God trekning for Solskjærs United

Slik spilles 5. runde i FA-cupen.

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United er klar for 5. runde i FA-cupen.

Manchester United skal ut mot enten Northampton (nivå fire) eller Derby (nivå to) i 5. runde av FA-cupen. Regjerende mester Manchester City møter Sheffield Wednesday.

Det ble klart da 5. rundekampene ble trukket mandag.

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United-mannskap hadde små problemer med å slå Tranmere fra tredje nivå i 4. runde søndag. Oppgjøret endte 6-0.

Manchester United vant stort. Så tok Solskjær et oppgjør med kritikerne.

Rooney-gjensyn?

I neste runde venter vinneren av omkampen mellom Northampton og Derby. Det betyr et mulig gjensyn med en tidligere helt for United-fansen.

Nylig returnerte nemlig Wayne Rooney til engelsk fotball for å spille for Derby. Måltyven forlot Manchester United etter 2017-sesongen og har siden spilt for Everton og amerikanske DC United.

Solskjær og Rooney kan møtes igjen.

Nå kan det altså bli et gjensyn med gamle lagkamerater, men det blir intet gjensyn med Old Trafford i første omgang. Derby eller Northampton fikk nemlig hjemmekamp mot United.

Premier League-duell

Premier League-leder Liverpool har på sin side fortsatt ikke sikret billetten til 5. runde. Søndagens 4. rundekamp mot Shrewsbury endte 2-2, hvilket betyr at mannskapet til Jürgen Klopp må ut i omkamp hjemme på Anfield i neste uke. Der har tyskeren varslet at klubben vil sende juniorlaget på banen.

Skulle ungdomsrekka spille seg videre blir Chelsea motstander i 5. runde.

5. runde byr også på ytterligere en ren Premier League-duell når vinneren av omkampen mellom Southampton og Tottenham møter Alexander Tettey og Norwich.

Manchester City vant FA-cupen sist sesong. Neste hinder på veien mot å gjenta den bragden blir Sheffield Wednesday.