P4 > Nyheter

Wednesday, 19 February, 16:08

P4 - 02 Nov 19 kl. 08:49

Frykter uriktig tvangsbruk

Kontrollkommisjonen frykter nå uriktig tvangsbruk etter at flere ansatte ved Regional sikkerhetsavdeling på Dikemark har sluttet.
Tone Wilberg i kontrollkommisjonen ved Oslo universitetssykehus sier til VG at det er sårbart og urovekkende når det er kun to overleger og én psykologspesialist på avdelingen.
Det skal være tre overleger, tre psykologspesialister og én seksjonsoverlege ved avdelingen..
Les mer på P4


Les mer om:
Regional, Dikemark, Wilberg, Oslo, VG

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Frykter, uriktig, tvangsbruk
Aftenposten - 02 Nov 19 kl. 07:00

Kommisjon frykter uriktig tvangsbruk ved Dikemark

Flere ansatte ved Regional sikkerhetsavdeling på Dikemark har sluttet. Kontrollkommisjonen sier det er sårbart og bekymringsfullt og frykter uriktig tvangsbruk..

VG - 02 Nov 19 kl. 08:00

Frykter uriktig bruk av tvang ved Dikemark: – Sårbart og bekymringsfullt

To overleger og én psykologspesialist har sluttet ved Regional sikkerhetsavdeling på Dikemark i Asker. Nå frykter Kontrollkommisjonen dårligere pasientbehandling og uriktig tvangsbruk..

NRK - 29 Nov 19 kl. 08:16

Vil gi klarere regler om tvangsbruk

Et nytt lovforslag skal gi klarere regler om tvangsbruk i skoler og barnehager. En rapport viser at regelverket overfor elever er utydelig, og praksis varierer fra skole til skole. Nå vil regjeringen innføre klarere regler..

NRK - 09 Oct 19 kl. 10:41

Dømt for uriktig anklage

En 39 år gammel mann fra Molde er dømt til fengsel i et år og seks måneder for grov uriktig anklage etter å ha forfalsket bevis i sin egen forsvinningssak..

P4 - 06 Nov 19 kl. 11:49

Sju uriktig dømt for svindel

Sju personer i Agder har blitt uriktig dømt for Nav-svindel. Fire av de syv har allerede sonet fengselsstraff, melder NRK. Politiet har gjennomgått over 400 anmeldte saker mellom 2012 og 2019.

NRK - 06 Nov 19 kl. 11:36

Sju uriktig dømt for svindel

Sju personer i Agder har blitt helt eller delvis uriktig domfelt for Nav-svindel. I tillegg er det seks saker som ikke er avklart. Politiet har gjennomgått 428 anmeldte saker mellom 2012 og 2019.

P4 - 01 Nov 19 kl. 13:50

Ny uriktig dom - mann løslatt

Politiet i Agder har funnet nok en trygdesvindeldom som kan være uriktig. En 38 år gammel mann fra Kristiansand ble i går løslatt fra soning i fengsel. 38-åringen startet 17.

P4 - 31 Oct 19 kl. 05:18

Dømte personer med psykiske lidelser

Flere av de som kan ha blitt uriktig dømt i forbindelse med Nav-skandalen, hadde tunge psykiske lidelser. Ifølge NAV har totalt 48 personer blitt uriktig dømt for trygdesvindel etter at regelverket har blitt feiltolket. Psykiske problemer, som angst og depresjon, er nevnt i en tredjedel av dommene, skriver Aftenposten..

P4 - 01 Nov 19 kl. 21:19

Ny mann løslatt etter uriktig dom

Ytterligere en person er løslatt fra soning etter at politiet ihar funnet nok en trygdesvindeldom som kan være uriktig. Den dømte, en 49 år gammel mann, ble i juni dømt til ubetinget fengsel for å ha mottatt dagpenger uten å ha fortalt Nav at han var på reise i utlandet. Tidligere i dag ble også en 38 år gammel mann fra Kristiansand løslatt fra fengsel i samme sakskompleks..

P4 - 19 Dec 19 kl. 13:53

Carl I. Hagen anmelder flere i NAV-skandalen

Carl I. Hagen anmelder flere ansvarlige personer etter NAV-skandalen. Til TV2 sier Hagen at han har innlevert en anmeldelse til riksadvokaten i dag.

Fler nyheter fra P4

P4 - 15 minutter siden

Bekymret for nødnettet

Lederen ved AMK-sentralen i Oslo er bekymret for at nødnettet skal svikte oftere. I går falt nødnettet sammen over store deler av Østlandet på grunn av en feil under oppgradering av IKT-systemene. Det rammet kommunikasjonen til både politi- brann- og helsepersonell.

P4 - 17 timer siden

Ny rekord for Haaland

Erling Braut Haaland har igjen satt rekord. Han sto for begge scoringene da hans Dortmund slo Paris St. Germain 2-1 i første kamp i 8-delsfinalen i Champions league i kveld.

P4 - 30 minutter siden

Værfaste turister på Haukeliseter kan reise hjem

De 50 turistene som har vært værfaste på Haukeliseter fjellstue kan nå omsider reise hjem. Siden søndag har gjestene vært innesnødd, men i ettermiddag lettet været såpass at E134 Haukeli ble åpnet for kolonnekjøring. Daglig leder Håkon Aarthun ved fjellstua sier gjestene har tatt situasjonen med fatning:.

P4 - 30 minutter siden

Sølv til Thingnes Bø

Johannes Thingnes Bø tok sølvet på 20-kilometeren i VM i Anterselva i ettemriddag. Det ble to tilleggsminutter på yngstebror Bø. Og en bom på siste stående gjorde at gullet glapp.

P4 - 30 minutter siden

-Snart flere gule spillere enn røde i Bryne

Haaland-feberen herjer på Bryne etter at 19-åringen scoret begge målene da Borussia Dortmund slo Paris Saint-Germain 2-1 i Champions League i går kveld. Erling Braut Haalands moderklubb blir nå nedringt av internasjonal presse, og folk vil gå på skole i den lille rogalandsbyen for å bli like god som Haaland, forteller daglig leder i Bryne fotballklubb, Knut Ove Joa..

P4 - 1 time siden

Evakuert etter brann

17 personer er evakuert etter en brann på et behandlingssenter i Lunde i Telemark. Noen ansatte sjekkes etter at de kan ha pustet inn røyk, men det er ikke meldt om alvorlige skader. Politiet mistenker at brannen er påsatt..

P4 - 1 time siden

Imponert over Haalands tempo

Også det norske friidrettsmiljøet er imponert over det Erling Braut Haaland leverer. Ikke bare bøtter 19-åringen inn mål for Borussia Dortmund, han ble i Champions League-oppgjøret mot PSG i går, av Sky Italia, målt til 6,64 på en 60 meters spurt. Riktignok med flying start.

P4 - 1 time siden

Bombegruppen til gjenvinningsanlegg

Politiets bombegruppe har rykket ut til Haraldrud gjenbruksstasjon i Oslo etter funn av mulige eksplosiver. Funnet er gjort i en container, melder politiet..

P4 - 1 time siden

Vil ha endringer i Beslutningsforum

Flere fagfolk vil at Beslutningsforum for nye metoder må endres. Beslutningsforum avgjør om nye medisiner og behandlingsmetoder kan brukes, og nå skal ordningen evalueres. Anne Kjersti Befring, jurist og førsteamanuensis ved ved Universitetet i Oslo, mener dagens ordning fører til at noen grupper ikke får nødvendig helsehjelp.

P4 - 2 timer siden

Giske-varsler skal tale i Trondheim

En av kvinnene som varslet om Trond Giske skal være hovedtaler når kvinnedagen markeres i Giskes hjemby, Trondheim, 8. mars. Sunniva Andreassen sto tidlig frem som varsler, og fortalte om hendelser da hun var medlem av AUF.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt