NRK > Nyheter

Søndag, 18 April, 07:43

NRK - 07 mars 21 kl. 23:33

Frivillige smittes for forskning

Britiske forskere startet lørdag å smitte en gruppe frivillige med koronavirus for å lære om hvordan viruset påvirker immunsystemet. Alle de 90 frivillige er unge og friske, og det skal være liten risiko for at de får alvorlige symptomer..
Les mer på NRK


Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Frivillige, smittes, for, forskning
NRK - 09 feb. 21 kl. 03:35

Hver 3. smittes av noen i familien

Smittejegerne i Oslo kommune har funnet ut at 35 prosent av de som er koronasmittet, har fått smitten via noen i egen husstand. 21 prosent har ukjent smittevei, 11 prosent smittes på samlinger i private hjem og om lagt 10 prosent er smittet på jobb..

NRK - 17 feb. 21 kl. 10:21

Vil eksponere frivillige for virus

Storbritannia ble onsdag det første landet i verden som vil tillate frivillige i forskningseksperimenter å bli eksponert for koronaviruset. 90 friske, frivillige mellom 18 og 30 år skal eksponeres for viruset i trygge omgivelser, i et eksperiment. Målet er å forstå mer om viruset og hvordan det påvirker mennesker..

NRK - I førrgår: 17:53

Kan gi AstraZeneca til frivillige

Helseminister Bent Høie åpner for å gi AstraZeneca-vaksinen til frivillige. det sier han til Aftenposten. Regeringen har satt ned et ekspertutvalg som blant annet skal vurdere om dette er en vaksine som kan tilbys frivillige i Norge, uten at den er en del av vaksinasjonprogrammet, ifølge Høie..

NRK - I førrgår: 17:53

Vurderer AstraZeneca til frivillige

Helseminister Bent Høie åpner for å gi AstraZeneca-vaksinen til frivillige. det sier han til Aftenposten. Regeringen har satt ned et ekspertutvalg som blant annet skal vurdere om dette er en vaksine som kan tilbys frivillige i Norge, uten at den er en del av vaksinasjonprogrammet, ifølge Høie.

NRK - 30 mars 21 kl. 07:22

Gjøvik-mann fortsatt savnet

En 39 år gammel mann er fortsatt savnet etter ei utforkjøring på fv. 2402 mellom Hunndalen og Bybrua i Gjøvik søndag. Politiet og frivillige har lett etter mannen siden mandag kveld.

NRK - Igår: 16:14

Gir AZ-vaksinen til frivillige

Flere hundre mennesker stilte seg i kø da helsemyndighetene i Latvia varslet utdeling av koronavaksinen fra AstraZeneca til frivillige. Vaksinen har vært knyttet til sjeldne bivirkninger, og mange har vegret seg for å ta den, melder Reuters..

NRK - 10 feb. 21 kl. 22:52

5600 helsearbeidere er smittet

Over 5600 ansatte i helsevesenet ble koronasmittet i 2020. Ambulansepersonell ble oftessmittet, men også renholdere og sykepleiere smittes hyppig. Det viser en studie fra Folkehelseinstituttet publisert i Tidsskrift for Den norske legeforening..

Dagbladet - 15 feb. 21 kl. 07:20

- Smittes rundt middagsbordet

Coronavirusets ferd blant blokker og befolkning i drabantbyen Stovner i Oslo virket nærmest umulig å stanse, og smitten spredte seg som ild i tørt gress. Men så skjedde det noe..

VG - 28 feb. 21 kl. 23:56

Les dagens VG her!

Den britiske mutasjonen B117 slår annerledes ut enn den vanlige varianten av virus, ifølge en fersk studie: De som smittes opplever et annet symptombilde - og det er spesielt to forskjeller som peker seg ut..

Klartale - 17 mars 21 kl. 08:31

Smitterekord med korona i hele Norge

Smitterekord i Oslo. Mange smittes i restene av landet. 1.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Frankrike med innreisekarantene

Frankrike innfører ti dagers karantene for personer som ankommer med flygninger fra Argentina, Chile og Sør-Afrika. Dett vil også gjelde fra Brasil, men flygninger derfra er forløpig stanset frem til fredag. Årsaken er bekymring rundt den brasilianske koronavarianten.

NRK - 30 minutter siden

Ungdomsbråk på Stord

På Stord har politiet i Sør-Vest hatt det travelt med å løyse opp ei samling av rundt 10 ungdommar i 16 til 18-årsalderen som hadde samla seg i Hystadmarkjo. Også der hadde naboar klaga på grunn av bråk..

NRK - 1 time siden

Jordskred i Tana, hytter evakuert

I Finnmark har et større jordskred tatt med seg rundt 250 meter av fylkesvei 98 ved Steinvik i Tana, melder Vegtrafikksentralen. Tre personer er evakuert fra et hyttefelt i nærheten. Det er ikke tegn på at folk er tatt av jordskredet..

NRK - 1 time siden

Mann tatt for knivstikking i Bergen

Ein mann i 20-åra er arrestert i Bergen, mistenkt for å ha stukke ein annan jamaldrande mann i hals/nakke med kniv. Den skadde mannen er sendt til Haukeland sjukehus, med uavklarte skadar, opplyser politiet..

NRK - 1 time siden

33 anmeldt for festbråk i Oslo

Politiet i Oslo har i natt anmeldt ialt 33 personer for brudd på smittevernreglene. Det skal dreie seg om fester på Vindern, Bekkelaget og i sentrum,..

NRK - 1 time siden

Jordskred i Tana ødela fylkesvei

I Finnmark har et jordskred tatt med seg rundt 250 meter av fylkesvei 98 ved Steinvik i Tana. Tre personer er evakuert fra et hyttefelt i nærheten. Det er ikke tegn på at folk er tatt av jordskredet, opplyser politiet..

NRK - 1 time siden

Tyskland vil gi asyl til afghanere

Tyskland bør gi asyl til afghanere som har bistått under krigen i Afghanistan, mener forsvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer. Regjeringen jobber med å finne ut hvordan man kan få fortgang i å godkjenne slike søknader, sier hun til DPA..

NRK - 1 time siden

To menn pågrepet for attentatplaner

Russlands sikkerhetstjeneste FSB melder at et attentat mot Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko er avverget. Ifølge både hviterussisk og russisk sikkerhetstjeneste er to menn pågrepet i Moskva. Den ene har amerikansk statsborgerskap..

NRK - 2 timer siden

150 nye koronatilfeller i Oslo

Det er registrert 150 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er elleve under snittet de sju foregående dagene. 150 tilfeller er 17 flere enn på fredag, og 23 flere enn samme dag forrige uke.

NRK - 3 timer siden

Grasbrann på Ormøya

I Vestfold måtte brannfolk og brannbåten «Havkatten» rykkje ut etter melding om grasbrann på Ormøya i Tønsberg. Om lag 300 kvadratmeter vart svidd av. Brannen kan ha starta i eit forlate bål, seier brannmester Ivar Paulsen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt