P4 > Nyheter

Fredag, 14 August, 12:19

P4 - 15 jan. 20 kl. 06:13

Frykter fastlegeordningen kollapser

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener fastlegeordningen kan bryte sammen og etterlyser nå en plan fra regjeringen.
Flere rapporter de siste årene har pekt på at arbeidsoppgavene til fastlegene øker uten at man har tilført ressurser, melder NTB.
Støre, som denne denne uken er i Nord-Norge for å få en oppdatering om status for helsetjenestene i nord, kaller det en varslet krise..
Les mer på P4


Les mer om:
Jonas Gahr Støre, NTB, Nord-Norge

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Frykter, fastlegeordningen, kollapser
NRK - 07 okt. 19 kl. 10:25

Vil styrke fastlegeordningen

Regjeringen foreslår å bruke om lag 350 millioner kroner til å styrke og videreutvikle fastlegeordningen. De varsler flere tiltak for å styrke ordningen i en handlingsplan som skal komme våren 2020.

Aftenposten - 27 nov. 19 kl. 06:10

Stillestående køer etter vannlekkasje på E39 i Bergen. Frykter veien kan kollapse.

Det er stillestående køer i hele bergensregionen etter at store mengder vann rant ut under veien og stengte E39 i Sandviken i Bergen. Politiet frykter at veien kollapser..

Aftenposten - 25 mars 20 kl. 15:57

Uten eksamen frykter jeg at innsatsen kollapser | Karoline Torkildsen

Ikke avlys muntlig eksamen også, Guri Melby!.

Aftenposten - 27 nov. 19 kl. 06:10

Politiet: E39 kan kollapse etter stor vannlekkasje i Bergen

Store mengder vann har rent ut under E39 i Sandviken i Bergen. Politiet frykter at masser kan rase ut og at E39 kollapser. 58 personer er evakuert..

Aftenposten - 27 nov. 19 kl. 06:10

Politiet: E39 kan kollapse etter stor vannlekkasje i Bergen

Store mengder vann har rent ut under E39 i Sandviken i Bergen. Politiet frykter at masser kan rase ut og at E39 kollapser. 58 personer er evakuert..

Dagbladet - 08 mai 20 kl. 10:37

Et paradoks for fastlege-ordningen

Håndteringen av pandemien understreker på ny at fastlegeordningen ikke har rygg til å bære tyngre dager..

P4 - 20 mars 20 kl. 08:10

Frykter fastlegekollaps

Fastlegesystemet kan kollapse på grunn av koronautbruddet. Manglende smittevernutstyr for fastleger gjør at de nå slår alarm. Mange har ikke annet enn plasthansker til å beskytte seg mot viruset.

Dagbladet - 14 mai 20 kl. 13:34

Fastlegene har vært skviset i årevis

Denne uken la regjeringen frem en handlingsplan for å hindre den populære fastlegeordningen fra å falle sammen. Men er det nok?.

Aftenposten - 16 feb. 20 kl. 20:00

Fastlegeordningen er en suksesshistorie som sliter | Erik L. Werner

Helseministeren må ta grep..

Aftenposten - 07 nov. 19 kl. 23:00

Kort sagt, fredag 8. november

Robotrobuste dommere og fastlegeordningen. Dette er dagens kortinnlegg..

Fler nyheter fra P4

P4 - 30 minutter siden

Frykter smitteboom i helgen

Helsedirektoratet frykter en smitteboom i helgen siden det er meldt strålende sommervær over store deler av Sør-Norge. Flere steder er temperaturmåleren er ventet å krype opp mot 30 grader. Assisterende helsedirektør Espen Nakstad er særlig bekymret for fester og uteliv, og ber alle ta ansvar..

P4 - 45 minutter siden

Åpner for at flere kan delta etter hverandre

Regjeringen åpner for at flere grupper på opptil 200 personer kan delta etter hverandre på samme arrangement. Dette vil gjøre det lettere å spre gjester utover en lengre periode, opplyser næringsminister Iselin Nybø i en pressemelding. Men de kan ikke delta samtidig, og gruppene med 200 deltakere må skiftes ut på en smittevernfaglig forsvarlig måte uten å komme i kontakt med hverandre..

P4 - 2 timer siden

Forbyr mer 20 deltakere

Bergen kommune vil vedta et lokalt påbud om en grense på 20 personer på fester og sammenkomster. Det kom frem på en pressekonferanse i formiddag. Frem til i dag har regelen om å være maks 20 personer samlet kun vært en anbefaling.

P4 - 1 time siden

Syvfjellsturen avlyst

Den tradisjonsrike syvfjellsturen i Bergen er avlyst. Arrangøren opplyser at turen ikke var forsvarlig å gjennomføre med tanke på økt koronasmitte og retningslinjene fra Folkehelseinsituttet. Dette er første gang turen over Bergens syv byfjell blir avlyst.

P4 - 1 time siden

Flere mottar arbeidsavklaringspenger

118 400 personer mottok arbeidsavklaringspenger ved utgangen av juni. Det er 300 flere enn ved utgangen av mars, viser nye tall fra NAV. Hittil i 2020 har antall personer som går på stønaden økt med 3500..

P4 - 2 timer siden

Anbefaler bruk av munnbind

Helsedirektoratet vil at nordmenn fremover skal bruke munnbind i enkelte situasjoner. Det går frem i en pressemelding. Der skriver direktoratet at de anbefaler bruk av munnbind og tøymunnbind i noen geografiske områder og for en begrenset tidsperiode.

P4 - 2 timer siden

Ingen positive prøver etter massetest

Trondheim kommune har nå fått tilbake prøvesvarene fra de 440 som testet seg for koronasmitte i går. Alle var negative. 1108 venter fortsatt på å bli testet.

P4 - 2 timer siden

Tegnell vil likevel vurdere munnbind

Hvis situasjonen i Sverige endres kan det bli aktuelt å anbefale munnbind. Til SVT sier statsepdemiolog Anders Tegnell at hvis det kommer ny kunnskap eller mye trengsel kan munnbind være et supplement. Tegnell har tidligere advart om at bruk av munnbind kan gi falsk trygghet..

P4 - 2 timer siden

Oppsving i hyttesalget

Hyttesalget opplever nå en oppsving. I årets andre kvartal ble det omsatt nær 10 prosent flere fritidsboliger i fritt salg, sammenlignet med samme tid i fjor. Totalt ble det omsatt 3.

P4 - 2 timer siden

Brann-spiller har fått koronavirus

Brann-spiller Gilli Rolantsson har fått påvist koronasmitte. Det skriver Brann på sin hjemmeside. Fotballspilleren fra Førøyene har vært i karantene etter å ha vært i nærkontakt med en virussmittet person, og fikk nylig symptomer.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt