NRK > Nyheter

Sunday, 22 September, 22:16

NRK - 01 Feb 19 kl. 09:02

Frykt for nytt våpenkappløp

USA vil trolig fredag kunngjøre at de trekker seg fra INF-avtalen med Russland, noe som skaper frykt for et nytt våpenkappløp mellom landene. USA og Nato beskylder Russland for å ha brutt avtalen ved å utplassere en ny type raketter kalt SSC-8..
Les mer på NRK


Les mer om:
USA, INF, Russland, Nato, SSC

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Frykt, for, nytt, våpenkappløp
Hegnar.no - 01 Feb 19 kl. 09:25

USA gjør seg klare til å trekke seg fra avtale

USA vil trolig fredag kunngjøre at de trekker seg fra INF-avtalen med Russland, noe som skaper frykt for et nytt våpenkappløp mellom landene..

NRK - 13 Feb 19 kl. 10:42

Ønsker ikke nytt våpenkappløp

NATO-sjef Jens Stoltenberg sier alliansen ønsker å unngå et nytt våpenkappløp som under den kalde krigen. Formålet med dagens NATO-forsvarsmøte blir dermed å finne ut hvordan man kan opprettholde troverdig avskrekking, også uten INF-avtalen..

NRK - 25 Oct 18 kl. 04:22

Putin advarer om nytt våpenkappløp

Russlands president Vladimir Putin sier et nytt våpenkappløp vil bryte ut hvis USA trekker seg fra flere atomvåpenavtaler. President Donald Trump varslet nylig at USA trekker seg fra nedrustningsavtalen INF som forbyr mellomdistanseraketter..

NRK - 02 Aug 19 kl. 12:29

Nato ønskar ikkje nytt våpenkappløp

Sidan INF-avtalen har teke slutt i dag, presiserer generalsekretær Jens Stoltenberg at han ikkje ønskar eit nytt våpenkappløp. Avtalen blei inngått i 1987, og er beteikna som ein viktig grunn til slutten på den kalde krigen..

NRK - 04 Mar 19 kl. 15:59

Russland ut av INF-avtalen

President Vladimir Putin har undertegnet et dekret som formelt trekker Russland fra INF-avtalen med USA. INF-avtalen forbyr landbaserte mellomdistanseraketter, og at den nå skrotes har skapt frykt for et nytt atomvåpenkappløp..

NRK - 26 Jun 19 kl. 20:19

NATO: – Ønsker ikke våpenkappløp

De allierte vil ikke utplassere nye atomraketter på europeisk jord, men utover det er alle alternativer på bordet. Det melder NTB. – Vi ønsker ikke noe nytt våpenkappløp, sa NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg..

VG - 05 Feb 19 kl. 06:06

NATOs nestsjef: Tror ikke Russland har råd til våpenkappløp med USA

Rose Gottemoeller, som er visegeneralsekretær i NATO, demper ned frykten for et nytt våpenkappløp etter at atomavtalen mellom USA og Russland brøt sammen i helgen..

VG - 31 Jan 19 kl. 23:39

Atomforhandlingene brøt sammen. Lørdag kan våpenkappløpet starte igjen

INF-avtalens sammenbrudd kan være starten på et nytt og farlig våpenkappløp i Europa. Torsdag morgen mislyktes USA og Russland i et siste forsøk på å unngå at nedrustningsavtalen faller bort..

Aftenposten - 25 Aug 19 kl. 00:44

Et varmere Arktis kan bli et brennhett konfliktområde. «Det finnes en risiko for et defensivt begrunnet våpenkappløp.»

Når isen tiner i Arktis, kan stemningen i regionen fort bli kjøligere. – Risikoen er til stede for et våpenkappløp, mener dansk forsker..

Dagbladet - 24 Jun 19 kl. 20:33

Vil ha Kina med på atomavtale

NATO bør jobbe for å få både Russland, USA og Kina med i en ny nedrustningsavtale, mener forsvarsminister Frank Bakke-Jensen. - Vi må unngå et nytt atomvåpenkappløp, sier han..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

To i seilbåt trolig i god behold

De to personene ombord i seilbåten som fikk problemer i Boknafjorden søndag kveld er trolig uskadet, sier politiet. De to vil nå få behandling av helsepersonell. En politibåt er nå fremme ved seilbåten, og et redningshelikopter har også rykket ut..

NRK - 1 time siden

Seilbåt i ferd med å synke

En politibåt har rykket ut til en seilbåt med to personer som er i ferd med å synke i Boknafjorden i Rogaland, opplyser politiet på Twitter. Et redningshelikopter er også på stedet..

NRK - 1 time siden

Har gått seg vill i Hallingskarvet

Politiet er varslet om to turgåere som har gått seg vill i fjellområdet Hallingskarvet. De to er ute og går i terrenget, og politiet vet hvor de er. Politiet sier til NRK de vurderer hvilke tiltak de skal sette i gang for å hjelpe de to turgåerne..

NRK - 1 time siden

KrF-topp vil samle valg hvert 4. år

Lokalvalg og stortingsvalg bør skje samtidig hvert fjerde år, mener Ingelin Noresjø, 2. nestleder i KrF. I dag er det stortingsvalg og lokalvalg annethvert år.

NRK - 1 time siden

Trump: Biden var tema i samtale

USAs president Donald Trump bekrefter at Joe Biden ble nevnt i telefonsamtalen med Ukrainas president Volodymyr Zelensky i juli. Trump sier han sa han ikke ville at «Biden og sønnen skulle bidra til mer korrupsjon i Ukraina», skriver New York Times..

NRK - 1 time siden

Trum: Biden var tema i samtale

USAs president Donald Trump bekrefter at Joe Biden ble nevnt i telefonsamtalen med Ukrainas president Volodymyr Zelensky i juli. Trump sier han sa han ikke ville at «Biden og sønnen skulle bidra til mer korrupsjon i Ukraina», skriver New York Times..

NRK - 17 timer siden

Kvinne hentet opp av sjøen i Oslo

En kvinne i 20-årene ble natt til søndag reddet opp fra sjøen ved Tjuvholmen i Oslo. Et vitne hørte rop og observerte to personer som løp fra stedet. Politiet ble først varslet om hendelsen klokken 3.

NRK - 2 timer siden

Bok: Feil kan ha bidratt til ulykke

Feil under flytting av Kielland-plattformen kan ha bidratt til at den senere veltet og at 123 mennesker omkom i 1980. Det er konklusjonen i en ny bok om plattformulykken, skrevet av journalist og forfatter Tommas Torgersen Skretting..

NRK - 3 timer siden

– Stena Impero løslates «snart»

Det svenskeide tankskipet Stena Impero vil snart bli løslatt, sier en iransk tjenestemann til Fars News, melder Reuters. Det svenskeide tankskipet har vært holdt i iransk varetekt siden 19. juli.

NRK - 4 timer siden

Gir regnskogmilliarder til Gabon

Norge vil gi opptil 150 millioner dollar til Gabon dersom landet lykkes med å bevare regnskog, bekrefter Klima- og miljødepartementet til NRK før FNs klimatoppmøte i New York mandag. Avtalen gjelder for skogbevaring i Gabon i tidsperioden 2016-2025..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt