NRK > Nyheter

Thursday, 28 May, 00:53

NRK - 08 Nov 19 kl. 22:01

Glemte «Helge Ingstad»

Trafikksentralen på Fedje glemte å registrere fregatten «Helge Ingstad» på vei mot oljeterminalen, og husket det ikke da tankskipet Sola spurte hva som nærmet seg. Først like før kollisjonen kom man på fregatten, ifølge Havarikommisjonens rapport..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Fedje, Ingstad, Sola, Havarikommisjonens

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Glemte, Helge, Ingstad
NRK - 26 Aug 19 kl. 11:58

Nær beslutning i fregattsaken

Etterforskningen av havariet til fregatten Helge Ingstad er snart ferdig. Tre personer har status som mistenkt. Det er losen på tankskipet Sola, vaktsjefen på KNM Helge Ingstad og en person ved trafikksentralen på Fedje, skriver Teknisk Ukeblad..

P4 - 14 Jan 20 kl. 05:30

Helge Ingstad-etterforskning ikke klar

Politiets etterforskning av Helge Ingstad-ulykken drar ut. Ifølge Bergens Tidende vil etterforskningen tidligst være ferdig til påske. Blant annet gjenstår avhør og annet arbeid, opplyser politiet.

NRK - 16 Dec 19 kl. 14:01

Undervurderte Helge Ingstad-berging

Forsvaret undervurderte kompleksiteten i bergingsaksjonen etter Helge Ingstad-havariet. Det bidrog til at kostadane blei høge, ifølge ein granskingsrapport..

Aftenposten - 08 Nov 19 kl. 11:54

Krigsskipet, tankskipet og sjøtrafikksentralen får kritikk. Dette gikk galt da KNM Helge Ingstad havarerte.

KNM Helge Ingstad, tankskipet Sola TS og Sjøtrafikksentralen på Fedje får alle skyld for fregatthavariet..

P4 - 16 Dec 19 kl. 14:09

Forsvaret undervurderte Helge Ingstad-berging

Forsvaret undervurderte kompleksiteten i bergingsaksjonen etter Helge Ingstad-havariet i november i fjor. Derfor ble også kostnadene høye. Det kommer frem i en fersk granskingsrapport som konsulentselskapet PWC har gjennomført på oppdrag for departementet.

NRK - 17 Apr 20 kl. 12:22

Helge Ingstad blir ikke erstattet

KNM Helge Ingstad blir ikke erstattet. Fregatten forliste utenfor Bergen i fjor, men kommer ikke til å bli ersattet av en ny fregatt, skriver Forsvarsdepartementet i en pressemelding..

P4 - 29 Feb 20 kl. 09:15

Helge Ingstad blir skrapmetall

Den havarerte fregatten KNM Helge Ingstad skal selges som skrapmetall. Det melder Forsvarets Forum. I fjor sommer ble det kjent at det koster for mye å reparere fregatten som kolliderte med en oljetanker i 2018.

P4 - 26 Aug 19 kl. 13:30

Politiet nærmer seg en beslutning i fregattsaken

Politiet er snart ferdige med etterforskningen av havariet til fregatten Helge Ingstad. Fregatten kolliderte med tankskipet «Sola» i Øygarden natt til 8. november i fjor.

E24 - 13 Jan 20 kl. 06:20

Staten krever mer penger etter Helge Ingstad-havariet

Staten krever at eierne av tankskipet Sola skal betale mer etter Helge Ingstad-ulykken. Partene skal møtes i Bergen tingrett i september..

P4 - 11 Sep 19 kl. 18:13

Tror de vet hvorfor KNM Helge Ingstad kolliderte

Sjøforsvaret mener de nå vet hvorfor fregatten KNM Helge Ingstad kolliderte med et tankskip i november i fjor. Interngranskingen er i praksis avsluttet, og marinesjef Rune Andersen sier til Bergens Tidende at det ikke var en stor feil som førte til ulykken, men en kjede av faktorer. De jobber nå med å få bedre rutiner innen seks felt, som sikkerhetskultur, navigasjon og teknisk trygghet..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Frykter økt barnefattigdom

Antall barn i lavinntektsfamilier kan øke med 15 prosent til 672 milioner i løpet av 2020, viser en ny rapport fra Unicef og Redd Barna. Ifølge rapporten kan enkelte land i Europa og Sentral-Asia få en økning på opp mot 44 prosent i barnefattigdom..

NRK - 1 time siden

USA avslutter Iran-dispensasjonen

USA avslutter dispensasjonen som europeiske, kinesiske og russiske selskaper har hatt i Iran. Ved å fjerne dispensasjonen for selskaper fra land som fortsatt er med i atomavtalen, er nå avtalen enda nærmere kollaps..

NRK - 2 timer siden

100.000 dødsfall i USA

Talet på koronarelaterte dødsfall i USA har no passert 100.000, melder The New York Times..

NRK - 2 timer siden

Oppskyting utsett

På grunn av dårleg vêr vert SpaceX-ferda til Nasa utsett til laurdag, melder fleire nyheitsbyrå..

NRK - 3 timer siden

66 fleire dødsfall i Frankrike

I Frankrike har det vorte registrert 66 fleire koronarelaterte dødsfall det siste døgnet, opplyser styresmaktene i landet. Det er sjuande dagen på rad at franske helsestyresmakter registrerer færre enn 100 daglege dødsfall knytt til pandemien..

NRK - 2 timer siden

Svenskar kan kjøpe antistofftest

Alle i Sverige kan no betale for å verte testa om dei har utvikla antistoff mot koronaviruset. Det er eit privat helseselskap som står bak tilbodet, men Folkhälsomyndigheten meiner at privatpersonar ikkje bør teste seg endå..

NRK - 3 timer siden

Fyrste fødsel etter skogbrannar

Eit naturreservat i Australia kunne tysdag ta i mot den fyrste fødde koalababyen etter dei store skogbrannane som herja på slutten av fjoråret og i byrjinga av dette året. Babyen får namnet Ash, fortel reservatet på Facebook..

NRK - 3 timer siden

Brann i Etne

Ein bil brenn i Etne, melder politiet. Fordi det også skal vere gass i bilen, så har politiet laga ei tryggleikssone rundt bilen. Naudetatane er på veg.

NRK - 3 timer siden

412 fleire dødsfall i Storbritannia

Det offisielle dødstalet relatert til koronavirusutbrotet i Storbritannia har stige med 412 til 37.460, opplyser helsestyresmaktene i landet onsdag. Storbritannia er blant landa i verda som har flest koronarelaterte dødsfall i forhold til folketal..

NRK - 4 timer siden

Opnar for Huawei-utlevering

Ein domstol i Vancouver i Canada gir grønt lys til å la prosessen om utlevering av Huawei-toppen Meng Wanzhou til USA, fortsetje. Denne rettsavgjerda slår fast at skuldingane mot Meng vil halde i ein kanadisk domstol..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt