DEBATT

Guden heter ikke Allah, men Bil

Nei til «Ja til bilen i Oslo».

MYKE TRAFIKANTER: - Oslo er inne i ei rivande utvikling. På godt og vondt. Slik er det alltid når det skjer store endringar. Vi har eit byråd som prioriterer mjuke trafikantar. Vi burde hoppe og sprette som våryre lam av glede over slike vyer, skriver artikkelforfatteren. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
MYKE TRAFIKANTER: - Oslo er inne i ei rivande utvikling. På godt og vondt. Slik er det alltid når det skjer store endringar. Vi har eit byråd som prioriterer mjuke trafikantar. Vi burde hoppe og sprette som våryre lam av glede over slike vyer, skriver artikkelforfatteren. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det er Ayatollah-dimensjonar over Jarle Aabø, leiar for FB-gruppa «Ja til bilen i Oslo». Guden hans heiter riktignok ikkje Allah, men Bil. Med seg i gruppa har han nærmare 20 000 fylgjesveinar i harnisk over eit byråd som har som mål å gjere Oslo sentrum «bilfritt».

I samband med landsmøtet til MDG som blei avvikla denne helga, offentleggjorde Aabø namnet på alle som skulle delta, med følgjande tekst: «324 grønne fundamentalister møtes på Quality Hotel Expo i Bærum for å legge nye planer for hvordan krigen mot bilen kan eskaleres.» Tilsynelatande uskuldig. Og fullt lovleg. Men sidan lista blei offentleggjort i nemnte FB-gruppe, visste Aabø inderleg vel at han fiska i opprørt hav. Gruppa er kjent for eit intenst sinne mot byrådet og samferdslepolitikarar generelt og hatobjekt over alle hatobjekt, MDG-politikar Lan Marie Berg som frontar jobben med eit «bilfritt» Oslo sentrum, spesielt. Trugsmåla har vore så ille at ho, som Aftenposten skriv på fredag, som er van med å sykle fritt rundt i byen, no må kjørast av Rådhuset si sikkerheitsteneste.

Då Miljøpartiet gjekk ut og sa at dei såg alvorleg på offentleggjeringa og måtte sette i gang ekstra sikringstiltak under landsmøtet, var meldinga frå ein Aabø-disippel at dei er paranoide miljøkommunistar heile gjengen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.