P4 > Nyheter

Sunday, 05 April, 17:12

P4 - 26 Mar 20 kl. 19:51

Godkjenner støtte til bedrifter

Eftas overvåkingsorgan Esa har godtatt støtteordningen for små og mellomstore bedrifter i Norge på grunn av koronakrisen.
De slår fast at selv uten nok ingen inntekter må bedriftene fortsatt betale sine faste utgifter, og at for noen er manglende betalingsevne allerede akutt.
Norske myndigheter skal gjennom ordningen dekke et samlet lånebeløp på opp mot 50 milliarder kroner..
Les mer på P4


Les mer om:
Esa, Norge

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Godkjenner, støtte, til, bedrifter
NRK - 27 Mar 20 kl. 06:03

Mest til bedrifter med yrkesforbud

Bedrifter som i praksis har fått yrkesforbud, ligger an til å få mer i kompensasjon enn bedrifter som er indirkte rammet av koronakrisen, får NTB opplyst. Regjeringen legger fram kompensasjonsordningen for kriserammede bedrifter klokka 08.00 fredag..

E24 - 26 Mar 20 kl. 17:59

ESA godkjenner garantistøtteordning på 50 milliarder

Garantilåneordningen skal hjelpe små og mellomstore bedrifter gjennom coronakrisen..

NRK - 05 Feb 20 kl. 09:07

Vil hjelpe virusrammede bedrifter

Kinesiske myndigheter sier de vil gi økonomisk støtte til bedrifter som har blitt påført gjeld som følge koronavirusutbruddet. De sier de også vil bidra med støtte til bedrifter som har bidratt til å hindre spredningen av viruset..

NRK - 05 Feb 20 kl. 09:07

Vil hjelpe virus rammede bedrifter

Kinesiske myndigheter sier de vil gi økonomisk støtte til bedrifter som har blitt påført gjeld som følge koronavirusutbruddet. De sier de også vil bidra med støtte til bedrifter som har bidratt til å hindre spredningen av viruset..

NRK - 05 Dec 19 kl. 09:08

Vil ha grønn omstilling

Fire av ti bedrifter på Vestlandet har satt i gang tiltak for å tilpasse seg det grønne skiftet, viser Vestlandsindeksen. Bedrifter i oljenæringen er like positiv til grønn omstilling som andre bedrifter, ifølge undersøkelsen..

P4 - 18 Mar 20 kl. 22:03

4 av 10 småbedrifter frykter konkurs

4 av 10 småbedrifter frykter de vil gå konkurs før sommeren dersom situasjonen rundt koronakrisen ikke bedrer seg før sommeren. Det viser en ny undersøkelse som er utført av SMB Norge, og som ble gjort i etterkant av Stortingets krisepakke for norsk næringsliv. 1 av 4 bedrifter svarer at de allerede har vanskeligheter med å betale enten avgifter, lønn eller kostnader for lokaler.

NRK - 15 Mar 20 kl. 05:40

1 av 4 bedrifter har permittert

En av fire bedrifter sier at de allerede har permittert ansatte på grunn av koronaepidemien, viser en undersøkelse fra NHO. Åtte av ti bedrifter vurderer å permittere ansatte. NHO frykter en eksplosjon i arbeidsledigheten..

NRK - 16 Jan 20 kl. 18:04

Senatet godkjenner handelsavtalen

Det amerikanske senatet godkjenner det nye handelsavtalen i Nord-Amerika. Det melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 26 Feb 20 kl. 13:08

Norske bedrifter rammes av virus

Norske bedrifter påvirkes allerede negativt av covid-19-viruset, opplyser NHO. Organisasjonen mener det er et spørsmål om tid før smitten rammer også i Norge. Norske bedrifter i Kina er blant dem som rammes, ifølge NHO..

P4 - 03 Mar 20 kl. 09:54

Bedrifter ringer ned NHO

Norske bedrifter ringer nå ned NHO for å spørre om de kan permittere på grunn av koronaviruset. Bedriftene er bekymret for om de klarer å holde driften i gang, og lurer på hvilke frister og regler som gjelder, sier direktør for arbeidsliv i NHO, Nina Melsom, til Finansavisen. NHO har ingen oversikt over hvor mange bedrifter som har sendt ut permitteringsvarsler..

Fler nyheter fra P4

P4 - 45 minutter siden

Paven talte uten publikum

Selv paven går digitalt i disse dager. Palmesøndag er tradisjonelt en dag da paven holder påskens første messe. Men i år talte pave Frans uten publikum på Petersplassen.

P4 - 30 minutter siden

Smittede bør bruke munnbind

Folkehelseinstituttet har oppdatert sine munnbind-anbefalinger i dag. Nå ber de alle med mistenkt eller bekreftet koronasmitte om å bruke munnbind. Tidligere var anbefalingen at munnbind skulle brukes i møte med primærhelsetjeneste og såkalt prehospital tjeneste.

P4 - 15 minutter siden

Dødstallet i Storbritannia kan nå 20.000

4.943 personer er nå døde av koronaviruset i Storbritannia. Antallet døde har økt med 621 siste døgnet.

P4 - 1 time siden

Unntas fra utreiseforbud

Helsepersonell som skal delta i internasjonalt hjelpearbeid, kan nå unntas fra utreiseforbudet. Det har Helse- og omsorgsdepartementet bestemt i dag. Som vi hørte på P4-nyhetene tidligere i dag, har Røde Kors og Leger Uten Grenser bedt om unntak da det nå blir stort behov for helsearbeidere i fattige land der koronasmitten begynner å bre seg..

P4 - 2 timer siden

Vil ha kompetanseheving for flere

Arbeidstakerorganisasjonene Akademikerne og NITO krever at osgå arbeidsledige akademikere skal få rett til kompetanseheving. Før helgen la regjeringen penger på bordet for at permitterte skal gjøres klare til å gå raskt tilbake i jobb etter koronakrisen. Men de som organiserer de høyest utdannede, mener permitterte også må få ta kurs som del av en akademisk grad - inntil 20 studiepoeng.

P4 - 2 timer siden

- Uaktuelt å åpne skoler nå

- Det er uaktuelt for Oslo å åpne skoler og barnehager rett etter påske. Det sier skolebyråd Inga Marte Thorkildsen til Aftenposten. Hun sier det ikke er trygt å åpne ennå, og mener det heller ikke er riktig av praktiske hensyn, fordi folk trenger forutsigbarhet.

P4 - 2 timer siden

WHO: - rapporter om mer vold i hjemmet

Verdens helseorganisasjon, WHO, er bekymret etter rapporter om mer vold i familier etter at virusutbruddet begynte. Her hjemme har politiet sagt at de frykter de ikke klarer å avdekke alle tilfellene av vold i nære relasjoner når folk er i karantene og har hjemmekontor. WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus, sier slike saker har økt i flere land..

P4 - 2 timer siden

Vil ikke sette inn mannskaper i Oslo

Sjef for Sivilforsvaret, Tore Ketil Stårvik, vil ikke sette inn sine mannskaper i Oslo. Byrådsleder Raymond Johansen har sagt at det er aktuelt for å sørger for at folk følger ikke bryter bestemmelsene om å holde avstand, og å ikke samles i store grupper. Stårvik sier til Forsvarets Forum at de ikke oppfatter situasjonen som kritisk og akutt, og ber Oslo kommune vurdere andre alternativer først..

P4 - 2 timer siden

- Nav-systemene hadde kollapset

Dersom denne krisen hadde oppstått for tre år siden, ville Navs systemer ha kollapset. Det sier IT-direktør i Nav, Jonas Slørdahl Skjærpe. Arbeidsledigheten har under koronakrisen skutt i været, og er nå på det høyeste nivået siden 2.

P4 - 2 timer siden

Over 400 døde i Sverige

Nå har antall døde av koronaviruset i Sverige passert 400. 401 personer er bekreftet døde, det er en økning på 28 personer det siste døgnet. Tidligere i dag opplyste svenske helsemyndigheter at dødstallet kan være høyere enn det som har vært rapportert så langt.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt