NRK > Nyheter

Monday, 06 April, 09:21

NRK - 26 Mar 20 kl. 17:28

Gantz blir leder av parlamentet

Benny Gantz ble torsdag valgt til parlamentspresident i Israel, melder AP. De kaller det en overraskende vending, som åpner for maktdeling i landet. Gantz var hovedutfordreren til statsminister Benjamin Netanyahu i valget tidligere denne måneden..
Les mer på NRK


Les mer om:
Gantz, Israel, AP, Benjamin Netanyahu

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Gantzblir , lederav , parlamentet
NRK - 15 Mar 20 kl. 18:13

Mulig ny statsminister i Israel

Den israelske presidenten Reuven Rivlin har bedt opposisjonsleder Benny Gantz om å danne en regjering. Klarer Gantz oppgaven vil det være første gang siden 2009 at landet har en annen leder en Benjamin Netanyahu, melder AP..

NRK - 25 Jan 20 kl. 21:57

Benny Gantz møter Trump til uken

Israels opposisjonsleder Benny Gantz skal møte president Donald Trump i Det hvite hus mandag for å drøfte Trumps fredsplan for Midtøsten. Gantz møter den amerikanske presidenten dagen før statsminister Benjamin Netanyahu skal til Det hvite hus..

NRK - 27 Mar 20 kl. 08:31

Kan bli uventa koalisjon i Israel

Opposisjonsleiar Benny Gantz vart vald til parlamentsleiar i Israel. Det blir tolka som at han og statsminister Netanyahuhar vorte einige om å danne ei koalisjonsregjering. Gantz seier at koronakrisa gjer det nødvendig å ta uvanlege avgjerder..

NRK - 05 Jan 20 kl. 23:50

Opposisjonen fikk ikke stemme

Venezuelas president Maduro opplyser søndag at landets parlament har valgt Luis Parra til ny leder i parlamentet. Han tilhører Maduros parti. Opposisjonen hevder at de ble nektet adgang til parlamentet, slik at de ikke kunne gjenvelge Juan Guaidó..

NRK - 22 Jan 20 kl. 20:25

Brexitlov vedtatt i Parlamentet

Boris Johnsons brexit-avtale har passert det siste hinderet i Parlamentet. Så tidlig som torsdag kan dronning Elizabeth formelt godkjenne brexitloven. Deretter må EU-parlamentet godkjenne utmeldingsavtalen..

Aftenposten - 29 Jan 20 kl. 18:39

EU-parlamentet sa ja til brexitavtale

EU-parlamentet stemte som ventet for brexitavtalen onsdag ettermiddag. Dermed forlater britene EU med en avtale fredag..

NRK - 11 Feb 20 kl. 18:51

Regjeringen i Libanon tiltrer

Libanons nye regjering har fått tillit av parlamentet i landet, trass i demonstrasjoner som forsøkte å hindre avstemningen. Det ble skutt tåregass utenfor parlamentet i Beirut, og flere hundre ble skadd..

NRK - 11 Mar 20 kl. 09:57

EU-parlamentet stenger i en uke

EU-parlamentet innstiller all aktivitet neste uke på grunn av det pågående virusutbruddet. Neste plenumssamling skal holdes i Brussel i stedet for i Strasbourg, og er kortet ned fra fire til to dager..

NRK - 15 Jan 20 kl. 11:52

Mer makt til Russlands parlament

Russlands president, Vladimir Putin, vil gi det russiske parlamentet rett til å velge både statsminister og regjeringsmedlemmer. Tidligere har parlamentet bare godkjent statsministeren. Forslaget skal ut til folkeavstemning..

E24 - 29 Jan 20 kl. 18:38

EU-parlamentet sa ja to dager før brexit

EU-parlamentet stemte som ventet for brexitavtalen onsdag ettermiddag. Dermed forlater britene EU med en avtale fredag..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Boris Johnson skal framleis styre

Boris Johnson vil framleis styre landet, sjølv om han ligg på sjukehus i dag, opplyser kollegaen hans Robert Jenrick til BBC. Johnson har vore innlagd på sjukehus i natt, og skal vere der i dag for å vente på testsvar. Han hadde høg feber i går..

NRK - 15 minutter siden

Tyske bryggerier slipper ølskatt nå

Regjeringen i Tyskland rekker ut en hjelpende hånd til landets bryggerier under koronakrisen og slår inntil videre en strek over ølskatten. Bryggeriene kan nå søke om å få utsatt årets skatteinnbetaling til 31. desember..

NRK - 45 minutter siden

Børsoppgang i Tokyo

Veka starta med oppgang på børsen i Tokyo, der Nikkei-indeksen steig med 4,2 prosent. Den bredt samansette Topix-indeksen i Tokyo steig med 3,9 prosent måndag. Førre veke fall Nikkei-indeksen med 8,1 prosent, og Topix-indeksen med 9,2 prosent..

NRK - 1 time siden

Stor passasjernedgang for Norwegian

Flyselskapet Norwegian hadde 60 prosent færre passasjerar i mars i år samanlikna med i fjor. Norwegian har kutta flygingar i fleire månader, men koronasituasjonen har forverra situasjonen enda meir. Norwegian-børsen har falle nesten 80 prosent i år..

NRK - 1 time siden

Boris Johnson framleis innlagd

Statsminister Boris Johnson er framleis innlagd på sjukehus med koronasymptom, skriv Reuters. Det er ti dagar sidan han testa positivt for viruset. Johnson har vore på sjukehuset i natt, for sikkerheits skyld, ifølge kontoret hans i Downing Street..

NRK - 12 timer siden

200 sykehusansatte på UNN må testes

Ved Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø (UNN) er 800 ansiktsmasker med produksjonsfeil levert ut og brukt ved en feil. Maskene var ikke kvalitetssikret, men ble brukt likevel. Opptil 200 ansatte må testes for koronasmitte og få tett oppfølging..

NRK - 1 time siden

Norce trekker permittering

Forskingsinstituttet Norce trekker tilbake permittering av 13 tilsette etter protestar. 85 av dei 1000 tilsette ved instituttet fekk permitteringsvarsel da Regjeringa innførte strenge koronatiltak i mars, sjølv om dei ikkje mista oppgåvene sine..

NRK - 1 time siden

Taliban skuldar USA for avtalebrot

Avtalen som Taliban gjekk inn med USA i februar, som opnar for at USA kan trekke seg tilbake frå Afghanistan, er i ferd med å bryte saman, ifølge Taliban. Taliban skuldar USA for fleire brot på avtalen, inkludert droneangrep som har ramma sivile mål..

NRK - 1 time siden

Ecuador: Døde koronaoffer i gatene

Sjukehusa i Ecuador er overbelasta. I millionbyen Guayaquil i Ecuador er døde koronaofre vorte lagde ut i gatene. Styresmaktene i landet set no inn store ressursar for å betre situasjonen..

NRK - 1 time siden

Sparka varslar-kaptein koronasmitta

Kapteinen på hangarskipet USS Theodore Roosevelt som fekk sparken etter å ha varsla om koronautbrot på skipet, har sjølv fått påvist koronasmitte. Kapteinen fekk sparken, men vart hylla av mannskapet da han forlot skipet på laurdag..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt