P4 > Nyheter

Torsdag, 24 September, 11:19

P4 - 02 nov. 19 kl. 08:49

Frykter uriktig tvangsbruk

Kontrollkommisjonen frykter nå uriktig tvangsbruk etter at flere ansatte ved Regional sikkerhetsavdeling på Dikemark har sluttet.
Tone Wilberg i kontrollkommisjonen ved Oslo universitetssykehus sier til VG at det er sårbart og urovekkende når det er kun to overleger og én psykologspesialist på avdelingen.
Det skal være tre overleger, tre psykologspesialister og én seksjonsoverlege ved avdelingen..
Les mer på P4


Les mer om:
Regional, Dikemark, Wilberg, Oslo, VG

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Frykter, uriktig, tvangsbruk
Aftenposten - 02 nov. 19 kl. 07:00

Kommisjon frykter uriktig tvangsbruk ved Dikemark

Flere ansatte ved Regional sikkerhetsavdeling på Dikemark har sluttet. Kontrollkommisjonen sier det er sårbart og bekymringsfullt og frykter uriktig tvangsbruk..

VG - 02 nov. 19 kl. 08:00

Frykter uriktig bruk av tvang ved Dikemark: – Sårbart og bekymringsfullt

To overleger og én psykologspesialist har sluttet ved Regional sikkerhetsavdeling på Dikemark i Asker. Nå frykter Kontrollkommisjonen dårligere pasientbehandling og uriktig tvangsbruk..

NRK - 29 nov. 19 kl. 08:16

Vil gi klarere regler om tvangsbruk

Et nytt lovforslag skal gi klarere regler om tvangsbruk i skoler og barnehager. En rapport viser at regelverket overfor elever er utydelig, og praksis varierer fra skole til skole. Nå vil regjeringen innføre klarere regler..

NRK - 09 okt. 19 kl. 10:41

Dømt for uriktig anklage

En 39 år gammel mann fra Molde er dømt til fengsel i et år og seks måneder for grov uriktig anklage etter å ha forfalsket bevis i sin egen forsvinningssak..

P4 - 31 okt. 19 kl. 05:18

Dømte personer med psykiske lidelser

Flere av de som kan ha blitt uriktig dømt i forbindelse med Nav-skandalen, hadde tunge psykiske lidelser. Ifølge NAV har totalt 48 personer blitt uriktig dømt for trygdesvindel etter at regelverket har blitt feiltolket. Psykiske problemer, som angst og depresjon, er nevnt i en tredjedel av dommene, skriver Aftenposten..

P4 - 01 nov. 19 kl. 13:50

Ny uriktig dom - mann løslatt

Politiet i Agder har funnet nok en trygdesvindeldom som kan være uriktig. En 38 år gammel mann fra Kristiansand ble i går løslatt fra soning i fengsel. 38-åringen startet 17.

P4 - 01 nov. 19 kl. 21:19

Ny mann løslatt etter uriktig dom

Ytterligere en person er løslatt fra soning etter at politiet ihar funnet nok en trygdesvindeldom som kan være uriktig. Den dømte, en 49 år gammel mann, ble i juni dømt til ubetinget fengsel for å ha mottatt dagpenger uten å ha fortalt Nav at han var på reise i utlandet. Tidligere i dag ble også en 38 år gammel mann fra Kristiansand løslatt fra fengsel i samme sakskompleks..

NRK - 06 nov. 19 kl. 11:36

Sju uriktig dømt for svindel

Sju personer i Agder har blitt helt eller delvis uriktig domfelt for Nav-svindel. I tillegg er det seks saker som ikke er avklart. Politiet har gjennomgått 428 anmeldte saker mellom 2012 og 2019.

P4 - 06 nov. 19 kl. 11:49

Sju uriktig dømt for svindel

Sju personer i Agder har blitt uriktig dømt for Nav-svindel. Fire av de syv har allerede sonet fengselsstraff, melder NRK. Politiet har gjennomgått over 400 anmeldte saker mellom 2012 og 2019.

P4 - 19 des. 19 kl. 13:53

Carl I. Hagen anmelder flere i NAV-skandalen

Carl I. Hagen anmelder flere ansvarlige personer etter NAV-skandalen. Til TV2 sier Hagen at han har innlevert en anmeldelse til riksadvokaten i dag.

Fler nyheter fra P4

P4 - 30 minutter siden

Store forsinkelser på T-banen

Det er store forsinkelser på samtlige T-banelinjer i Oslo etter en vekselfeil på Tøyen stasjon. Problemet oppsto litt etter klokken ni og har ført til store forsinkelser i trafikken. Sporveien opplyser til P4-nyhetene for kort tid siden at trafikken nå er i gang igjen..

P4 - 30 minutter siden

Full stans i t-banetrafikken

Det er full stans på alle T-banelinjer i Oslo på grunn av en vekselfeil på Tøyen stasjon. Problemet oppsto litt etter klokken ni og fører til ekstra store forsinkelser i trafikken. På grunn av den pågående busstreiken er det nå trikken det eneste kollektivtilbudet for de reisende i Oslo akkurat nå..

P4 - 45 minutter siden

Sjåfør siktet etter påkjørsel i Alta

En sjåfør i 20-årene er siktet for uaktsom kjøring etter at en 12 år gammel gutt ble påkjørt to ganger i Alta i morges. Gutten ble først truffet av en bil i et fotgjengerfelt og havnet i motsatt kjørefelt, der han ble truffet av en annen bil. Politiet har beslaglagt førerkort til sjåføren, skriver iFinnmark.

P4 - 19 timer siden

SMK: - Ble ikke varslet

Arbeiderpartiet krever svar fra statsminister Erna Solberg etter nye opplysninger i Bertheussen-saken i dag. Da forklarte tidligere beredskapsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde seg i Oslo tingrett. Hun sa at hun syntes Laila Bertheussen reagerte mistenkelig rolig på de angivelige truslene mot henne og samboer Tor Mikkel Wara .

P4 - 45 minutter siden

13 Bama-ansatte koronasmittet

Ytterligere seks ansatte ved Bamas avdeling på salatfabrikken på Lierstranda har fått påvist koronasmitte. Dermed har nå totalt 13 ansatte blitt smittet. Produksjonen ved fabrikken er stengt med, og kan føre til mangel på kuttede salater og grønnsaksblandinger i hele landet, melder Drammens Tidende.

P4 - 1 time siden

Trump sier han ber for politibetjenter

Donald Trump sier han ber for de to politibetjentene som ble skutt i byen Lousville i Kentucky i natt. Det oppsto i natt voldelige demonstrasjoner etter nyheten om at politimannen som skjøt og drepte afroamerikanske Breonna Taylor i mars, ikke blir tiltalt for drapet. Den amerikanske presidenten sier han står klar til å bistå lokalmyndighetene i Kentucky dersom opptøyene fortsetter.

P4 - 1 time siden

Forlag ilegges gigantbøter

Fem forlag får nå bøter på til sammen 502 millioner kroner for brudd på konkurranseloven. Ifølge Konkurransetilsynet har Cappelen Damm, Forlagshuset Vigmostad & Bjørke, Gyldendal og Aschehoug delt fremtidige bokpriser og utgivelsestidspunkt med hverandre. Gyldendal skriver i en børsmelding at de ikke er enige i tilsynets vurdering..

P4 - 1 time siden

Styringsrenta endres ikke

Styringsrenta blir liggende på null prosent. Det viser den ferske rentebeslutningen fra Norges Bank. Styringsrenta ble satt til null prosent i mai og sentralbanken viser til at det vil ta tid før produksjon og sysselsetting er på nivåene fra før koronapandemien..

P4 - 1 time siden

Forsinkelser på T-banen i Oslo

Det er forsinkelser på samtlige linjer på T-banen i Oslo etter problemer med en sporveksel ved Tøyen stasjon. Sporveien sier problemer fører til dels store forsinkelser vestover gjennom sentrum,.

P4 - 1 time siden

Åtte av ti unge mener de har alt de ønsker seg

Åtte av ti unge mener de har alt de ønsker seg. Det viser den ferske Ungdata-rapporten fra Oslo Met. Selv om de aller fleste unge i undersøkelsen oppgir at de er fornøyde med livene sine sier også 21 prosent av unge på videregående at de har psykiske helseplager..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt