VG > Sport

Tuesday, 07 April, 05:20

VG - 26 Mar 20 kl. 21:22

Frykter mangel på livsviktige legemidler under corona-pandemien

Virusutbruddet kan føre til legemiddelmangel for flere hundretusen nordmenn. Nå trapper Legemiddelverket opp beredskapen og kartlegger hva Norge selv kan produsere av legemidler..
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Legemiddelverket, Norge

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Frykter, mangel, livsviktige, legemidlerunder , corona-pandemien
NRK - 13 Feb 20 kl. 12:33

Frykt for medisinmangel i Europa

Tysklands helseminister Jens Spahn frykter at det nye koronaviruset kan føre til mangel på legemidler i Europa. Han sier mange av de aktive ingrediensene i legemidler lages i Hubei-provinsen i Kina, der fabrikker må stenge..

NRK - 13 Feb 20 kl. 12:33

Frykt for midisinmangel i Europa

Tysklands helseminister Jens Spahn frykter at det nye koronaviruset kan føre til mangel på legemidler i Europa. Han sier mange av de aktive ingrediensene i legemidler lages i Hubei-provinsen i Kina, der fabrikker må stenge..

NRK - 10 Jan 20 kl. 00:32

Vil ha rasjonering av medisiner

Regjeringen foreslår å rasjonere medisiner for å hindre at pasenter ikke får tak i livsviktige legemidler. Konkurransetilsynet mener at rasjoneringstiltakene er for dårlig planlagt og kan føre til mer medisinmangel..

VG - 26 Mar 20 kl. 11:15

Lege: Får vi tilgang til medisiner og vaksiner?

Økt etterspørsel og lavere tilbud kan gi mangel på medisiner. Det er usikkert i hvor stor grad pandemien vil påvirke produksjon og distribusjon av legemidler framover. Det er grunn til å spørre hva myndighetene gjør for å unngå mangel på medisiner og for å sikre nordmenn tilgang på corona-vaksine..

NRK - 02 Feb 20 kl. 23:56

Frykter mangel på bioingeniører

Nito mener at norske helsemyndigheter ikke er forberedt på at det vil bli mangel på bioingeniører. En rapport fra HelseNorge viser at det trengs minst 13.000 helsepersonell med denne kompetansen i 2040, det er dobbelt så mange som i dag..

P4 - 04 Feb 20 kl. 15:55

Mer legemiddelmangel

Legemiddelmangelen i Europa øker. I fjor var det mangel på alle hovedgruppene av legemidler, ifølge Apotekforeningen, og dette gjelder også Norge. Direktør i foreningen, Oddbjørn Tysnes, sier norske apotek bruker stadig mer tid på å løse situasjoner med medisinmangel..

NRK - Igår: 01:57

Finland best forberedt i Norden

De skandinaviske landene er sårbare når det oppstår mangel på livsviktige varer, mener New York Times. Avisa skriver at Finland er best forberedt i Norden fordi landet ikke avviklet sine beredskapslagre etter den kalde krigen..

NRK - 21 Feb 20 kl. 14:27

Vanedannende legemidler

En fastlege som har skrevet ut vanedannende legemidler til seg selv med hensikt å gi dem videre til slektninger i et annet land har mistet retten til å foreskrive medisiner som er vanedannende, melder Helsetilsynet..

Aftenposten - 30 Mar 20 kl. 14:14

Beredskapssjef: Frykter koronaviruset kan gi forsyningssvikt for mat og legemidler

Fylkesberedskapssjefen i Agder har sendt en bekymringsmelding. Han advarer om at det er høy risiko for at koronakrisen kan gi svikt i internasjonale forsyningslinjer..

P4 - 13 Mar 20 kl. 21:57

29-doblet salg av Paracet

Salget av Paracet er 29-doblet i Norge det siste døgnet. Det melder nettapoteket Farmasiet. I tillegg er salget av reseptbelagte legemidler ni-doblet, og de har solgt 59 ganger så mye nesespray av merket Otrivin som de gjorde samme periode i fjor.

Fler nyheter fra VG

VG - 3 timer siden

Skal ha brukt skall-selskaper for å bestikke FIFA-topper

En amerikansk rett mener at en rekke FIFA-topper ble tilbudt og tok imot bestikkelser for å stemme for at Qatar og Russland skulle bli VM-arrangører i fotball i 2022 og 2018..

VG - 3 timer siden

Kommer du deg ikke på butikken i dag? Les VGs papiravis her!

Røntgenbilder viser hvordan lungene angripes i noen av de mest alvorlige tilfellene av coronavirus-smitte. Det er noe av det du kan lese om i dages e-avis. Og ikke minst før du et 24 siders TV-bilag for hele påsken..

VG - 6 timer siden

TV-serieanmeldelse «Atlanta’s Missing And Murdered: The Lost Children»: Virkelighets-hatkriminalitet

Et par ting skiller denne fra din gjengse virkelighetskrim. Det mest iøynefallende er empatien den har med ofrene og de etterlatte..

VG - 7 timer siden

NFF-presidenten slår full alarm: Frykter konkurser i Eliteserien og Obos-ligaen

Fotballpresident Terje Svendsen forteller at klubber i Eliteserien og Obos-ligaen frykter at de ikke står på beina når coronakrisen er over. NFF hører daglig fra bekymrede klubber rundt om i Norge..

VG - 7 timer siden

Coronasyk Boris kan utløse ny maktkamp i Downing Street

Statsministeren leder landet fra lasarettet. Monarken formaner folket. Er det hovslagene fra apokalypsens ryttere vi hører?.

VG - 8 timer siden

Boris Johnson innlagt på intensiven

27. mars ble Storbritannias statsminister Boris Johnson bekreftet smittet av coronaviruset. I kveld er han på intensiven..

VG - 9 timer siden

På jobb i verdens corona-episenter: – Har mistet tellingen over unge pasienter

NEW YORK (VG) Legestudenten Einul Chowdhury (29) sier det var umulig å forberede seg til det han nå er vitne til på intensivavdelingen ved Metropolitan-sykehuset. Denne uken er det ventet en topp i dødsfall og innleggelser..

VG - 9 timer siden

Lady Gaga samarbeider med WHO om gratiskonsert til inntekt for coronakrisen

Noen av verdens største stjerner skal hedre helsepersonell i frontlinjen av coronapandemien med en gratis konsert..

VG - 9 timer siden

Krangler om NFFs betydning for supertalentene: – Bare tull!

ULLEVAAL (VG) For tre år siden haglet kritikken mot A-landslaget. Nå har flere unge spillere fått sitt gjennombrudd. Men hvem har æren?.

VG - 12 timer siden

Skipresidenten: – Opplever ikke noe krav om høydehus

Langrennsløperne er blant dem som bruker høydetrening mest, men skipresident Erik Røste opplever ikke at det er noe krav om å kvitte seg med forbudet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt