NRK > Nyheter

Monday, 24 June, 21:20

NRK - 01 Feb 19 kl. 09:02

Frykt for nytt våpenkappløp

USA vil trolig fredag kunngjøre at de trekker seg fra INF-avtalen med Russland, noe som skaper frykt for et nytt våpenkappløp mellom landene. USA og Nato beskylder Russland for å ha brutt avtalen ved å utplassere en ny type raketter kalt SSC-8..
Les mer på NRK


Les mer om:
USA, INF, Russland, Nato, SSC

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Frykt, for, nytt, våpenkappløp
Hegnar.no - 01 Feb 19 kl. 09:25

USA gjør seg klare til å trekke seg fra avtale

USA vil trolig fredag kunngjøre at de trekker seg fra INF-avtalen med Russland, noe som skaper frykt for et nytt våpenkappløp mellom landene..

NRK - 13 Feb 19 kl. 10:42

Ønsker ikke nytt våpenkappløp

NATO-sjef Jens Stoltenberg sier alliansen ønsker å unngå et nytt våpenkappløp som under den kalde krigen. Formålet med dagens NATO-forsvarsmøte blir dermed å finne ut hvordan man kan opprettholde troverdig avskrekking, også uten INF-avtalen..

NRK - 25 Oct 18 kl. 04:22

Putin advarer om nytt våpenkappløp

Russlands president Vladimir Putin sier et nytt våpenkappløp vil bryte ut hvis USA trekker seg fra flere atomvåpenavtaler. President Donald Trump varslet nylig at USA trekker seg fra nedrustningsavtalen INF som forbyr mellomdistanseraketter..

NRK - 04 Mar 19 kl. 15:59

Russland ut av INF-avtalen

President Vladimir Putin har undertegnet et dekret som formelt trekker Russland fra INF-avtalen med USA. INF-avtalen forbyr landbaserte mellomdistanseraketter, og at den nå skrotes har skapt frykt for et nytt atomvåpenkappløp..

VG - 05 Feb 19 kl. 06:06

NATOs nestsjef: Tror ikke Russland har råd til våpenkappløp med USA

Rose Gottemoeller, som er visegeneralsekretær i NATO, demper ned frykten for et nytt våpenkappløp etter at atomavtalen mellom USA og Russland brøt sammen i helgen..

VG - 31 Jan 19 kl. 23:39

Atomforhandlingene brøt sammen. Lørdag kan våpenkappløpet starte igjen

INF-avtalens sammenbrudd kan være starten på et nytt og farlig våpenkappløp i Europa. Torsdag morgen mislyktes USA og Russland i et siste forsøk på å unngå at nedrustningsavtalen faller bort..

Dagbladet - 45 minutter siden

Vil ha Kina med på atomavtale

NATO bør jobbe for å få både Russland, USA og Kina med i en ny nedrustningsavtale, mener forsvarsminister Frank Bakke-Jensen. - Vi må unngå et nytt atomvåpenkappløp, sier han..

NRK - 24 Oct 18 kl. 12:54

Ønsker ikke et nytt våpenkappløp

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg ser ikke for seg at alliansen vil svare med nye atomvåpen i Europa hvis nedrustningsavtalen med Russland ryker. Trumps begrunnelse for å trekke seg fra INF-avtalen er at Russland ikke overholder den..

Aftenposten - 15 May 19 kl. 18:10

Våpen som oppsøker målet og dreper på egen hånd, kommer. Nå advarer flere mot et nytt våpenkappløp.

Også bak selvgående våpen ligger det menneskelige beslutninger og kontroll, påpeker FFI-forsker André Pettersen. Han tror ikke militære makter vil være interessert i våpen de ikke kan kontrollere..

Aftenposten - 03 Dec 18 kl. 16:26

NATO-sjefen skriver om egen ungdomstid i dramatisk appell. Nå frykter han nytt atomvåpenkappløp i Europa.

BRUSSEL (Aftenposten): NATO har nok av kriser å ta tak i om dagen. Foran denne ukens NATO-utenriksministermøte i Brussel, har Jens Stoltenberg vært opptatt av én sak..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Bruker millioner på varslingssaker

De siste to årene har Blindeforbundet brukt over 5 millioner kroner på varsler-saker. Rapporter NRK har fått tilgang til, vitner om en organisasjon preget av maktkamper, svertekampanjer og ryktespredning. Forbundslederen avviser ukultur i forbundet..

NRK - 45 minutter siden

Rike amerikanere ber om mer skatt

En gruppe med 19 styrtrike amerikanere oppfordrer demokratenes potensielle presidentkandidater til å jobbe for mer skatt for landets rikeste. Blant de 19 er milliardær George Soros, Facebook-gründer Chris Hughes, Walt Disney-arvinger og Hyatt-eiere..

NRK - 1 time siden

Dømt etter nettomtale av psykolog

En kvinne på Romerike må betale en halv million i erstatning og sakskostnader etter at hun omtalte en navngitt psykolog på nettet i forbindelse med en barnevernssak. Kvinnen sier gjennom sin advokat at dommen vil bli anket, skriver Nettavisen..

NRK - 1 time siden

Trikkefører utsatt for vold

Politiet i Oslo er på Schous plass hvor en trikkefører og en passasjer skal ha blitt utsatt for vold. Fører har blitt slått i ansiktet, og blør fra leppen. Fører blir tilsett av ambulanse.

NRK - 1 time siden

Må koke vann i en måned til

Varaordfører Bård Espelid på Askøy sier at innbyggerne må belage seg på å koke vannet i minst fire-fem uker til. Det kom fram på et folkemøte som arrangeres på Kleppestø på Askøy..

NRK - 2 timer siden

Tysk pilot døde i styrt

En pilot i det tyske militæret omkom da to jagerfly kom i kontakt med hverandre under en øvelse og styrtet nordøst i Tyskland mandag. Det bekrefter tysk militære, ifølge AP. Piloten i det andre jagerflyet skjøt seg ut av flyet og overlevde..

NRK - 2 timer siden

Sanksjoner rettet mot Irans leder

De nye sanksjonene USA har varslet mot Iran, rettes mot landets øverste leder Ali Khamenei, ifølge president Donald Trump. Iran skal aldri få kunne ha atomvåpen, sa Trump mandag. Det melder AFP..

NRK - 2 timer siden

Equinor tapte kamp om havvind

Equinor tapte mot danske Ørsted i en anbudskonkurranse om å bygge USAs største vindkraftverk til havs. Equinor la inn anbud om å bygge ut et kraftverk med en kapasitet på 1.100 megawatt i et havområde utenfor New Jersey, skriver Teknisk Ukeblad..

NRK - 2 timer siden

Store telefonproblemer i Nederland

Nederland har mistet telefonforbindelsene over store deler av landet, melder AP. Nødnumre til redningstjenester og politi har sluttet å virke og politi er sendt ut i gatene med walkie talkier for å kunne ta imot nødbudskap fra folk..

NRK - 2 timer siden

Intercity blir dyrere en planlagt

Bane Nor bekrefter at to Intercity-prosjekter kommer til å overskride kostnadsrammen. Strekningen Langset-Venjar ved Eidsvoll ligger an til å bli om lag 1 milliard kroner dyrere enn det Bane Nor så for seg for noen år siden, skriver Byggindustrien..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt