P4 > Nyheter

Monday, 17 June, 19:37

P4 - 19 Jun 18 kl. 08:57

Går sammen om å redusere plast

Oppdrettsnæringen skal redusere plastforbuket og utslippslekkasjer i miljøet.
Miljøstiftelsen Bellona og oppdrettsselskapet Grieg Seafood har gått sammen i et prosjekt der dette står i høyfokus.
Norske havbruksanlegg genererer rundt 29 000 tonn plastavfall årlig..
Les mer på P4


Les mer om:
Bellona, Grieg Seafood

Dele artikeln

10 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Går, sammenom å , redusere, plast
Klartale - 28 May 18 kl. 14:10

Kampen mot plast

Q-tips, sugerør og bestikk av plast kan bli forbudt. Folk blir stadig mer opptatt av hva plast gjør med naturen..

Hegnar.no - 29 Jun 18 kl. 08:58

Norsk næringsliv tar grep for å kutte ut plast

Store norske aktører tar grep for å bli kvitt plast. I løpet av de neste årene skal flere tusen tonn plast forsvinne fra butikkene..

Aftenposten - 05 May 18 kl. 13:42

Solberg plukket plast og fant døren til et pengeskap

Statsminister Erna Solberg (H) fant mye plast og til og med døren til et pengeskap da hun sammen med 45.000 andre deltok i den store strandryddedagen lørdag..

Aftenposten - 29 Jun 18 kl. 06:23

Norsk næringsliv tar grep for å kutte ut plast

Store norske aktører tar grep for å bli kvitt plast. I løpet av de neste årene skal flere tusen tonn plast forsvinne fra butikkene..

NRK - 02 Jul 18 kl. 00:37

Seattle forbyr sugerør av plast

Seattle ble søndag første amerikanske storby til å forby sugerør av plast, melder The Seattle Times. Årsaken til forbudet er et ønske om å bruke mindre plast på grunn av miljøhensyn..

NRK - 05 May 19 kl. 10:57

Meny fjerner engangsbestikk i plast

Også Meny kutter ut bestikk, sugerør og tallerkener i plast i sine butikker. – Vi tar vår del av ansvaret og fjerner engangsartikler i plast på typiske piknikprodukter, og erstatter med bedre alternativer, sier Erik Halstensen, miljøansvarlig i Meny..

Aftenposten - 01 Apr 19 kl. 22:46

Hval funnet død med 22 kilo plast i magen

Verdens naturfond (WWF) advarer om mengden av plast i Middelhavet etter at en åtte meter lang spermhval ble funnet død på Sardinia med 22 kilo plast i magen..

P4 - 07 Mar 18 kl. 08:35

Plast-dugnad forlenges

Den nasjonale ryddedugnaden for å fjerne søppel - og da særlig plast - fra havet, blir forlenget. På to år er 132 tonn søppel levert fra de åtte havnene som deltar, melder NRK En rapport fra World Economic Forum har vist at dersom plastmengden i havet ikke minskes, vil det være mer plast i havet enn fisk i 2050..

Dagbladet - 19 Apr 18 kl. 07:24

400 tonn plast fjernes fra frukt- og grønt-diskene

Til sommeren skal jordbær komme i pappkurver, når gammelt lager med plastkurver er brukt opp. Dette alene vil redusere plastbruken med 40 tonn..

Klartale - 19 Apr 18 kl. 09:00

Fjerner plast fra frukthyllene

Når du kjøper frukt og grønnsaker, skal du slippe å putte det i plast..

Fler nyheter fra P4

P4 - 30 minutter siden

Svenske SJ-kunder ikke fornøyd med togtilbud

SJ som fra juni neste år skal ta over driften for sju togstrekninger i midt- og nordnorge kommer klart dårligst ut i en stor nordisk underskøkelse om kundetilfredshet. SJ får 55,9 poeng der alt under 60 poeng regnes som misfornøyde kunder. Vy som tapte anbudet endte på sin side på 63,8 poeng i undersøkelsen, som ble publisert i mai av Svenskt Kvalitetsindex SJ sier til NRK at norske passasjerer ikke trenger å være urolig, og at de skal jobbe hardt for å levere god kvalitet på sine tjenester..

P4 - 30 minutter siden

33 utøvere etterforskes for doping

Det russiske antidopingbyrået RUSADA etterforsker 33 russiske utøvere fra flere ulike idretter for dopingbruk. 19 av dem skal være friidrettsutøvere, mens fem er syklister. Flere av dem er også landslagsutøvere i sin gren, melder nyhetsbyrået AP.

P4 - 30 minutter siden

– Norge må bli bedre på mangfold i næringslivet

Etterlyser tiltak. – Likestillingslandet Norge må bli bedre på mangfold også i næringslivet. Det sier tidligere likestillingsminister og Høyres næringspolitiske talsperson, Linda Hofstad Helleland.

P4 - 45 minutter siden

Brann ved toglinje slukket

Brannvesenet har nå fått kontroll på gressbannen som oppsto like ved toglinjen ved Røysås mellom Moss og Kambo på Østfoldbanen. Politite opplyser at det fortsatt er varmt i bakken og at det er en del røyk i området, og at brannvesenet derfor blir på stedet inntil videre. Brannen var flere hundre kvadratmeter stor, og ulendt terreng og kraftig vind gjorde slukningsarbeidet krevende.

P4 - 1 time siden

Regjeringspartiene stemt mot gratis skolemat

Det blir ikke gratis skolemat på norske skoler. De fire regjeringspartiene har i dag satt en stopper for opposisjonens forslag da saken ble sluttbehandlet i Stortinget. Regjeringspartiene sier de først har lyst å prioritere videreutdanning av lærere og innholdet i skolen fremfor gratis skolemat..

P4 - 2 timer siden

Arrestert for menneskesmugling

Fransk og rumensk politi har arrestert 11 personer personer mistenkt for å ha smuglet over 300 migranter inn i Europa via rumenske lastebiler. Politiet mistenker at gruppen kan ha tjent over 3 millioner euro på den ulovlige transporten..

P4 - 1 time siden

Vannbakterier kan ha vært medvirkende til dødsfall

Camylobater-bakterien som er funnet i drikkevannet på Askøy kan ha vært medvirkende årsak til at en 72 år gammel kvinne fra Askøy forrige uke døde. Det sier den avdødes bistandsadvokat Kjetil Ottesen til VG. Kvinnen hadde en annen alvorlig sykdom, og Ottesen understreker at en klar dødsårsak først vil foreligge når den fullstendige obduksjonsrapport er klar.

P4 - 1 time siden

Egypts tidligere president falt om og døde

Egypts tidligere omstridte president, Mohamed Morsi, har falt om og dødd under en rettshøring. Det melder nyhetsbyrået AP. Han ble 67 år gammel.

P4 - 1 time siden

Gressbrann ute av kontroll ved toglinje

En gressbrann har kommet ut av kontroll ved Røysås mellom Moss og Kambo på Østfoldbanen. Brannen oppsto like ved toglinjen, som nå er stengt for all trafikk. Beboere i nærheten av området bes om å lukke vinduene, og følge med på politiets anmodninger.

P4 - 2 timer siden

Bøtelagt etter klimademonstrasjon

Sju klimademonstranter, som i forrige uke forstyrret Stortinget i arbeidet, har til sammen fått 118.000 kroner i bot. Personene ropte og avbrøt en debatt på Stortinget, og nektet å etterkomme kravet om å forlate stedet.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt