NRK > Nyheter

Wednesday, 13 November, 21:23

NRK - 08 Nov 19 kl. 22:01

Glemte «Helge Ingstad»

Trafikksentralen på Fedje glemte å registrere fregatten «Helge Ingstad» på vei mot oljeterminalen, og husket det ikke da tankskipet Sola spurte hva som nærmet seg. Først like før kollisjonen kom man på fregatten, ifølge Havarikommisjonens rapport..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Fedje, Ingstad, Sola, Havarikommisjonens

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Glemte, Helge, Ingstad
NRK - 26 Aug 19 kl. 11:58

Nær beslutning i fregattsaken

Etterforskningen av havariet til fregatten Helge Ingstad er snart ferdig. Tre personer har status som mistenkt. Det er losen på tankskipet Sola, vaktsjefen på KNM Helge Ingstad og en person ved trafikksentralen på Fedje, skriver Teknisk Ukeblad..

Aftenposten - 08 Nov 19 kl. 11:54

Krigsskipet, tankskipet og sjøtrafikksentralen får kritikk. Dette gikk galt da KNM Helge Ingstad havarerte.

KNM Helge Ingstad, tankskipet Sola TS og Sjøtrafikksentralen på Fedje får alle skyld for fregatthavariet..

P4 - 26 Aug 19 kl. 13:30

Politiet nærmer seg en beslutning i fregattsaken

Politiet er snart ferdige med etterforskningen av havariet til fregatten Helge Ingstad. Fregatten kolliderte med tankskipet «Sola» i Øygarden natt til 8. november i fjor.

P4 - 11 Sep 19 kl. 18:13

Tror de vet hvorfor KNM Helge Ingstad kolliderte

Sjøforsvaret mener de nå vet hvorfor fregatten KNM Helge Ingstad kolliderte med et tankskip i november i fjor. Interngranskingen er i praksis avsluttet, og marinesjef Rune Andersen sier til Bergens Tidende at det ikke var en stor feil som førte til ulykken, men en kjede av faktorer. De jobber nå med å få bedre rutiner innen seks felt, som sikkerhetskultur, navigasjon og teknisk trygghet..

Aftenposten - 05 Nov 19 kl. 18:47

Politiet vurderer foretaksstraff for Forsvaret og Kystverket etter Helge Ingstad-ulykken

Etterforskningen av havariet til fregatten Helge Ingstad blir neppe avsluttet før nyttår. Politiet vurderer om Forsvaret og Kystverket skal gis foretaksstraff..

NRK - 08 Nov 19 kl. 12:55

Neste Ingstad-rapport neste år

Direktør William Bertheussen i Havarikommisjonen sier de vil jobbe hardt for å bli ferdig med den siste Helge Ingstad-rapporten i løpet av neste år..

P4 - 30 Sep 19 kl. 10:40

Helge Ingstad-rettssak neste år

Det er nå satt en dato for rettssaken etter havariet til fregatten Helge Ingstad. 21. september neste år skal saken starte i Bergen tingrett.

P4 - 08 Nov 19 kl. 14:39

Styrker opplæring etter ulykken

Sjøforsvaret styrker opplæringen etter at fregatten KNM Helge Ingstad kolliderte med tankskipet Sola TS for ett år siden. Det opplyste sjef Nils Andreas Stensønes på en pressekonferanse for kort tid siden. I en rapport Havarikommisjonen la fram tidligere i dag slo de fast at mangelfull opplæringen på broen på Helge Ingstad var en av flere årsaker til ulykken..

P4 - 05 Nov 19 kl. 16:50

Vurderer foretaksstraff i Helge Ingstad-ulykken

Politiet vurderer å gi Forsvaret og Kystverket en foretaksstraff etter forliset med KNM Helge Ingstad. Det bekrefter politiet overfor VG. Havarikommisjonens foreløpige rapport om ulykken har konkludert med at ingen enkeltstående handling eller hendelse ledet til ulykken.

P4 - 07 Nov 19 kl. 06:25

Flere sliter etter Helge Ingstad-ulykken

Flere i mannskapet på fregatten Helge Ingstad oppgir at de sliter psykisk etter havariet. Det er i dag ett år siden ulykken, og en kartlegging av mannskapet viser at seks personer har symptomer på posttraumatisk stress, mens fem har symptomer på angst og depresjon. Sjefen for Sjøforsvarets støttelag (Roar Størksen) sier til Bergens Tidende at folk har opplevd sin eksistens truet, men at det per nå ikke er noen som trenger spesiell oppfølging..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Trump og Erdogan snakkar:

NRK - 45 minutter siden

Oslo får ny vassforsyning i 2028

Bystyret vedtok onsdag at Holsfjorden i Lier blir Oslos reservevassforsyning. Løysinga skal erstatte Maridalsvatnet som vasskjelde i krisetilfelle. Mattilsynet ville gi kommunen éin million kroner i dagbøter frå 21.

NRK - 45 minutter siden

Containerskip blir slept vekk

Containerskipet Concordia som gjekk på grunne på Laupsneset i Vartdalsfjorden, blir no slept vekk av slepebåten Polar Rex. Det skal ikkje vere alvorlege skadar på skipet..

NRK - 1 time siden

Sletta milliardar Facebook-kontoar

Det sosiale mediumet Facebook har sletta 5,4 milliardar falske kontoar hittil i år. Mange av dei blei sletta rett etter dei blei oppretta..

NRK - 1 time siden

Storkontroll viste flere lovbrudd

En storkontroll på 20 fiskebruk i Lofoten og Vesterålen avdekket flere brudd på arbeidstidsbestemmelser og sosial dumping. På 19 av de kontrollerte bedriftene ble det avdekket brudd. – Det er kriminell virksomhet, sier forbundsleder..

NRK - 1 time siden

Morales vil tilbake til Bolivia

Den avgåtte bolivianske presidenten Evo Morales seier han er klar til å reise tilbake til landet. Han oppheld seg i eksil i Mexico no. Han seier han kan vende tilbake til Bolivia for å roe ned situasjonen i landet..

NRK - 1 time siden

Drapssiktet jobbet innenfor helse

Mannen som nå er siktet for knivdrapet i Kinogarasjen på Bragernes jobbet inntil nylig i Øvre Eikers helsetjeneste. Det kan kommunalsjefen for tjenesten bekrefte overfor Drammens Tidende. Det til tross for at han er tidligere straffedømt..

NRK - 2 timer siden

Fann eksplosiv - sperrar av bustad

Politiet skal ha funne det som truleg er eksplosiv i eit bustadhus i Sola kommune. Det opplyser politiet i ei pressemelding. Bustaden er sperra av.

NRK - 2 timer siden

- Tyrkia har fanga 100 IS-krigarar

USAs president Donald Trump seier at Tyrkia har fanga minst 100 IS-krigarar. Det melder Reuters. Tyrkias president Recep Tayyip Erdoan er på besøk hos det kvite huset i dag..

NRK - 3 timer siden

SUV-sal nullar ut utsleppskutt

Eit rekordsal av SUV-ar globalt nullar ut utsleppskutta frå elbilsalet, ifølgje fersk energirapport. Det har bidrege til at klimautsleppa frå olje, kull og gass aldri har vore høgare enn i 2018..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt