NRK > Nyheter

Mandag, 08 Mars, 00:34

NRK - 19 jan. 21 kl. 20:13

Gikk på rettslig klimanederlag

Trump-administrasjonen handlet i strid med loven da reguleringer av forurensing fra kraftverk ble lempet på, ifølge en føderal ankedomstol. Kjennelsen vil gi påtroppende president Joe Biden et friere spillerom til å regulere utslipp fra kraftverk..
Les mer på NRK


Les mer om:
Joe Biden

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Gikk, rettslig, klimanederlag
Aftenposten - 19 jan. 21 kl. 21:17

Den kjente eventyrer fikk politiet om bord. Nå har turen til Grønland fått rettslig etterspill

Ragnar Thorseths siste ekspedisjon kan koste ham dyrt. Den 72 år gamle eventyreren måtte tirsdag møte i retten for å ha….

NRK - 24 jan. 21 kl. 16:28

EU-president misliker forsinkelser

EU-president Charles Michel truer vaksineprodusenter med rettslig etterspill fordi leveranser av koronavaksiner tar lengre tid enn lovet. Det melder den franske radiokanalen Europe 1. Både Pfizer-Biontech og AstraZeneca har varslet forsinkelser..

NRK - 26 jan. 21 kl. 07:18

Datingappen Grindr får millionbot

Datatilsynet varsler gebyr på 100 millioner kroner til datingappen Grindr for brudd på samtykkekravene i personvernforordningen GDPR. Tilsynet mener appen har utlevert personopplysninger om brukerne til en rekke tredjeparter uten rettslig grunnlag..

NRK - 17 feb. 21 kl. 11:02

Fortnite-skaper stevner Apple i EU

Epic Games, som gir ut spillet Fortnite, stevner teknologigiganten Apple for retten i EU. De to selskapene har vært i en rettslig tvist siden august da Epic Games lanserte sin egen betalingsløsning for kjøp i appen, for å unngå Apples avgift på 30%..

NRK - 17 feb. 21 kl. 12:23

Solgte mange tusen falske vaksiner

Kinesisk politi har pågrepet en mann som skal ha stått bak salget av mange tusen doser falske koronavaksiner. Han skal ha kopiert emballasjen til ekte vaksiner og laget 58.000 falske doser ved å fylle sprøyter med en blanding av saltløsning og mineralvann.

VG - 17 feb. 21 kl. 15:32

Tøyen-familiens advokat vil angripe utkastelsen rettslig

Advokaten til familien som ble kastet ut på Tøyen, tar rettslige skritt hvis ikke bystyret i kveld opphever vedtaket: – Utkastelsen er ulovlig, mener advokat Olav Lægreid..

NRK - 18 feb. 21 kl. 13:06

Starter rettslig prosess mot Ungarn

EU-kommisjonen har begynt en formell prosess mot Ungarn i forbindelse med landets lov om at frivillige organisasjoner som får penger fra utlandet klassifiseres som utenlandsfinansiert. EU-domstolen fastslo i fjor at loven bryter EUs regler..

Aftenposten - 24 feb. 21 kl. 12:20

Man tar til motmæle, man forbyr ikke boken

Det er ikke rettslig grunnlag for søksmål mot Marte Michelet og Gyldendal..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

396 nye koronatilfeller

Søndag ble det registrert 396 nye koronasmittede i Norge. Det er 33 flere enn dagen før, og 216 flere enn samme dag i forrige uke..

NRK - 30 minutter siden

Etiopia Eritrea og Sør-Sudan i møte

Lederne for Etiopia og Eritrea var lørdag på et ikke-annonsert besøk i Sør-Sudan, hvor hensikten skal ha vært å samordne seg i konflikten med Sudan, skriver avisa Somaliguardian. Samtidig er Egypts leder på besk i Sudan..

NRK - 1 time siden

Frivillige smittes for forskning

Britiske forskere startet lørdag å smitte en gruppe frivillige med koronavirus for å lære om hvordan viruset påvirker immunsystemet. Alle de 90 frivillige er unge og friske, og det skal være liten risiko for at de får alvorlige symptomer..

NRK - 1 time siden

Hver 3. plass tom i kvinnefengsel

29 prosent av plassene i kvinnefengselet på Bredtveit i Oslo står tomme. Det har ikke skjedd tidligere at fengselet ikke har hatt dømte som venter på soning. Fengselsdirektør Doris Bakken mener pandemien har påvirket kriminalitetsmønsteret..

NRK - 1 time siden

Få kvinner er oppfinnere

Kun 6,1 prosent patentsøkte oppfinnelser i fjor hadde kvinnelig oppfinner. Det er en svak nedgang fra tidligere år, ifølge nye tall fra Patentstyret. I fjor fikk Patentstyret inn 1444 søknader, 6 prosent færre enn året før..

NRK - 1 time siden

Flertall for burkaforbud i Sveits

51,2 prosent av sveitserne stemte for et burkaforbud i folkeavstemningen søndag. Forbudet mot heldekkende hodeplagg på offentlig sted dekker også finlandshetter og tørklær brukt av demonstranter. Munnbind er unntatt..

NRK - 1 time siden

Turde ikke gi kvinner generals rang

Det amerikanske forsvaret utsatte utnevnelsen av to kvinner til firestjerners generaler til Donald Trump hadde gått av som president i frykt for at han ikke ville godta det. Det sier Trumps forsvarsminister Mark Esper til New York Times..

NRK - 2 timer siden

Mener det er savna mann som er død

Politiet mener det er den savna mannen i 20-årene som er funnet død i skogen i Reddal i Grimstad. – Han er ikke identifisert, men det er ingen andre savna i området, sier operasjonsleder Miriam Stausland. Det var en hundepatrulje som fant mannen..

NRK - 2 timer siden

Brann i interneringsleir i Jemen

Minst åtte mennesker har mistet livet og over 170 er skadd i en brann i et interneringssenter for migranter utenfor Jemens hovedstad, ifølge FN. Tilstanden er alvorlig for over 90 av de overlevende, og dødstallet kan økte kraftig..

NRK - 2 timer siden

Flere vaskebjørn-angrep i Toronto

I Toronto i Canada har antallet angrepet fra vaskebjørn økt med 62 prosent det siste året, melder The Guardian. Årsaken er trolig at folk tilbringer mer tid ute i naturen som følge av koronanedstegning, og ikke at vaskebjørnene er blitt mer aggressive..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt