NRK > Nyheter

Monday, 17 June, 18:59

NRK - 10 Jan 19 kl. 19:00

Frykter for drikkevannet

Mattilsynet er bekymret for at folk kan bli syke på grunn av utslippet fra det nedbrente renseanlegget på Skreia i Østre Toten. Mattilsynet sier at de som har privat drikkevannsforsyning fra Mjøsa må være forsiktige, melder Ringsaker Blad..
Les mer på NRK


Les mer om:
Skreia, Toten, Mjøsa, Ringsaker Blad

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Frykter, for, drikkevannet
NRK - 14 Dec 18 kl. 06:59

Gruveulykke i India

Indisk politi frykter at 13 mennesker er døde, etter at en ulovlig kullgruve i I Meghalaya frykter ble fylt med vann. Gruvedrift ble forbudt i området i 2014 fordi drikkevannet forurenses, men ulovlig gruvedrift forekommer likevel flere steder..

Hegnar.no - 13 Jun 19 kl. 18:10

Listhaug vil ha en nasjonal kartlegging av drikkevannet

Folkehelseminister Sylvi Listhaug (Frp) vil iverksette en landsomfattende kartlegging av drikkevannet etter drikkevannsskandalen på Askøy..

Aftenposten - 14 Jun 19 kl. 15:11

E. coli-funn i drikkevannet i Krødsherad

Det er påvist E. coli-bakterier i drikkevannet i Krødsherad kommune i Buskerud, skriver Bygdeposten..

NRK - 12 Jun 19 kl. 12:51

Bakterieutbrudd på retur

Antall nye sykdomstilfeller på Askøy i Hordaland er på vei ned etter utbruddet av bakterier i drikkevannet, men kommunen vet fortsatt ikke hva som er smittekilden. Flere tusen askøyværinger har blitt syke som følge av bakterier i drikkevannet..

Aftenposten - Igår: 12:15

Smitten i drikkevannet på Askøy kommer trolig fra dyreavføring

Askøy kommune har fått svar på prøvene av det kommunale drikkevannet. Forurensingen skyldes trolig avføring fra dyr, melder VG..

Aftenposten - Igår: 12:15

VG: Smitten i drikkevannet på Askøy kommer trolig fra dyreavføring

Askøy kommune har fått svar på prøvene av det kommunale drikkevannet. Forurensingen skyldes trolig avføring fra dyr, melder VG:.

NRK - 14 Jun 19 kl. 06:33

Gransker sykdom fra drikkevann

Folkehelseinstituttet skal finne ut hvor mange som blir syke av drikkevannet i Norge. – Vi tror det er mange utbrudd som ikke oppdages, sier forsker Camilla Svendsen. Over 2000 askøyværinger har blitt syke, trolig av bakterier i drikkevannet..

VG - 13 Jun 19 kl. 17:03

Sylvi vil kartlegge drikkevannet i alle kommuner

Folkehelseminister Sylvi Listhaug (Frp) iverksetter en landsomfattende kartlegging av drikkevannet etter Askøy-skandalen..

VG - 13 Jun 19 kl. 17:03

Sylvi utålmodig: Vil kartlegge drikkevannet i alle kommuner

Folkehelseminister Sylvi Listhaug (Frp) iverksetter en landsomfattende kartlegging av drikkevannet etter Askøy-skandalen..

P4 - 08 Jun 19 kl. 19:40

- Avføring fra dyr trolig årsak til smitte

Askøy kommune mener avføring fra dyr trolig er årsaken til smitten i drikkevannet. Det opplyser kommunen til P4-nyhetene. Fra før av er det påvist e-coli-bakterier i drikkevannet, og i dag ble ytterligere to tarmbakterier påvist.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

– Kan ha vore medverkande årsak

– Undersøkingar syner at campylobacter-bakteriar kan ho vore medverkande årsak til at kvinna (72) på Askøy døydde, seier bistandsadvokat Kjetil Ottesen til VG. Kvinna døydde på sjukehus førre veke. Ho hadde frå før ein alvorleg sjukdom..

NRK - 15 minutter siden

Det blir ikke gratis skolemat

De fire regjeringspartiene satte mandag en stopper for opposisjonens forslag om gratis skolemat da saken ble sluttbehandlet i Stortinget. Partiene begrunnet avgjørelsen med at de heller vil prioritere videreutdanning av lærere og innholdet i skolen..

NRK - 1 time siden

Egypts ekspresident døde i retten

Egypts tidligere president Mohammed Morsi skal ha falt om og dødd i retten. Det melder statlig egyptisk TV, ifølge nyhetsbyrået Reuters. 67-åringen sonet i fengsel for å angivelig ha forfalsket søknaden om å stille som kandidat til valget i 2012..

NRK - 1 time siden

Tidligere president døde i retten

Egypts tidligere president Mohammed Morsi skal ha falt om og dødd i retten. Det melder statlig egyptisk TV, ifølge nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 1 time siden

Birken åpner for elsykler

Birkebeinerrittet åpner for at du kan sykle både fra Rena til Lillehammer og Halvbirken med elsykkel 31. august. Elsyklistene kan imidlertid ikke kjempe om merker eller klasseseiere.

NRK - 1 time siden

Vy har mer fornøyde kunder enn SJ

Svenske SJ, som skal drifte blant annet Dovrebanen og Nordlandsbanen, kom klart dårligst ut i en stor nordisk undersøkelse, gjort av Svenskt Kvalitetsindex, som målte kundetilfredshet. SJ sier norske passasjerer ikke skal bekymre seg..

NRK - 1 time siden

Se Dagsnytt 18

NRK - 1 time siden

Brann stopper Østfoldbanen

Det brenner kraftig i skogen ved Røysåsen i Moss. Toglinjene mellom Moss og Kambo på Østfoldbanen er stengt som følge av brannen. Brannvesenet har per nå ikke kontroll på brannen.

NRK - 1 time siden

Horneland bekrefter Bendtner-exit

Nicklas Bendtner har spilt sin siste kamp i Rosenborg-trøya. Det bekrefter trener Eirik Horneland overfor Eurosport, melder NTB..

NRK - 1 time siden

Åpner sak mot russiske utøvere

Det russiske antidopingbyrået RUSADA etterforsker 33 russiske utøvere fra flere ulike idretter for dopingbruk, melder nyhetsbyrået AP. 19 av dem skal være friidrettsutøvere, mens fem er syklister. Flere av dem er landslagsutøvere..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt