P4 > Nyheter

Thursday, 21 February, 07:29

P4 - 19 Jun 18 kl. 08:57

Går sammen om å redusere plast

Oppdrettsnæringen skal redusere plastforbuket og utslippslekkasjer i miljøet.
Miljøstiftelsen Bellona og oppdrettsselskapet Grieg Seafood har gått sammen i et prosjekt der dette står i høyfokus.
Norske havbruksanlegg genererer rundt 29 000 tonn plastavfall årlig..
Les mer på P4


Les mer om:
Bellona, Grieg Seafood

Dele artikeln

10 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Går, sammenom å , redusere, plast
Klartale - 28 May 18 kl. 14:10

Kampen mot plast

Q-tips, sugerør og bestikk av plast kan bli forbudt. Folk blir stadig mer opptatt av hva plast gjør med naturen..

Hegnar.no - 29 Jun 18 kl. 08:58

Norsk næringsliv tar grep for å kutte ut plast

Store norske aktører tar grep for å bli kvitt plast. I løpet av de neste årene skal flere tusen tonn plast forsvinne fra butikkene..

Aftenposten - 05 May 18 kl. 13:42

Solberg plukket plast og fant døren til et pengeskap

Statsminister Erna Solberg (H) fant mye plast og til og med døren til et pengeskap da hun sammen med 45.000 andre deltok i den store strandryddedagen lørdag..

Aftenposten - 29 Jun 18 kl. 06:23

Norsk næringsliv tar grep for å kutte ut plast

Store norske aktører tar grep for å bli kvitt plast. I løpet av de neste årene skal flere tusen tonn plast forsvinne fra butikkene..

NRK - 02 Jul 18 kl. 00:37

Seattle forbyr sugerør av plast

Seattle ble søndag første amerikanske storby til å forby sugerør av plast, melder The Seattle Times. Årsaken til forbudet er et ønske om å bruke mindre plast på grunn av miljøhensyn..

P4 - 07 Mar 18 kl. 08:35

Plast-dugnad forlenges

Den nasjonale ryddedugnaden for å fjerne søppel - og da særlig plast - fra havet, blir forlenget. På to år er 132 tonn søppel levert fra de åtte havnene som deltar, melder NRK En rapport fra World Economic Forum har vist at dersom plastmengden i havet ikke minskes, vil det være mer plast i havet enn fisk i 2050..

Dagbladet - 19 Apr 18 kl. 07:24

400 tonn plast fjernes fra frukt- og grønt-diskene

Til sommeren skal jordbær komme i pappkurver, når gammelt lager med plastkurver er brukt opp. Dette alene vil redusere plastbruken med 40 tonn..

Klartale - 19 Apr 18 kl. 09:00

Fjerner plast fra frukthyllene

Når du kjøper frukt og grønnsaker, skal du slippe å putte det i plast..

P4 - 19 Apr 18 kl. 08:12

Fjerner 400 tonn plast i grønt-diskene

Norske dagligvarekjeder skal nå fjerne 400 tonn plastemballasje fra frukt-og grøntavdelingene. Kiwi-sjef Jan Paul Bjørkøy sier til VG at det skjedde noe med folks holdning til plast etter den tragiske historien med plasthvalen utenfor Bergen i fjor. Til sommeren vil vi blant annet se at norske jordbær serveres i pappbeholdninger og ikke plast..

P4 - 21 Apr 18 kl. 12:16

Mye landbruksplast på avveie

Landbruket har et årlig forbruk på 12 000 tonn plast, , men slett ikke alt blir samlet opp igjen. Norsk Bonde- og Småbrukarlag mener at bøndene må bli flinkere. Naturvernforbundet sier at mye plast på avveie fra landbruket er så alvorlig at noe må gjøres raskt, melder NRK.

Fler nyheter fra P4

P4 - 11 Jul 18 kl. 14:29

KS: - Avhjelp mangelen på husdyrfôr nå

Kommunesektorens organisasjon, KS, støtter tiltakene som nå settes i gang for å avhjelpe mangelen på husdyrfôr og oppfordrer kommunene til å bidra i arbeidet. Samtidig oppfordrer de regjeringen til å etablere effektive tiltak for å sikre at gårdbrukere som opplever avlingssvikt, eller som stiller opp for andre, ikke lider økonomiske tap som følge av dette..

P4 - 11 Jul 18 kl. 13:51

Grotte-dramaet: - Guttene svømte under vann i en halvtime

- Enormt komplisert oppdrag..

P4 - 11 Jul 18 kl. 13:49

Hetebølgen fortsetter

Det blir fortsatt varmt, både i sør og i nord, også de neste ti dagene. De virkelig høye temperaturene vil vi få på Østlandet, dels Vestlandet og i Trøndelag. På det sentrale Østlandet ventes det temperaturer over 30 grader.

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:59

Lavprisbutikkene øker

Lavprisbutikkene Rema 1000, Coop Extra og Kiwi øker sine markedsandeler. En fersk rapport fra analysebyrået Nielsen viser at Rema 1000 og Coop Extra vokste mest, med 0,5 prosent. Meny og Coop Mega mister markedsandeler..

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:51

- Vi må unngå masseslakt av dyr

Opposisjonen frykter ny smørkrise.

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:22

Svenske postansatte isolert på sykehus

De to svenske postansatte, som i natt ble skadet etter at noe lekket ut fra en pakke, er lagt i isolat på sykehuset, det opplyser politiet i Malmø. Begge de to hadde skader på hendene, og politiets bombegruppe er nå på post-terminalen for å finne årsaken til skadene. Hele terminalen er nå sperret av, og post som er håndtert i løpet av natten er stoppet..

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:29

Trump og Merkel skal møtes

USAs president Donald Trump og tysklands forbundskansler Angela Merkel skal i dag ha et møte under NATO-toppmøte i Brussel, det opplyser Det hvite hus. Tidligere i dag gikk Trump hardt ut og sa at Tyskland er totalt kontrollert av Russland etter en gassavtale, og kritiserte også landet for å bruke for lite på forsvar..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:48

Advarer mot slakting

Tine og Norsk Landbruksrådgiving ber bønder som rammes av tørke og formangel prøve alt annet før de slakter dyr. Konserndirektør i Tine, Johnny Ødegård, sier til NRK at de fraråder slakt og viser til at det tar tre år å produsere en ny melkeku. I dag sa Agri Analyse til P4-nyhetene at masseslakt vil føre til en meierikrise, med mangel på smør og andre melkeprodukter..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:33

Sjekker overvåkingskameraer

Politiet i Ålesund sjekker nå filmer fra overvåkningskameraer i området der en person ble funnet død i en brennende bil. Politiet fikk melding om bilbrannen like etter klokka 07 i morges og prøver nå å finne ut hva som har skjedd..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:26

Demonstrerer etter Zschäpe-dom

Det er varslet demonstrasjoner i flere tyske byer etter dommen mot nynazisten Beate Zschäpe i München i formiddag. Zschäpe ble dømt til livsvarig fengsel og sikring for å ha medvirket til 10 drap som medlem i den nynazistiske gruppen NSU. Rettssaken har vart i fem år og er en av de mest omfattende etter krigen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt