NRK > Nyheter

Lørdag, 19 September, 12:08

NRK - 14 aug. 20 kl. 09:59

Frykter munnbind med mangler

Helseminister Bent Høie har varselt at nye råd om munnbind kan komme fredag. Tolletaten frykter nye råd vil gjøre at flere munnbind med alvorlige avvik og mangler kommer inn på markedet. Under pandemien er 2,5 millioner munnbind destruert på grensa..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Bent Høie

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Frykter, munnbindmed , mangler
P4 - 16 april 20 kl. 10:48

Anbefaler å bruke munnbind

Det europeiske smittevernbyrået ber alle medlemsland råde folk til å bruke munnbind. Til nå har Norge ikke anbefalt å bruke munnbind. Men assisterende heseldirektør Espen Nakstad sier til NRK at munnbind kan ha noe for seg i tettbygde områder med mye smitte.

P4 - 07 aug. 20 kl. 07:10

Mangel på munnbind bekymrer sykehusene

Mangel på munnbind bekymrer sykehusene. I dag kan bruk av munnbind bli påbudt eller anbefalt av Helsedirektoratet. Smittevernoverlegen ved Oslo universitetssykehus, Egil Lingaas, sier til NRK at han er bekymret for hva det kan gjøre med sykehusenes tilgang på munnbind.

P4 - 07 aug. 20 kl. 11:54

SV vil ha munnbind på blå resept

Mener alle må få tilgang på munnbind. Munnbind på blå resept. Det er ønsket til SV, hvis regjeringen og helsemyndighetene i dag kommer med anbefalinger om munnbind i enkelte situasjoner.

P4 - 13 aug. 20 kl. 17:21

Tror munnbind blir billigere

Vi har trolig sett pristoppen for munnbind i Norge. Det tror flere apotekkjeder i Norge. Den siste tiden har etterspørselen etter munnbind, og prisen på disse, økt kraftig.

P4 - 17 aug. 20 kl. 08:19

Siv Jensen krever gratis munnbind

Fremskrittspartileder Siv Jensen krever nå at regjeringen gir gratis munnbind til folk med dårlig råd. Fra og med i dag anbefales munnbind på tog og busser i Oslo og i Indre Østfold, samt steder der det ikke er mulig med én meters avstand. Jensen mener økende priser på munnbind betyr risiko for at de med dårlig råd ikke følger anbefalingene.

P4 - 09 sep. 20 kl. 07:42

Helsearbeidere mener for få bruker munnbind

Kun 23 prosent bruker munnbind når de reiser med kollektivtransport i Oslo. Det viser en observasjonsstudie utført av Folkehelseinstituttet. Det får flere helsearbeidere til å reagere- de mener det er altfor få, at det er trist at anbefalingene ikke holdes og at munnbind bør bli påbudt, skriver VG.

NRK - 23 april 20 kl. 03:03

Janus syr 10.000 munnbind per dag

Ullfabrikken Janus ved Bergen lager nå nærmere 10.000 munnbind i ull daglig, skriver Bergensavisen. Fabrikken kjører doble skift og har bestillinger på 120.

P4 - 15 mai 20 kl. 09:26

Norwegian dropper krav om munnbind

Norwegian dropper kravet om at passasjerer må bruke munnbind ombord i flyene fra neste uke. Til NTB sier selskapet at de vi lavvente europeiske luftfartsmyndigheters oppdaterte anbefalinger for smitteverntiltak ombord i fly, før de eventuelt innfører krav om å bruke munnbind. Det var onsdag at SAS og Norwegian varlset at de innfører krav om munnbind ombord i fly..

NRK - 17 mai 20 kl. 15:27

Straffes for å ikke bruke munnbind

I Qatar er det i dag innført verdens strengeste straff for å ikke bruke munnbind mot koronaviruset. Folk som ikke bruker munnbind, blir nå dømt til opptil tre års fengsel. I tillegg risikerer folk bøter for å ikke å bruke munnbind utendørs..

P4 - 05 juni 20 kl. 19:04

Ber folk bruke munnbind

Verdens helseorganisasjon oppfordrer til bruk av munnbind der det er mye spredning av koronaviruset, og det ikke er mulig med sosial avstand. WHO har fra før bare anbefalt munnbind for helsepersonell, koronasmittede og de som er tett på smittede. Det er for eksempel på offentlig transport og i butikker at WHO mener munnbind er nødvendig.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Kina innfører nye tiltak

Kina har innført en rekke nye tiltak som lar myndighetene legge begrensninger på utenlandske selskapers virksomhet. Tiltakene blir betraktet som en gjengjeldelse mot USA etter at USA innførte sanksjoner blant annet mot Huawei..

NRK - 45 minutter siden

Mye mus på Østlandet

I løpet av sommeren har musebestanden på Østlandet tatt seg betrakelig opp. En forsker ved Norsk instiutt for bioøkonomi sier til forskning.no at det er spesielt klatremus og skogsmus det har blitt mye av.

NRK - 1 time siden

Sakna mann funnen

Mannen som har vore sakna sidan i går i Hustadvika kommune er no funnen i god behald. Aksjonen blir dermed avslutta, opplyser politiet..

NRK - 2 timer siden

To skutt og drept i New York

To personer er døde og 14 er skadet etter en skyteepisode i Rochester i New York, melder nyhetsbyrået AP..

NRK - 2 timer siden

To døde i New York

To personer er døde og 14 er skadet etter en skyteepisode i Rochester i New York, melder nyhetsbyrået AP..

NRK - 2 timer siden

Masseskyting i New York

Flere personer skal være være skutt i New York etter en masseskyting..

NRK - 2 timer siden

55 nye tilfeller i Oslo

Det siste døgnet er det registrert 55 nye tilfeller av koronasmitte i Oslo, viser tall fra Folkehelseinstituttet. Oslo har hatt svært mange smittede i det siste, og kommunen vurderer nå strengere tiltak..

NRK - 2 timer siden

Drapssiktet avhøres i dag

Mannen i 40-årene som er siktet for å ha drept sin mor i 60-årene, er fremdeles ikke avhørt. Politiet sier de håper å få gjennomført et avhør lørdag formiddag..

NRK - 2 timer siden

Fare for streik

Det er stor avstand mellom partene i meklingen mellom bussjåførene og arbeidsgiversiden. Det sier riksmekler Mats Wilhelm Ruland. Partene sitter i mekling, og har frist til midnatt i kveld med å bli enige..

NRK - 2 timer siden

Fortsatt kraftig koronaøkning

Den kraftige økningen av nye koronatilfeller fortsetter i India. I de siste 24 timene er 93.337 nye tilfeller bekreftet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt