle offentlige virksomheter for å unngå diskriminering. SVs Solfrid Lerbrekk sier til Dagsavisen at forskjellige rapporter har vist de siste årene at navn og bakgrunn har for mye å si, når det er kvalifikasjonene og erfaringene folk bør ansettes på. Regjeringen lanserte i fjor et prøveprosjekt med anonyme søknader til jobber i staten, men Lerbrekk mener det ikke er noen grunn til å vente med å innføre dette over alt..

P4 - 1 time siden

Sliter med å følge med på hva barna gjør

Tre av ti foreldre synes det er vanskelig å holde oversikt over hva barna gjør på nettet. Det kommer frem i en ny undersøkelse fra Medietilsynet. De oppfordrer nå foreldre til å bruke ferien til å snakke med barna om nettvett.

P4 - 1 time siden

Nye reiseråd i dag

- Det er idiotisk om vi ødelegger dugnaden som har sørget for det lave smittetrykket vi har her til lands. Det mener professor i sosialmedisin ved NTNU, Steinar Westin. I dag blir det klart hvilke europeiske land nordmenn kan reise til uten å havne i karantene.

P4 - 1 time siden

Stenger alle skoler

Hongkong stenger alle skoler på grunn av et nytt smitteutbrudd. Det melder South China Morning Post. Det er oppdaget 42 nye tilfeller, og 34 av dem har blitt smittet i Hongkong.

P4 - 1 time siden

Nesten ingen ble smittet på byen

En stor andel av de som har blitt smittet av koronaviruset etter at Norge åpnet opp igjen, har blitt smittet i private hjem. Det viser en gjennomgang Aftenposten har gjort av ukesrapportene til Folkehelseinstiuttet fra 25. mai til 5.

P4 - 1 time siden

Folk reagerer på tette køer i familieparker

Flere som har vært på besøk i familieparker reagerer på tette køer og lite smittevern. På Tusenfryds Facebook-side forteller besøkende om lange køer og noen sier smittevernsreglene ikke blir overholdt, skriver VG. Markedssjef Erik Røhne Andersen sier de tar tilbakemeldingene seriøst og at de har gjort en rekke tiltak.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt