P4 > Nyheter

Thursday, 09 April, 09:40

P4 - 26 Aug 19 kl. 15:51

Guterres advarer mot dramatisk klimakrise

Verden står overfor en dramatisk klimakrise, sa FNs generalsekretær Antonio Guterres da han gjestet G7-toppmøtet i dag.
Han ber nå landene som kommer til FNs klimatoppmøte i New York i september om å love større kutt enn de gikk inn for i Parisavtalen.
FN-lederen sa at smeltingen av Grønlandsisen er dramatisk og at årene 2015 til 2019 er de fem varmeste som er målt noensinne..
Les mer på P4


Les mer om:
FNs, Antonio Guterres, G7, New York, Parisavtalen, Grønlandsisen

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Guterres, advarermot , dramatisk, klimakrise
NRK - 03 Jan 20 kl. 16:14

FN advarer mot ny gulfkrig

FNs generalsekretær Antonio Guterres advarer mot en opptrapping i Midtøsten etter at amerikanerne drepte en høystående iransk general. – Verden tåler ikke en gulfkrig til, sa en talsmann for Guterres..

NRK - 13 Jun 19 kl. 17:05

Guterres advarer mot konfrontasjon

FNs generalsekretær António Guterres fordømmer hendelsene i Omanbukta og sier at verden ikke har råd til større konfrontasjoner i området..

NRK - 14 Aug 19 kl. 11:20

Vil erklære klimakrise

Politikarane i Bømlo kommune vil erklære klimakrise. Seks av elleve parti vil stille seg bak eit slikt vedtak i neste kommunestyremøte. Fleire andre kommunar og fylke her i landet har allereie erklært at verda er i ei klimakrise..

P4 - 14 Jun 19 kl. 08:19

Trøndelag erklærer klimakrise

I går var det en by - Kongsberg - som erklærte klimakrise. I dag følger et helt fylke opp - Trøndelag har vedtatt å erklære at vi lever i en klimakrise, melder Adresseavisen. Forslaget kom fra Miljøpartiet de Grønne, som også mener hele Norge - via Stortinget - skal gjøre det samme..

NRK - 25 Sep 19 kl. 18:31

Oslo byråd erklærer klimakrise

Bystyret i Oslo har onsdag blitt enige om å erklære klimakrise. Kun Frp stemte imot. Oslo skal kutte klimagassutslippene med 95 prosent innen 2030.

P4 - 25 Sep 19 kl. 18:33

Bystyret erklærer klimakrise

Bystyret i Oslo har i dag blitt enige om å erklære klimakrise. Det var kun Frp som stemte imot erklæringen. Oslo skal kutte klimagassutslippene med 95 prosent innen 11 år.

VG - 16 Jan 20 kl. 19:55

Attenborough advarer om klimakrise

– Krisen er her nå, advarer den kjente TV-programlederen David Attenborough i et intervju om klimaendringene..

NRK - 01 Apr 20 kl. 07:23

FN: – Den mest utfordrende krisen

FNs generalsekretær António Guterres advarte tirsdag om at verden står overfor den mest utfordrende globale krisen siden andre verdenskrig. – Pandemien vil forårsake en resesjon som ikke har noen paralleller i tidligere historie, advarer Guterres..

VG - 13 Jun 19 kl. 20:10

Guterres advarer mot konfrontasjon i Gulfen

FNs generalsekretær António Guterres fordømmer hendelsene i Omanbukta og sier at verden ikke har råd til større konfrontasjoner i området..

Dagbladet - 28 Nov 19 kl. 16:50

Klimakrise: Barskogen i nord kan forsvinne

Forskere advarer: - Da blir oppvarmingen større enn kuttene..

Fler nyheter fra P4

P4 - 45 minutter siden

129.000 nordmenn returnerte

Nesten 129.000 nordmenn reiste hjem til Norge da regjeringen ba nordmenn på reise i utlandet om å returnere etter koronautbruddet i mars. Det viser tall som NRK har fått fra telekonsernene Telia og Telenor.

P4 - 1 time siden

Mann pågrepet etter skyting

En mann i 40-årene er pågrepet etter å ha skutt en annen mann i beinet i Larvik i natt. Den siktede mannen ble pågrepet i en væpnet politiaksjon, melder Sør-Øst politidistrikt. Mannen som ble skutt er til behandling på sykehus, men er ikke livstruende skadd..

P4 - 45 minutter siden

Forventer stille skjærtorsdag i Strømstad

Både svensk og norsk politi forventer en uvanlig stille skjærtorsdag i Strømstad i år. Tradisjonen tro er det vanllig for ungdom spesielt fra Østfold og ta turen over for fest og moro i den svenske byen ved norskegrensa på denne dagen. Politiet er i ekstra beredskap, men på grunn av korona-situasjonen, tror og håper politiet at de utsetter festen til neste år..

P4 - 1 time siden

Viruset kom til New York fra Europa

Koronaviruset i New York kan ha sirkulert i byen fra midten av februar og kom trolig dit fra reisende fra Europa. Det viser nye studier, skriver The New York Times. Forskerne bak studien mener den skjulte spredningen kunne ha blitt oppdaget med mer testing..

P4 - 1 time siden

6.160 koronatilfeller i Norge

Antall personer som får påvist korona i Norge øker noe. Det siste døgnet er det registrert 150 nye tilfeller. I går var tallet 147 og 105 på tirsdag, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet.

P4 - 1 time siden

Pågrepet etter trusler med våpen

Tre menn i 30-årene er pågrepet etter at de skal ha truet flere personer med et våpen på Grünerløkka i Oslo i natt. Flere oppfattet situasjonen som alvorlig, opplyser politiet. Det ble funnet et replikavåpen i området der de tre ble pågrepet og politiet tror at dette våpenet trolig ble kastet vekk da patruljen nærmet seg..

P4 - 1 time siden

Korona-app kommer over påske

Folkehelseinstituttets nye app, som skal hjelpe med å spore opp dem som kan være smittet av koronaviruset, skal være klar over påske. Appen skal, basert på bevegelsene til brukeren, gi deg varsel dersom du har vært mindre enn to meter fra en koronasmittet i over et kvarter, opplyser FHI til NTB. Av hensyn til personvern får man ikke vite hvor og når på dagen man møtte den smittede..

P4 - 1 time siden

Solberg forsvarte WHO

Statsminister Erna Solberg forsvarte Verdens Helseorganisasjon i et intervju med CNN i går kveld. Solberg ga en statusrapport om smittespredningen i Norge og fortalte at skoler og barnehager vil åpne opp igjen etter påske. Hun er uenig med Donald Trump og mener WHO må styrkes i fremtiden..

P4 - 10 timer siden

Over 14.000 døde i USA

Over 14.000 personer er nå døde som følge av koronaviruset i USA. Det viser ferske tall fra John Hopkins University, som kommer med sin daglige rapport.

P4 - 10 timer siden

Frykter unge skremmes vekk fra studier

Flerer frykter nå at koronakrisen vil skremme unge bort fra studier. 15. april er det søknadsfrist for høyere utdanning i Norge.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt