Dagbladet > Nyheter

Wednesday, 26 February, 08:18

Dagbladet - 09 Oct 19 kl. 13:26

Grisebønder siktet etter NRK-dokumentar

Økokrim har siktet tre grisebønder for brudd på dyrevelferdsloven etter den mye omtalte Brennpunkt-dokumentaren som ble sendt i sommer..
Les mer på Dagbladet


Les mer om:
Brennpunkt, NRK

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Grisebønder, siktet, etter, NRK-dokumentar
VG - 09 Oct 19 kl. 15:03

Tre grisebønder siktet av Økokrim etter NRK-dokumentar

Økokrim har siktet tre grisebønder for brudd på dyrevelferdsloven etter den mye omtalte Brennpunkt-dokumentaren som ble sendt i sommer..

P4 - 20 Jun 19 kl. 20:36

Grisebønder fortvilet etter dokumentar

Flere grisebønder er fortvilet etter dokumentaren som viser omfattende mishandling av griser på norske gårder. Bøndene tar avstand fra måten dyrene behandles på i dokumentaren, men sier til VG at det ikke representerer hele svinenæringen. Samtidig etterlyser de at næringen tar et større ansvar så dyremishandlingen stopper..

P4 - 09 Oct 19 kl. 12:52

Økokrim sikter tre grisebønder

Økokrim har siktet tre bønder for brudd på dyrevelferdsloven etter avsløringene i Brennpunkts dokumentar på NRK om griseindustrien i juni. Dokumentaren avdekket alvorlige eksempler på håndtering, kastrering og avliving av norsk gris. Økokrim sier de etterforsker saken fortsatt, og samarbeider med Mattilsynet.

NRK - 09 Oct 19 kl. 13:40

Økokrim sikter tre grisebønder

Økokrim har siktet tre grisebønder for brudd på dyrevelferdsloven etter den mye omtalte Brennpunkt-dokumentaren som ble sendt på NRK i sommer. Strafferammen for brudd på dyrevelferdsloven er bøter og inntil tre års fengsel..

VG - 20 Jun 19 kl. 19:04

Norske grisebønder fortviler etter NRK-dokumentar: – Gjelder ikke hele næringen

Flere norske grisebønder mener Brennpunkt-dokumentaren ikke representerer hele griseindustrien og mener kun det verste kommer fram..

P4 - 24 Jun 19 kl. 05:21

Åtte av ti grisebønder blir ikke kontrollert

Åtte av ti grisebønder ble ikke kontrollert av Mattilsynet i fjor. Og over halvparten av dem som ble kontrollert, ble varslet om kontrollene på forhånd, viser Mattilsynets årsrapport for 2018. Torunn Knævelsrud, som er seksjonssjef for dyrevelferd i Mattilsynet, sier til NRK at det neppe er hensiktsmessig å drive mer tilsyn enn i dag.

Hegnar.no - 01 Jul 19 kl. 17:12

Svinebønder hetses etter dokumentar

Svinebønder hevder de blir hetset etter NRK-dokumentaren som avdekket dyremishandling i norske svinefjøs..

Dagbladet - 01 Jul 19 kl. 15:40

Svinebønder sier de hetses etter dokumentar

Svinebønder hevder de blir hetset etter NRK-dokumentaren som avdekket dyremishandling i norske svinefjøs..

NRK - 24 Jun 19 kl. 06:23

Mange bønder blir ikke kontrollert

Åtte av ti grisebønder vart ikkje kontrollerte av Mattilsynet i fjor. Over halvparten av dei som vart kontrollerte, vart varsla om kontrollane på førehand..

P4 - 25 Jun 19 kl. 23:07

Flere av grisebøndene får fortsatt levere kjøtt

Flere av grisebøndene i dokumentaren om svinenæringen som viser omfattende mishandling av dyrene får fortsatt levere kjøtt. Selv om bønder, politikere og slakterier har tatt sterk avstand fra måten dyrene blir behandlet på, får minst fem av de sju bøndene i filmen fortsatt lever kjøtt, viser en kartlegging VG har gjort..

Fler nyheter fra Dagbladet

Dagbladet - 07 Nov 19 kl. 12:26

Tajiks nye våpendrager heller bensin på Giske-bålet

Tajiks nye rådgiver sier Giske aldri har beklaget etter metoo-anklagene. - Hun er vant til en fri rolle, sier Hadia Tajik til Dagbladet..

Dagbladet - 07 Nov 19 kl. 12:51

Forsvant i 1955 - likfunn identifisert

Det 64 år gamle forsvinningsmysteriet fra Mandal er løst, melder politiet..

Dagbladet - 07 Nov 19 kl. 11:39

Cappelens forsvarer med overraskende grep

Gjermund Cappelens forsvarer, Benedict de Vibe, er stevnet som vitne av Eirik Jensens forsvarere. I stedet for å nekte å forklare seg, vil han tilby alt..

Dagbladet - 07 Nov 19 kl. 10:29

Lysbakken reagerer på Hauglies gransking

SV-leder Audun Lysbakken er ikke fornøyd med hvordan arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) og regjeringen har lagt opp prosessen rundt granskingen av Nav-skandalen..

Dagbladet - 07 Nov 19 kl. 10:11

Slik skal Stortinget granske Nav-skandalen

Arbeidsminister Anniken Hauglies redegjørelse om Nav-skandalen havner rett i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Granskingen er forventet å være ferdig til sommeren..

Dagbladet - 07 Nov 19 kl. 10:29

Lysbakken reagerer på Hauglies granskning

SV-leder Audun Lysbakken er ikke fornøyd med hvordan arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) og regjeringen har lagt opp prosessen rundt granskningen av Nav-skandalen..

Dagbladet - 07 Nov 19 kl. 08:55

Mener Støres forslag er «farlig»

Støre vil bruke pensjonsfondet som et politisk redskap. Dét får Høyre-toppene til å frese. - Støre bryter med Stoltenbergs linje, sier Jan Tore Sanner..

Dagbladet - 07 Nov 19 kl. 07:02

Tusenvis krever «dødstrailer»-stopp: - Livredd

Håkon (26) og Frøydis (28) krever at politikerne tar grep foran nok en vinter med utenlandske trailere på veiene. På få dager har de fått 30 000 mennesker i ryggen..

Dagbladet - 07 Nov 19 kl. 07:32

Alle tog innstilt etter at godstog sporet av i Bergen

Et godstog har sporet av inne på området ved jernbanestasjonen i Bergen. Ulykken skaper forsinkelser i morgentrafikken, og Vy har innstilt alle tog..

Dagbladet - 07 Nov 19 kl. 07:54

Skjebnedag for Frode Berg

Torsdag skal parlamentet i Litauen se på et lovforslag som kan gjøre at Frode Berg får komme hjem. Lovforslaget kan være helt avgjørende, sier Bergs advokat..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt