P4 > Nyheter

Friday, 05 June, 01:29

P4 - 08 Apr 20 kl. 23:13

Frykter unge skremmes vekk fra studier

Flerer frykter nå at koronakrisen vil skremme unge bort fra studier.
15. april er det søknadsfrist for høyere utdanning i Norge. I fjor var det over 130 000 personer som søkte om opptak til høyere utdanning.
Nå frytker blant annet LOs studentforening at ungdom vil la seg påvirke av koronakrisen når de skal velge, og at flere velger bort utdanninger som retter seg mot privat næringsliv melder NRK..
Les mer på P4


Les mer om:
Norge, LOs, NRK

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Frykter, unge, skremmes, vekkfra , studier
P4 - 08 Jan 20 kl. 05:48

Langrennseliten skremmes av utviklingen

Langrennseliten og trenere skremmes av pengebruk og profesjonalisering av norsk langrenn på barne- og ungdomsnivå. Det er ikke uvanlig at unge langrennsutøvere som satser bruker 35.000- 40.

P4 - 02 Jan 20 kl. 05:51

Frykter økt narkotikabruk blant unge

Både Krf og Frp frykter at rusreformutvalgets anbefalinger vil gi økt narkotikabruk blant unge. Utvalget foreslår å møte folk som blir tatt med narkotika med hjelpetjenester fremfor bøter og fengsel. Krf-leder Kjell Ingolf Ropstad sier til Klassekampen at han er enig med utvalget om at tunge rusmisbrukere bør slippe straff, men han frykter samtidig det vil senke terskelen for unge til å prøve narkotika..

NRK - 20 May 20 kl. 05:35

Bekymret for arbeidsledige unge

Nav frykter at koronakrisa kan gjøre det vanskelig for unge å få jobb. Over 86.000 personer under 30 år var ved utgangen av april registrert som helt arbeidsledige.

Dagbladet - 19 Jan 20 kl. 20:39

Frykter seiere ryker med Frexit

Rusreformen kan ryke med regjeringen, frykter Unge Venstre. Og Anniken Hauglie skjebne som statsråd vil være enda mindre trygg..

P4 - 04 Feb 20 kl. 05:22

Frp frykter symbolseire kan ryke

Fremskrittspartiet frykter at flere viktige seire de fikk gjennomslag for i regjeringen nå kan ryke. Blant annet frykter partiet at saker som 120 kilometer fartsgrense, begrenset bruk av automatisk fartsmåling og skattefradrag på bompenger ikke vil bli fulgt opp nå som de er ute av regjering. Det sier Bård Hoksrud til Aftenposten.

P4 - 21 Apr 20 kl. 20:27

Advarer mot ledighet blant unge

Forskere frykter langtidseffekten av den høye arbeidsledigheten blant unge nordmenn. Ledigheten har skutt i været under koronakrisen. Forsker ved Frischsenteret, Simen Markussen, sier til Dagens Næringsliv at det er grunn til å være bekymret for de unge som ikke har opparbeidet seg rettigheter til dagpenger.

P4 - 03 Mar 20 kl. 09:55

Skal få ned antall unge uføre

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen varsler et krafttak for å få ned antall unge uføre her til lands. For første gang utgjør uføre nå over 10 prosent av folk i arbeidsfør alder, og det er blant de unge at økningen er størst. Isaksen sier til VG at et av de viktigste tiltakene er å gi unge med lettere psykiske lidelser tidligere og tettere hjelp, samt at unge på arbeidsavklaringspenger må følges opp bedre...

P4 - 31 Jan 20 kl. 07:44

Frykter kutt før alt er på plass i NAV

Fra 1. februar vil unge under 25 år få nærmere 70.000 kroner mindre i året å rutte med om de skal på arbeidsavklaringspenger (AAP)..

Aftenposten - 20 May 20 kl. 18:04

Leger frykter skader blant unge når idretten starter opp igjen. Dette er rådene for å unngå skader.

Idretten frykter belastningsskader blant de yngre når breddeidretten starter opp for fullt igjen. Dette er tipsene for å unngå dem..

P4 - 21 May 20 kl. 12:21

Frykter unge prøver ut tyngre russtoffer

Politiet i Stavanger frykter koronautbruddet fører til at ungdom prøver ut tyngre russtoffer. Tilgangen på hasj har blitt kraftig redusert under pandemien, mens omløpet av andre tyngre stoffer som amfetamin og MDMA er lettere å få tak i, skriver Stavanger Aftenblad. Forrige uke gjennomførte politiet elleve ransakinger mot ungdommer i Stavanger-regionen med mistanke om bruk, besittelse og eller salg av narkotika..

Fler nyheter fra P4

P4 - 2 timer siden

Ingen tilskuere på kamper

Fotballforbundet har latt seg inspirere av planen om å få inn tilskuere i forskjellige soner, men har sagt at det må godtas av myndighetene. Og det ser altså ut til at de får tommel ned fra helsedepartementet..

P4 - 2 timer siden

Nå kommer regnet

Folk over hele landet kan finne frem paraply og regntøy. Fra i natt og utover dagen i morgen kommer det mye regn i Sør-Norge, mens det blir varmere i nord. Men gjennom helgen og til mandag blir det mye regn mange steder, ifølge Meteorologisk institutt..

P4 - 2 timer siden

Røde Kors-tillitsvalgt overgrepstiltalt

En mann, som var tillitsvalgt i Røde Kors, er tiltalt for grove overgrep mot mindreårige jenter flere steder i Sør-Norge. 51-åringen skal ifølge tiltalen ha forgrepet seg mot fem jenter i alderen elleve til 15 år. Alle jentene hadde et tillitsforhold til mannen.

P4 - 2 timer siden

En av tre har ikke symptomer

En av tre med koronasmitte har ikke symptomer. Det viser en studie i Spania, der det er testet for antistoffer. Resultatet der bekrefter en nasjonal studie, som viste at kun fem prosent av befolkningen har vært smittet.

P4 - 2 timer siden

Ampert på veien

Mange flere har brukt naturen, og veiene, til å trene når landets treningssentre har vært koronastengt. Men det har også ført til økt konfliktnivå langs norske veier, melder NRK. Skiskytter Ingrid Landmark Tandrevold sier det oppleves som en krig mellom bilister, syklister og rulleskiløpere, og viser til stygge forbikjøringer, og at bilister spruter spylevæske når de kjører forbi..

P4 - 2 timer siden

Kommuner vurderer å bytte fylke

Fem kommuner i Vestland vurdere å bytte fylke. Det er Stord, Fitjar, Etne, Tysnes, og Sveio som vurderer å bli en del av Rogaland i stedet, melder TV 2. Misnøyen ble spesielt stor etter at veiprosjketet Hordfast ikke ble prioritert av fylket i Nasjonal transportplan..

P4 - 2 timer siden

Vil vurdere å stramme inn

Facebook vil gå gjennom reglene for truende innhold, og vurdere å stramme inn regelverket for maktpersoner. Det skal Facebook-sjef Mark Zuckerberg ha lovt sine ansatte i et møte denne uken. Zuckerberg har fått kritikk for at Facebook ikke reagerer på utspillene til president Donald Trump på samme måte som Twitter og Snapchat..

P4 - 2 timer siden

Høie reagerer på Sabeltann-plan

Helseminister Bent Høie reagerer på planen for å gjennomføre forestillingene med Kaptein Sabeltann i Dyreparken i Kristiansand i sommer. Det skal etter planen gå foran 800 personer i hver forestilling, ved hjelp av soner med plass til 200 i hver. Høie sier til VG at det ikke går an å dele et arrangement opp i ulike arrangementer for å overholde smittevernreglene.

P4 - 3 timer siden

Redningsaksjon ved Kjerag

To kvinner i 20-årene er hentet av redningshelikopter fra fjellet ved Kjerag i Rogaland. De to kom seg ikke ned på egen hånd, og det er dårlig vær i området. De tok seg inn i en hytte mens de ventet på hjelp..

P4 - 3 timer siden

Opphever portforbudet

Både Los Angeles, San Francisco og USAs hovedstad Washington D.C. opphever portforbudet.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt