NRK > Nyheter

Friday, 05 June, 01:31

NRK - 09 Apr 20 kl. 08:14

Gir økt risiko for tidlig død

Personer med diagnosen cøliaki har større risiko for å dø tidligere enn folk uten sykdommen, viser forskning fra Sverige og USA. Cøliaki er en kronisk sykdom som gir en helseskadelig intoleranse for gluten, et protein som finnes i flere kornsorter..
Les mer på NRK


Les mer om:
Sverige, USA

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Gir, økt, risiko, for, tidlig, død
NRK - Igår: 23:19

Tre ganger større risiko for svarte

Svarte amerikanere har tre ganger så stor risiko for å dø i politiets varetekt enn hvite. Det sier Michael Strautmanis i Obama Foundation..

P4 - 25 May 20 kl. 17:51

- Har økt risiko for verre helse

- Flere pasientgrupper har fått økt risiko for forverret helse under koronapandemien. Det sa helsedirektør Bjørn Guldvog på regjeringen pessekonferanse i ettermiddag. Han pekte på at mindre aktivitet gjør at flere får et redusert helsetilbud..

P4 - 15 Apr 20 kl. 13:19

-Lav risiko å gå i barnehagen

-Det er lav risiko for barn å gå i barnehagen igjen neste uke. Det sier Barnelegeforeningen i en ny vurderig om hvilke grupper av barn som bør holdes hjemme og hvilke grupper som kan møte opp i barnehagen. Barn med kroniske sykdommer som diabetes, allergi og epilepsi kan fint gå i barnehagen når disse åpner igjen til uka, sier de i følge NTB.

P4 - 11 Feb 20 kl. 07:44

Søvnlengde påvirker barns psykiske helse

Søvnlengde påvirker barns psykiske helse. Det kommer frem i en undersøkelse gjennomført i prosjektet "Tidlig Trygg" i Trondheim. Barna som sover færrest timer har størst risiko for å utvikle psykiske vansker som ADHD, angst og depresjon, skriver Aftenposten.

NRK - 06 Jan 20 kl. 21:11

Risiko for kvikkleireskred

På Åndalsnes må det gjennomførast grunnboringar før arbeidet med den mykje omtalte gondolbana opp til Nesaksla kan starte opp. Åndalsnes Avis viser til ein rapport frå NVE som viser at det er risiko for kvikkleireskred i området ved Jernbanegata..

P4 - 11 Feb 20 kl. 12:33

Risiko for tidlig død

De som har psykiske problemer og samtidig drikker mer enn to glass vin om dagen i snitt har dobbelt så høy risiko for å dø tidlig. Det viser en ny studie av Folkehelseinstituttet der de har studert rundt 200 000 nordmenn i 40-årene og dødeligheten deres gjennom 20 år. Folkehelseinstituttet mener man bør vurdere om psykisk syke skal frarådes å drikke alkohol..

P4 - 22 May 20 kl. 15:05

Høyere risiko for å dø med malariamedisin

En ny studie viser at koronapasienter som får malaraimedisinen hydroxyklorokin har betraktelig høyere risiko for å dø. Det melder Washington Post. 96 000 koronapasienter fra seks kontinenter har vært med i den omfattende studien.

Aftenposten - 20 May 20 kl. 15:58

Abid Raja bør ikke bomme på åpent mål | Lars Tjærnås

De som kan noe om pandemi og risiko mener det er trygt å starte tidlig. De som ikke kan noe om pandemi og risiko vil holde igjen ytterligere, skriver Lars Tjærnås..

P4 - 06 May 20 kl. 19:06

Risiko for nye nedstengninger

Verdens helseorganisasjon advarer om at det er stor risiko for at land må stenge ned igjen, om de ikke er ekstremt forsiktige når det nå lettes på tiltakene. For en rekke land, blant dem Norge, vil gradvis åpne opp, og gjøre folks hverdag mer normal igjen. Men WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus advarer mot å slippe opp for mye.

NRK - 04 Apr 20 kl. 03:30

Unge pasienter med forhøyet risiko

En undersøkelse fra et sykehus i Guangdong i Kina viser at unge pasienter har en forhøyet risiko for å teste positivt på koronavirus igjen etter å ha blitt utskrevet. Legene vet ikke hvorfor det er slik, skriver South China Daily News..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Politiet køyrde skadd MC-førar heim

Ein UP-patrulje som køyrde på ein MC-førar på E18 i Lier for å stanse han, køyrde deretter den skadde mannen heim i staden for å skaffe legehjelp, skriv Drammens Tidende. Spesialeininga for politisaker skal etterforske kollisjonen..

NRK - 15 minutter siden

30 døde i uvêr i Mellom-Amerika

Ein tropisk storm har ført til at minst 30 dødsfall i Mellom-Amerika, opplyser styresmaktene. I El Salvador har regn, flaum og jordskred tatt livet av 27 menneske. I Mexico er eit menneske død, og i Guatemala minst to..

NRK - 7 timer siden

Ny ferge Oslo-Frederikshavn

DFDS starter 25. juni en ny rute mellom Oslo og Frederikshavn. I midten av mars la Stena Line ned linjen etter over 40 års drift.

NRK - 45 minutter siden

Fangeutveksling i Iran og USA

Iran og USA har utveksla fangar, melder AFP. Ein iranar som har sete arrestert i USA, er sett fri samtidig som Iran har lauslate ein amerikansk soldat. President Donald Trump takkar Iran, og seier at dette viser at det er mogleg å bli samde..

NRK - 1 time siden

Kausjon på 1 million for politimenn

Dei tre politimennene som er sikta for medverknad til drap på George Floyd, kan sleppe ut av varetekt mot ein kausjon på éin million dollar, har ein dommar i Minneapolis bestemt. Viss dei går med på å gi frå seg personlege våpen, blir summen lågare..

NRK - 1 time siden

Tyrkia stenger 15 byar i helgene

I Tyrkia har styresmaktene bestemt å stenge ned alle aktivitetar i 15 byar på laurdagar og søndagar for å stanse koronasmitten. Berre bakeri og einskilde butikkar får halde ope..

NRK - 1 time siden

Høie kritisk til Sabeltann-show

Helseminister Bent Høie reagerer på at Kristiansand Dyrepark vil dele inn Sabeltann-gjestar i grupper på 200, men samla 800 gjestar per framsyning, skriv VG. Regelen seier at maks 200 kan vere samla frå 15. juni..

NRK - 1 time siden

Israelske fly bomba Syria

Minst ni menneske vart drepne torsdag i eit israelsk luftåtak nær byen Misyaf i Syria, ifølgje den syriske eksilgruppa SOHR. Målet var våpenlager og ein fabrikk som lagar rakettar, ifølgje SOHR. Syria har ikkje stadfesta dødstala..

NRK - 1 time siden

Portforbod oppheva i USA-byar

Styresmaktene i Los Angeles, San Francisco, Salt Lake City og Washington har oppheva portforbodet som kom etter plyndring og vald i kjølvatnet av dei store protestane mot politivald og rasisme. I New York City er det framleis portforbod..

NRK - 2 timer siden

– Ta kneet bort fra våre nakker!

Pastor Al Sharpton sa at det er på tide at politiet blir stilt til ansvar da han mintes George Floyd som døde av kvelning under en arrestasjon i Minneapolis. – Ta kneet bort fra våre nakker! sa pastoren med henvisning til 400 år med diskriminering..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt