NRK > Nyheter

Thursday, 22 August, 00:11

NRK - 16 Jul 19 kl. 04:43

Frp: FN-mandat ikke et krav

Det er en fordel, men ikke et krav, med FN-mandat for deltagelse i militære operasjoner i Persiabukta, sier Per-Willy Amundsen (Frp) til Klassekampen. Norge er blitt bedt av USA om å delta militært for å øke sikkerheten på skip i området..
Les mer på NRK


Les mer om:
FN, Persiabukta, Per-Willy Amundsen, Klassekampen, USA

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Frp, FN-mandat, ikkeet , krav
P4 - 16 Jul 19 kl. 08:16

- FN-mandat ikke et krav for å delta i koalisjon

Norge må ikke ha et FN-mandat i ryggen for å delta i i en amerikanskledet koalisjon i Persiabukta. Det mener Frps Per-Willy Amundsen, i Stortingets utenrikskomité. Norge vurderer å delta, men men er i strid med Arbeiderpartiet om behovet for FN-mandat for å kunne delta.

Hegnar.no - 16 Jul 19 kl. 05:20

Regjeringen: FN-mandat ikke et krav for å delta i koalisjon i Persiabukta

Regjeringen vurderer å delta i en amerikanskledet koalisjon i Persiabukta, men er i strid med Ap om behovet for FN-mandat for å kunne delta..

P4 - 06 Jul 19 kl. 10:37

Slipper å betale lån etter ID-misbruk

Flere personer slipper å betale lån som er opprettet i deres navn av ID-tyver. Nye dommer har gitt ofre for stjålet identitet medhold i at de ikke er ansvarlige for bankgjeld, skriver Dagbladet. Gjøvik tingrett avviste i forrige uke krav fra totalt seks banker på én million kroner mot en mann i Oppland, som fikk krav krav på forbrukslån han ikke visste om..

P4 - 30 Jul 19 kl. 07:50

Kjenner ikke rettigheter

Nesten ingen vet hvilke rettigheter de har når toget er forsinket. Kun seks prosent vet at de har krav på å få tilbake halvparten av billettprisen, og over halvparten tror ikke de har krav på noe som helst, viser en undersøkelse fra Forbrukerrådet. Du har krav på 25 prosent refusjon av billettprisen når du kommer over én time for sent til ankomststedet, og 50 prosent refusjon når du er minst to timer forsinket..

Dagbladet - 27 Apr 19 kl. 13:47

SAS avviser kontant-krav: - Ekstraordinær situasjon

Anslagsvis 170 000 passasjerer i Norden rammes når SAS lar flyene stå også i morgen. - Under streik har ikke passasjerene krav på kontanter, sier SAS..

P4 - 25 Jul 19 kl. 17:53

Kaller brexit-krav uakseptabelt

EUs brexitforhandler Michel Barnier kaller britenes statsminister Boris Johnsons viktigste krav i forhandlingene for uakseptabelt. Johnson foreslår at backstop-løsningen for den irske grensen mellom nord og sør må fjernes fra den nåværende brexitavtalen. Det er et krav Barnier ikke kan gå med på, skriver Sky News.

Dagbladet - I førrgår: 14:41

Tybring-Gjedde: - Siv har ingenting å gi

Landsstyremedlemmer i Frp roser Siv Jensen for håndteringen av bompengestriden. De sier samtidig at hun ikke har mandat til å fortsette forhandlinger med de andre regjeringspartiene..

Hegnar.no - 03 May 19 kl. 06:29

EU i kø for handelssamtaler med Trump

EUs handelssjef Cecilia Malmström har fått mandat til å starte forhandlinger med USA om en ny tollavtale, men vet ennå ikke når diskusjonene kan starte..

Aftenposten - 03 May 19 kl. 05:38

EU i kø for handelssamtaler med Trump

EUs handelssjef Cecilia Malmström har fått mandat til å starte forhandlinger med USA om en ny tollavtale, men vet ennå ikke når diskusjonene kan starte..

NRK - 08 Jun 19 kl. 09:08

Ingen krav til høydebasseng

Det finnes i dag ikke krav til faste kvalitetskontroller av drikkevann i høydebasseng, sier fagsjef for vann og avløp i Askøy kommune. Bakterier i et slikt basseng har de siste dagene gjort mange syke i Askøy, og nærmere 30 personer har vært innlagt..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Lynnedslag ødela hangartak

Taket på en helikopterhangar ved Garnisonen i Sør-Varanger har blitt ødelagt. Politiet melder at det trolig skyldes lynnedslag. Ingen personer er skadet..

NRK - 1 time siden

Dømt for å ha delt bilder av datter

En 54 år gammel mann er i Haugaland tingrett dømt til fire år og tre måneders fengsel for besittelse av bilder og film som viser overgrep mot barn. Det skriver Stavanger afteblad. Han skal også ha delt seksualiserte bilder av datteren sin med andre..

NRK - 2 timer siden

Åpner ambassade i Nord-Korea

Venezuela har åpnet ambassade i Nord-Korea, fire år etter at Nord-Korea gjorde det samme i Venezuela. Åpningen fant sted onsdag, melder Venezuelas statlige nyhetsbyrå AVN. Venezuela hadde også diplomatiske forbindelser til Nord-Korea før ambassaden..

NRK - 2 timer siden

Jakobsdóttir avlyser møte med Pence

Islands statsminister Katrín Jakobsdóttir har bestemt seg for å være i Sverige på årskonferansen i Nordens Faglige Samorganisasjon (NFS) når USAs visepresident Mike Pences besøker Reykjavik. Onsdag bekreftet statsministerkontoret avgjørelsen..

NRK - 3 timer siden

Grande ankom statsministerboligen

Venstreleder Trine Skei Grande ankom statsministerboligen rundt klokken halv ni onsdag kveld. Det jobbes intenst i regjeringen for å komme til enighet i bompengesaken, men det er uklart hvordan møtevirksomheten vil foregå..

NRK - 3 timer siden

IMF: Handelskrigen virker ikke

Trumps handelskrig med Kina vil ikke fikse USAs handelsunderskudd, og det vil heller ikke hjelpe å kutte rentene for å styrke økonomien, skriver IMFs sjefsøkonom Gita Gopinath i en blogg onsdag. Også to andre IMF-økonomer har signert innlegget..

NRK - 12 timer siden

Mange fleire vikarjobbar i Noreg

Talet på vikarjobbar har auka kraftig i Noreg dei siste tre åra, det viser tal frå SSB. Frå 2015 til 2018 auka talet med 34 prosent, til 63.000 vikarjobbar.

NRK - 3 timer siden

Avdekka alvorleg svikt i Austevoll

Fylkesmannen i Vestland konkluderer i ein rapport med at Austevoll kommune har svikta alvorleg når det gjeld «å beskytte og hjelpe barn». Det er blant anna påvist svikt i handtering av bekymringsmeldingar og undersøkingane av barna sin situasjon..

NRK - 4 timer siden

Intens jobb i regjeringen

Det jobbes intenst i regjeringen for å komme til enighet i bompengesaken, men det er uklart hvordan møtevirksomheten vil foregå. NRK fikk tidligere i kveld høre at Høyre, Venstre og KrF skal møtes, men dette er ikke bekreftet av andre kilder..

NRK - 3 timer siden

Hentet av luftambulanse

En motorsyklist som kjørte av veien i Drangedal i Telemark er hentet av luftambulanse. Han har har trolig fått moderate skade, melder politiet. Fylkesvei 38 er stengt inntil videre..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt